Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 20:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 20:16 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Thunder napisał(a):
Chociaż pierwsze 4 kawałki z The New Order są po prostu rewelacyjne, to nie mam oprócz tych 4 kawałków tej chęci powtarzania całego albumu , mimo iż słabych kawałków (nie liczę covera) nie stwierdziłem .

mam podobnie tyle ze do 6 kawałka ale jednak widze to troche inaczej ;)
hiciory - Trial, Pit i Disciples, bardzo dobre - Eerie i tytułowy, fajne instrumentalne, reszta zapchajdziury i kiepski cover

a Slayer
Cytuj:
jak wróciłem to nie było zmiłuj się

nie ma czasu na myslenie bo sie banią macha przez całe 30 minut ;) oczywiście można zarzucić monotonie oraz przejedzenie materiału ale jednak płyta jest lepsza, głos na RIB :)

Cytuj:
Eej Żułek, to nie fair! ;)
Takie płyty powinny być rozstawione ;)

niestety to nie piłka nożna ;)

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 20:22 
Psychotron
Awatar użytkownika

Głos na Rib, może kiedyś bardziej będzie podobać mi się Testament-kto wie? jednak jak na razie to Slayer jest dużo wyżej.

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 20:33 
Angry Again
Awatar użytkownika

Slayer i wszystko jasne

Image

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 21:45 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Przed odświeżeniem obu albumów byłem przekonany, że jestem za mało "tru", żeby zagłosować na Slayera. Po przesłuchaniu "Reign in blood" moje przekonanie się pogłębiło. Ale później przesłuchałem "The new order" i się zawiodłem. Album zdecydowanie słabszy od debiutu, który był kopalnią hiciorów. Na dwójce jak dla mnie są ze 4... To za mało, żeby wygrać z "Raining blood", "Postmortem" i "Angel of death", więc głos na "Reign in blood".

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 23:14 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
No i mamy w końcu wyrównany pojedynek :)

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 00:14 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Trochę się spóźniłem, ale we wcześniejszych bitwach moje głosy i tak by nic nie zmieniły.

Bitwa nr 9.

Głos na "Leprosy". Raz, że to moja ulubiona płyta Death, dwa że Death Angel przegrałoby z każdym albumem Chucka. :)

Bitwa nr 10.

Głos na "Reign in blood". Szacun dla bardzo solidnego The New Order, ale "RiB" od pewnego czasu jest dla mnie mistrzem jeśli chodzi o metalowe brzmienie. Zgoda, że płyta monotematyczna, ale jednak ten 30 min. rozwał nie daje chwili wytchnienia na zastanawianie się, czy dany riff leci po raz 10., czy po raz pierwszy. Cały czas jest tak samo dobrze.

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 04:11 
Warhorse

Głosy na Leprosy (głównie za genialne Pull the Plug i tytułowy) oraz, po głębszym namyśle, na The New Order.

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 07:39 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
The New Order to solidna płyta, ale nie jest ani najlepszą Testamentu ani czymś co wyznaczyło trendy. Reign In Blood był albumem, który pokazał nowe oblicze thrashu i wyznaczył wszystkim pewien kierunek. Można powiedzieć, że ta płyta dała również początek gatunkowi jakim jest death metal. To Slayer jako pierwszy zaczął grać aż tak ciężko. The New Order to na prawdę dobra płyta, ale nie miała takiego znaczenia. Głos na Reign In Blood.

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 09:09 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
Po długich namysłach głosuję na Reign in Blood :D

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 09:50 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Owszem Reign In Blood nie jest najlepszym albumem Slayera, jest trochę przereklamowany, jednak posiada to coś. Album Testamentu równiez mi się spodobał, jednak nie na tyle by pokonać Slayera.
Głos na: Slayer - Reign in Blood

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 13:27 
Black Swan
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Bitwa 10
Głos na The New Order.

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 17:07 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

widze ze ostatnia bitwa bije rekordy frakwencji :) 16 głosów ;)

1/32

Bitwa nr.11

Image Vs. Image
Sodom - Persecution Mania Vs. Slayer - Hell Awaits

Bitwa nr.1 zakończona Death - Scream Bloody Gore Vs. Annihilator - Alice In Hell 3:12
Bitwa nr.2 zakończona Slayer - South Of Heaven Vs. Protector - Urm The Mad 13:0
Bitwa nr.3 zakończona Overkill - Feel The Fire Vs. Destruction - Eternal Devastation 11:2
Bitwa nr.4 zakończona Sepultura - Schizophrenia Vs. Kat - Oddech Wymarłych Światów 4:10
Bitwa nr.5 zakończona Flotsam & Jetsam - No Place For Disgrace Vs. Suicidal Tendencies - How Will... 12:2
Bitwa nr.6 zakończona Kreator - Endless Pain Vs. Destruction - Infernal Overkill 9:2
Bitwa nr.7 zakończona Metallica - Kill`em All Vs. Artillery - Fear Of Tomorrow 12:1
Bitwa nr.8 zakończona Sodom - Agent Orange Vs. Turbo - Epidemie 11:3
Bitwa nr.9 zakończona Death - Leprosy Vs. Death Angel - The Ultra-Violence 10:4

spóźnialskim przypominam że nadal można głosować (do jutra) na 10 bitwe
aktualny wynik - 10:6 dla Slayera

no i mamy kolejny ciekawy pojedynek ;) głosu narazie nie oddaje ponieważ muszę się upewnić ale na 90% wiem na kogo zagłosuje ;)

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 17:45 
Psychotron
Awatar użytkownika

Nie wiem, muszę sobie dokładnie przesłuchać te płyty, wtedy oddam głos.

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 17:52 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Druga bitwa w krórej muszę sobie ogarnąć albumy. Slayera bardzo lubię, jednak ten album nie przypadł mi do gustu. Ciekawe czy Sodom (którego nie znam zbyt dobrze) bardziej mi się spodoba.

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 19:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

głos na Sodom czyli tak jak myslałem ;)
HE to nie jest zła płyta ale jednak to jeszcze nie ten Slayer który Żułki lubią najbardziej ;)
Sodom natomiast tutaj bardzo ładnie wyszedł z piwnicy, dobre brzmienie, miodzio solóweczki, Nuclear Winter, Enchanted Land
jest też pierwszy hicior czyli Bombenhagel oraz elegancki cover Lemmy`ego :)

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 19:41 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Nie wiem jak dobre jest brzmienie Sodom z tego albumu, bo jest za cichy na moje słuchawki :D .
A tak w ogóle, to oba albumy dobrze znam, ale mój głos idzie zdecydowanie na Hell Awaits . Może i produkcja nie jest dobra, ale ilość siarki i piekielnego klimatu to rekompensuje, do tego album składa się prawie z samych szlagierów z moimi ulubieńcami w postaci tytułowego i At Dawn They Sleep a późniejsza reedycja z kawałkami z Haunting the Chapel jeszcze bardziej uszczęśliwia człowieka. Moim zdaniem to lepszy album od Reign in Blood.
A co do Persecution Mania to jego następca jest o klasę lepszy w moim odczuciu.

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 20:35 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Głos na Sodom. Hell Awaits to oczywiście bardzo dobry album, ale Persecution Mania to chyba jeden z moich 3 ulubionych Sodomów w ogóle - pełny hitów, fajnych riffów, dobrego klimatu i solówek. Właściwie można powiedzieć, że w większości kompozycji to już poziom Agent Orange, na kolejnej płycie tylko brzmienie bardziej dopieścili i było jeszcze bardziej zajebiście ;)

PostWysłany: Czw Lut 20, 2014 23:43 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
No i znowu musi odpaść dobra płyta :P

Głos idzie na Sodom. Uwielbiam Persecution Mania. Super mroczny klimat, zróżnicowane utwory i zabójcze riffy. Swoją drogą to Tom ma jak dla mnie idealny głos do thrashu - ma byc mięso, a nie jakieś wycie :P

Hell Awaits lubię bardziej od RiB i postawiłbym ten album na 2. miejscu jeśli chodzi o Slayera. Jednak to dużo za mało na 2. miejsce Sodom ;)

PostWysłany: Pią Lut 21, 2014 04:01 
Warhorse

Jak już wcześniej mówiłem, Hell Awaits to mój ulubiony album Slayera i bardzo go cenię. Persecution Mania to z kolei jak do tej pory największe zaskoczenie- co za klimat! Album ten stoi trochę w cieniu Agent Orange, a poziomem na pewno nie odbiega daleko od następcy. Pierwsze wrażenie świetne, zobaczymy jak to dalej będzie. Jednak swój głos kieruję na Zabójcę- tytułowy, At Dawn they Sleep i Crypts of Eternity to najmocniejsze punkty albumu, który jest mroczny, ciężki i ciekawy kompozycyjnie. Moja ścisła czołówka, lat 80tych na pewno, a może i całego metalu ;) Liczę że tak szybko nie opadnie- Hell Awaits!

PostWysłany: Pią Lut 21, 2014 06:46 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Póki co najtrudniejsza bitwa dla mnie. Oba albumy bardzo lubię i cenię. Hell Awaits i Persecution of Mania są w moim odczuciu na bardzo zbliżonym poziomie jeśli chodzi o sferę czysto muzyczną. Różnią się jednak klimatem i na tej podstawie postanowiłem dokonać wyboru. Slayer zbudował znacznie bardziej wyrazistą atmosferę i z tego powodu Hell Awaits jest mi bliższa. Do tego o wiele lepszy wokal. Głos na Hell Awaits.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 45  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości