Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 12:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Śro Sty 23, 2013 09:50 
Psychotron
Awatar użytkownika

Nie mów hop, dopóki nie skoczysz.

O tym przekonamy się na następnej płycie... ;)

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Śro Sty 23, 2013 10:43 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Ja bym chciał żeby na nowym albumie było dużo basu, Junior mógłby się popisać jakimiś ciekawymi zagrywkami. Ale z tego co widzę, chyba nie ma na co liczyć. W ogóle po tych kawałkach obstawiam, że nowy album będzie w podobnym stylu jak trzynastka nie nastawiałbym się na coś szybszego\lepszego ;)

PostWysłany: Śro Sty 23, 2013 12:09 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
rozwajler napisał(a):
Ale dziad.... :roll:

Taa, czas niestety niezbyt łaskawie obchodzi się z Davem. Mam nadzieję, że tyczy się to jednak tylko strony wizualnej.

PostWysłany: Śro Sty 23, 2013 21:51 
Warhorse
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
rozwajler napisał(a):
Ale dziad.... :roll:

Taa, czas niestety niezbyt łaskawie obchodzi się z Davem. Mam nadzieję, że tyczy się to jednak tylko strony wizualnej.

po tym co on ze sobą robił za czasów "starego, dobrego Megadeth" to się nie co dziwić, że tak wygląda.

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 15:39 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Dave na swoim Twitterze

David & Shawn have tracked 10 songs for our new album so far, and we are doing the last track tonight. Check it out!

https://twitter.com/DaveMustaine/status ... 4712295424

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 15:43 
Rattlehead

Czyli wynika że będzie 11 nowych kawałków.
Ciekawe czy wszystkie wejdą na płytę, czy będą odrzuty na bonusy.

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 15:48 
Moderator
Awatar użytkownika

Ja się bardzo cieszę, że jest mniej utworów. Mam nawet nadzieję, że na album wejdzie góra 9. Zatęskniłem za taką starą formą zapełniania płyt, gdzie było 8-9 utworów i wszystkie niemal robiły wrażenie. Nie pisze tu już o samym Megadeth, ale ogólnie.

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 17:38 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Byłoby świetnie, gdyby właśnie dali priorytet na jakość, a nie ilość. Chociaż akurat w przypadku Mega jakoś nigdy specjalnie nie narzekałem na taką przypadłość. Z tym, że obecnie coś co rudemu może wydawać się bardzo dobre nam nie koniecznie musi pod pasować, bo obecnie Megadave ma dość "niespotykane w tym gatunku źródło inspiracji" :lol:

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 19:40 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Junior na swoim Facebooku odnośnie brzmienia nowego albumu

Having a great week here at Vic's Garage laying down bass on the new songs. Really some great, great songs taking shape at this point in the recording process. I told Dave today that one of them totally reminded me of the earliest stuff back when we first met. Fast, ripppin' and fully bringing the REAL old-school MEGADETH sound!!!"

Oby to niebyły tylko "marketingowy blef"

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 19:49 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
pierdu pierdu, na poprzedniej miało być Black Friday niby i co z tego wyszło ? Guns, Drugs & Money :evil:

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 19:57 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
pierdu pierdu, na poprzedniej miało być Black Friday niby i co z tego wyszło ? Guns, Drugs & Money :evil:

O ja, zniszczyło mnie to :lol:

Przydałby się taki właśnie album, składający się z kilku dopieszczonych kawałków z old-schoolowym brzmieniem.
Znając życie jest to niestety gadka - szmatka i "marketingowy blef" jak to ujął Argo. Pozostaje tylko czekać i mieć nadzieję :|

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 19:58 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Ponoć Rudy podpisał już nowy kontrakt płytowy i lada dzień najprawdopodobniej już podczas NAMM ujawni więcej informacji odnośnie nowego albumu

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 20:17 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
Żułek napisał(a):

Twój pierwszy od dawna zabawny post, jaki czytałem : P.

Może i warto w to uwierzyć, a 13 była tylko przetarciem po powrocie Juniora do składu? Napisali stosunkowo mało utworów (chociaż na 13 prawdę mówiąc trochę mniej if you know what I mean), David mówi (pisze) takie rzeczy, więc coś musi być na rzeczy.

Nie ma co narzekać, ten zespół nie wydał słabego albumu od 1999 roku, liczę na kontynuację dobrej serii.

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 20:24 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

yaku napisał(a):
Żułek napisał(a):

Może i warto w to uwierzyć, a 13 była tylko przetarciem po powrocie Juniora do składu? Napisali stosunkowo mało utworów (chociaż na 13 prawdę mówiąc trochę mniej if you know what I mean), David mówi (pisze) takie rzeczy, więc coś musi być na rzeczy.

Nie ma co narzekać, ten zespół nie wydał słabego albumu od 1999 roku, liczę na kontynuację dobrej serii.

Nie byłem obecny na forum podczas prac na 13, nie byłem nawet specjalnie zorientowany w metalowych klimatach, bo byłem podczas "ewolucji", ale jednak album sprawia wrażenie, jakby na siłę chcieli upchnąć tam te trzynaście kawałków, żeby tytuł ostatniego utworu był taki jak jego numer ścieżki na płycie :P Te wszystkie odgrzewane kotleciki, jakieś bonusy z poprzednich płyt po przeróbce. No nie wiem. A obecnie mimo wszystko mam nieodparte wrażenie, że przy pracach nad nowym albumem nie próbują nic robić na siłę. Ciężko pracują i sprawia im to przyjemność.

Moja teoria pewnie zostanie potwierdzona/obalona jak dostaniemy do posłuchania jakichś konkretów :oops:

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 20:30 
The Scorpion

Vic Rattlehead napisał(a):
Nie byłem obecny na forum podczas prac na 13, nie byłem nawet specjalnie zorientowany w metalowych klimatach, bo byłem podczas "ewolucji", ale jednak album sprawia wrażenie, jakby na siłę chcieli upchnąć tam te trzynaście kawałków, żeby tytuł ostatniego utworu był taki jak jego numer ścieżki na płycie :P Te wszystkie odgrzewane kotleciki, jakieś bonusy z poprzednich płyt po przeróbce. No nie wiem. A obecnie mimo wszystko mam nieodparte wrażenie, że przy pracach nad nowym albumem nie próbują nic robić na siłę. Ciężko pracują i sprawia im to przyjemność.

Jeśli dobrze pamiętam, to wytwórnia naciskała na szybkie skończenie 13. A tu mają spokój i robią to wszystko własnym kosztem, także nikt ich nie pogania i nie mówi co mają robić.

Mam tylko nadzieję, że wśród autorów kawałków nie będzie Johnego K, jakoś dziwnie, trochę inaczej odbierałem Trzynastkę po tym jak dowiedziałem się, że jest współautorem niektórych piosenek.

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 21:43 
Rattlehead

mateusz napisał(a):
Ja się bardzo cieszę, że jest mniej utworów. Mam nawet nadzieję, że na album wejdzie góra 9. Zatęskniłem za taką starą formą zapełniania płyt, gdzie było 8-9 utworów i wszystkie niemal robiły wrażenie. Nie pisze tu już o samym Megadeth, ale ogólnie.

Ja również wolałbym, żeby kawałków było mniej, ale za to żeby były lepsze jakościowo, bardziej dopracowane, dłuższe, ciekawsze, bez wypełniaczy itp...
Argo napisał(a):
I told Dave today that one of them totally reminded me of the earliest stuff back when we first met. Fast, ripppin' and fully bringing the REAL old-school MEGADETH sound!!!"

Szkoda, że tylko "one of them"

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 21:58 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
yaku napisał(a):
Żułek napisał(a):

co ty nie powiesz :P

może wyszło zabawnie ale prawdziwie niestety
od czasów System słysze ciągle to samo bla bla bla, o ile w innych kapelach chociaż cześć z tego co mówią jest prawdą to w przypadku Megadeth jest w 100% odwrotnie (no może przesadzam ale tylko troszke)

nawet nie wiem czy jestem bardziej zawiedziony postawą Megadeth czy wkurzony na Argo (nic osobistego, podejrzewam że większość osób tylko czeka aż coś wytwitujesz ale akurat nie ja) który wrzuca tutaj te wszystkie fejsy, twity (to jest najgorsze, 1-zdaniowe pierdy o niczym) i inne dziadostwa które jak czytam to mnie aż oczy bolą, szczerze mówiąc wolałbym tego nie wiedzieć, żyć w nieświadomości i liczyć na cud ;)

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 13:57 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Dlatego wolę nie słuchać tego co mówią, lepiej po premierze samemu przesłuchać i ocenić. Zespoły zawsze wychwalają swoje nowe albumy, nieważne jaki by nie były. Nie ma tym nic dziwnego, jakby się nie podobały to by ich nie nagrywały, poza tym nie wiadomo jak się dany album przyjmie. A nawet jeśli jest słaby to chyba nikt nigdy nie powie "nasz nowy album będzie słaby" albo "poprzedni bardziej się nam podobał".

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 09:53 
The Scorpion

http://www.deathmagnetic.pl/trash-metal ... podpisany/

Ciekawie to brzmi. :)

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 10:27 
Rattlehead

Cytuj:
O okładce nowej płyty:
- Jesteśmy teraz w studio i robimy nową płytę, i właśnie rozmawialiśmy o okładce na ten album. To nie będzie ilustracja; to natomiast pewna rzecz, której nazwa będzie tytułem płyty. Staramy się więc wymyślić, jak użyć w tym ilustracji. Ale jeśli to coś, co wygląda fajniej, jeśli zrobić temu zdjęcie, to po co to rysować?

Nie najlepiej mi się to zapowiada. Tytułem płyty miałaby być nazwa jakiegoś przedmiotu? A okładką zdjęcie tegoż?
To byłby chyba pierwszy taki przypadek, gdzie na okładce jest zwykła fotka (no nie licząc może fotomontażu na Rude Awakening), i zupełnie nie byłoby to w stylu Megadeth.

Cytuj:
David to potwór na basie i jak on mi mówi takie rzeczy i pokazuje, że jest nieco zmęczony, ponieważ tyle się dzieje w utworach, to myślę że fani naprawdę dobrze na to zareagują.

To już brzmi nieco lepiej

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości