Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 08:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna

Ulubiony album koncertowy:
Live at The Phantasy Theatre, Cleveland 1987 (PS 25th Anniversary) 0%  0%  [ 0 ]
Live At Wembley Stadium 1990 (Warchest audio) 22%  22%  [ 2 ]
Live At Hammersmith Odeon 1992 (Warchest video) 22%  22%  [ 2 ]
Live at Cow's Palace, San Francisco 1992 (CTE 20th Anniversary) 11%  11%  [ 1 ]
Rude Awakening 44%  44%  [ 4 ]
That One Night: Live In Buenos Aires 0%  0%  [ 0 ]
Rust In Peace Live 0%  0%  [ 0 ]
The Big 4 Live From Sofia, Bulgaria 0%  0%  [ 0 ]
Countdown To Extinction: Live 0%  0%  [ 0 ]
Razem głosów : 9
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Gru 27, 2008 00:43 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
no w koncu to nie cyrk aby były fajerwerki ;)

PostWysłany: Sob Gru 27, 2008 00:44 
Moderator
Awatar użytkownika

Następnym razem będe dawał takie wyraz w " " :D ;)

PostWysłany: Sob Sty 03, 2009 13:30 
Angry Again

Fajerwerki? Eee Megadeth to nie Metallica by takimi gównami pobudzać publiczność!
Blood in the water jest świetny, wisi mi to czy partie intrumentów były dublowane. Nawet jeśli to przecież wiele zespołów tak robi. Brzmienie świetne , widowisko świetne. Miodzio jednym słowem.

PostWysłany: Sob Sty 03, 2009 19:44 
Moderator
Awatar użytkownika

MegaMSG napisał(a):
Fajerwerki? Eee Megadeth to nie Metallica by takimi gównami pobudzać publiczność!
Blood in the water jest świetny, wisi mi to czy partie intrumentów były dublowane. Nawet jeśli to przecież wiele zespołów tak robi. Brzmienie świetne , widowisko świetne. Miodzio jednym słowem.

Nie chodzi o dosłowne fajerwerki, bez skrajności...Tylko porównując jak było kręcone poprzednie DVD to jest różnica (najazdy kamer itd.)
I chodzi oczywiście o duble głosu Rudego bo po prostu wokale brzmią aż nadzwyczaj dobrze, i o tym pisałem ;)

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 10:49 
Angry Again

That one night to było mistrzostwo. I miało zupełnie inny charakter. To miał być jeden z ostatnich koncertów czy cuś takiego :)

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 12:48 
Moderator
Awatar użytkownika

No tak, ale były choćby ujęcia całej publiki itp., a tutaj jest tego jak na lekarstwo. Dlatego wolę sobie tego słuchać na CD niż oglądać.

PostWysłany: Pon Sty 05, 2009 13:42 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Obejrzałem większą część tego koncertu na youtube już jakiś czas temu i... jestem trochę zawiedziony :/ Jak dla mnie brzmi to zdecydowanie zbyt sztucznie, zbyt sterylnie, zbyt studyjnie! Taki Greatest Hits w scenerii koncertowej ehh... Mimo wszystko bardzo fajnie na to się patrzy, a Brodercik nie przestaje mnie zadziwiać... Facet jest genialny! Nie mogę się napatrzeć na jego solówki, taka lekkośc, taki feeling... Oby grał tak na nowej płycie!

PostWysłany: Pon Sty 05, 2009 14:13 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Nie słyszałem wszystkich pozycji z ankiety, więc może narazie wstrzymam się z głosowaniem... Największy sentyment mam do RA - chyba pierwszy album Megadeth jaki kupiłem.

PostWysłany: Pon Sty 05, 2009 20:03 
Psychotron

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Nie słyszałem wszystkich, ale jakoś koncertówki Megadeth do mnie nie przemawiają. Zero kopa, w sumie mydło nie rock'n'roll jeśli chodzi o brzmienie. Jeśli już słucham czegoś 'live' to są to bootlegi.

PostWysłany: Nie Lut 08, 2009 14:03 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
ja nie głosuję na żaden z racji tego że; nie słyszałem wszystkich i że te ze słyszanych (RA,TON i BOTW) mają coś wspaniałego w sobie ale nie są perfekcyjne; tak więc
RA- kocham ją za setlistę(po prostu rewelacyjna!!), za ciężkie, tłuste, niczym nie upiększane brzmienie, ale przede wszystkim za niesamowite partie perkusji!!! to jak deGrasso potrafi z takiego niczym nie wyróżniajacego się bębnami Wake Dead zrobić popis na garach( szczególnie końcówka) to pop rostu mistrzostwo Swiata jak dla mnie, oczywiście wszyskie utwory na tej koncertówce brzmią dużo, dużo mocniej dzięki niemu, takie jest moje zdanie, niestety minusem jest wokal(Train of.. brzmi po prostu jakby Rudego ktoś cały czas ściskał za jaja), niektóre wałki śpiewa dobrze a niektóre tragicznie.., chyba miał jakiś kryzys,,, drugim minusem są niestety najpiękniejsze solówki spartaczone przez Ala, szkoda mi że nie podołał Hangarowi, Tornado, i w sumie większości których sam nie skomponował, bo bardzo go polubiłem za jego wkład na TWNAH
TON-powtórka, setlista również niczego sobie choć już nie tak fajna, również naturalne brzmienie całego koncertu, zdecydowana poprawa wokalu, Rudy się postarał, oczywiście największy plus to publika, te zchizole są niesamowici, widać że naprawdę kochają M jak ja)))) no ale...., brakuje mi tych bębnów Jimmiego, naprawdę, no i znów do bani solówki, bracia Drover nie nadają się dla mnie do M(z całym szacunkiem dla ich działalności)
BOTW- setlista po prostu skurwiała, z 3 albumów nie zagrali nic..,rozumiem żeby ominąć Risk, ja naprawdę nie widzę tam kawałka na koncert ale KIMBABIG??????????????a już ominięcie TWNAH to jest jak dla mnie grzech śmiertelny którego Rudemu nigdy nie wybaczę!!! mają tyle zajebistych, miażdżących wałków a oni kurwa klepią nonstop to samo, litości!! co z tego że wreszcie znalazł się ktoś (CB szacuneczek mój nowy idolu)))kto umie zagrać na odpowiednim poziomie swoje partie(Hangar wreszcie brzmi jak Hangar Live), co z tego że Rudy (z pewnie pomocą techniki)zaśpiewał najczyściej jak nigdy dotąd.. co z tego wszystkiego skoro już mi się niedobrze robi(pomimo całej miłości do M) jak słyszę SOD,PS..BWB,ATLM,IMDH,Trust(no tego już naprawdę nie mogę słuchać, bez przesady, są z tej płyty takie kurewsko dobre utwory ale nie, cały czas to samo klepią jak piepszona britney spears) ja wiem że to szlagiery ale one już nie brzmią tak jak dawniej, nie moją już dla mnie mocy, powinni ustąpić miejca rozpierdalaczom o których na piszę w setliście, howgh :mrgreen:

PostWysłany: Nie Lut 08, 2009 14:15 
Daj 2 opcje to zaznaczę :P Live At Wembley Stadium (1990) & That One Night: Live In Buenos Aires w tyle Rude Awakening

PostWysłany: Nie Lut 08, 2009 14:24 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Zgadzam się z Tobą mro-ziak. Granie w kółko tego samego, to męczarnia. Tzn jak się jest na koncercie, to wiadomo, że chce się usłyszeć wszystkie te szlagiery, ale w przypadku kolejnych koncertówek słuchanych wielokrotnie w zaciszu domowym, to już niekoniecznie. Mistrzami pod tym względem jest np. taki Deep Purple - dziesiątki koncertówek a na każdej właściwie to samo, czyli Highway Star, Child In Time, Smoke On The Water itd..... Bleeeaah!! Ile można!? Przeciwieństwem z kolei jest np. Dream Theater. A jeśli chodzi o Megadeth to bardzo bym chciał na jakiejś koncertówce usłyszeć np. Five Magics, Looking Down The Cross, My Last Words, New World Order, Rust In Peace.... Ale raczej marne szanse.

PostWysłany: Nie Lut 08, 2009 21:53 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
bialkomat napisał(a):
bardzo bym chciał na jakiejś koncertówce usłyszeć np. Five Magics, Looking Down The Cross, My Last Words, New World Order, Rust In Peace.... Ale raczej marne szanse.

a ja myślę że może jednak Rudy się przełamie i zagra parę wałków których nie grał długo albo wogóle.., przecież do niego muszą dochodzić takie głosy jak mój, Twój i wielu fanów na całym świecie...

PostWysłany: Nie Lut 08, 2009 22:02 
Moderator
Awatar użytkownika

mro-ziak napisał(a):
przecież do niego muszą dochodzić takie głosy jak mój, Twój i wielu fanów na całym świecie...

Ale nie mogą się zapisać w jego mózgu ;)
Ja tam rewelacji setowych wróżyć nie będę. To nie jest Dream Theater, raczej bardziej jak Iron Maiden...ciągle to samo ;)
Bardzo bym się cieszył słysząc utwory takie jak np. Countdown To Extinction (szczególnie, że akurat ten jest łatwy do udźwignięcia wokalnie)Youthanasia, Rust In Peace czy Five Magics, ale wątpie, że to jest wykonalne.

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 13:46 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
no cóż ja nadal czekam na Blood In The Water wiec nie głosuje ;)

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 21:58 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Też się wstrzymuje do usłyszenie BITW, ale trochę chyba przesadzają z tymi koncertówkami, napierw przez prawie 20 lat żadnej, a teraz po każdym albumie. RA z wyjątkiem solówek jest całkiem niezły - jak dla mnie świetnie się go ogląda, no a do tego Jimmy jest genialny no i She-Wolf mógłbym słuchać w kółko. Z kolei TON lepiej się słucha bo jednak Glen nieco lepiej sobie poradził z solówkami, ale oglądanie nie jest aż tak emocjonujące

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 22:05 
Moderator
Awatar użytkownika

szczepan napisał(a):
RA z wyjątkiem solówek jest całkiem niezły - jak dla mnie świetnie się go ogląda,

Ja mam odwrotnie, według mnie jest okropnie nudny, pozbawiony praktycznie jakiegokolwoiek klimatu.
szczepan napisał(a):
kolei TON lepiej się słucha bo jednak Glen nieco lepiej sobie poradził z solówkami, ale oglądanie nie jest aż tak emocjonujące

No a właśnie TON świetnie się ogląda. Publika tylko tam jest taka, tworzą magię tego koncertu. Sposób kręcenia również bije na głowę ten z RA.

Moim zdaniem niebo a ziemia.

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 22:39 
Administrator
Awatar użytkownika

Mi jak oglądam TON czegoś brakuje. Niby fajny mają wybieg żeby pogrywać solówki, ale tak dość statyczne mi sie to wszystko wydaje

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 22:41 
Moderator
Awatar użytkownika

szczepan napisał(a):
Mi jak oglądam TON czegoś brakuje. Niby fajny mają wybieg żeby pogrywać solówki, ale tak dość statyczne mi sie to wszystko wydaje

Dziwi mnie trochę, że TON jest dla Ciebie bardziej statyczny niż RA. Wnioskuje, że tak jest z tego, co napisałeś wcześniej ;)

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 22:50 
Administrator
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
szczepan napisał(a):

Dziwi mnie trochę, że TON jest dla Ciebie bardziej statyczny niż RA. Wnioskuje, że tak jest z tego, co napisałeś wcześniej ;)

W sumie nie wiem czemu tak to odbieram, może gdzieś głęboko nie mogę przeboleć tego że nie graja długiej wersji she-wolf, która ilekroć włączam RA wbija mnie w fotel jak mało co.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości