Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 17:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna

Ulubiona płyta?
Show no Mercy 7%  7%  [ 3 ]
Hell Awaits 7%  7%  [ 3 ]
Reign in Blood 11%  11%  [ 5 ]
South of Heaven 44%  44%  [ 20 ]
Seasons in the Abyss 22%  22%  [ 10 ]
Divine Intervention 2%  2%  [ 1 ]
Undisputed Attitude 0%  0%  [ 0 ]
Diabolus in Musica 2%  2%  [ 1 ]
God Hates us All 0%  0%  [ 0 ]
Christ Illusion 0%  0%  [ 0 ]
World Painted Blood 4%  4%  [ 2 ]
Razem głosów : 45
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: SLAYER
PostWysłany: Czw Lut 05, 2009 13:01 
Sleepwalker

Żułek napisał(a):
no tak ale i tak czuć ewidentną różnice między tymi kapelami

?? znaczy się między Slayerem (szybkim) i Slayerem (spowolnionym ;) ) ? hi,hi

a już poważniej - Megadeth trudno porównywać ze Slayerem, bo thrash grał tylko na 4 pierwszych płytach (i agresji tam niewiele, albo wcale), ale Testament - już można (chocby biorąc pod uwagę "Low" i "The Gathering", którym agresji nie brakuje)

Żułek napisał(a):
i dlatego wole Jeffa

ja też ;)

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 14:23 
Head Crusher

Anka napisał(a):
Cytuj:
Chociaz nie zgoda, bo Slayer nie miał do niczego wracac, oni jednak wciąz graja swoje, wiec pod tym wzgledem Megadeth może im tylko pozazdrościc. Diabolus i God to ciągle klasyczny brutalny Slayer tyle, że z ciut innym brzmieniem - co jest plusem. O radykalnym złagodzeniu nie ma mowy.

a jednak Slayer wrócił na "Christ Illusion" - do starego - oldschoolowego thrashu, którego nie grał o 1994 roku (od Divine Intervention), faktem jest że na DIM i GHUA to był wciąż brutalny band, ale już nie stricte thrashowy, a czerpiący mocno z elementów nowoczesnego metalu/brzmienia (nie tylko core'owe naleciałości)

Właściwe zgoda prawie w pełni, chociaz takie Disciple czy Point to wciaż thrash. Jednkże całościowo Diabolus i GHUL jest czyms nowocześniejszym.

Anka napisał(a):
Cytuj:
Slayer może faktycznie nie spóścił z tonu, ale co z tego, skoro poziom muzyki już nie ten sam co kiedyś...

kwestia dyskusyjna ;) DIM - kawał znakomitej, znacznie wollniejszej, mrocznej muzy, GHUA - wykop niemiłosierny, CI - udany powrót do stylistyki wypracowanej z Lombardo w latach 80tych

To ja wszystkich zaskocze - dla mnie jakosciowo Slayer do GHUA włącznie ani na chwile nie spóścił z tonu! Nawet powiem Wam, że podoba mi sie cholernie brzmienie Diabolusa i GHUA.
Natomiast kompozycje zabijaja na obydwu płytach. Diabolus jest jenym z moich faworytów: Overt Enemy, Wicked, Scrum, Perversion Of Pain moege słuchac codziennie do końca zycia.
Ja mam tak, że bardzo lubie jak Slayer wyśrodkowuje ciezar z szybszymi kawałkami, najbardziej lubie te ich wolniejsze płyty - dla przykładu moją ulubiona jest South Of Heaven. Diabolus jest właściwie moją druga ulubioną- wiem jak kontrowersyjna jest to opinia :) Kocham cieżkiego, mrocznego Slayera najbardziej. I jednocześnie nie brak na płycie superszybkich numerów - dla mnie to jest taki złoty srodek.
Christ Illusion mimo, że jest wspaniałym powrotem do bezkomromisowych temp to wg mnie kompozycyjnie troche zawodzi. Nie podoba mi sie tez odrobinke syntetycznie brzmienie - np niektóre solówki.
Dla mnie Slayer, którego najbardziej kocham to ten od RIB do GHUA.
Ale i cenie sobie 2 pierwsze i ostatnią - ten zespół nagrywa wyłącznie dobre i znakomite płyty.
Pod wzglem składu Slayer jest moim ideałem w metalu:najlepszy wokal, najlepsza perkusja i najlepsi gitarzysci (ubóstwaim ich pojedynki!)

I także najbardziej sobie cenie kompozycje Jeffa :) Chciaz nalezy pamietać, że on oprócz wolnych wałków stworzył tez Angel Of Death.

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 17:05 
Sleepwalker

Cytuj:
To ja wszystkich zaskocze - dla mnie jakosciowo Slayer do GHUA włącznie ani na chwile nie spóścił z tonu! Nawet powiem Wam, że podoba mi sie cholernie brzmienie Diabolusa i GHUA.

to przybij piątkę ;) pełna zgoda - co więcej, mnie powrót do dawnej stylistyki (na CI) rozczarował!! ;) zamiast tego powrotu moim życzeniem byłaby kontynuacja poszukiwań i brzmień z DIM i GHUA ;)

Cytuj:
Ja mam tak, że bardzo lubie jak Slayer wyśrodkowuje ciezar z szybszymi kawałkami, najbardziej lubie te ich wolniejsze płyty - dla przykładu moją ulubiona jest South Of Heaven.

mam tak samo, kolejna piąteczka ;)

Cytuj:
Christ Illusion mimo, że jest wspaniałym powrotem do bezkomromisowych temp to wg mnie kompozycyjnie troche zawodzi.

też się zgodzę co do tego zawodu kompozycyjnego (w niektórych utworach)

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 17:09 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
mi sie brzmienie na DIM i GHUA nie podoba

kawałki natomiast są swietne zwłaszcza na GHUA, gdyby ta płyta brzmiała jak CI i gdyby Araya tak sie nie darł to byłby normalnie killer

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 17:34 
Head Crusher

Anka idzie na ugode ;)

Anka napisał(a):
Cytuj:

to przybij piątkę ;) pełna zgoda - co więcej, mnie powrót do dawnej stylistyki (na CI) rozczarował!! ;) zamiast tego powrotu moim życzeniem byłaby kontynuacja poszukiwań i brzmień z DIM i GHUA ;)

Sam sie temu dziwie ale to brzmi jakbym sam to napisał :) Mam identycznie. I licze, że na najnowszej płycie wróca do tego ciezaru Diabolusa i GHUA, chociaż chyba sie przelicze.

Anka napisał(a):
Cytuj:
Ja mam tak, że bardzo lubie jak Slayer wyśrodkowuje ciezar z szybszymi kawałkami, najbardziej lubie te ich wolniejsze płyty - dla przykładu moją ulubiona jest South Of Heaven.

mam tak samo, kolejna piąteczka ;)

No to ladnie. Pięc ;)

Anka napisał(a):
Cytuj:
Christ Illusion mimo, że jest wspaniałym powrotem do bezkomromisowych temp to wg mnie kompozycyjnie troche zawodzi.

też się zgodzę co do tego zawodu kompozycyjnego (w niektórych utworach)

Miło, że sie tak zgadzamy, ale jak przeczytasz mojego posta, którego naprodukowałem w temacie CTE to juz tych piateczek obawiam sie nie bedzie :P

Pozdro

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 20:19 
Sleepwalker

Cytuj:
Anka idzie na ugode

no przecież zawsze będą jakieś tematy gdzie z kimś się będę zgadzała ;)

Cytuj:
Mam identycznie. I licze, że na najnowszej płycie wróca do tego ciezaru Diabolusa i GHUA, chociaż chyba sie przelicze.

ano, niestety, szykuje się RIB 2 :evil:

PostWysłany: Sob Lut 14, 2009 12:49 
Psychotron
Awatar użytkownika

Dawno nie slyszalem tak fatalnego covera: http://www.youtube.com/watch?v=45HzHJ8MozY :lol:

PostWysłany: Pon Lut 16, 2009 18:26 
Caaaały Slayer to moja miłośc mimo ze taki faworyt to Show... pierwsza cd ma w sobie coś takiego magicznego, ale reszta, a nawet (moim zdaniem) Christ Illusion to naprawde dobre płyty.

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 21:00 
Black Swan
Awatar użytkownika

Metalliczna napisał(a):
pierwsza cd ma w sobie coś takiego magicznego

Black Magic ;)

jak dla mnie każda CD ma w sobie coś magicznego i powtórzę się, ale Slayer nie wydał żadnej słabej płyty!

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 21:19 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

wydał tylko o tym nie wiesz ;)

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 13:15 
Sleepwalker

Cytuj:
wydał tylko o tym nie wiesz

no to się pochwal kolego, jaki to ten słaby ;) album (no nie wszystkim musi podobać się UA z coverami, ja za nim nie przepadam)

to kiedy nowy album? lipiec 2009?

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 14:04 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Anka napisał(a):
Cytuj:
wydał tylko o tym nie wiesz

no to się pochwal kolego, jaki to ten słaby ;) album (no nie wszystkim musi podobać się UA z coverami, ja za nim nie przepadam)

no dla mnie słaby oznacza debiut + Diabolus ;)

Cytuj:
to kiedy nowy album? lipiec 2009?

mniej wiecej

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 16:51 
Sleepwalker

Cytuj:
no dla mnie słaby oznacza debiut + Diabolus

a żeby to Rudy teraz nagrywał takie szlagiery jak Diabolus ;) (ale nawet chłopaków ze Slayera na to nie stać ;) )

PostWysłany: Pią Maj 08, 2009 12:03 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

dvd z Mystic festival 2007 :D
http://www.dimeadozen.org/torrents-deta ... ?id=244898

Cytuj:
Wytwórnia Columbia Records ujawniła datę premiery najnowszej płyty Slayer.
Album ukaże się na rynku 7 lipca 2009 roku.

Zaraz po premierze zespół rozpocznie promocję materiału na koncertach. Pierwszą odsłoną będą występy w ramach "Rockstar Energy Mayhem Tour", a następnie wspólna trasa z Megadeth.

Jedyną potwierdzoną informacją o zawartości najnowszego dzieła Zabójcy jest umieszczenie na płycie utworu "Psycopathy Red", którego można posłuchać w sieci w wersji live.

no wrescie jakieś konkrety :twisted:

PostWysłany: Pią Maj 08, 2009 12:36 
Sleepwalker

Cytuj:
Album ukaże się na rynku 7 lipca 2009 roku

słaba to płyta, nie warto jej kupować ;)

PostWysłany: Pią Maj 08, 2009 16:48 
Moderator
Awatar użytkownika

Ja tam w ogóle nie czekam na tą płytę, bo pewnie i tak ponownie nagrają muzykę na znanych już wszystkim riffach.

Tak sobie słucham Slayera i dochodzę do wniosku, że oni chyba 90 % swojej twórczości oparli na jednym riffie, który modyfikują poprzez m. in. zmianę tempa.

PostWysłany: Wto Cze 30, 2009 16:38 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Bluźnisz synu, nie wolno tak mówić o królach thrashu bla bla bla

nigdy do mnie nie trafiał Slayer i w 100% się z Tobą zgadzam ;) nie wiem kto kurwa wymyślił, że to jest najlepszy thrashowy zespół... to że robią dużo łomotu to nie znaczy, że są najlepsi

PostWysłany: Wto Cze 30, 2009 16:53 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
co wy tam wiecie o zabijaniu ? gówno

O zabijaniu za dużo nie wiem, ale potrafię usłyszeć to, że w większości utworów Slayera pojawia się jeden i ten sam riff, czasami zagrany szybciej, czasami wolniej itd., ale zawsze ten sam. Większość ich kawałków brzmi dlatego podobnie i tylko głuchy tego nie wychwyci.

PostWysłany: Wto Cze 30, 2009 20:44 
Hook In Mouth
Awatar użytkownika

Premiera "World Painted Blood" przesunięta.
http://muzyka.wp.pl/title,Slayer-nieco- ... caid=184d5

Image

Image

PostWysłany: Wto Cze 30, 2009 20:46 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

jednak wkleje co powiedział Lombardo o nowej płycie kilka dni temu:

Cytuj:
"It's not done. There's no title. We haven't done artwork. They're only about 3/4 done mixing. But I have to say that it compares to the classics -- Reign in Blood, South of Heaven and Seasons (in the Abyss). And I wouldn't say that if I didn't mean it. (Singer-bassist Tom Araya's) vocal melody and singing approach is very listener-friendly -- not in a way where people are going to say, 'Dude, they went commercial.' No way. It's just more melodic. People are scared of the word melody because maybe it sounds like a happy word. But you can have very dark, extreme music with melody. It's not something to be afraid of. There's only good music and bad music -- and good music has hooks and something to carry you through and entertain you."

tak wiec ten tytuł albumu można póki co włożyć między bajki ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości