Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 12:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna

Jaką mieliście najdłuższą przerwe w słuchaniu Megadeth ?
słucham codziennie 26%  26%  [ 12 ]
kilka dni 26%  26%  [ 12 ]
kilka tygodni 26%  26%  [ 12 ]
kilka miechów 21%  21%  [ 10 ]
słucham "raz na rok" 2%  2%  [ 1 ]
Razem głosów : 47
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 19:54 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Maciej napisał(a):
Złapał się zębami gzymsu.

wtedy nie ma mowy o samobójstwie, po prostu chciał złapać nieco świerzego powietrza ;)

PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 08:23 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
No i kwestia okładki rozwiązana :D

PostWysłany: Czw Lut 17, 2011 20:00 
Droogie
Awatar użytkownika

A ja tam uwarzam, że wieje wiatr i go znosi na prawą strone przy spadaniu. :?

PostWysłany: Czw Lut 17, 2011 21:47 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Lahatiela napisał(a):

To musisz uwaŻać, że mocny jest ten wiatr, no nie? ;)

PostWysłany: Czw Lut 17, 2011 23:21 
Droogie
Awatar użytkownika

Lanek napisał(a):
Lahatiela napisał(a):

To musisz uwaŻać, że mocny jest ten wiatr, no nie? ;)

A ja wiem? Nie wiem, zawsze może trzymac rozłożoną parasolke która wiatr popycha :roll:

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 00:44 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Szykuje się do lądowania telemarkiem... Dobra, zmieńcie lepiej temat ;)

PostWysłany: Śro Mar 30, 2011 20:05 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
z nudów przeglądałem overkill i wlazłem na historię metallici, chciałem zobaczyć rudego od strony fanów mety.., doczytałem do pewnego momentu i aż się zagotowałem mianowicie

Cytuj:
...W czasie podróży na Wschodnie Wybrzeże doszło do szeregu kłótni, a nawet wypadku, spowodowanych pijaństwem Mustaine'a. Towarzystwo gitarzysty stawało się dla reszty zespołu nie do wytrzymania. Rzadko zdarzało się, żeby był trzeźwy, a i jego umiejętności nie były zachwycające...

staram się patrzeć obiektywnie ale to przesada, jebane tępaki..

PostWysłany: Śro Mar 30, 2011 21:15 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

pewnie chodzi oto że po pijaku grał gorzej niż na trzezwo

PostWysłany: Czw Mar 31, 2011 08:23 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
W którymś z dokumentów zresztą Rudy wspominał o tym, że kiedy wychodził na scenę pijany do chrzanił dokumentnie wszystko co mógł. Więc skoro sam tak stwierdził to coś w tym musi być :)

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 15:34 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

o macie pipki wywiadzik z Larsen dotyczący Megadeth

Cytuj:
Revolver: Jak dużo uwagi poświęcałeś Megadeth na początku ich działalności?
Lars: Nie pamiętam, abym zainteresował się pierwszym albumem, ale gdy pojawił się "Peace Sells" w ’86, to mnie po prostu rozwalił. Byli zgodni z moimi ścieżkami, to dosłownie był najlepszy dla mnie album przez dłuższy czas. Dave przyjeżdżał i często grał w San Francisco. Zawsze go odnajdowałem, dużo razem piliśmy, braliśmy sporo narkotyków i po prostu spędzaliśmy czas razem. W tamtych latach, ’84 i ’85, dość szybko radziliśmy sobie z naszymi kłótniami. Pamiętam, że na trasie "...And Justice For All", gdy graliśmy w Irvine Meadows [okolice Los Angeles] Dave wpadł do nas i razem imprezowaliśmy na ostatnich koncertach tej trasy. To było jakoś w ’89 i po prostu spędzaliśmy wtedy ze sobą czas. Pamiętam, że gdy skończyliśmy nagrywanie albumu "...And Justice For All" w L.A., w lecie ’88, poszedłem do niego i puszczałem mu go do 5 nad ranem. Siedzieliśmy tam, graliśmy Blackened i trochę innych kawałków, aby tylko nie zasnąć. Ja i Dave mamy ze sobą swego rodzaju przyjaźń i fajnie było niemal do końca lat 80-tych.
Nie było już tak, gdy obie kapele zaczęły stawać się większe niż wszystko inne i zaczęliśmy pojawiać się w prasie, zaczęło wtedy być nieco inaczej między nami. Były jakby dwie wzajemne relacje. Prasa uwielbiała całą te Megadeth-Metallico rywalizację. I zaczęło to nieco żyć własnym życiem. W pewien sposób można było się kłócić o to, co ukazywało się w prasie, o to co pisano o naszych zespołach, ostatecznie zaczęło to wykraczać poza prasę i wpływać na nasze osobiste relacje i chyba stało się zbyt wielkie w latach 90-tych, były to dość mroźne lata. Wiesz o co mi chodzi?

Revolver: Kiedy poczułeś, że wasza przyjaźń odradza się na nowo?
Lars: Koleś, ona się odradzała i gasła przez te wszystkie lata. Graliśmy z nimi kilka koncertów w ’93, na końcu trasy "Black Album", gdy grali z nami w Europie, i wtedy znowu byliśmy dość blisko siebie. Imprezowaliśmy razem znowu w, kurwa, chyba ’99 w Milton Keynes w Anglii. I wydaje mi się, że Dave przyszedł, a było to promocyjnej trasie na jego nowego albumu, że przyszedł i był tam z nami na tym koncercie, i pamiętam, że zagrał Risk. Zawsze imprezowaliśmy razem, gdy byliśmy w tym samym mieście.
Okres, kiedy było najchłodniej, kiedy rzecz jasna nastąpiła przerwa w komunikacji, był po ukazaniu się "Some Kind Of Monster". Było to związane z całą tą sceną tam zamieszczoną, do której nie musimy już powracać. To zatrzymało nas na jakieś cztery czy pięć lat, czy jakoś tak. Ale inaczej niż w latach 90-tych, widywaliśmy się nawzajem tu i tam. Spotykaliśmy się. Wszystko było dobrze, były po prostu dwie równoległe trajektorie. Były te wielkie METALLICO-MEGADETH kłótnie w prasie, a poza nimi był Lars i Dave spotykający się, robiący swoje na boku, co czyniło te czasy lekko dziwnymi. Myślałeś: ’Zaraz, powinienem nie lubić tego kolesia bo tak mówi w tym tygodniu Kerrang!”. To było dość dziwne.

Revolver: Rzecz jasna sprawy mają się teraz poprawnie. Jedną z najbardziej poruszających części bonusu dokumentu z DVD Wielkiej Czwórki to to, gdy mówisz Dave’owi jak bardzo twój syn uwielbia jego kapelę.
Lars: Myles, mój najstarszy, jest wielkim fanem Megadeth. Już jakiś czas. Kilka lat temu, w drodze do szkoły, przechodziliśmy przez fazy, czy to Rage Against The Machine, czy też System Of A Down. Potem była faza gdy dużo słuchaliśmy Megadeth. Jego ulubionym kawałkiem był "Hook In Mouth" [z "So Far, So Good... So What!"]. Było to jakieś trzy, cztery lata temu, kiedy to w zasadzie po porannym wstaniu i przy odwożeniu dzieciaków do szkoły o 7:40 rano, zaczynaliśmy dzień od "Hook In Mouth" w drodze do szkoły. [śmiech] Zdecydowanie inna atmosfera niż 15 lat temu.

Revolver: Czym byłoby dla Ciebie zagranie znowu z Mustainem?
Lars: Byłoby wspaniale. Słuchaj, zawsze go podziwiałem. Jest niesamowicie utalentowanym muzykiem. Granie z nim nie jest niezręczne. To jedna z tych chwil, którą chcesz uchwycić. Zajebiście było zobaczyć to znowu gdy oglądałem DVD. Można powiedzieć, że była tam dobra wibracja. I mam nadzieję, że ludzie to czują.

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 16:30 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

TAKIE TO CIEPŁE ŻE Aż dziwne.. ,wychodzi na to że Dave nie wszysko wspomniał w książce..

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 16:39 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

mro-ziak napisał(a):
TAKIE TO CIEPŁE ŻE Aż dziwne.. ,wychodzi na to że Dave nie wszysko wspomniał w książce..

Albo Lars kłamie, nie wiadomo. :lol:

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 16:43 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

nie wiem jak było tuż po wywaleniu rudego w połowie lat 80-tych ale reszta sie zgadza, w koncu są w necie fotki Larsa, Rudego i Slasha z 88/89 bodajże jak grali w Anglii na Donington czy gdzieś tam (Lars przyjechał gościnnie), w 93 były wspolne koncerty, a w 99 grali razem na Woodstock ;) SKOM oczywiście wszyscy wiedzą jak było ;)

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 22:52 
Head Crusher

Wywiad z kategorii szokujących.
W kazdym razie Larsa coraz bardziej lubie

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 22:55 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

raczej z kategorii "odgrzewany kotlet" ;)
przynajmniej dla tych co siedzą i wiedzą co się dzieje w Metallice ;)

PostWysłany: Śro Kwi 13, 2011 15:22 
Hook In Mouth

Cytuj:
Shawn powinien być najwyżej technicznym Menzy albo DeGrasso
Zastanawia mnie dlaczego Dave go zaangażował

Powiem Wam tak, że szczególną uwagę zwracam na bębny, ale to chyba przez kilkuletni niezwykle przyjemny romans z tym instrumentem;)
Absolutnie najlepszym bębniarzem jaki grał z Rudym był DeGrasso, i też nie mogę sobie go odżałować.
Shawn nie jest zły. Dave szukał chyba kogoś, kto w studiu wymyślić i zagrać potrafi istne cuda (3/4 Endgame) a na koncertach jest IDEALNIE precyzyjny i dokładny, wręcz niezawodny. I Shawn taki właśnie jest. Wielu z Użytkowników było pewnie w Łodzi, Shawn zawstydził, a może nawet upokorzył grą na 2 stopy perusistę deathmetalowego, ten Vaderowy jeśli go słyszał, to chyba jeszcze długo będzie w traumie. Gra Drover trochę zbyt oszczędznie, ale za to praktycznie bez pomyłek, czego o Nicku powiedzieć nie mogę. Megadeth eksponuje gitarowe fajerwerki bardziej niz kiedykolwiek wcześniej. I dlatego właśnie Drover.

PostWysłany: Śro Kwi 13, 2011 16:19 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Atomic_steif napisał(a):
Absolutnie najlepszym bębniarzem jaki grał z Rudym był DeGrasso, i też nie mogę sobie go odżałować.

Powiem Ci, że przez wiele lat też tak myślałem, ale w ostatnim czasie zmieniłem zdanie i teraz moim absolutnym fawotytem jest Gar Samuleson.
I nawet nie za grę na Peace Sells co przede wszystkim na KIMB. To jak on tam gra (technika, styl, feeling) są dla mnie niesamowite. I nie ukrywam, że oczy trochę otworzyła mi na to Deluxe Edition - bo generalnie tutaj wszystko się lepiej słyszy ;)

PostWysłany: Śro Kwi 13, 2011 16:29 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

dla mnie to wygląda tak
1.de grasso- zremasterował na rude 9/10 kawałków w sensie że zagrał je lepiej, z pomysłem, dołożył partie perkusji które powinny być od samego początku, ta koncertówka mnie przekonała o jego klasie choć na płytach aż tak mnie nie zachwycał
2.gar -wiecznie zajebane oczy jak to ktoś go nazwał))) jest moim nr2, podoba mi się jego gra i tyle
3.menza-na początku był moim nr jeden, ale już nie jest choć bardzo lubiłem jego agresję w graniu.., i taki spontan (niewiem czy zrozumiecie o co mi chodz)))
4.drover-jest i był kiepski choć na endgame mi się nawet podobał ale na koncerty to on się nie nadaje, ubliżająco przewidywalny a za to jak spiepszył w Atlasie mechanixa to mu nie wybaczę

PostWysłany: Śro Kwi 13, 2011 23:40 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
mro-ziak napisał(a):
2.gar -wiecznie zajebane oczy jak to ktoś go nazwał))) jest moim nr2, podoba mi się jego gra i tyle

To ja jestem autorem tego sformułowania :lol: :twisted: A tak pozostając w temacie - największy sentyment mam jednak do Menzy, bo wiadomo - klasyczny skład, klasyczne płyty, najlepszy okres Megadeth... Co do umiejętności poszczególnych pałkarzy nie będę się wypowiadał, bo myślę, że chociaż każdy z nich się różnił, to jednak wszyscy wnosili do Megadeth coś swojego, a poza tym Rudy by partaczy nie zatrudnił ;)

PostWysłany: Śro Kwi 13, 2011 23:45 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
Co do umiejętności poszczególnych pałkarzy nie będę się wypowiadał, bo myślę, że chociaż każdy z nich się różnił, to jednak wszyscy wnosili do Megadeth coś swojego,

Drover wniósł głownie Chrisa i Juniora :lol:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość