Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 08:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Super Collider
PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 13:31 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
mateusz napisał(a):
Dla mnie ta wersja live jest o wiele lepsza wokalnie od tej studyjnej.

To dość kontrowersyjna opinia

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 13:36 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Argo napisał(a):
mateusz napisał(a):
Dla mnie ta wersja live jest o wiele lepsza wokalnie od tej studyjnej.

To dość kontrowersyjna opinia

myślisz ?

Argo napisał(a):
Jeśli SC to nie ostatnia płyta Megadeth to Rudy musi poważnie rozważyć konieczność zatrudnienia wokalisty

to jest dopiero kontrowersyjna opinia :P

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 14:50 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Teraz będą ten kawałek wpieprzać do każdej setlisty jak było z Guns, Drugs and Money.

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 15:33 
Warhorse

luudzie ten utwór jest naprawdę tragiczny! Im więcej przesłuchań tym gorzej, do tego ta wersja live... W prawdzie zwrotka jest zaśpiewana bardzo dobrze, ale refren... SC, razem z "Of Mice and men" które jest w sumie baardzo podobnym stylu, zajmuje pierwsze miejsce w moim rankingu najsłabszych i najbardziej męczących utworów Megadeth

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 16:06 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

lesny002 napisał(a):
luudzie ten utwór jest naprawdę tragiczny! Im więcej przesłuchań tym gorzej, do tego ta wersja live... W prawdzie zwrotka jest zaśpiewana bardzo dobrze, ale refren... SC, razem z "Of Mice and men" które jest w sumie baardzo podobnym stylu, zajmuje pierwsze miejsce w moim rankingu najsłabszych i najbardziej męczących utworów Megadeth

Do zwrotek też nie mogę się przyczepić, ale refren odsłania wszystko :P W całym kawałku podoba mi się w miarę jego początek jedynie, reszta zawiodła. Po usłyszeniu sc i kingmakera, kompletnie odechciało mi się czekać na nowy album i zniknęło jakiekolwiek napięcie i nadzieje z tym związane. Jak wyjdzie to pewnie spróbuje przesłuchać parę razy z ciekawości i na tym przygoda z SC się dla mnie zakończy :P

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 16:30 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
To samo chciałem napisać :) Widziałem, że Yer Blue czegoś się tam uczepi, zacznie analizować no i nie poskąpi sobie kolejnej okazji aby pojechać po zajebistym Systemie ;) YB, co sądzisz o Kingmakerze? Jego lepiej zjeb ;)

Chyba szybciej Ciebie, bo mi coś ostatnio bardzo podpadasz ;)
Sam zacząłeś tę analizę skomplikowanych utworów na ostatnich płytach Mega i kompletnie zapomniałes o utworach z Endgame więc się nie dziw, że odpisałem. A ze przesadzasz jak zwykle z tym Systemem to inna para kaloszy.

Co do Kingmakera to bardzo mi się ten utwór podoba. OK, moge zrozumieć rozżalenie z powodu plagiatu z Children Of The Grave, ale po któryms przesłuchaniu staje się to nieistotne bo utwór jest zwyczajnie udany a ten patencik z utworu Black Sabbath fajnie tutaj pasuje i co ważne, jest trochę rozwinięty. Bardzo pasuje mi tez refren i solówki udane. Nie oczekiwałem niczego lepszego. Oby tylko nie był to najlepszy numer na płycie...
Ode mnie 7/10

Natomiast dla tytułowego 2/10. Wiecie, że to dla mnie chyba najgorszy numer Mega. Kurde, nawet to tragiczne Moto Psycho jest jakieś bardziej do przełknięcia.

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 16:56 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Narzekacie, że Kingmaker podobny do Children of the grave, a chyba większości plagiat w When nie przeszkadza zbytnio :P

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 17:43 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Yer Blue napisał(a):
Sam zacząłeś tę analizę skomplikowanych utworów na ostatnich płytach Mega i kompletnie zapomniałes o utworach z Endgame więc się nie dziw, że odpisałem.

Nic nie zacząłem, podzieliłem się jedynie taką smutną dla mnie konstatacją czego mi w ostatnich latach brakuje w muzyce Megadeth i o postępującej tej tendencji, a wszystko w kontekście obaw związanych z nadchodzącą nową płytą i tylko tyle. Nie wymieniałem żadnych utworów z nazwiska, nie zestawiałem pieczołowicie ze sobą płyt wydanych parę lat temu, chociażby dlatego że to nie ten temat. A o Endgame wcale nie zapomniałem, więc mi tu nic nie wmawiaj :P Ja nawiązywałem przede wszystkim do najlepszych czasów tego zespołu i wielu niezapomnianych kompozycji (nawet jeśli to dawno i nieprawda) a Ty wyskakujesz tutaj z Endgamem, z jakimś Headcrusherem czy Hardest Part.. No błagam Cię :) Że Ci się chce rozwodzić ;) No mnie nie.
khomaniac napisał(a):
Narzekacie, że Kingmaker podobny do Children of the grave, a chyba większości plagiat w When nie przeszkadza zbytnio :P

Ale w When to było celowe, taki pseudo-tribute ;)

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 18:00 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Cytuj:
Mustaine also draws his themes and lyrics from his personal experiences. Tracks on the album include “Built for War” (co-written with Drover), inspired by Mustaine’s martial arts lessons as a latch-key kid which taught him to defend himself, and the corrosive “Off the Edge,” a song about a world gone mad, shares the album with cautionary tales about teenage pregnancy (“Beginning of Sorrow,” a co-write with Broderick), the ravages of drug addiction (“Kingmaker”), a faltering economy (“Dance in the Rain”), an arsonist (“Burn!”), betrayal (“Don’t Turn Your Back on a Friend”) and even the very personal and painful process he is currently dealing with as his mother-in-law battles with Alzheimer’s (the dark delta country-blues of “The Blackest Crow” and “Forget to Remember”).

Czyli popychadłą sie udzielały :P No i czy Don’t Turn Your Back" zmienił tytuł?

Znalezione na fejsie, nie widzę pierwotnego źródła

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 18:10 
Rattlehead

khomaniac napisał(a):
No i czy Don’t Turn Your Back" zmienił tytuł?

Może po prostu ktoś z rozpędu nawiązał do tytułu legendarnej płyty Budgie ;)
A tak swoją drogą ciekawe, czy Rudy przypadkiem celowo nie puszcza tutaj jakiegoś oczka. W końcu ten trzykropek w tytule też daje wrażenie pewnego niedopowiedzenia.

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 18:34 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Landsberg :: Posen :: Breslau
Cytuj:
Oto jak wypadł na żywo tytułowy kawałek z Super Collider

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8eX2XpSkwI

Dramat...... :? :o

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 18:34 
Warhorse
Awatar użytkownika

Argo napisał(a):
Oto jak wypadł na żywo tytułowy kawałek z Super Collider

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8eX2XpSkwI

Jak na taki trudny do zaśpiewania(przez rudego) kawałek, zaśpiewał go bardzo dobrze. A Wy tutaj komenty, że słabo i wgle...
ja jestem pozytywnie zaskoczony jego formą wokalną, 2 lata temu to by ni dźwięku z siebie nie wydał gdyby chciał to zaśpiewać.
Wokalisty nie trzeba mu szukać, po prostu niech przestanie odwalać melodyjki, tylko niech zacznie spiewać nisko i niech zacznie grać thrash jak przystało na taki zespół, ale nie.. on chce pokazać, że potrafi śpiewać.
Btw Kingmejker powinien brzmiec przecudownie na żywca przynajmiej jeśli chodzi o vocal ;)

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 18:39 
Rattlehead

Rozwajler, poprawisz linka? ;)

stanger napisał(a):
Jak na taki trudny do zaśpiewania(przez rudego) kawałek, zaśpiewał go bardzo dobrze. A Wy tutaj komenty, że słabo i wgle...

Po tych komentarzach ja również myślałem, że będzie duużo gorzej, a tymczasem jest zaskakująco znośnie.

PostWysłany: Czw Maj 23, 2013 19:25 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
http://www.amazon.com/Super-Collider-Me ... B00BEXB18M

Wygląda na to że lada dzień pojawia się sample

PostWysłany: Pią Maj 24, 2013 05:44 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
http://www.amazon.de/gp/recsradio/radio/B00BEXB18M Oto i sample. Jak oceniacie?
Built For War i Dance in the Rain nawet spoko.

PostWysłany: Pią Maj 24, 2013 07:05 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Dance in the Rain rzeczywiście całkiem fajnie się zapowiada, to samo już wcześniej dostępny fragment Don't Turn Your Back (mimo że refren do kategorii pięknych raczej nie będzie należał). Cover Cold Sweat pokazuje że z formą wokalną "Rudego" naprawdę jest bardzo słabo i w sumie dobrze że nie śpiewa tam refrenu. Na jakość tego covera w 80% będzie składać solówka. Mam nadzieję że Mustaine zrobi coś oryginalnego, bo były już wcześniej covery Cold Sweat i nie wyszły lepiej od oryginału. Za to Burn! zaskoczył mnie popowym początkiem (pewnie refrenem) a później całkiem niezgorszym, nakręcającym riffem (który niestety gdzieś słyszałem... dwa lata temu). Forget To Remember to typowy pop hard rock, ale zapowiada się lepiej niż utwór tytułowy.

Zatem mamy do czynienia z albumem, w którym w ogóle nie ma thrashu, a za to jest bardziej hard rockowy niż metalowy.

Ostatnio edytowany przez Thunder, Pią Maj 24, 2013 07:06, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Pią Maj 24, 2013 07:06 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
Szykuje się coś ala Youthanasia. Po samych samplach chyba mam lepsze odczucia niż w przypadku 13. Zobaczymy, skoro sa już sample, to album powinien wyciec lada dzień.

PostWysłany: Pią Maj 24, 2013 07:49 
Moderator
Awatar użytkownika

yaku napisał(a):
Po samych samplach chyba mam lepsze odczucia niż w przypadku 13

Ja tak samo.
Built For War zapowiada się kozacko. No i Dance In The Rain z tym wykurwistym riffem - mniam ! Wydaje mi się, że wypuścili w całości jednak te najgorsze kawałki, bo reszta brzmi naprawdę nieźle.
No, to teraz czekamy na wyciek :twisted:

PostWysłany: Pią Maj 24, 2013 08:05 
Rattlehead

Burn! - zajeżdża mi to jakimś autoplagiatem Burning Bridges!
Bult For War - tutaj zapowiada się nieźle, mamy połamane rytmy, czyli to co białkomaty lubią najbardziej ;)
Dance In The Rain - taaa, tu tez może być dobrze :)
Off The Edge - tutaj natomiast strasznie nijako
A z pozostałych ciężko mi coś jeszcze konkretnego wyłuskać. Zresztą nie ma już co wnikać i przewidywać, czekamy na całość :)

PostWysłany: Pią Maj 24, 2013 08:38 
Warhorse

Na plus zdecydowanie Built for War, Dance in the Rain i Don't Turn your back. Bardzo ciekawy jest również fragment The Blackest Crow.
Ogólnie średnio mi się podoba brzmienie tego albumu ale może się przekonam do niego.
Ale jedna uwaga, ZA DUŻO HARD ROCKA!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości