Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 11:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 510 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Następna

Najlepszy album Black Sabbath to
Black Sabbath 5%  5%  [ 1 ]
Paranoid 33%  33%  [ 7 ]
Master Of Reality 5%  5%  [ 1 ]
Vol 4 0%  0%  [ 0 ]
Sabbath Bloody Sabbath 10%  10%  [ 2 ]
Sabotage 14%  14%  [ 3 ]
Technical Ecstasy 0%  0%  [ 0 ]
Never Say Die 0%  0%  [ 0 ]
Heaven And Hell 10%  10%  [ 2 ]
Mob Rules 0%  0%  [ 0 ]
Born Again 5%  5%  [ 1 ]
Seventh Star 0%  0%  [ 0 ]
The Eternal Idol 0%  0%  [ 0 ]
Headless Cross 0%  0%  [ 0 ]
Tyr 0%  0%  [ 0 ]
Dehumanizer 14%  14%  [ 3 ]
Cross Purposess 0%  0%  [ 0 ]
Forbidden 5%  5%  [ 1 ]
The Devil You Know (jako Heaven And Hell) 0%  0%  [ 0 ]
13 0%  0%  [ 0 ]
Razem głosów : 21
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Black Sabbath
PostWysłany: Czw Kwi 18, 2013 22:22 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
no prosze kto by sie spodziewał ze (póki co) dadzą rade :D fajnie :D

PostWysłany: Czw Kwi 18, 2013 22:40 
Moderator
Awatar użytkownika

Thunder napisał(a):
Ozzy śpiewa jakby lat nie ubyło,

Ozzy może i w ciekawy sposób prowadzi wokal, ale śpiewa już bardzo nisko. Pewnie strój jest obniżony do granic i może przez to wydaje się, że Osbourne wciąż jest w doskonałej formie. Spodziewałem się czegoś takiego i z jednej strony mnie to drażni, bo nie mogę pozbyć się wrażenia, że słucham jego kolejnej solowej płyty. Z drugiej - mam świadomość, że facet ma swoje lata, no i garował przez ostatnie 1,5 roku ;)
Ogólnie kawałek prosty jak budowa cepa, ale ma coś w sobie. Najbardziej podoba mi się sposób śpiewu Ozyy'ego. Sama jego barwa to już inna kwestia.
Thunder napisał(a):
do tego czuć dwoma pierwszymi albumami.

Pierwsza część utworu przypomina mi bardziej walcowate rzeczy z projektu Heaven And Hell, natomiast ta żywsza strona kawałka przywodzi na myśl stare czasy, ale też nie jest to coś specjalnie porywającego.
Poza tym 9 minut, to jest lekkie przegięcie, bo do Megalomanii mu bardzo daleko. Jak włączą ten utwór do setlistu i ukradną tym samym 10 minut koncertu, to się wkurwię.
Marko napisał(a):
Całkiem niezły numer, ale to jeszcze nie TO. Czekam na powalające strzały, wierzę, że takie panowie zatrzymali póki co na później.

Dokładnie!

No i fakt, że Butler daje radę :)

PostWysłany: Pią Kwi 19, 2013 07:06 
Angry Again
Awatar użytkownika

Dla mnie to brzmi jak kawałek z czasów Heaven and Hell, Sabbatów. Dio poradziłby sobie tu genialnie, a z Ozzym jest średnio. Może po paru odsłuchach się przekonam, ale mnie nie zachwyca aż tak bardzo.

Image

PostWysłany: Pią Kwi 19, 2013 08:31 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Przesłuchałem już album tyle razy, że znam go praktycznie na pamięć. W wszystko już zostało powiedziane, nie dodam od siebie nic nowego. Album brzmi jak z lat 70-tych riffy Iommiego są bardzo dobre, Ozzy daje radę, Butler się spisał zarówno jako basista i tekściarz, perkusuja też bardzo dobra. Album jest genialny od początku do końca. Jest klimat.

BadOmen napisał(a):
niestety nie słysze żadnych powalających riffów a i po basie Butlera spodziewałem się więcej.

Kto tu w ogóle wpuścił tego pana ;) God is Dead to chyba najlepszy numer na albumie (nie licząc bonusów), a przejścia Butlera na bassie są fenomenalne.

Ostatnio edytowany przez BadOmen, Czw Cze 20, 2013 11:18, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Pią Kwi 19, 2013 09:19 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Moim zdaniem jest całkiem nieźle. Nawet czuć klimat i w ogóle. Osobiście nie mam jakichś specjalnie rozrośniętych oczekiwań, wiadomo - trzeba być realistą i pod względem poziomu na pewno nigdy nie otrzymamy powtórki z pierwszych 6 płyt. To se ne vrati.
Grunt, żeby było nieco więcej niż przyzwoicie :)

Mateusz napisał(a):
Jak włączą ten utwór do setlistu i ukradną tym samym 10 minut koncertu, to się wkurwię.

Nie liczyłbym na inny scenariusz ;]

PostWysłany: Pią Kwi 19, 2013 10:39 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Nie liczyłbym na inny scenariusz ;]

Ciężko powiedzieć, bo jednak patrząc na sety BS można wywnioskować jedno - zawsze grali mało utworów z płyt, które promowali. Oczywiście wyjątkami są debiut i Paranoid. Piszę tutaj o erze z Ozzy'm oczywiście.

PostWysłany: Pią Kwi 19, 2013 15:29 
Warhorse

Długi i kiepski kawałek, coś się zaczyna dziać dopiero po 6 minucie, no ale chyba za wiele oczekiwałem... Taka szkolna trójka z plusem.

PostWysłany: Pią Kwi 19, 2013 21:11 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Bardzo fajny kawałek. Takie dojrzałe Black Sabbath. Klimatem przypomina mi Vol.4. Z przyjemnością poczekam na płytę :)

PostWysłany: Sob Kwi 20, 2013 11:05 
Moderator
Awatar użytkownika

Porcja newsów z deathmagnetic :) :

Cytuj:
Jak wiemy z wywiadów, Black Sabbath tworząc nadchodzący album “13″ (premiera 11 czerwca) napisali 16 utworów. 8 z nich trafi do zwykłego obiegu, natomiast z wersją deluxe płyty otrzymamy dodatkowe 3. Tekst jednego z nich (“Methademic”) traktuje o zmorze uzależnienia od amfetaminy.
Poniżej pełna tracklista:
01. End Of The Beginning (8:05)
02. God Is Dead? (8:52)
03. Loner (4:59)
04. Zeitgeist (4:37)
05. Age Of Reason (7:01)
06. Live Forever (4:46)
07. Damaged Soul (7:51)
08. Dear Father (7:20)
Deluxe-edition bonus tracks:
09. Methademic (5:57)
10. Peace Of Mind (3:40)
11. Pariah (5:34)

Cytuj:
Ozzy udzielił wywiadu dla BBC Radio 1 w programie Zane’a Lowe’a dot. tworzenia nowej płyty Black Sabbath – “13″ (premiera 11 czerwca). Rozmowy posłuchać można pod tym linkiem (zaczyna się ok 44. minuty), w dalszej części newsa zaś tłumaczenie wypowiedzi Księcia Ciemności dot. genezy i znaczenia nowego singla, “God Is Dead?” oraz starych-nowych metodach pracy w studio, dzięki którym album brzmi jak przystało na Black Sabbath.

- O tworzeniu nowej płyty:
To szarga ci nerwy, po tak długim czasie wejść do studia… Nie byłem z nimi w studio od 35 lat.
Gdy z początku zaczęliśmy pisać te rzeczy, przychodziły nam stosunkowo łatwo. Bez wysiłku, po prostu z nas wypływały. Tak naprawdę napisaliśmy 16 utworów, więc zostało jeszcze 8 do użycia jako bonusy i in. [3 trafią na wersję deluxe płyty - red.]. Wszystkie z nich to dobre kawałki; wszystkie trzymają poziom.
Rick Rubin zrobił świetną robotę przy produkcji… Chciał powrotu do samych podstaw, do tego jak robiliśmy nasz pierwszy album. Zadawał nam pytania w stylu, “Gdy nagrywaliście ten utwór, czy mieliście to i tamto?”
Przy dzisiejszej technologii możesz brzmieć jak każdy. Ale Rick Rubin niczego nie nakładał, niczego nie zrobił przesadnie, po prostu zrobił to tak jak album na żywo. Robiliśmy utwór dziennie i wiedział, kiedy miał dobre ujęcie. Nam jednak o tym nie mówił. Mówił, “Spróbujcie jeszcze raz. Jeszcze raz.” Tak na wypadek, gdybyśmy zagrali jeszcze lepszą wersję niż myślał, że juz ma. A ja przy tym śpiewałem.
Zauważycie na albumie, że nie śpiewam tego w skali, której nie pociągnę na żywo. W dawnych czasach stosowałem studyjne sztuczki – śpiewałem zwrotkę, po czym robiłem sobie przerwę, a potem refren – a po zmiksowaniu tego [wychodziło tak], że nie potrafiłem tego wykonać na żywo. A każdy z tych kawałków mogę zaśpiewać na żywo na scenie. Rubin kazał mi śpiewać to w skali [dla mnie] komfortowej do śpiewania.
Gdy nagrywałem swoje wokale w niektórych dniach śpiewałem po cztery czy pięć godzin bez przerwy i to była świetna zabawa. Ktoś powie, “No i co? Jesteś wokalistą.” No to idź na jakiś meczy rugby czy piłki nożnej i drzyj się przez pięć godzin, każdy w końcu zedrze sobie gardło. Ale wiesz, mi to nie przeszkadzało.
(…)
[Nagrywanie tej płyty] To był coś naprawdę przyjemnego. Nie mogę się doczekać aż zobaczę, co ludzie pomyślą. Ludzie, którzy już słyszeli album, naprawdę zachwycają się nim. Co jest naprawdę interesujące, bo… Chodzi o to, że… w końcu udało się nam go zrobić, rozumiesz.

- O nowym singlu, “God Is Dead?”
Na ten tytuł wpadłem tak, że byłem w czyimś biurze i na stole leżało pismo, a na okładce było tylko “God Is Dead”. I pomyślałem nagle, że w świetle 11 września i wszystkich tych terrorystycznych zajść w imię religii i tego, jak wielu ludzi zginęło z jej powodu… gdy pomyślisz o tragediach, do jakich doszło na przestrzeni czasu… to po prostu przyszło mi do głowy.
Można by pomyśleć, że teraz już ich Bóg powstrzymałby zabijanie w jego imieniu. Pomyślałem więc po prostu, że ludzie muszą myśleć, że nie ma Boga. Bóg jest martwy. I to mnie uderzyło.
I zacząłem po prostu podśpiewywać “God is dead”, gdy kładłem surowe wokale w studio, a Geezer podał mi do tego tekst. Geezer jest tekściarzem w Black Sabbath; ja napisałem kilka partii, ale on jest głównym tekściarzem. Ja wpadam na pomysły, a on wypełnia w nich puste przestrzenie. Pod koniec utworu nadal pozostaje pewna nadzieja, bo na końcu śpiewam “Nie wierzę, że Bóg jest martwy”.
To po prostu pytanie o to, czy kiedy widzisz coś okropnego jak ludzie zabijający się nawzajem przy pomocy bomb i wysadzający tunele metra albo World Trade Center, myślisz sobie, że ludzie mówią “Boga nie ma”. Ale wiesz, gówno prawda.

PostWysłany: Sob Kwi 20, 2013 11:35 
Head Crusher

Też klimat Vol. 4 w tym słyszę. Ale jestem trochę rozczarowany. Jak na 9 minut jest w nim za mało pomysłów, utwór wydaje mi się wydłużony na siłę. Chyba jednak wolę krótsze, acz treściwsze kompozycje.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 09:56 
Moderator
Awatar użytkownika

End Of Beginning http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... kChcGFnSsY

Przyznam, że ten kawałek to jakaś katastrofa. Kompletne powielenie nieśmiertelnego utworu tytułowego. Przynajmniej tak do trzeciej minuty.

Oto setlist z Auckland:

01. War Pigs
02. Into The Void
03. Under The Sun
04. Snowblind
05. Electric Funeral
06. Black Sabbath
07. Behind The Wall Of Sleep
08. N.I.B.
09. End Of The Beginning (new song)
10. Fairies Wear Boots
11. Symptom Of The Universe (intro only)
12. Drum Solo
13. Iron Man
14. God is Dead? (new song)
15. Dirty Women
16. Children Of The Grave
17. Paranoid

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:09 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
O fuck, faktycznie - momentami to istne deja vu, ale moim zdaniem katastrofy nie ma ;)

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:12 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
mateusz napisał(a):
Przynajmniej tak do trzeciej minuty.

A od trzeciej zalatuje trochę Under The Sun :)

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:23 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Trochę za słaba jakość by oceniać kawałek. Ale początek faktycznie, totalna zrzynka po BS. :)

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:26 
Moderator
Awatar użytkownika

Dobrze wiedzieć, że przynajmniej setlist jest niezły, choć pewnie jeszcze ze dwa utwory nowe upchną. Oby nie kosztem klasyków.

PostWysłany: Wto Kwi 30, 2013 09:36 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Kolejny kawałek: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... gePCc0AhEI

No tu już jest lepiej. Najbardziej żywiołowy i melodyjny z dotychczasowych kawałków. Ozzy na żywo trochę zawodzi ale na albumie na pewno będzie lepiej.

PostWysłany: Śro Maj 01, 2013 09:57 
Moderator
Awatar użytkownika

No, to mnie się podoba już bardzo. Czuć nawet klimacik.

PostWysłany: Czw Maj 02, 2013 19:53 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Kolejny kawałek - Loner: http://rockville.pl/black-sabbath-czwarty-utwor-z-13

Sam kawałek nie najgorszy, ale wyraźnie słychać inspirację N.I.B. Mam nadzieję, że na dwóch kawąłkach skończy się zrzynanie po samych sobie i nie będzie to album w stylu "weźmy nasze stare pomysły, trochę je zmodyfikujmy o wrzućmy na album".

PostWysłany: Czw Maj 02, 2013 20:13 
Moderator
Awatar użytkownika

BadOmen napisał(a):
ale wyraźnie słychać inspirację N.I.B.

Niestety. Przyznam, że opuszcza mnie nadzieja na przyzwoity album.

Ozzy w ogóle jest w fatalnej formie. Bełkocze nie śpiewa.

PostWysłany: Sob Maj 04, 2013 18:35 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
"Methademic" pasuje mi raczej do Sabbsów z Dio, niż z Ozzy'm, ale mimo tego - i pomijające wokalne "wyczyny" Ozza - to i tak jest bardzo git.

"Loner" też ciekawy, faktycznie, czuć echa N.I.B., ale myślałem, że będzie gorzej...

Ja tam ciągle czekam na ten album. Może nie ma we mnie jakieś niesamowitej ekscytacji jak na początku czekania, ale i tak myślę, że kilka fajnych rzeczy panowie nam zaprezentują.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 510 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości