Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 23:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 13:56 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Ja też wolę mieć wszystko w jednym temacie.

HMMM, ale Mateusz wcale tak nie powiedział. On chce by ocenaianie odbywało sie w tematach juz isteniejacych, dotyczących kolejnych płyt Megi. I do propozycji Mateusza moge sie przychylić, niestety z Tobą zgodziś sie nie moge...

bialkomat napisał(a):
Inaczej trzeba by było co chwilę zaglądać do wszystkich tematów o poszczególnych płytach, żeby zobaczyć, czy nie zostawił tam ktos przypadkiem ocenek.
Wtedy by był dopiero bajzel.

No coś Ty?
Bedziemy isć po kolei. Wyczerpiemy jakąś plyt i idziemy do następnej. A jeśli beda jakieś komentarze to bedzeimy do nich zagladać, żaden bajzel ;)

bialkomat napisał(a):
Dlatego ja tam wolę mieć wszystko tutaj.
Najwyżej wyniki będzie można opublikować w nowym specjalnym temacie.

Zgadzam sie, dla wyników musi być oddzielny temat.
Ale każda płyta musi być w oddzielnym temacie - niech już bedzie, że w tych co istnieja.
Pomyśl teraz jaki BAJZEL byłby jakbyśmy robili wszysyko w jednym temacie :arrow: Ok, na początku bedziemy isć systematycznie, ale jak tylko dołączy nowa osoba (bądz spuźnialska) to ocennianie zrobi sie na przemian, raz do Risk, niżej do Killinga, obok United, a zaraz ktoś dopisze oceny Rust In Peace...załamka.
I to własnie dla CIEBIE bedzie najwiekszym problemem, bo musisz przecież być na bierząco z ocenami i podliczenimi. Czyż nie lepiej miec każdą płytw oddzielnym temacie :?: :?: :?:

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 14:01 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
W regulaminie dodałbym jeszcze, że nie uwzględniamy oczywiście żadnych remixów (chociaż myslę, że to jest raczej oczywiste).
A spośród utworów z żadnych albumów, mamy następujące kawałki:

Black Swan
Coming Home
Crown Of Worms
Duke Nukem Theme
Kill The King
New World Order
One Thing

+ covery:
Never Say Die
Out On The Tiles
Strange Ways

Z tymi remixami to jest tak oczywista historia, że aż nie chce sie jej nadmieniać. Ja w zyciu nie przesłucham żadnego ramixu, nie znam ich nie poznam. Nie wiem po jaki czort one w ogole istnieją...

Natomiast to co wyzej wymieniłes, to utwory, które zasila ostatnią rundke. Czy musze to napisac w regulaminie? Chyba nie...

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 14:08 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Hmm, tylko że jak wszystko byłoby tutaj, to i tak czytałbym wszystkie posty po kolei i napewno nie przegapiłbym żadnego wpisu, nawet gdyby pojawił się ktoś spóźnialski. Zresztą kolejnośc w ocenianiu płyt nie ma aż tak wielkiego znaczenia - grunt żeby każdy podał komplet ocen, bez względu na to czy bedzie to robił po kolei jak wiekszośc, czy np. na samym końcu zarzuci wszystko.
Poza tym istniejące juz tematy o poszczególnych płytach służą przecież też bieżącym debatom, nie koniecznie związanym z rankingiem, nie mniej jednak ilekroć pojawi sie jakiś nowy post w takim temacie (a mamy ich 11), to będę musiał zaglądać, czy przypadkiem nie zostawił tam ktoś ocenek. I wydaje mi się że łatwiej tak cos przegapić, natomiast kontrolowac jeden konkretny temat jest dużo łatwiej.
Ale to tylko moje zdanie - niech się jeszcze inni wypowiedzą.
Aż tak mi nie zależy, więc dostosuję się do woli wiekszości ;)

Yer Blue napisał(a):
Z tymi remixami to jest tak oczywista historia, że aż nie chce sie jej nadmieniać. Ja w zyciu nie przesłucham żadnego ramixu, nie znam ich nie poznam. Nie wiem po jaki czort one w ogole istnieją...

Tak, masz rację :)
Yer Blue napisał(a):
Natomiast to co wyzej wymieniłes, to utwory, które zasila ostatnią rundke. Czy musze to napisac w regulaminie? Chyba nie...

Oczywiście, że nie. Tak tylko o nich wspomniałem.. ;)

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 14:32 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Hmm, tylko że jak wszystko byłoby tutaj, to i tak czytałbym wszystkie posty po kolei i napewno nie przegapiłbym żadnego wpisu, nawet gdyby pojawił się ktoś spóźnialski. Zresztą kolejnośc w ocenianiu płyt nie ma aż tak wielkiego znaczenia - grunt żeby każdy podał komplet ocen, bez względu na to czy bedzie to robił po kolei jak wiekszośc, czy np. na samym końcu zarzuci wszystko.
Poza tym istniejące juz tematy o poszczególnych płytach służą przecież też bieżącym debatom, nie koniecznie związanym z rankingiem, nie mniej jednak ilekroć pojawi sie jakiś nowy post w takim temacie (a mamy ich 11), to będę musiał zaglądać, czy przypadkiem nie zostawił tam ktoś ocenek. I wydaje mi się że łatwiej tak cos przegapić, natomiast kontrolowac jeden konkretny temat jest dużo łatwiej.
Ale to tylko moje zdanie - niech się jeszcze inni wypowiedzą.
Aż tak mi nie zależy, więc dostosuję się do woli wiekszości ;)

Koniec końców tez dostosuje sie do wiekszosci.
I masz racje, przy istneijacych tematach dopisywac ocenki to też bedzie bałagan. Dlatego najlepiej utworzyć nowe :P
Przyznam, że nie rozumiem Cie jak piszesz, że pogubisz sie jak bedzie 11 tematów ;) W Beatlesach byłó ze 25 i nikt sie nie pogubił.
I jeszcze wazny argument - jak ktoś bedzie chciał sobie pooglądac ocenki dajmy na to z Rust In Peace to bedzie musiał śmigac po wszystkich stonkach jednego tematu. Ja dla przykładu lubie sobie porównywac ocenki z danych płyt i prawdopodobnie sie pogubie jeśli wszystko bedzie razem (dość czybko temat może urosnać do 20 stron a potem jeszcze wiecej w takim układzie).

Krótka piłka - robimy sonde.
1. Bialkomat jest za JEDNYYM tematem, w którym beda wszystkie ocenki
2. Mateusz chce by odbyło sie to w teamtach istniejacych, czyli w tematach o płytach Megi
3. Ja jestem za NOWYMI tematami. Dwunastoma.

Prosze wszyskich bioracych udział w zabawie o przychylenie sie jednej z tych 3 propozycji.
1. 2. 3.

Bede zadowolony z każdego rezultatu, koniec końców to są szczegóły.

Zadecyduje wola wiekszosci i właściwie od tego momentu Bialkomat bedzie juz mogł rozpoczynac pierwsza rundke, czyli 8 utworów z płyty KIMB.

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 14:47 
Rattlehead

Do sondy oczywiście się przychylam.

Yer Blue napisał(a):
Przyznam, że nie rozumiem Cie jak piszesz, że pogubisz sie jak bedzie 11 tematów

W przypadku opcji Mateusza - to tak. Chodzi mi po prostu o to, że w tych już istniejących tematach, oceny stanowić będą zaledwie małą cześć całego tematu.
Yer Blue napisał(a):
dość czybko temat może urosnać do 20 stron a potem jeszcze wiecej w takim układzie

Okey, tylko że tematy o poszczególnych płytach pewnie też wkrótce urosną do takich rozmiarów, z czego, jak napisałem wyżej, zaledwie mały procent będą stanowić w nich oceny.

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 17:54 
Rattlehead

Yer Blue napisał(a):
Krótka piłka - robimy sonde.
2. Mateusz chce by odbyło sie to w teamtach istniejacych, czyli w tematach o płytach Megi
3. Ja jestem za NOWYMI tematami. Dwunastoma.

Prosze wszyskich bioracych udział w zabawie o przychylenie sie jednej z tych 3 propozycji.
1. 2. 3.

Eeeej, no to jak w końcu?
Niech ktoś w końcu się wypowie. To w sumie taki szczegół, a już moglibyśmy lecieć z koksem.

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 18:00 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell

nr. 3 nie wchodzi w gre

Bialkomat jest prowadzym i on decyduje

KONIEC I KROPKA :P

dziekuje za uwage ;)

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 18:02 
Rattlehead

Nie, Żułek. Tak bym nie chciał.
Chcę żeby się inni wypowiedzieli (Ty również) i niech zadecyduje większość.

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 18:06 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

mi to w sumie wszystko jedno czy bedzie opcja 1 czy 2

zakładanie nowych tematów mija cie z celem

opcja nr. 2 jest całkiem sensowna bo już część osób podało numerki i reszta mogłaby sie spokojnie dopisać a wszystkie wyniki mogłyby być tutaj na widoku

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 19:05 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
ja bym wolał oddzielne tematy do oceniania ale jak ma być inaczej to trudno.... w takim razie przychylam się do opcji numer 1

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 19:18 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
ja również jestem za oddzielnymi tematami ale jeśli nie przejdzie to za opcją drugą, pierwsza zrobi nam burdel niesamowity

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 20:09 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
ja bym wolał oddzielne tematy do oceniania

mro-ziak napisał(a):
ja również jestem za oddzielnymi tematami

i wlasnie dlatego najlepszą opcją bedzie to o czym pisał mateucz czyli:

mateusz napisał(a):
zakładanie osobnych tematów do poszczególnych płyt mija się z celem. Są już tematy o konkretnych albumach i proponuję, by alternatywnie tam umieszczać swoje oceny zamiast zakładać ponownie tematy dotyczące dyskografii, zwłaszcza jeśli mają się w nich odbywać dyskusje, bo na to przecież jest miejsce w pierwotnych topicach

zwłaszcza ze już część osób podało swoje oceny dotyczące poszczegołnych kawałków

wlaściwie trzeba tylko założyć temat o HT i chyba można by zaczynać nie ?

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 20:41 
Rattlehead

Żułek napisał(a):
zwłaszcza ze już część osób podało swoje oceny dotyczące poszczegołnych kawałków

No niby tak, tylko czy w związku z regulaminem rankingu te osoby nie powinny tak czy siak zweryfikować swoich ocen?
Wiecie, mam na mysli przede wszystkim brak ocen ułamkowych no i puntky 11, 12 i 13 dla trzech najleprzych utworów.
No i ogólnie o sposób oceniania o którym pisał Yer Blue i ja również.
Tak więc myślę, że jednak będzie to trochę chaotyczne, dlatego jeśli ja miałbym do wyboru tylko wariant 2 i 3, to już chyba wybrałbym ten 3.

W każdym razie, jak rozumiem wariant 3 w ogóle nie wchodzi w rachubę, tak?

Czyli mamy opcję 1, za którą są: Maciej i ja
oraz opcję 2: Żułek, mro-ziak

Chciałbym poznać jeszcze ostateczną opinie matusza (w sumie jak dotąd tą drugą opcję tylko właściwie zasugerował), Yer Blue, Anka i oczywiście wszystkich innych zainteresowanych..

Ostatnio edytowany przez bialkomat, Sob Lut 28, 2009 20:50, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 20:48 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Żułek napisał(a):

No niby tak, tylko czy w związku z regulaminem rankingu te osoby nie powinny tak czy siak zweryfikować swoich ocen?
Wiecie, mam na mysli przede wszystkim brak ocen ułamkowych no i puntky 11, 12 i 13 dla trzech najleprzych utworów.

no w sumie racja ;)

Cytuj:

tak

Cytuj:

Chciałbym poznać jeszcze ostateczną opinie matusza (w sumie jak dotąd tą drugą opcję tylko właściwie zasugerował), Yer Blue, Anka i oczywiście wszystkich innych zainteresowanych..

to tak tylko mnie wszystko jedno bo ja udziału brał raczej nie bede ;)

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 20:52 
Rattlehead

Żułek napisał(a):
to tak tylko mnie wszystko jedno bo ja udziału brał raczej nie bede ;)

No niby tak, tylko jednak w końcu jesteś moderatorem tego Forum. I to dość przeczulonym w pewnych kwestiach ;)
Dlatego jak najbardziej liczę się z Twoja opinią ;)

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 20:58 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

i wlasnie dlatego z 3 opcji zwęziłem do 2 aby wam ułatwić wybór ;)

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 21:19 
Moderator
Awatar użytkownika

Ja jestem za tym, co pisałem
bialkomat napisał(a):
Chciałbym poznać jeszcze ostateczną opinie matusza

Ja jestem za tym, co pisałem, czyli tematy już są i nie robić nowych.

PostWysłany: Nie Mar 01, 2009 10:41 
Sleepwalker

jeden temat byłby wygodniejszy, ale jeżeli zabawa ma trwać dłużej i nie będzie ograniczona czasowo (czyli zamknięta) to oczywiście by uniknąć bałaganu - lepiej by te nasze typowania odbywały się w oddzielnych tematach (najlepiej - założonych na ten cel, ale gdy tak nie będzie - to już w istniejących - o konkretnych płytach)

PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 13:38 
Head Crusher

Zułku, zamiast pomóc to namieszałeś ;)

bialkomat napisał(a):
Żułek napisał(a):

Bo przeciez omawianie płyt a ich ocenianie to 2 inne sprawy.
A ocenki, które były dotychczas nie mają wiele wspólnego z ocenainiem w rankingu i te "podwójne" ocenianie w jednym temacie zrobi niebywały chaos.

W ogole dziwi mnie Wasza niecheć do załóżenia nowych tematów. Przeciez one nawet nazwe miałyby z załóżenia inną od tych, które są, w stylu "Ranking Megadeth - Youthnasia".
I dyskusje tam byłyby czyms innym niez opisy płyt. Tam byśmy komentowali nasze ocenki.

bialkomat napisał(a):

Jesli w rachube w chodzą tylko te 2 opcje to jestem za 1. Dobra, bedzie 40 stron tematu za pół roku (i ktoś kto bedzie chciał sobie zobaczyć co jest na stronie 20 bedzie musiał kombinowac - np. nowy uczestnik ;)) ale przynajmniej temat bedzie miał JEDEN wspólny cel i nie pomiesza sie z tematem, który niby tej samej płyty dotyczy ale założenia o co innego w nim chodzi.

Nie wiem juz jaki ostatecznie punkt wygrał, ale jesli 1 to proponuje załóżyc NOWY temat naszemu ocenianiu, a ten nazwiemy "Ranking na.... - propozycje", bo przeciez to taki szkicowy temat tylko.

W jednym Żułku masz racje, Bialkomat w sumie ma decydujacy głós bo to on jest prowadzacym i to on bedzie sie zmagał z liczeniem.

PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 13:52 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Zułku, zamiast pomóc to namieszałeś ;)

a wlasnie ze nie ;)

Cytuj:
W ogole dziwi mnie Wasza niecheć do załóżenia nowych tematów.

i dlatego skończmy już o nich pisać ;)

Cytuj:
Jesli w rachube w chodzą tylko te 2 opcje to jestem za 1. Dobra, bedzie 40 stron tematu za pół roku (i ktoś kto bedzie chciał sobie zobaczyć co jest na stronie 20 bedzie musiał kombinowac - np. nowy uczestnik ;)) ale przynajmniej temat bedzie miał JEDEN wspólny cel i nie pomiesza sie z tematem, który niby tej samej płyty dotyczy ale założenia o co innego w nim chodzi.

nie bój żaby jeśli komuś bedzie zalezało to se poradzi ;)

Cytuj:
Nie wiem juz jaki ostatecznie punkt wygrał, ale jesli 1 to proponuje załóżyc NOWY temat naszemu ocenianiu, a ten nazwiemy "Ranking na.... - propozycje", bo przeciez to taki szkicowy temat tylko.

no temat w sumie można założyć nowy z poczatkowym postem w którym byłbym ten twój regulamin bo tutaj jest dosyc spory burdel ;)

Cytuj:
W jednym Żułku masz racje, Bialkomat w sumie ma decydujacy głós bo to on jest prowadzacym i to on bedzie sie zmagał z liczeniem.

bo ja mam zawsze racje ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości