Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 17:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Super Collider
PostWysłany: Śro Kwi 24, 2013 16:24 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Szczerze pisząc, jestem tym nieco zażenowany...

PostWysłany: Śro Kwi 24, 2013 16:26 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
fiXXXer_85 napisał(a):
Nie wiem, czy z 90-tych, ale fakt, Dave mówi, że to nie jest nowa piosenka... :roll:

Wydaje mi się że i tekst jest specjalnie przerobiony by pasował do tytułu. To tłumaczyło by "dziwną" konstrukcje tekstu
Swoja drogą zastanawia mnie czy powtórzy się sytuacja z "13-tki" gdzie w creditsach pojawili się Menza i Friedman skoro korzystają z starych kawałków

PostWysłany: Śro Kwi 24, 2013 19:08 
Warhorse

nie dziwie się, że ten utwór powstał szybko, bo ma dwa riffy przecież :) i to podobne do siebie

PostWysłany: Śro Kwi 24, 2013 19:26 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Coś czuję, że kawałek pochodzi z Risk. Czyli znaczy się mamy nowy atak recyklingu? Miejmy nadzieję że będzie lepiej (znaczy mniej odrzutów) niż ostatnio.

PostWysłany: Czw Kwi 25, 2013 09:19 
Psychotron
Awatar użytkownika

Jezu, Nieeeee ;_;

Jestem troszkę zawiedziony, i zdegustowany wręcz....Nie takie granie chciałem usłyszeć, spodziewałem się czegoś lepszego po tych filmikach ze studia...

No cóż, do radia się nadaję, ale całość jest taka powolna...męczy mnie, miałem przez chwile przebłyski że się przekonam, ale jednak nie...chciałem dość mrocznego utworku, a tu taka kapa....no cóż....na to czego oczekiwałem, miał wpływ fragment utworu ''Don't Turn Your Back''....tam gitara, bass, i perka robiły b. dobre wrażenie, a to tutaj.....no szkoda gadać trochę..... 3/10

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Czw Kwi 25, 2013 19:53 
Sleepwalker

nie jestem na bieżąco, bo ledwie udało mi sie skończyc pewne przedsiewziecie, cholernie czasochłonne i mam "w plecy" ze 3 tygodnie, gdy idzie o muzykę

ale...

z ogromną trwogą czytam to:

Cytuj:
Ja też, mimo wszystko wciąż liczę, że reszta albumu jest cięższa i mniej "radiowa"

???????????? nie chce mi sie wierzyc, ze ma nastapić powrót do bardziej radiowego oblicza, po kiego wała??? kasiory brakuje Rudemu?

PostWysłany: Czw Kwi 25, 2013 19:56 
Warhorse
Awatar użytkownika

Co za głupoty niektórzy wypisują to głowa boli... czy słyszeliście kiedykolwiek wcześniej utwór SC? ..właśnie, na 13tce sytuacja wygłądała inaczej, bowiem tam dostaliśmy kawałki które znaliśmy już od 1000 lat( Black Swan, NWO i Motb) były to utwory żywcem wzięte z wcześniejszych albumów tylko po prostu zostały nagrane ponownie. Super Collider może i jest jakimś odrzutem z lat 90 ale co z tego? znaliście go? nigdynie słyszeliście wiec jest dla was nowy, co za różnica czy lata 80, czy 30ste, wy usłyszeliście go dopiero teraz więc jest dla was nowy. Mustaine niepowiedziałby, że ta piosenka jest stara to wszyscy by siedzieli cicho, bo przecież nigdy wcześniej go nie słyszeliście. Z odgrzewanymi kotletami z 13 nic nie musiał gadać, gdyż były to odgzrwane kotlety utwory przez was znane.
Heh a gdyby tak teraz Mustaine powiedział, że cały Endgame to zbiór odrzutów z RiP i So Far... :lol: ... ja nie płakałbym z tego powodu, bo wcześniej ichnie słyszałem, po za tym jestem pewien, że utwór Super Collider jeśli wgle był odrzutem, to jest trochę poprzerabiany, o czym świadczy chociażby sam tytuł i tekst, z riffami i innymi pierdołami pewnie też tak jest.
A nawet jeśli riff wymyślił Friedman to co z tego,... czy na płycie TWNAH jest napisane przy utworze When, że współautorem jest gość z Diamond Head?.. zapewne nie gdyż utwór tworzył Mustaine, w przypadku NWO na 13stce mamy ten sam utwór więc nic dziwnego, że mamy Friedmana wśród twórców
A może D.M. ma teraz od nowa nagrywać nową płytę, bo wam się nie podoba z powodu "Oj jejku cały Super Collider to stare odrzuty, były tworzone kilka miesiecy temu :cry: " :lol: dajcie spokój

Ostatnio edytowany przez stanger, Czw Kwi 25, 2013 20:20, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Czw Kwi 25, 2013 20:11 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Dave po raz kolejny o SC

"The other is "Super Collider," which is perhaps the most brightly hued song in the Megadeth canon, with an uncharacteristically optimistic lyric and a chorus built on open, ringing major chords. "It's one of those songs that makes people happy, like "A Tout le Monde," Mustaine says, referencing the 1994 Youthanasia track. "You've gotta have some songs like that that everybody can come together on." But, he's quick to stress, not too many. "I'd be lying," he admits with a slight laugh, "if I said I would dig having a whole set of songs like that.""

PostWysłany: Czw Kwi 25, 2013 20:18 
Sleepwalker

jestem po odsłuchu tytułowego numeru... mielizna, oj bardzo cienko... rzeczywiscie prawie radiowy numer :((((

PostWysłany: Czw Kwi 25, 2013 20:47 
Head Crusher
Awatar użytkownika

"Some of its songs, like “King Maker” and “Built for War,” are the type of knotty speed-metal workouts at which the band has long excelled."

Ciekawe oj ciekawe...

http://www.guitarworld.com/atomic-punks ... r-collider

PostWysłany: Czw Kwi 25, 2013 20:53 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

stanger napisał(a):
Co za głupoty niektórzy wypisują to głowa boli... czy słyszeliście kiedykolwiek wcześniej utwór SC? ..właśnie, na 13tce sytuacja wygłądała inaczej, bowiem tam dostaliśmy kawałki które znaliśmy już od 1000 lat( Black Swan, NWO i Motb) były to utwory żywcem wzięte z wcześniejszych albumów tylko po prostu zostały nagrane ponownie. Super Collider może i jest jakimś odrzutem z lat 90 ale co z tego? znaliście go? nigdynie słyszeliście wiec jest dla was nowy, co za różnica czy lata 80, czy 30ste, wy usłyszeliście go dopiero teraz więc jest dla was nowy. Mustaine niepowiedziałby, że ta piosenka jest stara to wszyscy by siedzieli cicho, bo przecież nigdy wcześniej go nie słyszeliście. Z odgrzewanymi kotletami z 13 nic nie musiał gadać, gdyż były to odgzrwane kotlety utwory przez was znane.
Heh a gdyby tak teraz Mustaine powiedział, że cały Endgame to zbiór odrzutów z RiP i So Far... :lol: ... ja nie płakałbym z tego powodu, bo wcześniej ichnie słyszałem, po za tym jestem pewien, że utwór Super Collider jeśli wgle był odrzutem, to jest trochę poprzerabiany, o czym świadczy chociażby sam tytuł i tekst, z riffami i innymi pierdołami pewnie też tak jest.
A nawet jeśli riff wymyślił Friedman to co z tego,... czy na płycie TWNAH jest napisane przy utworze When, że współautorem jest gość z Diamond Head?.. zapewne nie gdyż utwór tworzył Mustaine, w przypadku NWO na 13stce mamy ten sam utwór więc nic dziwnego, że mamy Friedmana wśród twórców
A może D.M. ma teraz od nowa nagrywać nową płytę, bo wam się nie podoba z powodu "Oj jejku cały Super Collider to stare odrzuty, były tworzone kilka miesiecy temu :cry: " :lol: dajcie spokój

Ja nie mam nic przeciwko odgrzewanym kotletom. Nie obchodzi mnie kiedy napisali danego riffa, jesli jest dobry to mógł powstać nawet za czasów Riska. A jeśli mają odrzuty z czasów So Far czy RiP i to nie miałbym nic przeciwko takim riffom. Jestem pewien,że znaczna część lawałków Megadeth zawiera przynajmniej fragment będący odrzutem ze starych sesji. Na trzynastce, prócz znanych wcześniej kawałków, mamy We the People czy Deadle Nightshade, do których riffy napisano dawno temu.

stanger napisał(a):

Z tego co wiem, trzeba wymienić autora, za to można trafić do sądu. ;)

PostWysłany: Czw Kwi 25, 2013 21:05 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Zgadzam się z tym wszystkim co pisał Stanger - póki utwór nie ujrzał wcześniej w jakiejkolwiek formie światła dziennego, to jest mi kompletnie wszystko jedno czy przeleżał on sobie w głowie autora przez tydzień, miesiąc rok czy 30 lat. Ma być dobry i tylko tyle mnie interesuje. Zresztą takie Set A World Afire czy Wake Up Dead były juz grane na koncertach (pod innymi tytułami) jeszcze przed KIMBem zdaje się. I nikomu to nigdy nie przeszkadzało i nikt nie mówił, że przy tworzeniu PS czy SF Rudemu brakowało pomysłów.

PostWysłany: Śro Maj 01, 2013 05:48 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Nowy wywiad z Juniorem
http://presidentepenanieto.com/Megadeth.html

Oto moim zdaniem najciekawsze pytanie

If you would have to describe the album in less that 5 words, how would you describe it?
- Heavy, melodic, riffing & catchy.

PostWysłany: Śro Maj 01, 2013 09:57 
Warhorse
Awatar użytkownika

Argo napisał(a):
Nowy wywiad z Juniorem

If you would have to describe the album in less that 5 words, how would you describe it?

Zastanawiam się czy może oni robią te albumy pod trasy rocznicowe.

PostWysłany: Czw Maj 02, 2013 14:00 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Argo napisał(a):
Nowy wywiad z Juniorem

Junior potwierdza przypuszczenia, że czeka nas melodyjny album pokroju Cryptic. Raczej nie ma co się spodziewać czegoś w stylu Endgame.

PostWysłany: Czw Maj 02, 2013 15:37 
Head Crusher
Awatar użytkownika

BadOmen napisał(a):
Argo napisał(a):
Nowy wywiad z Juniorem

Junior potwierdza przypuszczenia, że czeka nas melodyjny album pokroju Cryptic. Raczej nie ma co się spodziewać czegoś w stylu Endgame.

Ponoć mają być 2 speed metalowe kawałki Kingmaker i Built For War a i fragmencik Don't Turn Your Back... sprawia wrażenie przynajmniej metalopodobnego.
Ale wszystko okaże się już za miesiąc

PostWysłany: Pią Maj 03, 2013 08:10 
Sleepwalker

Cytuj:
Junior potwierdza przypuszczenia, że czeka nas melodyjny album pokroju Cryptic.

ja już mam swój tytuł dla tej płyty :)))) "Super Koliber" ;)

Cytuj:
Ponoć mają być 2 speed metalowe kawałki Kingmaker i Built For War a i fragmencik Don't Turn Your Back... sprawia wrażenie przynajmniej metalopodobnego.

na "Cryptic" też były szybsze kawałki

PostWysłany: Pią Maj 03, 2013 11:50 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Wywiad z Ellefsonem

Ellefson: The label chose single.
Check: This agrees with what Mustaine said before the single's release.

Ellefson: SC contains thrash.
Check: Outside sources say at least two songs have thrash elements.

http://1063thebuzz.com/its-pretty-thras ... -collider/

PostWysłany: Nie Maj 05, 2013 10:06 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
MegadethizeD napisał, że będzie teledysk do Super Collider:
MegadethizeD napisał(a):
Megadeth sobre un posible video clip para "Super Collider".
- There will be a video, but the band is shying away from the overused performance videos, and telling the story of the song, more than just standing there and lip synching.

PostWysłany: Wto Maj 07, 2013 19:57 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Dave podpisuje już okładki SC

Załączniki:
249007_538389669535581_392954297_n.jpg
249007_538389669535581_392954297_n.jpg [ 86.86 KiB | Obejrzany 7499 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 0 gości