tak stekacie ze zabrakło tej płyty w jakimś dziadoskim rankingu MH a tutaj nie ma komu pisac
no to najwyzszy czas
coż nad poniższymi kawałkami raczej nie ma sensu sie rozpisywac bo to genialne klasyki
chodzi rzecz jasna o:
Wake Up Dead Peace Sells Devil's Island Good Mourning / Black Friday troche szkoda ze już nie graja 2 ostatnich
chetnie bym ich posłuchał z solówkami Brodericka
tak wogule to Devil's Island zasługuje na nieco wiecej
nie wiem czy wiecie (pewnie wiecie a jak nie wiecie to powinniście wiedziec
) ze w 2003 wyszło DVD-Audio płytki PS a w nim jest Devil's Island rozłożony na czynniki pierwsze
i np takie same bebenki z basikiem to normalnie cud miod i orzeszki, słychać wtedy dopiero potencjał tego utworku
ogólnie jest 6 wersji tego kawałka:
* Drums and Bass
* Drums, Bass and Rhythm Guitars
* Drums, Bass and Chris Poland's Guitar
* Drums, Bass and Dave Mustaine's Guitar
* No Drums
* Final Mix
szkoda tylko ze nie zrobili tak całej płytki
The Conjuring - na poczatku to był dla mnie tylko dobry thrashowy utwór, do czasu kiedy obejrzałem pewien bootleg z trasy RIP kiedy kamera była ustawiona za Menzą i grali wlasnie ten kawałek, po prostu mnie rozjebało
i zaczełem go cholerne lubic
, taki cichy faworyt, też mi go cholernie brakuje na koncertach
i dochodzimy do kawałków niedocenianych i mniej lubianych
Bad Omen - coś jak wczesniejszy tylko z gorszym poczatkiem a z lepszą koncówką
lubie ten kawałek ale specjalnie sie nim nie podniecam, widocznie jego niedocenianie weszło mi w krew
I Ain't Superstitious - wlaściwie jedyna sraka na tej płycie, wogule tutaj nie pasuje, co to za pomysł aby dawać na thrashowej płycie bluesowy kawałek ? zdecydowanie bleeeeeeeeeee
My Last Words - hehe widze ze ma tym forum kawałek ma kilku fanów ale ja do nich nie należe
wole wersje koncertową niż tą na płycie, ogólnie tragedii nie ma ale nie licząć covera jest to najgorszy utwór chociaz ma kilka świetnych momentów
a teraz możecie marudzić