Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 08:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna

Najlepsza okłądka Megadeth to
Killing Is My Business... And Business Is Good 0%  0%  [ 0 ]
Peace Sells... But Who's Buying? 13%  13%  [ 3 ]
So Far, So Good... So What! 0%  0%  [ 0 ]
Rust In Peace 21%  21%  [ 5 ]
Countdown to Extinction 8%  8%  [ 2 ]
Youthanasia 50%  50%  [ 12 ]
Hidden Treasures 0%  0%  [ 0 ]
Cryptic Writings 0%  0%  [ 0 ]
Risk 0%  0%  [ 0 ]
The World Needs a Hero 0%  0%  [ 0 ]
The System Has Failed 8%  8%  [ 2 ]
United Abominations 0%  0%  [ 0 ]
Endgame 0%  0%  [ 0 ]
TH1RT3EN 0%  0%  [ 0 ]
Super Collider 0%  0%  [ 0 ]
Razem głosów : 24
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Okładki
PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 19:39 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
już mnie ta moja teoria spiskowa nie kręci ;)

na dzień dzisiejszy interesuje mnie obrazek z Head Crushera

Image

dla mnie to jest paskudne, znając życie pewnie tym tropem pójdzie okładka albumu, nie wiem czy wykorzystają akurat ten obrazek na album (prędzej na singiel) ale nie zapowiada to nic dobrego :roll:

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 21:13 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
I tak lepsze to od okładki UA ;) .

PostWysłany: Śro Lip 08, 2009 09:10 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
dla mnie to jest paskudne, znając życie pewnie tym tropem pójdzie okładka albumu, nie wiem czy wykorzystają akurat ten obrazek na album (prędzej na singiel) ale nie zapowiada to nic dobrego

Mnie się bardzo podoba, choć goście w kapturach przypominają tych z okładki Souls Of Black, Testamentu.

PostWysłany: Śro Lip 08, 2009 09:18 
mateusz napisał(a):
Żułek napisał(a):
dla mnie to jest paskudne, znając życie pewnie tym tropem pójdzie okładka albumu, nie wiem czy wykorzystają akurat ten obrazek na album (prędzej na singiel) ale nie zapowiada to nic dobrego

Mnie się bardzo podoba, choć goście w kapturach przypominają tych z okładki Souls Of Black, Testamentu.

racja :)

nie no, okladka musi byc z vicem :mrgreen:

PostWysłany: Śro Lip 08, 2009 09:34 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
A ja tam nie wiem czy chciałbym kolejnego Vica na okładce. Raczej wolałbym coś bardziej stonowanego, ale jednocześnie intrygującego, niebanalnego i bardziej dojrzałego (coś w stylu Youthanasii czy nawet CTE), w każdym razie żeby zajął się nią genialny Hugh Syme. Nie chciałbym żeby Megadeth szedł wzoram np. takiego Iron Maiden, tzn żebyśmy mieli doczynienia z podstarzałymi juz lekko panami, którzy ciągle stroją groźne miny na fotkach i pokazują jacy to są angry ;) a na okładkach do usranej śmierci oglądalibysmy (niczym Eddiego) komiksowego skądinąd Vica.

PostWysłany: Śro Lip 08, 2009 12:17 
ale mi to pasuje :) bardzo chetnie bede ogladal vica na plytach megadethu. Tylko normalnego, a nie takiego jak na ostatnim studyjnym, bo to faktycznie byłą żenuła :roll:

PostWysłany: Śro Lip 08, 2009 22:17 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
bialkomat napisał(a):
A ja tam nie wiem czy chciałbym kolejnego Vica na okładce. Raczej wolałbym coś bardziej stonowanego, ale jednocześnie intrygującego, niebanalnego i bardziej dojrzałego (coś w stylu Youthanasii czy nawet CTE), w każdym razie żeby zajął się nią genialny Hugh Syme. Nie chciałbym żeby Megadeth szedł wzoram np. takiego Iron Maiden, tzn żebyśmy mieli doczynienia z podstarzałymi juz lekko panami, którzy ciągle stroją groźne miny na fotkach i pokazują jacy to są angry ;) a na okładkach do usranej śmierci oglądalibysmy (niczym Eddiego) komiksowego skądinąd Vica.

całkowicie się z Tobą zgadzam, okładki takie jak Y i CTE były o niebo lepsze od tych z Viciem, do tego zajebiście był wkomponowany z tyłu okładki, na Y z dzieckiem na ręku, a na CTE liczydła z czaszek, o wiele lepiej to wszystko wyszło niż Vic w roli głównej, ta z Head Crushera nie jest zła choć mogłaby być mniej wymowna...

PostWysłany: Śro Lip 08, 2009 22:24 
Moderator
Awatar użytkownika

Ja osobiście nie jestem zbytnio do Vica przywiązany, ale nie daje wiary na coś w stylu okładek Y czy CTE.

PostWysłany: Nie Lip 26, 2009 14:25 
Black Swan
Awatar użytkownika

Nie wiem czy widzieliście okładkę dokumentu 'Endgame' na którym album jest inspirowany. I jakoś nie moge się oprzeć temu, że takie coś lub coś podobnego znajdzie się na froncie płyty. Fajne...nie fajne ale wolałbym, żeby rudy dał już na luz i odpuścił trochę. Bedzie to juz kolejna płyta, gdzie nie będzie dawał spokoju tym z UN :). Z drugiej strony o czym tu śpiewać, polityka światowa i wewn. USA była, o religii było, obcy byli, czarna magia, egzystencja i śmierć również...etc. Może następna płyta o ochronie środowiska? :lol:

Załączniki:
endgame_frontcoverlarge.jpg
endgame_frontcoverlarge.jpg [ 75.35 KiB | Obejrzany 9868 razy ]

PostWysłany: Nie Lip 26, 2009 14:44 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

nie miałbym nic przeciwko czemuś podobnemu do tego :)

całkiem fajnie to wyglada, zamiast czachy dać Vica, coś dodać, coś wywalić i jest gites ;)

PostWysłany: Nie Lip 26, 2009 15:22 
Black Swan
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
nie miałbym nic przeciwko czemuś podobnemu do tego :)

całkiem fajnie to wyglada, zamiast czachy dać Vica, coś dodać, coś wywalić i jest gites ;)

Mówisz masz heh ;)

Załączniki:
md.jpg
md.jpg [ 35 KiB | Obejrzany 9853 razy ]

Ostatnio edytowany przez megatomek, Nie Lip 26, 2009 15:28, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 21:03 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

podobno to ma byc okladka

Image

PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 21:08 
Moderator
Awatar użytkownika

Nie wierzę w to. Nie jest zła, ale taka jakby nie w stylu MegadetH. Sądzę, że to będzie raczej coś rysunkowego niż "komputerowego" ;)

PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 21:10 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Nie wierzę w to. Nie jest zła, ale taka jakby nie w stylu MegadetH.

dokładnie to samo napisałem Szczepanowi na gg :)

póki co jedyne co mi przychodzi na myśl to - jest dziwna

nic lepszego nie przychodzi mi do głowy

PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 21:44 
Psychotron

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Żułek napisał(a):
podobno to ma byc okladka

Przypomina mi klimatem ostatnie okładki Kreatora.

PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 22:13 
Warhorse

komunikat z oficjalnej stronki Megadeth

"We will be revealing Megadeth's 'Endgame' album cover exclusively to the MegaFanClub at 12:00 noon Pacific Time today, July 27 (19:00 GMT). MFC members can log in to the MegaFanClub at noon to see the new album cover!"

szczepan ma konto tam, czy źle kojarzę? :)

PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 22:15 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

no to wlaśnie Szczepan dał te okładke, to jest to, pewnie w ciagu kilku dni potwierdzą oficialnie

PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 22:18 
Warhorse

:( mi się nie podoba, bardziej wygląda na robotę fana, który się zna trochę na photoshopie (i miał sporo czasu), niż na robotę profesjonalnego grafika...

PostWysłany: Wto Lip 28, 2009 00:57 
Black Swan
Awatar użytkownika

Wow ale bajer heh. Hmm...nie wiem co napisać, jak mi ktoś napisze o co w tym chodzi to przynajmniej ocenie pomysł. Coś ostatnio moda się zrobiła na skomplikowane okładki z koniecznym przesłaniem. Na pierwszy rzut oka troche tego za dużo tam jest, można było to troche bardziej uprościć. Pewnie jest to robota tego samego kolesia co robił okładke do Anthology, też niezły bajer. Jak dla mnie kolory zbyt blado dobrane a całość przypomina mi screen z gry komputerowej. Jak już sie coś robi w programie graficznym to powinno się zwracać uwagę na to, by nie było widać, że wyszło to z Photoshopa czy innego programu. A tak bardzo mizerne kombinacje z czcionką oraz używanie oczywistych efektów świetlnych (soczewka) popsuły cały efekt końcowy. No ale kto co lubi, ja bym tego nie wypuścił.

PostWysłany: Wto Lip 28, 2009 08:07 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Z całej tej okładki najbardziej podoba mi sie napis "Megadeth". I to by było na tyle. Jest faktycznie dziwna. Niby nie jest zła ale to nie jest coś czego spodziewałbym sie po nowym albumie. Nie ma w niej przebojowości, agresywności. Jest taka nijaka. Nie chcę żeby to faktycznie była nowa okładka.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości