Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 18:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Sty 31, 2013 13:44 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
dorzuce swoje 3 grosze tylko i nie przeszkadzam jako że płyty zostały wydane w róznym okresie CTE nie mogło znależć się na liście za Black Album, owszem Rudy sie wkurzył że nie miał 1 miejsca ale nie chodziło tu o Metallice tylko o kolesia co gra country Billy Ray Cyrusa (ojciec Miley Cyrus) był wkurwiony bardziej na kolesia co gra country (no bo jak to jakiś wśioch jest lepszy od niego ?) niż na Mete

Fakt, fakt. On chciał żeby CTE osiągnął 1 miejsce tak jak Black Album, o :)

Cytuj:
O boże! Naprawdę? Jest drugi?" to było to co powiedziałem, ale w środku byłem wkurwiony [Countdown to Extinction zajął drugie miejsce na liście przebojów Billboardu].

Chciałem pierwszej pozycji i byłbym idiotą gdybym jej nie chciał, ale Billy Ray Cyrus ze swoim "Achy Breaky Heart" prowadził niezagrożenie. To był krajowy fenomen i trudno się dziwić, że reszta świata uważa Amerykanów za głupków. Pamiętam dzień, w który informacja do mnie dotrła; byłem w Chicago, patrzyłem przez okno drapacza chmur i byłem wściekły.

Od tego momentu starałem się zrobić wszystko żeby zdobyć to nieuchwytne pierwsze miejsce, ale jak prawie wszystko w życiu- im bardziej się starałem tym było trudniej. To było jedno z odkryć o którym wspomniałem w "A Tout Le Monde" na kolejnym albumie- Youthanasia.

Obrazuje to jednak doskonale jak Mustaine był głody sukcesu.

PostWysłany: Czw Sty 31, 2013 16:29 
Head Crusher

fiXXXer_85 napisał(a):
mateusz napisał(a):
Nie spotkałem się jeszcze z zespołem, który po tylu latach działalności wciąż grałbym tak samo, z podobną "magią". Megadeth i tak utrzymuje naprawdę wysoki poziom.

Ja znam drugi taki zespół - Slayer. Właściwie tylko Christ Illusion w ostatnich 20 latach jako jedyny nie zasługuje na miano rewelacji, reszta, moim zdaniem TAK. Powiem wiecej, Slayer ma jeszcze bardziej wyrównana jakościwo dyskografie od Mega.
Zaraz ktoś powie, że Diabolus był słaby, ale dla mnie to druga ulubiona ich płyta.

Jesli chodzi o Megadeth to ja zupełnie nie widze podziału na stary - dobry, nowy - gorszy. Gdyby nie RIP to mógłbym nawet postawic znak równosci między Mega do Youthanasii i po (bo ta płyta jest chyba granicą "starego" i "nowego"). Po 94 roku były świetne CW, TWNAH, genialne Endgame, bardzo dobre 13 i ciekawy Risk. A Endgame daje mi zaufanie do Rudego w 100%. Po prostu wiem, że wciaż stać go na bardzo wiele, moze drugiego RIPa juz nie stworzy ale PS i CTE sa w zasięgu.

mro-ziak napisał(a):

Piotrze, Mateuszu..., nie chcę takiego Mega, zbyt długo byłem zaślepiony miłością i przede wszystkim nieznajomością dużo wartościowszej muzyki.
tak, jestem jednym z najstarszych wiekowo z forum ale wiedzę muzyczną mam na poziomie gimnazjalisty.., najwyższy czas nadrobić zaległości

Podziwiam Twoja szczerosć. Faktycznie Megadeth może się znudzić jeśli odkryjesz, że jest przeciez tyle innej, często wartościowszej muzyki. Ale jestem pewny, że w pewnym momencie zatoczysz koło i na nowo docenisz Mega. Tez tak miałem. W pewnym momencie odjechałem w progres całkowicie, a Megadeth słuchałem sporadycznie. Ale zawsze wraca sie do tego co wartościowe i bliskie.

Powiedz Mroziu, co Ci tak namąciło w głowie, nie liczac Dream Theatre?

PostWysłany: Pią Lut 01, 2013 23:14 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Played guitar, sang, & did minor adjustments yesterday to songs 1-4. Mixing has begun & you’ll have something soon to hear! I’m so pumped!!

https://twitter.com/DaveMustaine/status ... 6205719552

PostWysłany: Sob Lut 02, 2013 10:34 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Z facebooka:

"Hey everyone, if "Pharmacophobia" is the fear of drugs, what is the clinical word for love of drugs?"

Czyżby kombinowali nad tytułem kawałka? :D

PostWysłany: Sob Lut 02, 2013 10:43 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

khomaniac napisał(a):
Z facebooka:

"Hey everyone, if "Pharmacophobia" is the fear of drugs, what is the clinical word for love of drugs?"

Lub nad tytułem albumu :P Po mixie tych kawałków 1-4 mogliby wrzucić jakieś sample, bo znoszę jajko -.-'

PostWysłany: Sob Lut 02, 2013 10:48 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Ja zrozumiałem ze Oni miksują wszystkie kawałki. A do kawałków 1 - 4 to rudy zrobił poprawki

PostWysłany: Sob Lut 02, 2013 11:17 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Argo napisał(a):
Ja zrozumiałem ze Oni miksują wszystkie kawałki. A do kawałków 1 - 4 to rudy zrobił poprawki

Tak, masz racje. Mało uważnie przeczytałem. To jednak nie zmienia faktu, że chce usłyszeć coś konkretnego :D

Cytuj:
you’ll have something soon to hear! I’m so pumped!!
Trzymam za słowo rudzielcu :D

PostWysłany: Sob Lut 02, 2013 14:32 
Sleepwalker

nie mam czasu na czytanie tych 13 stron tematu, poproszę jedynie o info (jeżeli już coś konkretnego wiadomo), na kiedy przewidziana jest premiera kolejnej płyty Megadeth

PostWysłany: Sob Lut 02, 2013 14:50 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Niestety w tym temacie jeszcze cisza.

PostWysłany: Sob Lut 02, 2013 14:56 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Anka napisał(a):
nie mam czasu na czytanie tych 13 stron tematu, poproszę jedynie o info (jeżeli już coś konkretnego wiadomo), na kiedy przewidziana jest premiera kolejnej płyty Megadeth

Wystarczyłoby przeczytać ostatnią (13.) stronę i sprawa byłaby jasna ;)

PostWysłany: Sob Lut 02, 2013 16:50 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
khomaniac napisał(a):
Z facebooka:

Może Pharmacomania...

Myślę, że oni już nic tutaj nie kombinują, raczej chcą nam dać coś do zrozumienia.

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 00:26 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
http://www.youtube.com/watch?v=btvufovT5G4

Jest i nowy film, tym razem ponad minuta.

Fragmenty, gdzie słychać bas bardzo obiecujące. :)

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 00:33 
Psychotron
Awatar użytkownika

Jest lepiej :). Widać że humory im dopisują, może tylko po Davie tego nie widać. Niestety skrzypce mi nie podchodzą, tak samo jak harmonijka, którą (chyba) słyszałem, bo nie jestem pewien czy to ona.

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 00:49 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Słychać parę nawet takich zacniejszych fragmentów, póki co nadzieja nie umarła, a wręcz przeciwnie - rośnie :P

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 09:04 
Rattlehead

A ja dalej nie usłyszałem kompletnie nic, co by mnie mogło do czegokolwiek zachęcić lub zniechęcić.
Irytuje już ten w kółko powtarzany za każdym razem riff, coś czuję że będą chcieli tym utworem promować płytę.
Cytuj:
Niestety skrzypce mi nie podchodzą, tak samo jak harmonijka, którą (chyba) słyszałem, bo nie jestem pewien czy to ona.

Ja również jestem sceptycznie nastawiony do tego typu eksperymentów. Nie twierdzę, że nie może wyjść z tego coś dobrego, ale boję się też jakiejś powtórki z np. Have Cool Will Travel.

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 09:28 
Head Crusher
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
A ja dalej nie usłyszałem kompletnie nic, co by mnie mogło do czegokolwiek zachęcić lub zniechęcić.
Irytuje już ten w kółko powtarzany za każdym razem riff, coś czuję że będą chcieli tym utworem promować płytę.
Cytuj:
Niestety skrzypce mi nie podchodzą, tak samo jak harmonijka, którą (chyba) słyszałem, bo nie jestem pewien czy to ona.

Ja również jestem sceptycznie nastawiony do tego typu eksperymentów. Nie twierdzę, że nie może wyjść z tego coś dobrego, ale boję się też jakiejś powtórki z np. Have Cool Will Travel.

Kawałek w stylu Have Cool Will Travel to byłaby tragedia mam nadzieje ze skrzypce i harmonijka będą użyte tylko w jakiejś balladce

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 09:35 
Rattlehead

Sęk w tym, że do obecności na nowej płycie ballady, też nie byłbym do końca przekonany.

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 09:37 
Psychotron
Awatar użytkownika

Też podzielam twoje zdanie. Nawet nie krakajcie z Have cool... To ma być THRASH, a nie jakieś pitu-pitu, tyle w temacie ;).

Dopóki filmiki nie będą dłuższe, i lepszej jakości, to nic konkretnego się nie dowiemy, choć i tak pewnie dowiemy się czegoś, dopiero jak dostaniemy Singiel promujący nowy album, a te krótko metrażowe filmy, to tylko do pokazania że coś się niby dzieje.

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 09:49 
Moderator
Awatar użytkownika

Dawid napisał(a):
To ma być THRASH

Dla przypomnienia - Megadeth nie grają thrashu gdzieś tak od 1990 roku. Oczywiście zdarzają się wyjątki w postaci kilku utworów na późniejszych płytach, ale nie ma mowy o albumie w konwencji thrashowej i trzeba być wyjątkowo naiwnym by na to liczyć.
Dawid napisał(a):
choć i tak pewnie dowiemy się czegoś, dopiero jak dostaniemy Singiel

Tak, wtedy dowiemy się jak brzmi singiel, który nie będzie świadczył o niczym, właśnie przez to, że Megadeth zamieszcza na płytach utwory, które kontrastują stylowo.

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 09:52 
Psychotron
Awatar użytkownika

Jest różnica pomiędzy ''to ma być'', a ''to jest'' ;) . Jednak nadal, nic nie wyniesiemy z tych krótkich filmików.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości