Marko napisał(a):
Nawracajcie się i głoście Ewangelię...", "Pozdro. Stay in Jesus.!", "Religijny metal /m\", czy "jebać chrystusa!"...
i ja bym bardzo chętnie wykorzystał ten aspekt w pewnych środowiskach - by pokazać odwrotną stronę medalu, że metal to nie tylko "szatan, zło"
Cytuj:
To wszystko mimo tego, że przecież wcale nie próbuję nawracać ludzi poprzez ten zespół na wiarę katolicką - niemal w ogóle nie wspominam o przekonaniach chłopaków!
sam zespół też ma podobne podejście
Cytuj:
Troszkę jednak staram się otworzyć ludziom oczy (uszy) na pewne kapele w nadziei, że zainteresuje ich dobra muzyka...
cóż, dla mnie liczy się przede wszystkim MUZYKA! teksty mogą (ale nie muszą, dla mnie nie muszą) jeszcze jej wartość podnieść - zresztą cenię sobie ambitne teksty, zmuszające do myślenia - bez wzgledu na to o czym traktują, staram się wówczas lepiej zrozumiec autora
Cytuj:
Hoho, kolejna niespodzianka, a przecież do świąt daleko! Daj cynk na privie
ok, w końcu mam dojście do swojego kompa w robocie, więc - prawie skończyłem tę niespodziankę
Cytuj:
Wielowarstwowa płyta, dość sporo klawiszy (!), różnych efektów, wybiegów w inne gatunki muzyczne... Brzmienie gitar kojarzy mi się z "Out for Blood" Sadusa, wokalnie między Schmierem a Urbinati.
bingo!! mi to pasi (no poza klawiszami, ale jeżeli one tylko stanowią tło - może być)
Cytuj:
Pewnie tak i takie właśnie ograniczenie ludzkie mnie boli najbardziej...
jakoś katolik Araya i chrześcijanin Mustaine - ludziom ze świata metalu tak nie wadzą
Cytuj:
A właśnie, przypomniało mi się coś na potwierdzenie tej teorii... Na youtubie widziałem kiedyś video z jakimś studyjnym kawałkiem Believera, które w swoim opisie nie zawierało połączenia słów "christian" i "metal" - miało maksymalną ocenę: 5/5. Ten sam utwór, pod innym linkiem z opisem zaznaczającym, że to "christian metal" miał noty 2,5/5... Ręce opadają
czekam aż Tomek ze Slayera w końcu popełni jakiś chrześcijański tekst, w końcu to byłaby jakaś tam odmiana, nowość dla Slayera i w opewnym sensie EKSTREMA
- no a już poważnie - świadczy to tylko o poziomie intelektualnym osób wystawiających notki
Cytuj:
ja wogule nie rozumiem ani słowa bo nie znam angielskiego, zresztą juz wczesniej pisałem ze teksty mnie nie obchodzą, mogą spiewać o dupie marynie aby wokalista miał dobry głos i wszystko pasowało do muzy
nie nie nie nie oto chodzi
ja wogule nie rozumiem ani słowa bo nie znam angielskiego, zresztą juz wczesniej pisałem ze teksty mnie nie obchodzą, mogą spiewać o dupie marynie aby wokalista miał dobry głos i wszystko pasowało do muzy
moja znajomość angielskiego jest słaba, ale jak mam możność - chętnie dociekam o czym kto spiewa, choć też bardziej dla mnie liczy się JAK śpiewa a nie "co"
Cytuj:
Ale parafrazując... z Believerem jest jak z wódką, trudne do przełknięcia za pierwszym razem
porównanie jakoś nie do końca mi pasujące, bo poza żołądkową gorzką żadna inna mi nie pasi w smaku (a jak nie smakuje - to nie piję)