Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 20:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 17:22 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
głos na Death Angel - The Ultra-Violence. To jedna z moich ulubionych kapel :D

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 17:22 
Psychotron
Awatar użytkownika

Również głos na Death z dwóch powodów:
1)Wierność, w końcu wymieniłem te płytę na swojej liście :).
2)Słuchałem jakiś czas temu tej płyty Death Angel i szczerze? nic specjalnego, może w najbliższym czasie sobie ją przypomnę.

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 17:33 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Nareszcie bitwa, do której niczego nie muszę sobie odświeżać :)

Death Angel nawet lubię, grają ok, a tytułowy na tym albumie jest świetny. Szczególnie początek utworu miodzio, ta gitarka - aż sobie włączę :D Może nawet i bym na nich zagłosował, bo ten album był na liście moich 20 kandydatów, ale ...

bardzo źle trafili :D Leprosy album zajebisty w całości, minimalnie słabszy Primitive Ways według mnie. Świetny death metal, słychać jeszcze sporo thrashu. Left to Die, Pull the Plug, Born Dead i tytułowy... Death fuckin' Angel bez szans.

Głos na Death!

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 18:09 
Angry Again
Awatar użytkownika

Aniołów nigdy nie lubiłem, nawet nie zamierzam zaprzątać sobie głowy odsłuchem. Głos na Leprosy!.

Image

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 18:37 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Żułek coraz mniej Cię lubię za te losowania -,-

No cóż oba albumy są świetne - oba też były moimi kandydatami. Stawiam jednak na The Ultra-Violence - mam do niego spory sentyment, bo jest to jeden z pierwszych thrashowych albumów jakie poznałem, po tych wielko-czwórkowych ;)

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 18:44 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Głos na Death Angel.
Obie te płyty były przeze mnie nominowane w pierwszej rundzie. A dlaczego właśnie Death Angel? Chyba jednak bardziej wolę wysokiej jakość thrash niż wysokiej jakości death. Myślę, że jakieś wyjątki by się tu znalazły i, paradkoslnie, z pewnością byłaby to m.in. któraś z płyt Death'u. Ale własnie - nie Leprosy. Być może się teraz wielu osobom narażę, ale pomimo że bardzo cenię tę płytę, to nigdy nie mogłem do końca pojąć jej fenomenu i tego że jest otoczona tak wielkim kultem. Osobiście dużo wyżej stawiam Spiritual Healing, nie mówiąc już o tym co było później. Kiedy kompilowałem moją 20-stkę, Leprosy wrzuciłem niemalże na koniec, ale nie ukrywam że chyba bardziej z ogromnej sympatii dla tego zespołu, niż dla uwielbienia dla tej właśnie płyty.

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 20:34 
Hook In Mouth

Jak dla mnie Leprosy lepsza niż debiut i to jest zdecydowana czołówka metalowych albumów lat 80. Natomiast thrash spod znaku Death Angel jakoś do końca mi nie leży. Głos na Leprosy.

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 21:41 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Death Angel nie bardzo lubię. Natomiast Death wręcz uwielbiam. Wybór prosty. Leprosy :)

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 22:25 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Muzyka Turbo jakoś bardziej do mnie trafia niż Sodom, więc głos na "Epidemie". W świeżej bitwie zagłosuję jutro.

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 22:25 
Black Swan
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Bitwa 9
Obie płyty znalazły się na mojej liście. Zwycięzcą tego pojedynku zostaje Leprosy.

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 08:51 
Rattlehead

A już się łudziłem, że będziemy mieli wreszcie pierwszy wyrównany pojedynek :)
Wszystkie poprzednie kończyły się raczej pogromami.

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 16:37 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
1/32

Bitwa nr.10

Image Vs. Image
Slayer - Reign In Blood Vs. Testament - The New Order

Bitwa nr.1 zakończona Death - Scream Bloody Gore Vs. Annihilator - Alice In Hell 3:12
Bitwa nr.2 zakończona Slayer - South Of Heaven Vs. Protector - Urm The Mad 13:0
Bitwa nr.3 zakończona Overkill - Feel The Fire Vs. Destruction - Eternal Devastation 11:2
Bitwa nr.4 zakończona Sepultura - Schizophrenia Vs. Kat - Oddech Wymarłych Światów 4:10
Bitwa nr.5 zakończona Flotsam & Jetsam - No Place For Disgrace Vs. Suicidal Tendencies - How Will... 12:2
Bitwa nr.6 zakończona Kreator - Endless Pain Vs. Destruction - Infernal Overkill 9:2
Bitwa nr.7 zakończona Metallica - Kill`em All Vs. Artillery - Fear Of Tomorrow 12:1
Bitwa nr.8 zakończona Sodom - Agent Orange Vs. Turbo - Epidemie 11:3

spóźnialskim przypominam że nadal można głosować (do jutra) na 9 bitwe
aktualny wynik - 7:3 dla Death

no i pierwszy raz mam poważny dylemat na kogo oddać głos :roll:

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 16:40 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Głosy na Death i Testament.

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 16:53 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Głos na Testament. Reign in Blood to dla mnie niezła chociaż przereklamowana płyta - Slayer ma zdecydowanie lepsze albumy w swoim dorobku. Może się narażę ale jest dla mnie monotonna :P Daje kopa energii, ale na dłuższą metę słuchać jej nie potrafię.

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 17:35 
Rattlehead

Eej Żułek, to nie fair! ;)
Takie płyty powinny być rozstawione ;)

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 18:17 
Hook In Mouth

bialkomat napisał(a):
Takie płyty powinny być rozstawione ;)

Dokładnie :)
No, cóż. Reign In Blood to niewątpliwie znakomity album, choć moim zdaniem nie jest to najlepszy album Slayera. Ostatnio jestem pod dużym wrażeniem drugiego albumu Testamentu i z przyjemnością go słucham, więc głos na The New Order

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 19:04 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Akurat ten album Slayera lubię, ale do Testamentu nie ma startu ;)

Głos na The New Order!

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 19:39 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Death vs Death Angel
"Leprosy" mnie pozytywnie zaskoczyło. Debiut Death był całkiem niezły, ale "Leprosy" jest zdecydowanie lepszy od niego, bardzo spodobał mi się ten album. Jednak głos oddaję na Death Angel, za to, że na debiucie zaprezentowali tak wysoki poziom, że już na żadnej kolejnej płycie nie udało im się go przeskoczyć. Bardzo żałuję, że nie przejdzie dalej, ale mimo wszystko głos na "The Ultra-Violence".

Nad nowym pojedynkiem muszę się jeszcze zastanowić, bo ani "Reign in blood", ani "The new order" to nie są albumy Slayera i Testamentu, które najbardziej cenię...

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 19:47 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Bitwa nr 10. Dwa albumy, który są jednymi z moich ulubionych, choć potem przynajmniej Slayer zrobił dwa lepsze albumy, a wcześniejsze Hell Awaits też jest moim zdaniem lepsze.Przez to mam problem z decyzją. Reign in Blood to świetna jazda i legendarny riff , The New Order to genialne solówki i chwytliwe riffy. Oddaję głos, ale z ciężkim sercem na Reign in Blood . I to nie tylko dlatego że od niej naprawdę zacząłem słuchać metalu.
Chociaż pierwsze 4 kawałki z The New Order są po prostu rewelacyjne, a utwór tytułowy jest jednym z moich ulubionych kawałków Testament z całego ich dorobku, to nie mam oprócz tych 4 kawałków tej chęci powtarzania całego albumu , mimo iż słabych kawałków (nie liczę covera) nie stwierdziłem . Z Reign in Blood mam zaś tak, że nie słuchałem żadnego kawałka z tego albumu przez prawie pół roku, ale jak wróciłem to nie było zmiłuj się i nawet teraz znowu sobie puszczam kawałki z tego albumu. No i do tego ten genialny rozkład utworów, dzięki czemu słucham całość, bo nim się obejrzę a tu Raining Blood. Oprócz znanego pewnie wszystkim początku i końca w środku też są perełki jak Criminally Insane, Altar of Sacrifice, Jesus Saves, Postmortem.

PostWysłany: Śro Lut 19, 2014 19:56 
Rattlehead

Uwielbiam "Dwójkę" Testamentu, ale to zupełnie nie te ciary, co przy Slayerze.
Głos na Reign In Blood.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 45  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość