Zułku, zamiast pomóc to namieszałeś
bialkomat napisał(a):
Żułek napisał(a):
zwłaszcza ze już część osób podało swoje oceny dotyczące poszczegołnych kawałków
No niby tak, tylko czy w związku z regulaminem rankingu te osoby nie powinny tak czy siak zweryfikować swoich ocen?
Wiecie, mam na mysli przede wszystkim brak ocen ułamkowych no i puntky 11, 12 i 13 dla trzech najleprzych utworów.
No i ogólnie o sposób oceniania o którym pisał Yer Blue i ja również.
Bo przeciez omawianie płyt a ich ocenianie to 2 inne sprawy.
A ocenki, które były dotychczas nie mają wiele wspólnego z ocenainiem w rankingu i te "podwójne" ocenianie w jednym temacie zrobi niebywały chaos.
W ogole dziwi mnie Wasza niecheć do załóżenia nowych tematów. Przeciez one nawet nazwe miałyby z załóżenia inną od tych, które są, w stylu "Ranking Megadeth - Youthnasia".
I dyskusje tam byłyby czyms innym niez opisy płyt. Tam byśmy komentowali nasze ocenki.
bialkomat napisał(a):
W każdym razie, jak rozumiem wariant 3 w ogóle nie wchodzi w rachubę, tak?
Czyli mamy opcję 1, za którą są: Maciej i ja
oraz opcję 2: Żułek, mro-ziak
Chciałbym poznać jeszcze ostateczną opinie matusza (w sumie jak dotąd tą drugą opcję tylko właściwie zasugerował), Yer Blue, Anka i oczywiście wszystkich innych zainteresowanych..
Jesli w rachube w chodzą tylko te 2 opcje to jestem za 1. Dobra, bedzie 40 stron tematu za pół roku (i ktoś kto bedzie chciał sobie zobaczyć co jest na stronie 20 bedzie musiał kombinowac - np. nowy uczestnik
) ale przynajmniej temat bedzie miał JEDEN wspólny cel i nie pomiesza sie z tematem, który niby tej samej płyty dotyczy ale założenia o co innego w nim chodzi.
Nie wiem juz jaki ostatecznie punkt wygrał, ale jesli 1 to proponuje załóżyc NOWY temat naszemu ocenianiu, a ten nazwiemy "Ranking na.... - propozycje", bo przeciez to taki szkicowy temat tylko.
W jednym Żułku masz racje, Bialkomat w sumie ma decydujacy głós bo to on jest prowadzacym i to on bedzie sie zmagał z liczeniem.