stanger napisał(a):
Co za głupoty niektórzy wypisują to głowa boli... czy słyszeliście kiedykolwiek wcześniej utwór SC? ..właśnie, na 13tce sytuacja wygłądała inaczej, bowiem tam dostaliśmy kawałki które znaliśmy już od 1000 lat( Black Swan, NWO i Motb) były to utwory żywcem wzięte z wcześniejszych albumów tylko po prostu zostały nagrane ponownie. Super Collider może i jest jakimś odrzutem z lat 90 ale co z tego? znaliście go? nigdynie słyszeliście wiec jest dla was nowy, co za różnica czy lata 80, czy 30ste, wy usłyszeliście go dopiero teraz więc jest dla was nowy. Mustaine niepowiedziałby, że ta piosenka jest stara to wszyscy by siedzieli cicho, bo przecież nigdy wcześniej go nie słyszeliście. Z odgrzewanymi kotletami z 13 nic nie musiał gadać, gdyż były to odgzrwane kotlety utwory przez was znane.
Heh a gdyby tak teraz Mustaine powiedział, że cały Endgame to zbiór odrzutów z RiP i So Far...
... ja nie płakałbym z tego powodu, bo wcześniej ichnie słyszałem, po za tym jestem pewien, że utwór Super Collider jeśli wgle był odrzutem, to jest trochę poprzerabiany, o czym świadczy chociażby sam tytuł i tekst, z riffami i innymi pierdołami pewnie też tak jest.
A nawet jeśli riff wymyślił Friedman to co z tego,... czy na płycie TWNAH jest napisane przy utworze When, że współautorem jest gość z Diamond Head?.. zapewne nie gdyż utwór tworzył Mustaine, w przypadku NWO na 13stce mamy ten sam utwór więc nic dziwnego, że mamy Friedmana wśród twórców
A może D.M. ma teraz od nowa nagrywać nową płytę, bo wam się nie podoba z powodu "Oj jejku cały Super Collider to stare odrzuty, były tworzone kilka miesiecy temu
"
dajcie spokój
Ja nie mam nic przeciwko odgrzewanym kotletom. Nie obchodzi mnie kiedy napisali danego riffa, jesli jest dobry to mógł powstać nawet za czasów Riska. A jeśli mają odrzuty z czasów So Far czy RiP i to nie miałbym nic przeciwko takim riffom. Jestem pewien,że znaczna część lawałków Megadeth zawiera przynajmniej fragment będący odrzutem ze starych sesji. Na trzynastce, prócz znanych wcześniej kawałków, mamy We the People czy Deadle Nightshade, do których riffy napisano dawno temu.
stanger napisał(a):
A nawet jeśli riff wymyślił Friedman to co z tego,... czy na płycie TWNAH jest napisane przy utworze When, że współautorem jest gość z Diamond Head?.. zapewne nie gdyż utwór tworzył Mustaine, w przypadku NWO na 13stce mamy ten sam utwór więc nic dziwnego, że mamy Friedmana wśród twórców
Z tego co wiem, trzeba wymienić autora, za to można trafić do sądu.