Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 20:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 76  Następna

Najlepszy album to
Kill 'Em All 19%  19%  [ 18 ]
Ride the Lightning 27%  27%  [ 26 ]
Master of Puppets 20%  20%  [ 19 ]
...And Justice for All 25%  25%  [ 24 ]
Black Album 5%  5%  [ 5 ]
Load 2%  2%  [ 2 ]
Re-Load 0%  0%  [ 0 ]
St. Anger 1%  1%  [ 1 ]
Death Magnetic 1%  1%  [ 1 ]
Razem głosów : 96
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Metallica
PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 11:43 
Warhorse
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Noname napisał(a):
Do jakich utworów są łudząco podobne te z epki :? ??

Człowieku, ja zadałem czysto hipotetyczne pytanie, idąc tokiem Twojego rozumowania. Przeanalizuj sobie ponownie mój post, bo najwyraźniej masz kłopoty z interpretacją.
Noname napisał(a):
Co do aparatu słuchowego to jeżeli ma Ci to pomóc to słuszna decyzja jak najbardziej :lol:

Z całą pewnością pomoże mi zgłębić fenomen tej Ep oraz wybitnego Lulu.

Ja pisałem o konkretnych czterech utworach z konkretnej epki a Ty dorabiasz sobie do mojej wypowiedzi jakieś liche teorie więc to raczej Ty masz kłopot nie tylko ze zrozumieniem ale ze zwykłym czytaniem. Ja napisałem tylko tyle ile napisałem (cyt: "Jak można mówić o odgrzewanych kotletach skoro te cztery utwory pierwszy raz ujrzały światło dzienne.") a reszta to już wyłacznie Twoja interpretacja, może Twój tok myślenia który próbowałeś mi przypisać. Tak więc nie odbieraj sobie praw autorskich do tej jak to nazwałeś "błyskotliwej logiki" :)

Aparat być może pomoże choć gwarancji oczywiście niema. ;)

Ostatnio edytowany przez Noname Wto Lut 14, 2012 12:03, edytowano w sumie 2 razy

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 11:58 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
MegaMSG napisał(a):
Oj tam jajca, fani Metalliki kupią każde gówno i odgrzewany kotlet. Ostatni ciekawy album Mety to St.Anger

słaba prowokacja, może nastepnym razem się uda :P

Cytuj:
od tego momentu każde wydawnictwo to po prostu odgrzewane kotlety i utartymi schematami...Dlatego ta liczba która kupiła Beyond Magnetic po prostu pokazuje ilu jest ślepych fanów...

można to powiedziec o 99% kapel które istnieją ponad 10 lat i regularnie nagrywaja płyty ;)

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 12:10 
Moderator
Awatar użytkownika

Noname napisał(a):
Jak można mówić o odgrzewanych kotletach skoro te cztery utwory pierwszy raz ujrzały światło dzienne.

To zdanie wyraźnie wskazuje, no to, że skoro dopiero teraz ukazała się Ep, to nie ma mowy o powielaniu. Ale zakładając (bo można to sobie założyć), że gdyby znalazły się tam utwory, które są jednak odgrzewanymi kotletami, to nie ma już znaczenia kiedy ukazała się płyta, bo istnieje zawsze prawdopodobieństwo, że jednak znajdą się tam momenty przypominające jakieś z wcześniejszych dokonań. Ty wykluczyłeś takie prawdopodobieństwo, ponieważ "te cztery utwory pierwszy raz ujrzały światło dzienne". To jest śmieszne.
Ujrzały to światło dzienne, to ujrzały. Może są to odgrzewane kotlety dla jednych, a dla pozostałych szczytowe osiągnięcie zespołu.
Chodzi mi o nie przypisywanie charakteru tej Ep, które wyklucza powtarzanie schematów, argumentując to to tym, "że te cztery utwory pierwszy raz ujrzały światło dzienne".
Noname napisał(a):
Ja pisałem o konkretnych czterech utworach z konkretnej epki a Ty dorabiasz sobie do mojej wypowiedzi jakieś liche teorie więc to raczej Ty masz kłopot nie tylko ze zrozumieniem ale ze zwykłym czytaniem. Ja napisałem tylko tyle ile napisałem a reszta to już wyłacznie Twoja interpretacja, którą próbowałeś mi przypisać.

Nic sobie nie przypisuje, tylko wyciągam wnioski z Twojego pomrukiwania. Polecam przemyslenie czegoś nim się to zamieści w temacie.

Swoją drogą, to te kawałki krążą po necie już od dłuższego czasu, więc spokojnie można dyskutować o tym, czy są to "odgrzewane kotlety" czy też nie. Jednak nie o to mi chodzi, jak wspomniałem wyżej.

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 12:18 
Angry Again

Żułek napisał(a):
MegaMSG napisał(a):
Oj tam jajca, fani Metalliki kupią każde gówno i odgrzewany kotlet. Ostatni ciekawy album Mety to St.Anger

Cytuj:
od tego momentu każde wydawnictwo to po prostu odgrzewane kotlety i utartymi schematami...Dlatego ta liczba która kupiła Beyond Magnetic po prostu pokazuje ilu jest ślepych fanów...

można to powiedziec o 99% kapel które istnieją ponad 10 lat i regularnie nagrywaja płyty ;)

To nie prowokacja -,-

No sorry, jedyne dobre albumy Mety do Kill'em All, Loady i St.Anger. Reszta wieje nudą...

Noname, tak tak, oczywiście. Beyond Magnetic to ODRZUTY z sesji do Death Magnetic- kiepskiego albumu a Ty mówisz, że to kawał dobrego grania?

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 12:38 
Warhorse
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Noname napisał(a):
Jak można mówić o odgrzewanych kotletach skoro te cztery utwory pierwszy raz ujrzały światło dzienne.

To zdanie wyraźnie wskazuje, no to, że skoro dopiero teraz ukazała się Ep, to nie ma mowy o powielaniu. Ale zakładając (bo można to sobie założyć), że gdyby znalazły się tam utwory, które są jednak odgrzewanymi kotletami, to nie ma już znaczenia kiedy ukazała się płyta, bo istnieje zawsze prawdopodobieństwo, że jednak znajdą się tam momenty przypominające jakieś z wcześniejszych dokonań. Ty wykluczyłeś takie prawdopodobieństwo, ponieważ "te cztery utwory pierwszy raz ujrzały światło dzienne". To jest śmieszne.
Ujrzały to światło dzienne, to ujrzały. Może są to odgrzewane kotlety dla jednych, a dla pozostałych szczytowe osiągnięcie zespołu.
Chodzi mi o nie przypisywanie charakteru tej Ep, które wyklucza powtarzanie schematów, argumentując to to tym, "że te cztery utwory pierwszy raz ujrzały światło dzienne".
Noname napisał(a):
Ja pisałem o konkretnych czterech utworach z konkretnej epki a Ty dorabiasz sobie do mojej wypowiedzi jakieś liche teorie więc to raczej Ty masz kłopot nie tylko ze zrozumieniem ale ze zwykłym czytaniem. Ja napisałem tylko tyle ile napisałem a reszta to już wyłacznie Twoja interpretacja, którą próbowałeś mi przypisać.

No trudno powtórzę raz jeszcze; napisałem tylko tyle ile napisałem odnosnie dokładnie tej jednej konkretnej epki :) Reszta to Twoje i wyłącznie Twoje nadinterpretacje 8-) A ten esej, którym nas uraczyłeś powyżej to już nijak się ma do tego co ja napisałem. Są w nim wyłącznie Twoje interpretacje i Twoje założenia więc Twoja logika. Z mojego pomrukiwania wyciągasz wnioski, powiedzmy sobie wyraźnie, błędne. Tak więc rónież polecam przemyślenie tego co się czyta, bo to naprawdę nie było skomplikowane zdanie i nie zawierało żadnych podtekstów.

Ostatnio edytowany przez Noname, Wto Lut 14, 2012 14:21, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 12:41 
Warhorse
Awatar użytkownika

MegaMSG napisał(a):
Żułek napisał(a):
MegaMSG napisał(a):

Cytuj:

To nie prowokacja -,-

No sorry, jedyne dobre albumy Mety do Kill'em All, Loady i St.Anger. Reszta wieje nudą...

Noname, tak tak, oczywiście. Beyond Magnetic to ODRZUTY z sesji do Death Magnetic- kiepskiego albumu a Ty mówisz, że to kawał dobrego grania?

Tak BM to kawał dobrego grania, odrzuty z bdb albumu DM :)

Ostatnio edytowany przez Noname Pią Lut 17, 2012 10:31, edytowano w sumie 2 razy

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 12:53 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
Noname napisał(a):
Ale pewnie kupiłeś ostatnią płytę Mega i tam odgrzewane kotlety Ci nie przeszkadzają

A nie przeszkadzają, bo oprócz tych odgrzewanych kotletów (które smakują wybornie) jest jeszcze kilka naprawdę dobrych nowych utworów, z którymi mogą konkurować maks. 2 kawałki Mety z ostatniego dziesięciolecia przynajmniej.

Noname napisał(a):
Do jakich utworów są łudząco podobne te z epki ??

Jeden riff jest podobny do Fuel, ale nie o to tu chodzi.

Żułek napisał(a):
słaba prowokacja, może nastepnym razem się uda

Ale on ma rację, nawet jeśli to prowokacja.

Żułek napisał(a):
można to powiedziec o 99% kapel które istnieją ponad 10 lat i regularnie nagrywaja płyty

Na szczęście Megadeth do nich nie należy.

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 13:08 
Moderator
Awatar użytkownika

Noname napisał(a):
No trudno powtórzę raz jeszcze; napisałem tylko tyle ile napisałem odnosnie dokładnie tej jednej konkretnej epki :) Reszta to Twoje i wyłącznie Twoje nadinterpretacje 8-) A ten esej, którym nas uraczyłeś powyżej to już nijak się ma do tego co ja napisałem. Są w nim wyłącznie Twoje interpretacje i Twoje założenia więc Twoja logika. Z mojego pomrukiwania wyciągasz wnioski, powiedzmy sobie wyraźnie, błędne. Tak więc rónież polecam przemyślenie tego co się czyta, bo to naprawdę nie było skomplikowane zdanie i nie zawierało żadnych podtekstów.

Ja zdania również nie zmienię, zwłaszcza w kontekście tego, że utwory te są dostępne od ponad miesiąca (jak nie dłużej) co pozwala spokojnie prowadzić już dyskusję czy znajdują się tam "odgrzewane kotlety" czy też nie itp., dlatego zdanie "Jak można mówić o odgrzewanych kotletach skoro te cztery utwory pierwszy raz ujrzały światło dzienne" nijak ma się do rzeczywistości. Nie ma w tym żadnej filozofii, abstrahując już od poziomu tych kompozycji.
Nie posługuję się nadinterpretacjami, ponieważ Twoja wypowiedź jasno pozwala wysunąć pewne wnioski. Nie ma w tym nic odkrywczego, bo sam nie posługiwałeś się złożonymi metaforami, na podstawie których mógłbyś zarzucić mi moje czepialstwo.
Noname napisał(a):
Nie dość, że jesteś chamski i wulgarny to jeszcze z tego postu wynika, że jesteś zwykłym dupkiem mieszając w to dziewczynę z Overkilla.
Proszę moderatorów o reakcję na post MegaMSG. Mam nadzieję, że będzie ona szybka i stanowcza

Tutaj się zgodzę z Tobą i już raz reagowałem na podobne zachowanie.

MegaMSG - dyskutujemy, a nie obrażamy pozostałych użytkowników. To mało konstruktywny sposób.

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 13:14 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

MegaMSG napisał(a):

Jak dla mnie to St. Anger wieje nudą.. Kawałki wydłużone na siłę w których nic się nie dzieje. W porównaniu z nim taki RtL to majstersztyk.

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 13:14 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

yaku napisał(a):
Żułek napisał(a):
słaba prowokacja, może nastepnym razem się uda

Ale on ma rację, nawet jeśli to prowokacja.

w sumie gdyby się nad tym zastanowić coś w tym jest, nie każdynagrywa album bez solówek i kubłami na smieci zamiast perkusji :P

Cytuj:
Żułek napisał(a):
można to powiedziec o 99% kapel które istnieją ponad 10 lat i regularnie nagrywaja płyty

Na szczęście Megadeth do nich nie należy.

alez oczywiście że należy :D

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 13:17 
Warhorse
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Noname napisał(a):

Ja zdania również nie zmienię, zwłaszcza w kontekście tego, że utwory te są dostępne od ponad miesiąca (jak nie dłużej) co pozwala spokojnie prowadzić już dyskusję czy znajdują się tam "odgrzewane kotlety" czy też nie itp., dlatego zdanie "Jak można mówić o odgrzewanych kotletach skoro te cztery utwory pierwszy raz ujrzały światło dzienne" nijak ma się do rzeczywistości. Nie ma w tym żadnej filozofii, abstrahując już od poziomu tych kompozycji.
Nie posługuję się nadinterpretacjami, ponieważ Twoja wypowiedź jasno pozwala wysunąć pewne wnioski. Nie ma w tym nic odkrywczego, bo sam nie posługiwałeś się złożonymi metaforami, na podstawie których mógłbyś zarzucić mi moje czepialstwo.

Noname napisał(a):
Nie dość, że jesteś chamski i wulgarny to jeszcze z tego postu wynika, że jesteś zwykłym dupkiem mieszając w to dziewczynę z Overkilla.
Proszę moderatorów o reakcję na post MegaMSG. Mam nadzieję, że będzie ona szybka i stanowcza

Tutaj się zgodzę z Tobą i już raz reagowałem na podobne zachowanie.

MegaMSG - dyskutujemy, a nie obrażamy pozostałych użytkowników. To mało konstruktywny sposób.

Oczywiście są dostępne od jakiegoś czasu ale w ramach tejże epki, a że wcześniej była premiera w necie to już inna sprawa. Z tąd też można mówić o premierowaych nagraniach. Ale ok, zostawmy to.

Co do postu MegaMSG to mam nadzieję na jakieś bardziej stanowcze działanie a nie tylko pogładzenie po główce i powiedzenie; ty ty nie wolno :)

Ostatnio edytowany przez Noname, Wto Lut 14, 2012 13:22, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 13:22 
Moderator
Awatar użytkownika

Wysłałem mu PM z wyjaśnieniem. Kar cielesnych nie stosujemy ;)

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 13:24 
The Scorpion

Żułek napisał(a):
w sumie gdyby się nad tym zastanowić coś w tym jest, nie każdynagrywa album bez solówek i kubłami na smieci zamiast perkusji

Brak solówek Kirka na tym albumie to zaleta, do perkusji można się przyzwyczaić a Sweet Amber urywa jaja.

Żułek napisał(a):
alez oczywiście że należy

Jedyne dwa albumy, jakim mógłbym zarzucić powtarzalność schematów, to CW i TWNAH. A tak każdy album Mega jest na swój sposób niepowtarzalny.

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 13:25 
Warhorse
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Wysłałem mu PM z wyjaśnieniem. Kar cielesnych nie stosujemy ;)

Ok ;) Kar cielesnych nie ale są chyba jakieś ostrzezenia 8-) A post obrażający dziewczynę, która w dodatku z naszymi tutaj wypocinami niema nic wspólnego moim zdaniem powinien zniknąć :? Ale oczywiście nie ja jestem moderatorem więc się do końca nie znam. Znam tylko regulamin, więc sorki za offa ;)

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 13:44 
Moderator
Awatar użytkownika

Noname napisał(a):
Ok ;) Kar cielesnych nie ale są chyba jakieś ostrzezenia 8-) A post obrażający dziewczynę, która w dodatku z naszymi tutaj wypocinami niema nic wspólnego moim zdaniem powinien zniknąć :? Ale oczywiście nie ja jestem moderatorem więc się do końca nie znam. Znam tylko regulamin, więc sorki za offa ;)

Wychodzę z założenia, że nie będę rzucał na lewo i prawo ostrzeżeniami. Lepiej żeby każdy podchodził/starał się podchodzić do siebie z pewnym szacunkiem. Dlatego wolę upomnieć kogoś w PW i sądzę, że to powinno wystarczyć. Mam nadzieję, że nie będę zmuszony nigdy dać komuś warna, a tym bardziej zbanować. Nie mam zamiaru zrobić z forum drugiej Korei Północnej, stąd też dopuszczalne są przykładowo przekleństwa (oczywiście w ograniczonej ilości). Wolę żeby to było w pewnym sensie forum z jajem ;) Wszystko oczywiście w granicach zdrowego rozsądku.

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 14:04 
Warhorse
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Noname napisał(a):

Wychodzę z założenia, że nie będę rzucał na lewo i prawo ostrzeżeniami. Lepiej żeby każdy podchodził/starał się podchodzić do siebie z pewnym szacunkiem. Dlatego wolę upomnieć kogoś w PW i sądzę, że to powinno wystarczyć. Mam nadzieję, że nie będę zmuszony nigdy dać komuś warna, a tym bardziej zbanować. Nie mam zamiaru zrobić z forum drugiej Korei Północnej, stąd też dopuszczalne są przykładowo przekleństwa (oczywiście w ograniczonej ilości). Wolę żeby to było w pewnym sensie forum z jajem ;) Wszystko oczywiście w granicach zdrowego rozsądku.

Wiadomo, że nie chodzi o przekleństwa ani też o banowanie nikogo za wulgaryzmy ale wypowiedzi podpadające pod kodeks karny (bo jego przedostatnie zdanie jak najbardziej się kwalifikuje) powinno się jednak usuwać 8-) mam nadzieję, że MegaMSG sam z tym zrobi porządek ;)

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 14:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

yaku napisał(a):
Brak solówek Kirka na tym albumie to zaleta,

wada bo przez to album się bardziej dłuży, solówki dałby chwile oddechu

Cytuj:
do perkusji można się przyzwyczaić

jeśli ktos zdejmie aparat słuchowy to owszem ;)

Cytuj:
a Sweet Amber urywa jaja.

eeeetam ;) Dirty Window rządzi :twisted:

PS.
Noname i Mat - przestańcie już pierdolić ;) wyjaśnijcie se wszystko w PM ;)

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 14:12 
Warhorse
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
yaku napisał(a):
Brak solówek Kirka na tym albumie to zaleta,

Cytuj:
do perkusji można się przyzwyczaić

jeśli ktos zdejmie aparat słuchowy to owszem ;)

Cytuj:
a Sweet Amber urywa jaja.

eeeetam ;) Dirty Window rządzi :twisted:

PS.
Noname i Mat - przestańcie już pierdolić ;) wyjaśnijcie se wszystko w PM ;)

ok, dalsza część na pm.
The Unnamed Feeling rządzi :)

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 14:28 
Angry Again

Noname napisał(a):
mateusz napisał(a):
Noname napisał(a):

Wiadomo, że nie chodzi o przekleństwa ani też o banowanie nikogo za wulgaryzmy ale wypowiedzi podpadające pod kodeks karny (bo jego przedostatnie zdanie jak najbardziej się kwalifikuje) powinno się jednak usuwać 8-) mam nadzieję, że MegaMSG sam z tym zrobi porządek ;)

Ta dziewczyna sama siebie kompromituje i jest internetowym symbolem pseudo-fana, który łyknie wszystko co wyprodukuje jej uloffciany zespół, Ty jesteś męskim odpowiednikiem i nie zamierzam Cię przepraszać.
I bitch please, wchodzisz na forum innego zespołu niż jesteś fanem więc nie dziw się, że jak wszedłeś w mrowisko to Cię mrówki gryzą.

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 14:48 
The Scorpion

Żułek napisał(a):

Ja nie twierdzę, że album jest genialny tylko ciekawy. I naprawdę przeżyłbym brak solówek.

Żułek napisał(a):
Dirty Window rządzi

Lubię.

Noname napisał(a):
The Unnamed Feeling rządzi

Lubię szczególnie tę część, gdzie James ani to śpiewa ani mówi.

http://www.youtube.com/watch?v=YlODoiLK9lE - od 4:00

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości