Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 17:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 305 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna

Kto był/jest najlepszym gitarzystą solowym w Megadeth?
Chris Poland 1%  1%  [ 1 ]
Jeff Young 0%  0%  [ 0 ]
Marty Friedman 68%  68%  [ 54 ]
Al Pitrelli 0%  0%  [ 0 ]
Glen Drover 0%  0%  [ 0 ]
Chris Broderick 11%  11%  [ 9 ]
Dave Mustaine 20%  20%  [ 16 ]
Razem głosów : 80
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pon Maj 04, 2009 19:36 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Jak wyjebał Wylde'a? :shock: grzeszysz synu. grzeszysz :D

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 06:48 
Black Swan

Miejscowość: hel
Cytuj:
Jak wyjebał Wylde'a?
najlepiej na zbity pysk :-)

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 07:21 
Head Crusher
Awatar użytkownika

a możesz wytłumaczyć dlaczego? :)

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 11:05 
Psychotron
Awatar użytkownika

Mercin napisał(a):
Cytuj:
Jak wyjebał Wylde'a?

Zakk > Dave. :P

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 11:28 
Angry Again

Rabbit napisał(a):
Mercin napisał(a):
Cytuj:
Jak wyjebał Wylde'a?

Zakk > Dave. :P

Bój się Boga :P Zakk jest świetny ale do Dave'a mu jeszcze daleko, nie mówie tu o technice, szybkości itp. Może tutaj Zakk być lepszy, ale jeśli chodzi o twórczość to jest daleko w tyle ;P

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 11:30 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
o technice to ja tam nie wiem bo sie nie znam ale jeśli chodzi o szybkość to Rudy to speedy gonzales a Zakk to ślimak jakiś :P

w twórczość Zakk to analfabeta ;)

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 11:36 
Angry Again

Żułek napisał(a):
w twórczość Zakk to analfabeta ;)

Mniej więcej :) ale stworzył kilka fajnych kawałków z BLS, dobrze mu idą ballady, więc niech się tego trzyma xD
W każdym razie nie chciałbym go w Mega :P

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 18:13 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Jeśli chodzi o twórczość to Zakk nie ma specjalnie wielu pomysłów :P ale to co robi wychodzi mu dobrze i lubię jego muzykę :)
Jeśli chodzi o technikę to Zakk bez wątpienia należy do najlepszych. Jego riffy są faktycznie powolne ale on gra heavy metal i takie mu pasują. Solówki ma za to na prawdę na wysokim poziomie. A grać szybko potrafi co pokazuje przy improwizacjach i przy solówkach właśnie. Technikę ma wyśmienitą ale Zakk to nie thrasher i nie gra super szybkich riffów. Więc porównywać go z Dave'm można tylko pod względem techniki. Wyżej postawiłbym zawsze Dave'a ale tak jak mówiłem - Zakk to klasa światowa.

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 19:10 
Psychotron
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
Jeśli chodzi o twórczość to Zakk nie ma specjalnie wielu pomysłów :P ale to co robi wychodzi mu dobrze i lubię jego muzykę :)
Jeśli chodzi o technikę to Zakk bez wątpienia należy do najlepszych. Jego riffy są faktycznie powolne ale on gra heavy metal i takie mu pasują. Solówki ma za to na prawdę na wysokim poziomie. A grać szybko potrafi co pokazuje przy improwizacjach i przy solówkach właśnie. Technikę ma wyśmienitą ale Zakk to nie thrasher i nie gra super szybkich riffów. Więc porównywać go z Dave'm można tylko pod względem techniki. Wyżej postawiłbym zawsze Dave'a ale tak jak mówiłem - Zakk to klasa światowa.

Amen. ;)

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 23:55 
Black Swan
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
Solówki ma za to na prawdę na wysokim poziomie. A grać szybko potrafi co pokazuje przy improwizacjach i przy solówkach właśnie.

Hę?? Nie przesadzajcie Macieju. Wysoki poziom? Zapierdalanie przez 3 minuty pentatoniki to raczej nie jest wysoki poziom gry :) - widziałem takie coś, więc wiem co mówię. Technicznie Zakk jest zajebisty i tutaj nie ma co się spierać. Ale jest strasznie wtórny dla mnie. To samo mogę powiedzieć o solach rudego. Posłuchaj je, przecież on cały czas gra tymi samymi schematami. Tylko tempo zmienia i może sposób zagrania. Solowiec, więc z niego raczej zajebisty nie jest. Ale ma zajebiste patenty np. legato z 24progu na 12 - chyba w Washington Is Next tak gra, zobacz na YT.

PostWysłany: Czw Maj 07, 2009 06:30 
Head Crusher
Awatar użytkownika

No pentatonika to jego stały element a jak wiadomo trudna do zagrania nie jest i wychodzi z tego efektowne solo :D ale nie wszystkie jego solówki są oparte na pentatonice. Zdecydowana większość ale nie wszystkie. Bez wątpienia Zakk nie pokazuje do końca swoich umiejętności. Ma ogromny potencjał ale trochę nie wykorzystany. Ale jestem pewny, że mógłby spokojnie stawać w szranki z najlepszymi.

PostWysłany: Czw Maj 07, 2009 09:39 
Psychotron
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
No pentatonika to jego stały element a jak wiadomo trudna do zagrania nie jest i wychodzi z tego efektowne solo :D ale nie wszystkie jego solówki są oparte na pentatonice. Zdecydowana większość ale nie wszystkie. Bez wątpienia Zakk nie pokazuje do końca swoich umiejętności. Ma ogromny potencjał ale trochę nie wykorzystany. Ale jestem pewny, że mógłby spokojnie stawać w szranki z najlepszymi.

Jak dla mnie swoje wielkie umiejetnosci pokazuje u Ozzy'ego. Solowka w "No More Tears" jest genialna.

PostWysłany: Czw Maj 07, 2009 11:36 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
a jak dla mnie powinnismy tu pisać o gitarzystach Megadeth albo przenieśc ten temat i pisac ogólnie o wszystkich gitarowcach, tych dobrych i tych złych ;)

I dokładnie tak proponuję zrobić. :roll:

PostWysłany: Pią Maj 08, 2009 16:02 
Angry Again

Marty Friedman skończył nagrywanie nowego solowego albumu, zwie się Tokyo Jukebox i będzie dostępny w Japonii od 20 maja.

Image

Osobiście nie mogę się doczekać:) Wiem że ten koleś zawsze nagrywa arcydzieła, długo nie umiałem się przekonać do Future Addict, ale ...w końcu przypadła mi do gustu :)

PostWysłany: Sob Maj 09, 2009 07:54 
Angry Again

Nie jestem gejem, ale ranking przystojności gitarzystów megadeth wyglądałby na moje oko mniej więcej tak :

1. Mustaine
2. Friedman
3. Drover
4. Broderick
5. Pitrelli
6. Young
7. Poland :P

PostWysłany: Sob Maj 09, 2009 10:04 
Psychotron
Awatar użytkownika

MegaMSG napisał(a):
Nie jestem gejem, ale ranking przystojności gitarzystów megadeth wyglądałby na moje oko mniej więcej tak :

1. Mustaine
2. Friedman
3. Drover
4. Broderick
5. Pitrelli
6. Young
7. Poland :P

Nie, wcale. :lol:

Może rozwiń?

PostWysłany: Nie Maj 10, 2009 08:49 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
faktycznie niejestes gejem, kolejnosc absolutnie taka nie jest...........

1. Chris Broderick
2. Pitrelli
3. Mustang
4. Young, Poland i Friedman-zaden mi sie nie podoba, ale w porownaniu z ostatnim sa smaczni,
no i na szarym koncu obrzydliwy Drover.

PostWysłany: Pon Maj 11, 2009 16:29 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Kiedy już znajdę się w Megadeth to ta klasyfikacja się radykalnie zmieni :D bo będę zajmował 1 miesce :D

Ostatnio edytowany przez deceiver, Śro Lip 08, 2009 10:17, edytowano w sumie 1 raz
W sumie temat o gitarzystach Deth, jako potencjalny piszesz o sobie... no ok...

PostWysłany: Sob Maj 23, 2009 11:55 
Witam wszystkich.

Moim zdaniem technicznie najlepszym gitarzysta zdecydowanie jest Chris Broderick. Warto zaznac sie z albumami na ktorych Chris grał tj zespoły Jag Panzer lub Nevermore.

Z pewnoscia wielu z porownuje Chrisa do Martyego rownie wspanialego gitarzysty.
Jednak co kryje się pod słowem najlepszy?

Mozna by powiedziec ze najlepszym był Marty. Dlaczego?
Legendarna solówka z Torando, doskonale albumy. Marty jednak caly czas byl trzymany krótko przez Rudego. Gdy ten pozwolił mu się wyszalec powstał Risk. Wdlg mnie jest to bardzo dobry album, inni twierdza inaczej.

Powracajac do tematu Chrisa.
Techniczne koles zgniata wiekszosc gitarzystow z metalowego swiata (nie mowie tu o solistach takich jak Satch czy Gilbert, ale o muzykach grajacych w zespolach)

Malo kto potrafi sweepować 8 - palcowym tappingiem.

http://www.youtube.com/watch?v=xkpZ645ztl0

Mało kto z metalowego zaglebia potrafi tak doskonale techniczne zagrac na gitarze klasycznej (wiekszosc 'wymiataczy' bierze kostke do klasyka co jest niewybaczalne. Chris trzyma reke prawidlowo, ma ladny dzwiek z paznokci, widac ze byl trenowany klasycznie)
Oto krótkie video:
http://www.youtube.com/watch?v=HSchoITe ... re=related

Kolejna technika ktorej troche brakowalo w solowkach Martyego to string skipping, ktory daje bardzo fajne brzmienie.

http://www.youtube.com/watch?v=IJDvtzZWGM8

Chris posiada bardzo szerokie horyzonty o czym swiadczy umiejetnosc zastosowania bardzo trudnej techniki dla gitarzytsow elektrycznych mianowicie slapping:

http://www.youtube.com/watch?v=IJDvtzZWGM8

Poza tym.

Który ma takie łapy jak Chris? ;D

PostWysłany: Sob Maj 23, 2009 13:32 
xazz napisał(a):
Witam wszystkich.
Cześć nowy :twisted:

PS. Uważaj na Żułka :lol:

Ostatnio edytowany przez deceiver, Śro Lip 08, 2009 10:18, edytowano w sumie 1 raz
I pisz posty zgodne z regulaminem. :twisted:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 305 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości