Zapuscilem sobie dzisiaj i pomyslalem, by podzielic sie z wami tutaj wrazeniami ;p. Plyta calosciowo przypomina w sumie CTE. Duzo tutaj takich nieliniowych i nietuzinkowych kawalkow jak np. tutaj tytulowy i Recipe for Hate, a na CTE Captive Honour. Zaczyna sie chyba najprostszym na plycie Disconnect. Dosc chwytliwe riffy, niby fajna solowka, prosta i nieskomplikowana budowa. Bez szalu, 6/10. Potem juz lepszy kawalek tytulowy, ktory zaczyna sie fajnie, fajne przerywniki z tymi "gadankami", niezle zaspiewany refren, potem dosc fajna galopujaca czesc z solowka i powrot, niby tez bez szalu, ale to jednak lepszy kawalek, spokojnie dam 7/10. Moto Psycho, drugi prosty i nieskomplikowany w budowie kawalek, jeden z najslabszych na plycie. 5/10. I potem 1000 Times Goodbye, calosciowo podobny do tytulowego prze te "gadanki" i przerywniki. Nawet wpada w ucho. 7.5/10. Burning Bridges to zdecydowanie jeden z mocich faworytow, swietne riffy, solowki i wokale, bardzo fajny refren, 8.5/10. Potem mamy Promises, czyli ta "balladke dla dziewcyznek". Moze i jestem pizda, ale lubie ten kawalek ;p Na wyroznienie tutaj zasluguja bardzo ladna solowka. 7/10. Recipe For Hate to kolejny nietuzinkowy kawalek z tymi wszystkimi "gadankami" w stylu tytulowego i 1000 Times. Tutaj na wyroznienie zasluguje ladna praca basu, akustyczne solowki, ale nie specjalnie mi sie on podoba, 5.5/10. Losing My Senses to taki kawalek troche w stylu ich kolejnej plyty, czyli TSHF, bardzo kojarzy mi sie z kawalkami typu Truth Be Told, lub Something That I'm Not. Calosciowo sredni, 5.5/10. Potem mamy Dread and The Fugitive Mind, faworyt wielu tutaj, nawet niezly kawalek, spokojnie moge dac mu to 7/10. Silent Scorn traktuje jako ciekawostke, ale ladnie zamyka koncerty ;p I wreszcie Return To Hangar, moj faworyt. Ostry kawalek, Pitrelli na prawde pokazal co potrafi, calosciowo swietna robota i fajne nawiazanie do Hangara 18, wiec 9/10. (Hangar 18 ma u mnie 9.5/10 ;p). No i zamykajacy kawalek, w ktorym nie znalazlem nic ciekawego procz blizniaczego podobienstwa w konstrukcji do Am i Evil, ani wokal ani riffy ;/ 3/10. Plytka calosciowo dla mnie na 7.5/10.
|