Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 18:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 510 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Następna

Najlepszy album Black Sabbath to
Black Sabbath 5%  5%  [ 1 ]
Paranoid 33%  33%  [ 7 ]
Master Of Reality 5%  5%  [ 1 ]
Vol 4 0%  0%  [ 0 ]
Sabbath Bloody Sabbath 10%  10%  [ 2 ]
Sabotage 14%  14%  [ 3 ]
Technical Ecstasy 0%  0%  [ 0 ]
Never Say Die 0%  0%  [ 0 ]
Heaven And Hell 10%  10%  [ 2 ]
Mob Rules 0%  0%  [ 0 ]
Born Again 5%  5%  [ 1 ]
Seventh Star 0%  0%  [ 0 ]
The Eternal Idol 0%  0%  [ 0 ]
Headless Cross 0%  0%  [ 0 ]
Tyr 0%  0%  [ 0 ]
Dehumanizer 14%  14%  [ 3 ]
Cross Purposess 0%  0%  [ 0 ]
Forbidden 5%  5%  [ 1 ]
The Devil You Know (jako Heaven And Hell) 0%  0%  [ 0 ]
13 0%  0%  [ 0 ]
Razem głosów : 21
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Black Sabbath
PostWysłany: Sob Maj 26, 2012 13:10 
Moderator
Awatar użytkownika

BadOmen napisał(a):
Ja bym się z takiej setlisty ucieszył

Set jest ogólnie bardzo dobry, ale mając w pamięci to, że mieli grać rzekomo kawałki BS wyłącznie, to rozczarowuje.
BadOmen napisał(a):
Poza tym nie wiem jaki sens ma granie kawałków Sabbathów bez Iommiego i spółki? Przecież takie kawałki były grane nie raz min. przez zespól Ozzy`ego. To jak słuchać coverów...

E tam. Jest Ozzy, jest Butler, więc to już połowa sukcesu. Wiadomo, że brakuje tego najważniejszego ogniwa, ale i tak bym wolał usłyszeć same utwory BS niż mix Ozzy - Sabbs. W Sopocie słyszałem już takie zestawienie i mi wystarczy. Oczekiwałem czegoś więcej.
W każdym razie przebolałem już ten fakt. Cieszy mnie obecność N.I.B. Gdyby jeszcze tylko zagrali hymn w postaci Black Sabbath, to bym był już bardzo szczęśliwy.

PostWysłany: Nie Cze 03, 2012 09:59 
Moderator
Awatar użytkownika

Czas na jakiś news ;)

Cytuj:
W rozmowie z magazynem "NME" Ozzy Osbourne przyznał, że grupie zależy na tym, aby nieustannie pracować.

- Mamy już gotowych piętnaście kompozycji. Czy wszystkie znajdą się na albumie, tego nie jestem póki co w stanie stwierdzić... Ale trzeba nieustannie pisać. Podczas prac towarzyszy mi pytanie: gdzie bylibyśmy dziś, gdybyśmy przez te lata cały czas trzymali się razem? - powiedział Osbourne.

Ozzy dodał, że krążek będzie najprawdopodobniej zatytułowany "2013", co z kolei wskazywałoby na przybliżoną datę jego premiery.

Z kolei basista Geezer Butler zdradził, że formacja otrzymuje nieustanne wsparcie ze strony producenta Ricka Rubina: - Pewnego razu usiadł z nami, puścił nam pierwszy album i powiedział: "Słuchajcie tego, wyobraźcie sobie, że jest rok 1969, właśnie wydaliście tę płytę. Jak wyglądałby wasz kolejny krążek?".

PostWysłany: Nie Cze 03, 2012 17:34 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Z kolei basista Geezer Butler zdradził, że formacja otrzymuje nieustanne wsparcie ze strony producenta Ricka Rubina: - Pewnego razu usiadł z nami, puścił nam pierwszy album i powiedział: "Słuchajcie tego, wyobraźcie sobie, że jest rok 1969, właśnie wydaliście tę płytę. Jak wyglądałby wasz kolejny krążek?".

Rick się powtarza. To samo mówił Mecie :D Idąc tym tokiem rozumowania powinni nagrać Paranoid od nowa. ;)

PostWysłany: Nie Cze 03, 2012 17:38 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
BadOmen napisał(a):
mateusz napisał(a):

Rick się powtarza. To samo mówił Mecie :D Idąc tym tokiem rozumowania powinni nagrać Paranoid od nowa. ;)

Tia, o tym samym pomyślałem... Z drugiej strony to dobrze, że Sabbsów nie ciągnie np. do jakiegoś przesadnego kombinowania - niech nagrają fajną, old-schoolową płytę i będzie miodzio.

PostWysłany: Pon Cze 11, 2012 05:34 
Moderator
Awatar użytkownika

Download:

'Black Sabbath'
'The Wizzard'
'Behind The Wall Of Sleep'
'NIB'
'Into The Void'
'Under The Sun'
'Snowblind'
'War Pigs'
'Electric Funeral'
'Wheels of Confusion'
'Sweet Leaf'
'Symptom Of The Universe' - Instrumental
'Iron Man'
'Fairies Wear Boots'
'Tomorrows Dream'
'Dirty Women'
'Children of the Grave'
'Paranoid' - Sabbath Bloody Sabbath Intro

PostWysłany: Sob Lip 28, 2012 23:21 
Moderator
Awatar użytkownika

http://www.youtube.com/watch?v=cen1SvpTsYk Profesjonalny zapis Paranoid (intro SBS) z Birmingham.

PostWysłany: Wto Sie 21, 2012 21:32 
Moderator
Awatar użytkownika

Ciekawa biografia ma się ukazać :!:
Cytuj:
3 września ukaże się książka „Black Sabbath. Feniks”, w której losy Black Sabbath rozpoczynają się... wraz z odejściem Ozzy'ego Osbourne'a.

Kiedy w 1979 roku Black Sabbath opuszczał Ozzy Osbourne, wielu nie wierzyło w szczęśliwy ciąg dalszy tej historii. Zespół zaczął borykać się z niezliczoną ilością problemów personalnych. Znikał z rynku, by po chwili powrócić niczym feniks z popiołów. Właśnie temu okresowi w działalności zespołu Tony’ego Iommiego jest poświęcona najnowsza książka Tomasza Jeleniewskiego. Autor biografii Paradise Lost i Type O Negative przeprowadza słuchacza przez zawiłe losy grupy, skrupulatnie odnotowując wszystkie zmiany personalne i... ważniejsze kłótnie. W zespole często wrzało, ale efektem tego była doskonała muzyka, wypełniająca takie albumy jak „Heaven and Hell” czy „TYR”.
Choć premiera książki planowana jest na 3 września, można ją już zdobyć bezpośrednio u wydawcy.

Jak dla mnie pozycja obowiązkowa.

PostWysłany: Wto Sie 21, 2012 21:41 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
proponuje omijać szerokim łukiem
mam jego ksiażke o Dio oraz widziałem kilka innych pozycji w Empiku i nie warto moim zdaniem, lepiej iść na piwo

PostWysłany: Śro Sie 22, 2012 07:08 
Moderator
Awatar użytkownika

Aż taki poziom mizerny ?
Niezwykle mnie interesuje ten okres BS. Nigdy jakoś szczegółowo opisany nie wpadł w moje ręce. Zrobię sobie najwyżej spoiler i przeczytam kawałek jak w Empiku będzie ;)

PostWysłany: Śro Sie 22, 2012 18:25 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
A czytał ktoś autobiografię Ozzy'ego? Rewelacja, świetna książka. Dużo bardziej podobała mi się niż ta Mustaine'a/

PostWysłany: Śro Sie 22, 2012 18:32 
Moderator
Awatar użytkownika

fiXXXer_85 napisał(a):
A czytał ktoś autobiografię Ozzy'ego? Rewelacja, świetna książka. Dużo bardziej podobała mi się niż ta Mustaine'a/

Czytał, czytał. Szkoda, że tak krótka. Najlepsze momenty i tak zdecydowanie dotyczyły BS.

PostWysłany: Pon Paź 15, 2012 06:58 
Moderator
Awatar użytkownika

Cytuj:
W wywiadzie dla programu “Merrick & The Highway Patrol” w australijskiej, rockowej stacji Triple M, Sharon Osbourne zapytana została o obecne poczynania Black Sabbath i o to, czy zespół zawita do Australii. Odpowiedziała:
“Oczywiście, że ich zobaczycie. Black Sabbath są w tej chwili w studio z Rickiem Rubinem i nagrywają. I będą w trasie tutaj na wiosnę przyszłego roku. Z całą pewnością.”

Jak tam, to pewnie wszędzie :)

PostWysłany: Pon Paź 15, 2012 09:19 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Wszędzie, tylko nie w Polsce ;)

PostWysłany: Pon Paź 15, 2012 14:54 
Moderator
Awatar użytkownika

BadOmen napisał(a):
Wszędzie, tylko nie w Polsce

Mogą być Czechy, mogą być Niemcy - obojętne ;)

PostWysłany: Pią Paź 19, 2012 22:46 
Moderator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Black Sabbath intensywnie pracują nad swoim nowym albumem, pierwszym od 17 lat. Jak donosi serwis Sputnik Music, Ozzy Osbourne pojawił się niedawno w należącym do producenta Ricka Rubina studiu Shangri La w Malibu, by zarejestrować wokale na nadchodzące dzieło.

Partie gitar są już ponoć gotowe - Tony Iommi nagrał je przed kilkoma miesiącami. Co z perkusją i basem? Tego nie wiadomo.

Pewne są za to inne informacje - Black Sabbath napisali piętnaście utworów, z czego dwanaście trafi na standardową wersję płyty, a trzy dostępne będą jako bonusy. Wszystkie teksty są autorstwa Geezera Butlera. Potwierdzony jest też tytuł jednej z piosenek - "God Is Dead".

PostWysłany: Sob Paź 20, 2012 08:09 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Tytuł bardzo wyszukany, nie ma co ;)
Ogólnie oczywiście fajnie, że w obozie Sabbsów coś się dzieje i prace posuwają się do przodu. Chociaż jak już wspominałem wcześniej, bardziej niż na nową płytę (która zapewne jakimś wiekopomnym dziełem nie będzie), czekam na trasę. Jeśli oczywiście dojdzie do skutku.

A z innej beczki - dzisiaj na TVP Kultura o 19:10 z cyklu "Classic Rock Albums" będzie godzinny dokument o powstawaniu Paranoid.
Bardzo polecam ten cykl. W poprzednich "odcinkach" były m.in. Dark Side Of The Moon, Machine Head i Number Of The Beast i bardzo fajnie się to ogląda.

PostWysłany: Sob Paź 20, 2012 10:32 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Ja jestem ciekaw, co tam panowie wykombinują ;)

bialkomat napisał(a):
A z innej beczki - dzisiaj na TVP Kultura o 19:10 z cyklu "Classic Rock Albums" będzie godzinny dokument o powstawaniu Paranoid.
Bardzo polecam ten cykl. W poprzednich "odcinkach" były m.in. Dark Side Of The Moon, Machine Head i Number Of The Beast i bardzo fajnie się to ogląda.

Jakby ktoś przegapił to wszystkie odcinki są na Youtube, niestety nie po polsku ;)

PostWysłany: Sob Paź 20, 2012 11:18 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Ostatnio oglądałem Number of the Beast i faktycznie fajny dokument. Ojciec mówił, że trafił też na Black Album z tego cyklu. Ogólnie super, że w ogóle ktoś puszcza dokumenty o tej tematyce.

PostWysłany: Sob Paź 20, 2012 11:30 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Tak, Black Album był puszczony jako pierwszy.
Za tydzień ma być Ace Of Spades, a za dwa 2112 / Moving Pictures 8-)

PostWysłany: Sob Paź 20, 2012 12:35 
Moderator
Awatar użytkownika

O kurde, zajebista rzecz. Nagram to sobie i zrobię DVD :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 510 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości