Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 16:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

wiadomo ;)
Skin O'My Teeth 8%  8%  [ 5 ]
Symphony of Destruction 24%  24%  [ 14 ]
Architecture of Aggression 8%  8%  [ 5 ]
Foreclosure of a Dream 0%  0%  [ 0 ]
Sweating Bullets 7%  7%  [ 4 ]
This Was My Life 3%  3%  [ 2 ]
Countdown to Extinction 20%  20%  [ 12 ]
High Speed Dirt 0%  0%  [ 0 ]
Psychotron 2%  2%  [ 1 ]
Captive Honour 7%  7%  [ 4 ]
Ashes in Your Mouth 20%  20%  [ 12 ]
Razem głosów : 59
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Lip 15, 2012 01:57 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
W ankiecie głos na Ashes in Your Mouth (wiem, szybko jak na moda :lol: )

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2012 01:42 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
że ten tego

Image

http://www.amazon.com/Countdown-Extinct ... s=megadeth

z oficialnego forum:

Cytuj:
here's some more info-Megadeth s Dave Mustaine has personally overseen the new 20th Anniversary Edition of the band s most popular album, 1992 s double Platinum-certified Countdown to Extinction,
Presented in a 2CD lift-top box, Countdown to Extinction s new commemorative edition pairs the remastered original album with a 1992 concert, recorded live at San Francisco s Cow Palace, which has never before been released in its entirety. The concert audio has been newly remixed for this release.

The lift top box includes a booklet with a new liner notes essay by music journalist Kory Grow, a 24 x 36 poster and four collectible postcards.

premiera w połowie pazdziernika, co ciekawe na fan.pl jest zapowiedziane (brak szczegółów) wydanie 2cd wlasnie w tym terminie
czyżby Rudy zapomniał o czymś wspomnieć ? ;)

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2012 07:14 
Moderator
Awatar użytkownika

Ale wypas ! No i w końcu cały zapis występu z Cow Palace.

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2012 08:54 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Ciekaw czy ta płyta to będzie nowy remaster z oryginalnych taśm tak jak zrobili to z wydaniem jubileuszowym PS czy stary remaster no ten z 2004

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2012 10:26 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Ale wypas ! No i w końcu cały zapis występu z Cow Palace.

nie bedzie cały ;)
aby sie zmieściło na płycie muszą wyciąć około 10 minut gadek między utworami ;)
mogliby w sumie dac inny koncert bo połowa z tego generalnie została wydana oficialnie na różnych wynalazkach ;)
no i w sumie ja sie pytam, czemu nie wydali płyty koncertowej w latach 90-tych tylko zamiast tego dają wszędzie bonusy do remasterów :roll: hujki :evil: ale i tak kupie :P

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2012 15:39 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
nie bedzie cały
aby sie zmieściło na płycie muszą wyciąć około 10 minut gadek między utworami

Jest 17 kawałków, więc zapis jest raczej cały:
Cytuj:
1. Intro
2. Holy Wars . . . The Punishment Due
3. Skin O My Teeth
4. Wake Up Dead
5. Hangar 18
6. Countdown to Extinction
7. Foreclosure Of A Dream
8. This Was My Life
9. Lucretia
10. Sweating Bullets
11. In My Darkest Hour
12. The Conjuring
13. Tornado Of Souls
14. Ashes In Your Mouth
15. Symphony Of Destruction
16. Peace Sells
17. Anarchy In the UK

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2012 16:01 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

przeczytaj jeszcze raz co napisałem ;)

PostWysłany: Pon Wrz 10, 2012 16:25 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
przeczytaj jeszcze raz co napisałem

Oj tam , to już szczegół, że tych gadek nie będzie. Ważne, że wszystkie kawałki są.

PostWysłany: Pon Gru 17, 2012 19:38 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

w sumie fajne to wydali ale jednak troche sie zawiodłem bo zamiast pudełka na cd są dwie koperty a ja kopert nie lubie :roll:
dlatego musiałem sobie wsadzic książeczke oraz płytki do podwójnego pudełka, a tył okładki se druknąć i w ten sposób mam normalne wydanie ;)

ale czy to jest to samo co w 2004 to mnie nie pytajcie bo nie wiem, we wkładce szczegółów żadnych niestetety nie ma

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 12:50 
Hook In Mouth
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowa Sól
Miałem problem aby dać głos na ten najlepszy no ,ale wybrałem ostatecznie Psychotron uwielbiam jak Dave z zadziornością recytuje Zwrotki i jak śpiewa refren. Płyta jest chyba według mnie najrówniejsza ze wszystkich płyt i bardzo dobra

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 18:58 
Psychotron
Awatar użytkownika

A moim zdaniem to nie jest najlepszy utwór ;). Do CTE pozostaje sentyment bo to jego kupiłem 4 lata temu w ciemno :D.

Najlepsze pozycje to na pewno:

SOD
This Was My Life
Ashes In Your Mouth
Captive Honour
Sweating Bullets
Tytułowy CTE
Psychotron nawet daje radę, ale trochę męczy.

Najgorsza pozycja to Architecture of Aggression. Ciężko wybrać najlepszy utwór, ale ostatecznie głos na Symphony-Mój pierwszy utwór Megadeth.(Świadomy).

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 19:29 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Dawid napisał(a):
A moim zdaniem to nie jest najlepszy utwór ;). Do CTE pozostaje sentyment bo to jego kupiłem 4 lata temu w ciemno :D.

Najlepsze pozycje to na pewno:

SOD
This Was My Life
Ashes In Your Mouth
Captive Honour
Sweating Bullets
Tytułowy CTE

Najgorsza pozycja to Architecture of Aggression. Ciężko wybrać najlepszy utwór, ale ostatecznie głos na Symphony-Mój pierwszy utwór Megadeth.(Świadomy).

Tu zdecydowanie się nie zgadzam. Architecture of Aggression wg mnie jest dużo lepszy od This Was My Life czy chociażby Psychotrona.. Ale album całościowo równy i zajebisty.

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 19:40 
Psychotron
Awatar użytkownika

No widzisz. Dla mnie TWML totalnie bije na łeb Architecture'a. Jego mogę posłuchać raz na jakiś czas, ale ogółem bardzo mnie męczy.

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 20:04 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Dla mnie również Architecture jest jednym z mocniejszych punktów płyty. Świetnie zagrany, uwielbiam, kiedy zostaje na chwile sam bas. No i zaśpiewany też zacnie. Dla mnie najsłabszym utworem jest otwieracz.

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 20:06 
Hook In Mouth
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowa Sól
Dawid napisał(a):

Ja również się absolutnie nie zgadzam Architektóre jest również świetnym utworem jak Psychotron, no ale każdy ma swój gust ;)

PostWysłany: Sob Lut 23, 2013 20:31 
Warhorse

Muszę przyznać że powoli na nowo odkrywam te album, na początku go nie doceniłem a tu proszę, z każdym przesłuchaniem jest coraz lepiej. Zadziwił mnie ciężar niektórych kawałków, gdyż wcześniej poza kilkoma oczywistościami wydawała mi się trochę "bez jaja". Teraz wygląda to zupełnie inaczej. Warto zauważyć że w tym czasie rozwijał się groove metal i niektóre kompozycje (Symphony, Architecture, czy połamane Sweating i Ashes) wyraźnie nawiązują do tego gatunku choćby samą budową riffów.
W moim rankingu znacznie podskoczyły nie tylko wspomniane wyżej tytuły, ale także świetny Captive Honour, spadł natomiast Psychotron z męczącym riffem początkowym i pod refrenem. High Speed Dirt mimo że sam w sobie jest przeciętny, to ma piękną i przede wszystkim świetnie dopasowaną solówkę- zupełne przeciwieństwo solówek na albumach Mega w obecnym składzie, które moim zdaniem nie są słabe kompozycyjnie, tylko kompletnie niepasujące do konwencji utworów w których się znajdują.

PostWysłany: Nie Lut 24, 2013 21:35 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Countdown początkowo mi nie podszedł, ale gdy w końcu odpaliłem drugi raz Ashes in Your Mouth od razu zachęciło mnie do przestudiowania albumu jeszcze raz. I w końcu weszło. Dla mnie album na równi z Youthanasia i Endgame, do wielkich poprzedników troszkę brakuje, ale zdecydowanie lepszy niż Black Album Metalliki .
Z krążka uwielbiam wspomniany ostatni kawałek, Sweating Bullets, Psychotron (demo jest lepsze), This Was My Life oraz High Speed Dirt , przy którym często poprawia mi się nastrój, zwłaszcza gdy słyszę refren i solówki.

PostWysłany: Sob Kwi 20, 2013 22:32 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Nie powiedziałbym że taki lepszy, ale to tylko moja osobista opinia. Tak jak koledze wyżej, za pierwszym razem nie spodobał mi się, dopiero za drugim go odkryłem. Ulubione kawałki: Symphony, Tytułowy, This Was My Life oraz Sweating Bullets. Bardzo podoba mi się tutaj, fajna, mocna gra Nicka Menzy. Bardzo klimatyczna i doskonale komponuje się z resztą. Głos jednak poleciał na utwór tytułowy, głównie z sentymentu, ponieważ był pierwszym jaki usłyszałem Megadeth/

PostWysłany: Sob Cze 15, 2013 10:30 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Tak sobie ostatnio przesłuchuję dema zwłaszcza Coundtown To Extinction oraz Psychotron i zastanawiam się, jaką Mustaine musiał mieć obsesję na punkcie sławy, z skoro pozwolił sobie( a być może "pomogła mu" wytwórnia) ostatecznie na złagodzenie i uproszczenie tych kawałków. Coundtown i tak brzmi świetnie w ostatecznej wersji,choć wolę demo(ten wspomniany w temacie Super Collider riff oraz uczucie, że kawałek jest jakiś cięższy) , ale Psychotron został mocno skaleczony, wręcz z rasowego thrashu z próbą przebojowości w refrenie zrobił się z tego "tylko" dobry kawałek, który stał się jakiś wolniejszy, a do tego solówka w punkcie kulminacyjnym jest nijaka do wymian gitarowych w wersji demo.

Bardzo lubię Coundtown, ale po tych demkach ma się uczucie że ten świetny album mógłby być jeszcze lepszy. Dziwna jednak jest też niekonsekwencja "Rudego". Z jednej strony zrobił prostsze kawałki w porównaniu z poprzednimi albumami, z drugiej zaś strony to wciąż jest bardzo metalowy krążek, a gdzieniegdzie thrash nawet przetrwał (dema i Ashes). Do tego skoro chciał przebić Metallikę to chyba zapomniał, że do tego trzeba przynajmniej jednej lub dwóch legendarnych ballad, a takowych na Coundtown To Extinction nie ma. Jakby uderzył z czymś takim jak Promises w 1992 to kto wie, czy Megadeth dogoniłoby Metę. To jest dla mnie przykład bardzo niekonsekwentnego albumu, który powinien na mój gust być mocniejszy, z skoro Mustaine nie zdecydował się w tym momencie na styl, jaki pokazał Megadeth na Youthanasia.

PostWysłany: Sob Cze 15, 2013 23:11 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Landsberg :: Posen :: Breslau
Co do demówek to po ich odsłuchu miałem dokładnie takie samo spostrzeżenie i niesmak :?

A co do ballady to pomyśl jakim by był albumem CTE gdyby na nim znalazło się A Tout Le Monde... :shock:

P.S. ATLM w wersji demo ssie :lol:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości