Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 08:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Następna

Jaką mieliście najdłuższą przerwe w słuchaniu Megadeth ?
słucham codziennie 26%  26%  [ 12 ]
kilka dni 26%  26%  [ 12 ]
kilka tygodni 26%  26%  [ 12 ]
kilka miechów 21%  21%  [ 10 ]
słucham "raz na rok" 2%  2%  [ 1 ]
Razem głosów : 47
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Gru 30, 2012 14:24 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Jaki waszym zdaniem scoverowany kawałek powinien się zaleście jako ewentualny bonus na nowej płycie Megsów ??
Ja obstawiam Lightning To The Nations - Diamond Head świetnie by pasował do stylu Megadeth

PostWysłany: Nie Gru 30, 2012 14:40 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
żaden, wystarczy ze nigdzie nie można dostać UA z coverem Led Zeppelin ;)

PostWysłany: Nie Gru 30, 2012 14:41 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Argo napisał(a):
Jaki waszym zdaniem scoverowany kawałek powinien się zaleście jako ewentualny bonus na nowej płycie Megsów ??
Ja obstawiam Lightning To The Nations - Diamond Head świetnie by pasował do stylu Megadeth

Jak napisałeś, że "świetnie by pasował do stylu" to pierwszy przyszedł mi na myśl "The Name Of My Bride" Celtic Frost.
Nie no żartuję, CF to oczywiście zespół z innej mańki niż Mega, ale po prostu ten utwór zawsze mi się cholernie kojarzył z Darkest Hour. Te same progresje akordowe i w ogóle.. ;)

PostWysłany: Nie Gru 30, 2012 15:17 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
żaden, wystarczy ze nigdzie nie można dostać UA z coverem Led Zeppelin ;)

Można zamówić tu
http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=WPCR-14630

PostWysłany: Nie Gru 30, 2012 15:20 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
nawet nie drogo (z wysyłką już drogo ;) ) ale nie zamiawiam z nieznanych żródeł, zwłaszcza zagranicznych ;)

a Bialko wpadł na dobry pomysł z tym CF :) w sumie chyba jedyna ich dobra płyta ;) ale Megadeth już tak nie umie grać raczej ;)

PostWysłany: Pon Gru 31, 2012 12:40 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Ja obstawiam na jakiś cover Metalliki :D

PostWysłany: Pon Gru 31, 2012 12:43 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

BadOmen napisał(a):
Ja obstawiam na jakiś cover Metalliki :D

Chciałbym to usłyszeć :D a tak na poważnie to nie pogardziłbym jakimś coverem klasyka Judasów :P

PostWysłany: Wto Sty 01, 2013 17:01 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Jeśli będzie bonus, to i tak tylko dla japońców, więc szczerze mówiąc wisi mi to. Niech właściwa część płyty będzie dobra :)

PostWysłany: Wto Sty 01, 2013 17:37 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Vic Rattlehead napisał(a):
Chciałbym to usłyszeć :D a tak na poważnie to nie pogardziłbym jakimś coverem klasyka Judasów :P

Dobry pomysł, najbardziej chyba chciałbym usłyszeć "Nightcrawlera".

PostWysłany: Wto Sty 01, 2013 18:11 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

BadOmen napisał(a):

Dobry pomysł, najbardziej chyba chciałbym usłyszeć "Nightcrawlera".

Ja chyba coś starszego, typu Electric Eye :P Chociaż właśnie coś z Painkillera też byłoby spoko :roll:

PostWysłany: Wto Sty 01, 2013 19:12 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Chociaż właśnie coś z Painkillera też byłoby spoko :roll:

np. "Between The Hammer & The Anvil" :)

Ogólnie to jednak zgadzam się z Fixxerem - średnio mnie obchodzą covery czy inne bonusy. Niech się skoncentrują przede wszystkim na swoich kompozycjach i podstawowej wersji płyty.

PostWysłany: Wto Sty 01, 2013 20:08 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Swoją drogą mogliby udostępnić sample chociaż z jednego kawałka, bo mnie ciekawość zżera :D

PostWysłany: Wto Lut 19, 2013 12:48 
Head Crusher
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
To, że nie daje im swobody kompozytorskiej, to już druga sprawa, choć wielkich rzeczy to ja bym się po Brodawie i Droverze nie spodziewał ;)

Trudno spodziewać się czegoś szczególnego i własnej inwencji po ludziach dobranych wg Klucza bierny mierny ale robiących wszystko co im lider karze i to bez szemrania. Podejrzewam że tylko dlatego Drover nadal gra w Megadeth bo innego wytłumaczenia na trzymanie w swoim zespole takiej miernoty to nie widzę

PostWysłany: Wto Lut 19, 2013 19:41 
Moderator
Awatar użytkownika

Argo napisał(a):
Trudno spodziewać się czegoś szczególnego i własnej inwencji po ludziach dobranych wg Klucza bierny mierny ale robiących wszystko co im lider karze i to bez szemrania.

Przede wszystkim są to ludzie pozbawieni jakiejkolwiek charyzmy. Widocznie takich Dave potrzebuje aby realizować swoje pomysły. Gdyby wrócił Marty, to nie sądzę by dał sobie wleźć na głowę. Dużo chyba właśnie zależy od osobowości poszczególnych członków. Gdzie Droverowi do Menzy a Chrisowi do Marty' ego. Zupełnie inne światy - przebojowość kontra statyczność, przez co podejście samego lidera może być różne. Gdyby Rudy był do końca taki zły, to by nie pozwolił DeGrasso na rozbudowanie partii na RA. Nie sądzę dlatego by Dave nie dał się nikomu wykazać - on nie ma do tego odpowiednich ludzi. Stoi nad tymi dwoma głąbami i ich pilnuje. Mógłby zaryzykować i ściągnąć do składu kompozytorów, a nie jakieś pieprzone bezpłciowe roboty.

PostWysłany: Wto Lut 19, 2013 20:10 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Argo napisał(a):
Trudno spodziewać się czegoś szczególnego i własnej inwencji po ludziach dobranych wg Klucza bierny mierny ale robiących wszystko co im lider karze i to bez szemrania.

Przede wszystkim są to ludzie pozbawieni jakiejkolwiek charyzmy. Widocznie takich Dave potrzebuje aby realizować swoje pomysły. Gdyby wrócił Marty, to nie sądzę by dał sobie wleźć na głowę. Dużo chyba właśnie zależy od osobowości poszczególnych członków. Gdzie Droverowi do Menzy a Chrisowi do Marty' ego. Zupełnie inne światy - przebojowość kontra statyczność, przez co podejście samego lidera może być różne. Gdyby Rudy był do końca taki zły, to by nie pozwolił DeGrasso na rozbudowanie partii na RA. Nie sądzę dlatego by Dave nie dał się nikomu wykazać - on nie ma do tego odpowiednich ludzi. Stoi nad tymi dwoma głąbami i ich pilnuje. Mógłby zaryzykować i ściągnąć do składu kompozytorów, a nie jakieś pieprzone bezpłciowe roboty.

Z tym, że mimo wszystko za Broderickiem przynajmniej przemawia technika i mozliwości... A za Droverem? :lol:

PostWysłany: Wto Lut 19, 2013 20:55 
Head Crusher
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Stoi nad tymi dwoma głąbami i ich pilnuje. Mógłby zaryzykować i ściągnąć do składu kompozytorów, a nie jakieś pieprzone bezpłciowe roboty.

Sam bym tego lepiej nie ujął. Lepszym pomysłem było by Megadeth składało się tylko z Juniora i Rudego a na koncerty dobierali by jakiś muzyków sesyjnych
Rudy nagrał The System Has Failed za pomocą sesyjnych muzyków i efekt końcowy był bardzo dobry zwłaszcza perkusja Colaiuy

Z tym, że mimo wszystko za Broderickiem przynajmniej przemawia technika i mozliwości... A za Droverem? :lol:

Odnośnie Drovera może Rudy po nawróceniu niema serca by wykopać tego partacza bo inny powód by nadal go trzymać w zespole nie przychodzi mi do głowy
A Broderick może i ma technikę na bardzo wysokim poziomie ale w jego grze przerost formy nad treścią niby jego solówki są zaawansowane i szybkie ale pozbawione tego czegoś co miały sola Friedmana i Polanda

PostWysłany: Śro Lut 20, 2013 01:17 
Warhorse
Awatar użytkownika

Dzięki Droverovi mamy w zespole Brodericka i Ellefsona z powrotem, to są główne powody dla których rudy go jeszcze nie wywalił, do tego dochodzi jeszcze nawrócenie, w zespole jest już bardzo długo, pewnie bardzo się już ze sobą zżyli. Uważam, że rudy ściągnąłby Menze z powrotem, gdyby Shawn sam zwyczajnie odszedł podobnie jak jego brat Glen.

PostWysłany: Śro Lut 20, 2013 03:37 
Moderator
Awatar użytkownika

Z tym, że mimo wszystko za Broderickiem przynajmniej przemawia technika i mozliwości...

Chyba możliwości techniki ;)
Nie chcę gościa jakoś traktować z góry, ale dał się poznać jako technik-odtwarzacz i nic poza tym. Nie mówię tylko o Megadeth. Z Nevermore też wykonywał jedynie swoją pracę. Taka "studyjna dziwka" ;)

PostWysłany: Śro Lut 20, 2013 09:49 
Psychotron
Awatar użytkownika

Niestety, my się może tutaj śmiejemy ze ''studyjnych dziwek'', ale tak na prawdę nie jest to zabawne. Wiadomo teraz, że (nie od dziś :lol: ) że muzyka Deth, będzie przewidywalna, i do pewnego stopnia nudząca, jeśli tylko Dejv ma zdanie jak ma to wyglądać (i ew. David, który nauczył się, albo dostał błogosławieństwo Dejva, i może mieć swoje zdanie, co do utworów...

Skład jest nieco beznadziejny. Żadna, ale to żadna solówka gitarowa, ani wstawka na perkusji, nie zapadła mi w pamięć...taka praca..

Myślę że zespół jest już za stary, na zmiany muzyków, itd. ale dawkę mocy dostawaliśmy wcześniej....gdy inni muzycy mieli jakiś wkład w Megadeth...

Ja mam tylko nadzieje, żeby nowy album nie był brzmieniowo gorszy od 13, taka moja cicha nadzieja :).

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Śro Lut 20, 2013 11:28 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Landsberg :: Posen :: Breslau
Do dziś nie mogę przeboleć, że mógł w Megadeth grać Dave Lombardo. To było z tego co pamiętam jakoś w okolicach między Samuelsonem a Behlerem... D.L. jak raz zobaczył na koncercie w jakim stanie jest Rudy to podziękował. Swoją drogą mieli byśmy trzech Dave'ów. Zespół nazywał by się wtedy MegadavE.

Inną ciekawostką jest to, że po wywaleniu Menzy przed Riskiem, Nick miał trafić do Slayera. Był już dogadany ale w ostatniej chwili wrócił Lombardo.

Cytuj:
Uważam, że rudy ściągnąłby Menze z powrotem

Menza był w Megadeth w tym samym czasie kiedy byli już dRowery. W momencie reaktywacji Dave cieszył się, że ma 50% oryginalnego składu zespołu.
Shawn był technicznym Nicka. Ale Nick był tak przećpany i ciężki we współżyciu, że Rudy nie wytrzymał i go zwolnił. Nick potrafił spóźnić się kilka godzin na próbę i jeszcze robić awantury. To właśnie za ubliżanie braciom Rudy postanowił go zwolnić. Do tego Menza nie miał kondycji by zagrać choć pół koncertu.

Shawn chwilowo zasiadł za bębny na czas do kiedy nie znajdzie się nowy perkusista. I nie znalazł się do dziś.

Przypomina mi się cytat z "Chłopaki Nie Płaczą":
- tato nigdy nie wspominałeś, że mam brata.
- porwaliśmy go kiedyś dla okupu, rodzice nie chcieli zapłacić i tak już został :lol:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości