Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 18:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 14:15 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Poza tym Twój nick też do czegoś zobowiązuje ;)

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 14:31 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
no ja nie wiem, to można podciągnąć pod manipulacje :P

EDIT: godzina 17:05

1/32

Bitwa nr. 8

Image Vs. Image
Sodom - Agent Orange Vs. Turbo - Epidemie

Bitwa nr.1 zakończona Death - Scream Bloody Gore Vs. Annihilator - Alice In Hell 3:12
Bitwa nr.2 zakończona Slayer - South Of Heaven Vs. Protector - Urm The Mad 13:0
Bitwa nr.3 zakończona Overkill - Feel The Fire Vs. Destruction - Eternal Devastation 11:2
Bitwa nr.4 zakończona Sepultura - Schizophrenia Vs. Kat - Oddech Wymarłych Światów 4:10
Bitwa nr.5 zakończona Flotsam & Jetsam - No Place For Disgrace Vs. Suicidal Tendencies - How Will... 12:2
Bitwa nr.6 zakończona Kreator - Endless Pain Vs. Destruction - Infernal Overkill 9:2

spóźnialskim przypominam że nadal można głosować (do jutra) na siódmą bitwe
aktualny wynik - 10:1 dla wiadomo kogo ;)

oczywiście głos na Sodom

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 17:40 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Nick też zobowiązuje, ale jak go sobie wymyśliłem, to stwierdziłem bardziej, że to chwytliwa nazwa, a nie genialny utwór :P

Głos na Sodom - jeden z moich ulubionych albumów :)

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 18:04 
Hook In Mouth

Oczywiście głos na Agent Orange - jeden z najlepszych thrashowych albumów ever. Album "Epidemie" niezbyt mi przypadł do gustu.

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 18:06 
Rattlehead

Głos oczywiście na Sodom - jak dla mnie to najlepsza szwabska płyta ever (przynajmniej jeśli chodzi o metal).
Nie ma co tu w ogóle porównywać.

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 18:15 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Zdecydowany głos za Agent Orange, za Turbo nie przepadam za bardzo, a za Sodom owszem ;)

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 18:30 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Mój głos na Agent Orange. Zdecydowanie ich jedna z najlepszych płyt, tematyka wojenna w ich wykonaniu świetnie łączy się z muzyką, zwłaszcza uwielbiam z tego albumu Remember the Fallen. Za to przy Epidemiach Turbo warto zadać pytanie co się stało z produkcją po Ostatnim Wojowniku, bo Epidemie mają naprawdę skopane brzmienie (nie żeby produkcja Agent Orange była jakaś wybitna, ale jest znacznie lepiej) . Do tego Kupczyk choć jest świetnym wokalistą, to na albumach po Kawalerii Szatana jego wokal nie pasuje do tego, co potem grał zespół, choćby i na Epidemiach ( choć i tak jest lepiej niż na Ostatnim Wojowniku) .

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 19:49 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Jestem jedną z dwóch osób, które oddały głos na Epidemie, więc głos na Turbo.
Uwielbiam ten album, mimo tego, że jest kopią Anthraxu. Jakość nie powala, jednak to nie ma wcale takiego znaczenia. Wiele świeżości wniósł do zespołu Robert Friedrich. Niesamowite chórki i ciekawa gra rytmiczna. Wokal jest równie ciekawy. Wolę takiego Kupczyka (Epidemie i 'Wojownik) niż tego gardłowego z Kawalerii.
Głos na: Turbo - Epidemie

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 20:41 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Ja bym się z dwoma Panami powyżej nie do końca zgodził ;) Brzmienie albumu nie odbiega znacząco od standardów thrashowych z końca lat 80, tym bardziej tych naszych krajowych - nie jest jakieś fatalne, oczywiście trochę suche i "spłaszczone", ale to domena wielkiej części płyt nagranych w tamtych czasach, więc chyba wszyscy zdążyliśmy się do tego przyzwyczaić :) Co do wpływów Anthrax to też bym za bardzo nie przesadzał. Oczywiście coś tam można czasami wyłapać, ale ten album Turbo jest bardziej nastawiony na mieszanie, trochę tu tych łamańców jest, co akurat poczytuję za dużo zaletę, bo lubię takie kombinowanie (brawo Lica). Ogólnie rzecz biorąc - dobry, chyba trochę zapomniany album, na pewno wart uwagi.

Sodom z Agent Orange natomiast to absolutny klasyk, którym kiedyś katowałem się non stop i tutaj po prostu nie mam wyboru - głos na dojczów.

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 21:12 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Prawda jest taka, że Turbo podążało za modą. Utracili swoją własną Heavy Metalową tożsamość. Jest to powodem krytyki przez wiele osób. Mi bardzo się podobają albumy do Dead End (chociaż to praktycznie oddzielne zespoły, Turbo bez Kupczyka to nie Turbo...). Trudno, wiem, że i tak odpadną. Może Ostatni Wojownik przejdzie dalej :)

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 21:16 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Głos na Agent Orange. Toż to ścisła czołówka metalu w ogóle.

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 21:20 
Rattlehead

Jimmy0555 napisał(a):
Prawda jest taka, że Turbo podążało za modą. Utracili swoją własną Heavy Metalową tożsamość.

To że podążali za modą, to się absolutnie zgadza. Jednak nie mogę się zgodzić z tym, że utracili swoją własną tożsamość, gdyż jak dla mnie to nigdy jej tak naprawdę nie mieli :P
Przecież już na debiucie zrzynali z takich Ironów ile wlezie..

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 21:21 
Warhorse

W pierwszej bitwie głos na Metkę oczywiście, Artillery dość dobre, jednak nie ten poziom.
W drugiej zastanowię się do jutra, muszę sprawdzić który album sprawia mi więcej przyjemności, bo do Epidemii mam duży sentyment.

Mi też albumy od Kawalerii do Dead End bardzo pasują, Epidemie najbardziej połamane, troszkę nawet progresywne, przez co chyba lubię je najbardziej, chociaż Wojownik, jak mi się wydaje, jest bardziej ceniony i może on coś ugra, też bardzo dobra płyta.

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 21:23 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

lesny002 napisał(a):
chociaż Wojownik, jak mi się wydaje, jest bardziej ceniony i może on coś ugra, też bardzo dobra płyta.

O ile nie trafi na jakieś Reign In Blood czy Master Of Puppets ;)

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 21:35 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
Głos na Agent Orange

PostWysłany: Pon Lut 17, 2014 22:37 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Ja wspomniałem o brzmieniu Epidemii dlatego, że wszystkie wcześniejsze albumy Turbo miały rewelacyjne brzmienie, o którym Sodom z 80'tych mógł sobie co najwyżej pomarzyć.

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 10:25 
Angry Again
Awatar użytkownika

Wygrywają Epidemie, mimo , że płyta Sodomu, to klasyk. Ale dla mnie większym klasykiem jest płyta Turbo. Uwielbiam ten album, te pokręcone riffy. Miodzio.

Image

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 14:53 
Warhorse

Przesłuchałem, przypomniałem sobie i już nie mam wątpliwości :P Myślę, że Agent Orange śmiało może atakować finał, płyta genialna, wskoczyła u mnie na pierwsze miejsce wśród niemieckiego thrashu. Epidemie również są świetne, połamane riffy bardzo mi leżą, jednak do Sodom startu nie ma. Głos na Niemców.

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 17:10 
Black Swan
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Bitwa 7
Głos na debiut Mety.

Bitwa 8
Głos na Agent Orange.

PostWysłany: Wto Lut 18, 2014 17:11 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
1/32

Bitwa nr. 9

Image Vs. Image
Death - Leprosy Vs. Death Angel - The Ultra-Violence

Bitwa nr.1 zakończona Death - Scream Bloody Gore Vs. Annihilator - Alice In Hell 3:12
Bitwa nr.2 zakończona Slayer - South Of Heaven Vs. Protector - Urm The Mad 13:0
Bitwa nr.3 zakończona Overkill - Feel The Fire Vs. Destruction - Eternal Devastation 11:2
Bitwa nr.4 zakończona Sepultura - Schizophrenia Vs. Kat - Oddech Wymarłych Światów 4:10
Bitwa nr.5 zakończona Flotsam & Jetsam - No Place For Disgrace Vs. Suicidal Tendencies - How Will... 12:2
Bitwa nr.6 zakończona Kreator - Endless Pain Vs. Destruction - Infernal Overkill 9:2
Bitwa nr.7 zakończona Metallica - Kill`em All Vs. Artillery - Fear Of Tomorrow 12:1

spóźnialskim przypominam że nadal można głosować (do jutra) na ósmą bitwe
aktualny wynik - 11:2 dla wiadomo kogo ;)

ekipa Chucka robi swoje drugie podejście ;) i głos oczywiście na Death
do Death Angel nigdy się nie przekonałem

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 45  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości