Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 17:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Śro Maj 27, 2009 11:21 
Wolałbym zobaczyć okładkę jakiegoś singla a nie zdjęcie^^ dobrze jak by wydali^^

PostWysłany: Śro Maj 27, 2009 12:09 
Black Swan
Awatar użytkownika

Co do albumu to ciekawe są te zapowiedzi muzyków. Czuć, że mają dużą satysfakcje z tego co stworzyli tak wiec ja wierzę, że tak jest. Kompozycyjnie jak zwykle będzie na poziomie, wiadomo. Przestałem natomiast wierzyć, że są w stanie stworzyć coś co 'potnie uszy i skopie tyłek' jak np. ostatni Exodus czy Testament, no ale to jest przecież Megadeth, a to są 'tylko moje' pobożne życzenia od jakiegoś czasu. Ciekawią mnie te opiniena temat wokalu Dave'a, a mianowicie to, że ma być agresywny i wrzaskliwy? Heh chcę to uszłyszeć :D .
Osobiście mam nadzieję, że Mustaine daruje sobie te polityczne wstawki jak np: w UA, Amerikahstan czy wcześniej w Blackmail The Universe. Rozumiem, że chce przez to przedstawić nurtujące go sprawy a wokalem nadać temu komentarz lecz zupełnie jest to niepotrzebne. Myślę, że słuchacz jest na tyle inteligentny, że nawet nie posiadając wiedzy na ów temat poruszany w utworach sam będzie chiał zapoznać się z tymi wydarzeniami.
No i na koniec, podtrzymując dyskusję na temat okladki, to taka moja wersja demonstracyjna :mrgreen:

Załączniki:
new album 2009x.jpg
new album 2009x.jpg [ 50.79 KiB | Obejrzany 7680 razy ]

PostWysłany: Śro Maj 27, 2009 12:19 
megatomek napisał(a):
No i na koniec, podtrzymując dyskusję na temat okladki, to taka moja wersja demonstracyjna :mrgreen:
Ładnie, ładnie ale wolałbym zobaczyć coś innego :P

PostWysłany: Śro Maj 27, 2009 12:20 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
megatomek napisał(a):
Co do albumu to ciekawe są te zapowiedzi muzyków. Czuć, że mają dużą satysfakcje z tego co stworzyli tak wiec ja wierzę, że tak jest.

każdy tak mówi o nowej płycie ;)

Cytuj:
Kompozycyjnie jak zwykle będzie na poziomie, wiadomo.

oby ;)

Cytuj:
Przestałem natomiast wierzyć, że są w stanie stworzyć coś co 'potnie uszy i skopie tyłek' jak np. ostatni Exodus czy Testament,

teoretycznie by mogli ale Mustaine nie chce sie powtarzac, w sumie dobrze chociaz z drugiej strony ? ;)

Cytuj:
Ciekawią mnie te opiniena temat wokalu Dave'a, a mianowicie to, że ma być agresywny i wrzaskliwy? Heh chcę to uszłyszeć :D .

wrzaskliwy ? hmm czyby powtórka z debiutu ? ;) też chce to usłyszec :)

Cytuj:
Osobiście mam nadzieję, że Mustaine daruje sobie te polityczne wstawki jak np: w UA, Amerikahstan czy wcześniej w Blackmail The Universe. Rozumiem, że chce przez to przedstawić nurtujące go sprawy a wokalem nadać temu komentarz lecz zupełnie jest to niepotrzebne. Myślę, że słuchacz jest na tyle inteligentny, że nawet nie posiadając wiedzy na ów temat poruszany w utworach sam będzie chiał zapoznać się z tymi wydarzeniami.

chyba pierwszy poruszyłes tyn temat, zgadzam sie w 100% procentach, w sumie gdyby to zrobił tylko w 1 kawałku to ok ale tego jest troszke za dużo, wogule nie lubie polityki i mam nadzieje ze jej na albumie nie bedzie :)

Cytuj:

miałem to dawno napisać ale napisze teraz, o okładkach piszmy tutaj viewtopic.php?f=1&t=12

ale musze przyznać ze podoba mi sie twoja okładka :D ale mam nadzieje ze bedzie inny tytuł płyty niz ten co podałeś ;)

PostWysłany: Śro Maj 27, 2009 13:38 
Angry Again

POLITYKA MUSI BYĆ!
Bez takich że ma ograniczyć, mało zespołów na prawdę krytykuje w ten sposób działania polityczne. Mustaine wali prosto z mostu, a utwory o tekstach politycznych zawsze kopią dupę. Jest to dobry temat do muzyki, agresywnej, szybkiej i brutalnej.

Propozycja okładki zajebista, dobrze by wyglądało to jako back cover, nie jako front.

Chris pomimo tego że jest tu nowy to liczyłem na większe emocje w opisywaniu nowych utworów ;)

PostWysłany: Śro Maj 27, 2009 14:43 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

MegaMSG napisał(a):
POLITYKA MUSI BYĆ!

nie musi, moda na krytykowanie Busha JEST NUDNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytuj:
Bez takich że ma ograniczyć, mało zespołów na prawdę krytykuje w ten sposób działania polityczne. Mustaine wali prosto z mostu, jest to dobry temat do muzyki, agresywnej, szybkiej i brutalnej.

zarzuć Ministry (zwłaszcza 3 ostatnie płyty) i poczuj róznice, Megadeth w porównaniu z nimi graja jakiś popik dla ułomnych jeśli chodzi o "agresje, szybkość czy brutalność"

i nie prawda ze mało kapel ma teksty polityczne, co za duzo to niezdrowo

PostWysłany: Śro Maj 27, 2009 17:11 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Ja polityki też nie lubię ale teksty polityczne mimo wszystko mi sie podobają.

PostWysłany: Czw Maj 28, 2009 11:44 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Dave znowu nic ciekawego nie powiedział:

Cytuj:
Wow, the last week has just slipped right past me and here we are getting ready to start mixing, mastering (no worries here), and sequencing the record. We have all of the 12 songs done and ready to be revealed soon.

I am also going to start doing interviews for the new record and of course the upcoming Megadeth and Slayer dates in Canada. Let me assure you though, the interviews may be really short, because if I get asked anything antagonistic or I am told, "someone said this and someone said that," it will be over. I don't care.

I am honestly looking forward to these dates, and hopefully more than just breaking the ice and doing four concerts with some old friends. I currently have the flu so this is going to be short.

PostWysłany: Czw Maj 28, 2009 12:18 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Non stop gada to samo. Takie gadanie żeby tylko coś było. Od kilku miesięcy czytamy tylko, że są very excited i tyle. Mogli by wrzucić już jakiś singiel.

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 09:57 
Head Crusher
Awatar użytkownika

http://www.youtube.com/watch?v=jCOLb19uwo0

pewnie stare i większość już to słyszała ale na wszelki wypadek wrzucę :) w komentarzach piszą, że to odrzut z sesji UA więc może teraz zostanie wykorzystane ;)

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 18:22 
Moderator
Awatar użytkownika

A ja tego nie słyszałem ;)

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 23:47 
Black Swan
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=jCOLb19uwo0

pewnie stare i większość już to słyszała ale na wszelki wypadek wrzucę :) w komentarzach piszą, że to odrzut z sesji UA więc może teraz zostanie wykorzystane ;)

Już marzy mi się taki utwór, w którym ten fragment będzie wykorzystany. Powinien zostać poprzedzony innym, równie obłędnym motywem a perkusja z początku będzie stanowić przerywnik miedzy tymi dwoma szaleńczymi fragmentami. Wyobraźcie to sobie :D

PostWysłany: Pon Cze 08, 2009 08:19 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Tak, faktycznie stare
tyle że słyszałem wcześniej że to fake :roll:

PostWysłany: Pon Cze 08, 2009 09:39 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
To akurat nie jest fake ;)

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 12:09 
Moderator
Awatar użytkownika

Brzmi obiecująco w takim razie i fajne, dosyć surowe brzmienie ma ten fragment.

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 12:20 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Chciałbym żeby tak właśnie brzmiał nowy album. Bo to brzmienie jest genialne. I gdyby płyta była w tym stylu - byłoby mega zajebiście

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 12:32 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

cieżko coś pisać o takim krótkim fragmencie ale to brzmi słabo

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 12:40 
Moderator
Awatar użytkownika

Mnie się akurat podoba, bo przypomina trochę brzmienie z remastera SFSGSW. Oczywiście przydałyby się kosmetycnze poprawki, ale taka surowizna odpowiada mi jak najbardziej.

PostWysłany: Czw Cze 11, 2009 22:22 
Black Swan
Awatar użytkownika

Nowy utwór jest już dostępny do przesłuchania dla członków oficjalnego fanclubu Megadeth. Z jednej strony fajnie a z drugiej nie. Pamiętam jak swego czasu udostępnili 'Kick The Chair' i tyle razy się go nasłuchałem przed premierą, że jak wyszła płyta to nie mogłem tego słuchać przez dłuższy czas. Z drugiej strony do premiery zostało przynajmniej 2,5 miesiąca i trudno będzie sie oprzeć. Prędzej czy później zagrają go pewnie na jakimś koncercie i samo wpadnie do ucha. Myślę, że kwestią czasu jest, że utwór 'wypłynie' i wszyscy fani (nie tylko ci lepsi) będą mogli go przesłuchać. I wkurwia mnie to, że nawet co poniektorzy namawiają do tego, żeby nie dzielić się nawet wrażeniami z innymi na temat nowego utworu jeżeli nie są członkami fan clubu! Od razu odechcialo mi się czytać czegokolwiek na tym oficjalnym forum i udzielać się z tymi pedałami. Ehh, ide se włączyć Superjoint'a by się odstresować i rozjebać tą budę hehe :lol: pozdr

PostWysłany: Czw Cze 11, 2009 22:37 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
To nie jest cały utwór, tylko video w którym Andy Sneap gada o tym utworze i trakcie sa momenty w których leci kawałek - z pół minuty w sumie, niezbyt to wiele przynajmniej jest to kawałek dobrego ostrego grania - mi osobiście nasuneły się skojarzenia z Kick The Chair, Sleepwalkerem i Be Quick Or Bed Dead Maidenów

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości