Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 15:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
PostWysłany: Śro Mar 27, 2013 19:57 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Image

haha :mrgreen:

PostWysłany: Czw Mar 28, 2013 14:03 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Nieźle. Chętnie bym się wybrał, no i ciekawe jaki support dadzą. Ale trzeba będzie się spieszyć z biletami

PostWysłany: Wto Kwi 02, 2013 16:32 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Żułek wybierasz się na to? Nie wiem czy się nie skuszę :D

PostWysłany: Wto Kwi 02, 2013 16:39 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Vic Rattlehead napisał(a):
Żułek wybierasz się na to? Nie wiem czy się nie skuszę :D

pewnie że się wybieram :P

PostWysłany: Wto Kwi 02, 2013 19:31 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Wiadomo coś nt. ile zł za wjazd? :)

PostWysłany: Wto Kwi 02, 2013 19:35 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Cytuj:
Informacje o reszcie line’pu, biletach itp. podamy niebawem.

wujek google nie gryzie ;)

PostWysłany: Wto Kwi 02, 2013 21:00 
Psychotron
Awatar użytkownika

Na razie info o cenach biletów nie ma ale będzie niebawem.

PostWysłany: Czw Kwi 18, 2013 11:04 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

tak jak myślałem

100 zł normalna przedsprzedaż.
110 zł w dniu koncertu

dzisiaj zamawiam :mrgreen:

a jak ktoś idzie na Metalfest to:
Cytuj:
70 zł przedsprzedaż dla osób z opaską na ręku (!) z MetalFest 2013 (karnet lub bilet jednodniowy). Jeśli opaska nie będzie na ręce, przy wejściu do „Progresji” będzie trzeba dopłacić 40 zł.

PostWysłany: Czw Kwi 18, 2013 13:13 
Psychotron
Awatar użytkownika

Ja kupuję jutro jeśli wystarczy mi równocześnie na Impact.

PostWysłany: Nie Cze 30, 2013 02:45 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

widze ze byłem jedyny z forum ;)

miałem napisać kilka słów wcześniej ale dostałem ataku kichawki i byłem przez 2 dni wylączony z obiegu :roll:

więc zacznijmy od początku

supportem ostatecznie został Ogotay, nasza rodzima polska kapelka death metalowa (której nie znam) z kilkoma weteramani w składzie (m.in. z Pandemonium czy Yattering)
ciężko mi coś o nich powiedzieć bo kiedy wszedłem do klubu wlaśnie zapowiadali ostatni kawałek, który akurat był całkiem niezły, płyte musze obadac ;)

kiedy już se poszli nastała pora na pierwszą gwiazde czyli Napalm Death i tutaj zaczał się cyrk :P
na poczatek co mnie zdziwiło było to że Herrera (bebniarz) sam montował swoje bebny, nigdy czegoś takiego nie widziałem, zresztą reszta zespołu wcale nie była gorsza bo robiła dokładnie to samo, Harris testował swoja gitare (oraz mikrofony) a Embury basik
nie wiem jak było na supporcie ale już na Napalm dzwiękowcy dali dupy, jak Embury zaczał testować swój bas z głośników jedyne co leciało to grobowa cisza a na koncercie wcale nie było lepiej
niestety wszystko to się strasznie ciagneło i zamiast zagrać pełnej godziny zagrali jakeś 40 minut :roll:
mimo słabego brzmienia na początku jakoś powoli sie rozkręciło i wtedy znowu cyrk :P
akurat na moim ukochanym Suffer The Children eh jak pech to pech :roll:
stałem sobie idelanie na środku przy barierkach, po lewej koło mnie stała sobie krótko obcieta laska (z wygladu podobna do Selmy Blair, przynajmniej tak mi sie wydaje) a obok niej stał łysy i gruby dziad (po 40-tce napewno) najebany jak szpak
no i wszystko fajnie tyle że koleś coraz bardziej zasypiał, na poczatku dawał jakies znaki zycia bo ochroniarze coś tam z nim próbowali gadać ale w pewnym momencie gościu poszedł lulu
koncert się pomału rozkręcał, brzmienie było nieco lepsze i niestety po kilku taktach Suffer The Children gościu zaczał rzygać :lol: najpierw na siebie a potem przed siebie :lol: lało się strumieniami, mało ochroniarzy nie zatopił :lol: z Selmą wymienilismy swoiskie "wiedziałem/am że tak będzie" i nieco się odsunelismy od delikwenta :P potem ktoś gościa wział za fraki i wywalił dzięki czemu mogliśmy w spokoju dotrwać do końca a służby porządkowe spokojnie posprzątac :P
znalazłem śpiącą królewne na fotkach ;)
http://www.musickmagazine.pl/tekstyzdje ... 592229.jpg
http://www.musickmagazine.pl/tekstyzdje ... 592233.jpg
widziałem setliste którą mieli grać, 27 kawałków z czego zagrali może z połowe, było kilka kawałków z nowej płyty, klasyki ze Scum oraz z From enslavement to obliteration, wspomniane wczesniej Suffer the children, a także Nazi punks fuck off oraz Siege of power na koniec

Testament był już bez obsuwy, brzmienie było nieco lepsze chociaż pod koniec zaczał wokal ginąć ale to szczegół
Chuck nie był zbyt rozmowny ale za to dał czadu :D generalnie wszyscy byli w formie, bardzio fajne świetła mieli, jedne z lepszych jakie widziałem, chyba tylko Overkill na Metalmanii 2009 miał lepsze
niestety koncert bardzo krótki, spodziewałem się 14 kawałków (tyle grali wcześniej) ale z niewiadomych przeczyn zagrali o 2 mniej przez co koncert trwał tylko nieco ponad godzinke i skończył się o 22:30 :roll:

1. Rise Up
2. More Than Meets the Eye
3. Native Blood
4. True American Hate
5. Dark Roots of Earth
6. Into the Pit
7. Practice What You Preach
8. The New Order
9. The Haunting
10. Over the Wall
11. D.N.R. (Do Not Resuscitate)
12. 3 Days in Darkness

z setu znikneło Alone In The Dark (nieładnie chociaz srednio lubie) oraz tytułowy z Formation (to akurat dobrze)
do setlisty oczywiście można się przyczepić bo to kwestia gustu
moim zdaniem kompletnie na zywo nie sprawdza się Native Blood, reszta kawałków z nowej płyty ok (najlepsze wrażenie zrobił True American Hate), More Than Meets the Eye też się srednio nadaje na zywo, mają lepsze kawałki na Formation, 3 Days in Darkness na zakończenie koncertu tez się srednio nadaje, klasyki ok chociaż kompletnie nie trafili z nimi w mój gust bo akurat The New Order, The Haunting oraz Over the Wall srednio lubie i chetnie usłyszałbym np. Trial By Fire, Burnt Offerings czy Disciples of the Watch zamiast nich ale narzekał nie będe ;)

PostWysłany: Nie Lip 07, 2013 07:55 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Były problemy, były emocje, była raczej przeciętna setlista, ale i tak żałuję że byłem nieobecny :P Chociaż z moim szczęściem, zostałbym obryzgany przez człowieka-zraszacza spod sceny :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości