Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 13:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pią Lut 06, 2009 00:15 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
nienawidzę takiego oczekiwania, aż strach pomyśleć co się będzie działo na orum po wydaniu płyty :D

PostWysłany: Pią Lut 06, 2009 00:19 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
połowa stwierdzi ze jest do dupy a druga połowa ze jest genialna ;)

a ja sie bede jednych i drugich czepiał :lol:

przy okazji słówko od Dave`a

Cytuj:
Droogies!

I am sitting in my office at 5:30ish AM and am typing this as I try to wake up. Yesterday, Andy Sneap went back to the UK for a while, as we are preparing to go out on the Priest Feast Tour. This means effectively that the recording has stopped, until we return in March/April.

We finished all of the rhythm and bass guitars, as well as the drums being finished for a couple weeks now, and I think I even heard some acoustic layers. The reaction from our management, family, friends (the real critics), and my number one judge and coach Justis, has been pretty positive.

Onward, I have a furious next few days of getting ready for the tour, as well as making sure that I am ready for this 'switch' from studio to stage.

I want to let ya know that we are going to be taken portable recording devices, like we did last time (that seemed to work out just fine), and finish preparing for the last recordings on "Studio Release number 12."

Everyone is done with their basic tracks, and all of the songs have been arranged. Its just a matter of singing with my voice AND my fingers.

So, until tomorrow (or later today), Long Live Metal!

MSGD!

PostWysłany: Sob Lut 07, 2009 20:31 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

krótka notka od Shawna:
Cytuj:
It really does not seem that long ago that we finished up the UA world tour, though in reality is has been almost 8 months now. During this time lapse, of course we have been quite busy with writing/recording the next Megadeth record, and with the Guitars/Bass/Drums now completed (Vocals, guitar solo's remain) I think it is actually good timing to go out on tour for a bit and step back from the record for a short period. Lots of ideas can come out of being in a different surrounding's, etc. so we will see what happens with that - If nothing else, (and for totally selfish reasons) being on tour with Priest and Testament is going to be an absolute blast for me. Once this tour leg is completed, Dave and Chris will be back in the studio with Andy Sneap getting this new piece of Heavy Metal finished. Believe me when I say to you that all of us are very excited for you to hear this new record, and that is all I am going to say about it.

I am now 100% packed and ready for this trip, and although it is so hard to say goodbye to my family, I do look forward to seeing you all on the Killing Road.

Be well,
Shawn Drover
Megadeth

PostWysłany: Nie Lut 08, 2009 15:43 
Sleepwalker

co do nowego krażka - zadowolę się czymś na miarę 6ciu najlepszych numerów z "Hidden treasures" ;) (plus takowym brzmieniem)

PostWysłany: Nie Lut 08, 2009 15:47 
Raczej niewykonalne...

PostWysłany: Nie Lut 08, 2009 16:51 
Sleepwalker

cóż, najlepsze lata Mustaine ma już dawno za sobą, wielkich rzeczy po nim się już nie spodziewam

szkoda, że niewiele do powiedzenia będzie miał Broderick, trochę mi go szkoda, bo w Jag Panzer naprawdę błyszczał!

PostWysłany: Nie Lut 08, 2009 21:50 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Anka napisał(a):
cóż, najlepsze lata Mustaine ma już dawno za sobą, wielkich rzeczy po nim się już nie spodziewam

mam nadzieję że "odszczekasz" ;) swoje słowa ;) , jestem pełen optymizmu i wiary, myślę ze to będzie rewelacyjne dzieło.., zresztą czy ktokolwiek z prawdziwych fanów bierze pod uwagę fakt że rudy może coś spieprzyć?? skoro Risk dla wielu była dobra, równa tomy.ślę że nic gorszego nie moze się stać :D

PostWysłany: Nie Lut 08, 2009 22:10 
No wiesz przecież rudy gra pop :!:

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 06:51 
Sleepwalker

Cytuj:
mam nadzieję że "odszczekasz"

daję głowę, że NIE ;) musiałaby powstać płyta wyraźnie lepsza od dobrego "The System Has Failed", płyta minimum na miarę 6ciu najlepszych numerów z "Hidden treasures"

Cytuj:
jestem pełen optymizmu i wiary, myślę ze to będzie rewelacyjne dzieło

moim zdaniem optymizm i wiara nie mają tu nic do rzeczy ;) bo kształt płyty od tego nie zalezy!

Cytuj:
zresztą czy ktokolwiek z prawdziwych fanów bierze pod uwagę fakt że rudy może coś spieprzyć??

a dlaczego od razu spieprzyć!!! znów zauwazam,że czytacie powierzchownie!!!

Cytuj:
skoro Risk dla wielu była dobra, równa tomy.ślę że nic gorszego nie moze się stać

aaaaa, faktycznie!!! dla tych co uważają Risk za dobrą płytę, każda minimalnie lepsza będzie już czymś wielkim, ja jednak nie podzielam tej opinii!

cóż, nie lubię tak modnego stawiania ocenek, ale widzę, ze chyba czas zrobić wyjątek
Killing Is My Business... And Business Is Good - 6,5/10
Peace Sells... But Who's Buying? - 8/10
So Far, So Good... So What! - 8/10
Rust In Peace - 9/10
Countdown to Extinction - 7,5/10
Youthanasia - 7/10
Hidden Treasures - 8/10
Cryptic Writings - 6,5/10
Risk - 4/10 (dobra, jak cholera!!! :evil: :twisted: )
The World Needs a Hero - 6,5/10
The System Has Failed - 7,5/10
United Abominations - 6,5/10

Cytuj:
No wiesz przecież rudy gra pop

po pierwsze Rudy zasmakował kasy, więc będzie dbał o portfel i nagrywał płyty melodyjne
po drugie - Dave od 1994 roku nie nagrał nawet jednej całościowo równej płyty (najbliżej był na The System Has Failed)

PS
zadowolę się płytą na poziomie ciut wyższym niż ostatnia (United Abominations)

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 09:14 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

heh, Aniu, więcej optymizmu, wiem że Rudy ma w dupie co myślą inni ale jednak mam nadzieję że nagra coś wielkiego na miarę RIP/CTE, odczuwam jakąś niechęć w tym co piszesz do działalności 'deth po wydaniuCTE (popraw mnie jeśli się mylę) dziwi mnie też ocena TWNAH względem pozostałych płyt,myślałem że więcej dla Ciebie znaczy...

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 09:56 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

ja podejrzewam ze jak przyjdzie czas podsumować roku 2009 jesli chodzi o płyty to pod wzgledem Megadeth bedzie wspomnienie nowej płyty tylko z sentymentu bo pewnie bedzie srednia lub conajwyzej dobra ;)

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 09:57 
Sleepwalker

Cytuj:
heh, Aniu, więcej optymizmu, wiem że Rudy ma w dupie co myślą inni ale jednak mam nadzieję że nagra coś wielkiego na miarę RIP/CTE

optymizm zamieniam zawsze na REALIZM ;)
ja nie mam nic przeciw, by Mustaine był pierwszym (z grona największych w świecie metalu), któremu udało się po latach nagrać album na miarę największych swoich dzieł, zauważcie koledzy - dotąd taka sztuka nie udała się prawie NIKOMU!! (ze Slayerem, Metallicą, Judas priest, Iron Maiden, Testamentem - choc Ci byli blisko, na czele), chlubne wyjątki to Exodus (Tempo znakomite!) i Death Angel, ale ci akurat nigdy do gwiazd pierwszej wielkości nie należeli

Cytuj:
odczuwam jakąś niechęć w tym co piszesz do działalności 'deth po wydaniuCTE (popraw mnie jeśli się mylę)

niechęć to niedobre słowo ;) ale coś jest na "rzeczy" (nie wyłączając jeszcze CTE!!!)

nie wiem z czego to wynika, ale począwszy od CTE Rudy nagrywa albo albumy nierówne (znaczy się takie, gdzie obok megahiciorów są kawałki wyraźnie słabsze), albo za bardzo melodyjne, które po jakimś czasie tracą swój pierwotny blask (w moim odczuciu), CTE była przejściową, jak dla mnie za bardzo przebojową (no pewien szok po RIP był!, choć Metallica jeszcze bardziej zaskoczyła rok wcześniej)

nie ukrywam też, że nie podoba mi się (i to nie tylko w przypadku Megadeth, ale bardzo wielu innych grup, począwszy od Metalliki) samo łagodzenie stylu, granie dla tak zwanej "szerszej publiczności"

Cytuj:
dziwi mnie też ocena TWNAH względem pozostałych płyt,myślałem że więcej dla Ciebie znaczy...

płyta ta (TWNAH) wyszła już po czasie, kiedy zmienił się mój pogląd i odbiór tak "Youthanasii" (w 1995 roku była u mnie wysoko - znów podeprę się notką/ocenką, bo jak widzę ma na tym forum jakieś magiczne znaczenie: 9/10) jak i "Cryptic Writings" (ta z kolei u mnie więcej niż 8/10 nigdy nie miała)

TWNAH niestety jest nierówna, choć ma świetne momenty i udane kompozycje, taką iskierką nadziei był dla mnie System, ale na ostatniej płycie Dave znów "przedobrzył"

nie chcę się powtarzać, ale ja czekam na fajny, heavy-thrashowy album na miarę składanki "Hidden Treasures" (na której pasi mi wszystko poza pierwszym i ostatnim utworem)

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 15:59 
Head Crusher

Anka napisał(a):
po drugie - Dave od 1994 roku nie nagrał nawet jednej całościowo równej płyty (najbliżej był na The System Has Failed)

Każdy może powiedziec inaczej.
Ja na ten przykład za równe uważam CW i UA, a najmniej równe TSHF właśnie.
THSF, podobnie jak TWNAH dodatkowo ma strasznie cukierkowe momenty - głównie chodzi mi o refreny.
Na UA oprócz powtórkowego ATLM wszystko wróciło do Megadethowych norm sprzed wielu lat i właśnie tak bezkompromisowj plyty oczekuje.

Gdzies napisałaś też, że Mega jako pierwsi wrócili do dawnego stylu z czołówki klasycznych zespolów.
Może i zgoda, ale pierwszeństwo ma TWNAH bezaapelacyjnie, nie zaś TSHF.
Chociaz nie zgoda, bo Slayer nie miał do niczego wracac, oni jednak wciąz graja swoje, wiec pod tym wzgledem Megadeth może im tylko pozazdrościc. Diabolus i God to ciągle klasyczny brutalny Slayer tyle, że z ciut innym brzmieniem - co jest plusem. O radykalnym złagodzeniu nie ma mowy.

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 18:08 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Slayer może faktycznie nie spóścił z tonu, ale co z tego, skoro poziom muzyki już nie ten sam co kiedyś... :cry:

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 18:10 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

najważniejsze aby Megadeth podniósł poprzeczke ;)

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 18:54 
Sleepwalker

Cytuj:
Ja na ten przykład za równe uważam CW i UA, a najmniej równe TSHF właśnie.
THSF, podobnie jak TWNAH dodatkowo ma strasznie cukierkowe momenty - głównie chodzi mi o refreny.

co do refrenów - zgoda ;) są melodyjne do bólu

Cytuj:
Na UA oprócz powtórkowego ATLM wszystko wróciło do Megadethowych norm sprzed wielu lat i właśnie tak bezkompromisowj plyty oczekuje.

UA mnie lekko rozczarowała, nie porywa, choć jest dość równa, niestety jest zbyt jednostajna, ciekawiej prezentuje się pierwszych pięć utworów, a z nich zwłaszcza "Sleepwalker" i chyba najbardziej przebojowy "Washington Is Next!", ale od połowy płyta zaczyna lekko nużyć

Cytuj:
Gdzies napisałaś też, że Mega jako pierwsi wrócili do dawnego stylu z czołówki klasycznych zespolów.

to takie małe uproszczenie, wszak przed nimi byli inni (jak choćby Agent Steel, no ale ze ścisłej czołówki - tak)

Cytuj:
Chociaz nie zgoda, bo Slayer nie miał do niczego wracac, oni jednak wciąz graja swoje, wiec pod tym wzgledem Megadeth może im tylko pozazdrościc. Diabolus i God to ciągle klasyczny brutalny Slayer tyle, że z ciut innym brzmieniem - co jest plusem. O radykalnym złagodzeniu nie ma mowy.

a jednak Slayer wrócił na "Christ Illusion" - do starego - oldschoolowego thrashu, którego nie grał o 1994 roku (od Divine Intervention), faktem jest że na DIM i GHUA to był wciąż brutalny band, ale już nie stricte thrashowy, a czerpiący mocno z elementów nowoczesnego metalu/brzmienia (nie tylko core'owe naleciałości)

Cytuj:
Slayer może faktycznie nie spóścił z tonu, ale co z tego, skoro poziom muzyki już nie ten sam co kiedyś...

kwestia dyskusyjna ;) DIM - kawał znakomitej, znacznie wollniejszej, mrocznej muzy, GHUA - wykop niemiłosierny, CI - udany powrót do stylistyki wypracowanej z Lombardo w latach 80tych

Cytuj:
najważniejsze aby Megadeth podniósł poprzeczke

komu? sobie - na pewno, a innym?? ;)

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 19:08 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

[/quote]komu? sobie - na pewno, a innym?? ;)[/quote]

nieee, to już nie realizm, to pesymizm

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 19:17 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

raczej realny pesymizm ;)

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 19:25 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
raczej realny pesymizm ;)

taa, masło maslane ;)

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 21:53 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przed TSFH miałem przeczucie że będzie dobrze i było, przed UA jakoś nic nie czułem i słuchając płyty też nic nie poczułem, a teraz znowu myślę ze będzie dobra płyta, więc musi się sprawdzić ;).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości