Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 05:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 196 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pią Lip 13, 2012 11:11 
Black Swan
Awatar użytkownika

Wybitnie nie podoba mi się IMDH, już Sweating lepsze, jednak GD&M nprawde wymiata :D :D

PostWysłany: Nie Lip 15, 2012 21:28 
Warhorse

Miejscowość: Wrocław
SFSGSW dla mnie jest dośc nieznany, nieco zapomniany ( oprócz darkest hour). Też nie będę wychwalał. Porównując do całego dorobku album jest przeciętny ale na uwagę zasługują solówki na Into the lungs of hell- urzekły mnie. Wydaje mi sie, że w porównaniu do RIP czy PS trudno sie wsluchac w album, te 2 są chwytliwe i przyjemne natomiast SFSGSW trudny w odbiorze. Dla przykladu pierwszy raz sluchałem Mary Jane i skonczylem po 20 sekundach słysząc Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeryyyyyyyyyyyyyyy Dżeeeeeeejjjjjjjjjnnnnnnnnnnnnnnn. A riff na Liar po prostu katuje i jest do dupy, chociaż tekst pasuje :lol:

A wracając do głównego tematu to najsłabszymi kawałkami są oczywiscie te z Riska, TWNAH ujdzie. Porównując z Slayerem czy Metalliką czy innymi jak Iron Maiden chyba możemy wybaczyć Rudemu pojedyncze shity, których wcale nie ma dużo. Na każdym albumie(nawet Risk) można uslyszec pare zajebistych riffów. Inne kapele nagrywają w ostatniej dekadzie straszne badziewie a Megadeth nam sie rozwija. Wystarczy posluchac zajebistego Endgame.
Jedynie tytułowy mi nie pasuje :/

Gdybym miał wytypować top 10 najgorszych to na pewno by sie te znalazły : Amerikhashtan, Dawn Patrol, połowa Riska, Ill be there, Vortex, Endgame

PostWysłany: Śro Lip 18, 2012 14:35 
Black Swan
Awatar użytkownika

Dobra dobra, na TWNAH jest pare niezłych utworów, np. Moto Psycho i tytułowy.

PostWysłany: Śro Lip 18, 2012 15:16 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Mr.Shades napisał(a):
Dobra dobra, na TWNAH jest pare niezłych utworów, np. Moto Psycho i tytułowy.

Akurat te dwa, które wymieniłeś podobają mi się najmniej z całego krążka :P I jeszcze Disconnect, z tym że jak mam nastrój to czasem sobie go puszczam :)

PostWysłany: Śro Lip 18, 2012 17:01 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Zgadza się, podałeś jedne z najgorszych kawałków nie tylko na TWNAH, ale w całej dyskografii Megadeth.

Mr.Shades w ogóle masz jakiś dziwny gust :D ;)

PostWysłany: Śro Lip 18, 2012 22:38 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Co się podoba jednemu, nie musi się podobać drugiemu. Mimo wszystko ciekawa sprawa, że niby fani tego samego zespołu a gusta tak różne :P

PostWysłany: Czw Lip 19, 2012 10:31 
Black Swan
Awatar użytkownika

Dziwny gust? Jak dla mnie normalny :D Ale dobra, na TWNAH dobre jest jeszcze 1000 Times Goodbye i DatFM

PostWysłany: Czw Lip 19, 2012 11:17 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
tak dziwny ;)
Mr.Shades a może byś sie pobawił w nasz ranking ? chętnie bym zobaczył twoje ocenki ;)

PostWysłany: Pią Lip 20, 2012 12:09 
Black Swan
Awatar użytkownika

Pomyślę :D Mi się mój gust wydaje tak normalny, jak to możliwe, jednak rozumiem, że nie wszyscy go podzielają ;)
To dobrze, że każdy ma inny gust, bo można przynajmniej podyskutować :lol:

PostWysłany: Pią Lip 20, 2012 22:12 
Warhorse

Miejscowość: Wrocław
Mr.Shades napisał(a):
Pomyślę :D Mi się mój gust wydaje tak normalny, jak to możliwe, jednak rozumiem, że nie wszyscy go podzielają ;)
To dobrze, że każdy ma inny gust, bo można przynajmniej podyskutować :lol:

Nie żebym sie czepiał, bo dla mnie różnice są okey ale mamy pewne niezaprzeczalne hity jak np. paranoid Black Sabbath. I nikt mówiąc o nim, że jest słaby mnie nie przekona ze to tylko gusta. Paranoid to tylko przykład.

Ciekawe bo nasz Megadeth ma albumy jak RIP czy PS na które nikt nie odważy sie napluć a z kolei taki TWNAH jest dobrym tematem do dyskusji. Ja bym chetnie obrzucił gównem Youthanasie :lol: którą, jak czytam, prawie wszyscy sie tutaj podniecają a dla mnie jest co najmniej przeceniona

PostWysłany: Pią Lip 20, 2012 23:01 
Moderator
Awatar użytkownika

creeping_death napisał(a):
Ja bym chetnie obrzucił gównem Youthanasie :lol: którą, jak czytam, prawie wszyscy sie tutaj podniecają a dla mnie jest co najmniej przeceniona

Śmiało, YerBlue podzieli Twoją opinię ;) Rób to tylko w odpowiednim temacie. Trochę kontrowersji nie zaszkodzi.

PostWysłany: Wto Lip 24, 2012 21:25 
Warhorse

Powiem tyle, że nie przepadam za Of Mice and Man, a średnio podobają mi się Bite the hand i Lucretia (jak dla mnie zdecydowanie najsłabszy punkt RiPa, i czasami wręcz zdarza mi się go przełączać). Szczerze mówiąc Problems też szału nie robi, no ale to cover, to za kompozycję winić Mustaine'a nie można.. :D

PostWysłany: Nie Lip 29, 2012 11:21 
Black Swan
Awatar użytkownika

RiP i PS to niezaprzeczalnie dobre płyty, jednak nie wszystkie utwory muszą się podobać ;)

PostWysłany: Czw Sie 16, 2012 15:02 
Hook In Mouth

Nie cierpie Captive Honour i prawie calego UA za wyjatkiem You're Dead i Burnt Ice

PostWysłany: Pią Sie 17, 2012 09:19 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
Quono napisał(a):
Nie cierpie Captive Honour i prawie calego UA za wyjatkiem You're Dead i Burnt Ice

łojej.., bluźnierstwo :lol: :lol: ;)

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2012 20:48 
Warhorse
Awatar użytkownika

Ja z kolei uważam SFSGSW za jeden z lepszych krążków Megadeth, no ale zbaczamy z tematu.

Najgorsze to dla mnie raczej Guns Drags end Manej, irytuję mnie Moto Psycho, TWNAH, Dissconect oraz 3/4 Riska wraz z Crush'em, do tego nie cierpię Of Mice And Man za te pedalskie intro oraz często mam dosyć A Tout Le Monde, ta piosenka nie pasuję do Megadeth.Aczkolwiek ma fajne solówki i czasem lubię posłuchać.Aha no i Public Enemy No.1 jest do dupy.

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2012 21:19 
Angry Again
Awatar użytkownika

Ale czemu pedalskie? Że co? Tylko lesbijki tego słuchają?

Image

PostWysłany: Śro Wrz 05, 2012 14:44 
Warhorse
Awatar użytkownika

Przesłuchaj sobie to zobaczysz.Ajć, usłyszysz.

PostWysłany: Wto Sty 22, 2013 08:54 
Psychotron
Awatar użytkownika

The Disintegrators, Have cool will a travel, princess of darkness, ain't superstitious,

Są też utwory słabsze, ale nadal przeciętne, Skin o my teeth, Psychotron, Wake up dead

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Wto Sty 22, 2013 17:25 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Dawid napisał(a):
The Disintegrators, Have cool will a travel, princess of darkness, ain't superstitious,

Są też utwory słabsze, ale nadal przeciętne, Skin o my teeth, Psychotron, Wake up dead

Wake up dead słabsze? Nie powiedziałbym szczerze mówiąc. Zwłaszcza te wymienione w wyższym wersie :P A najgorszy z tego wszystkiego I'll get even :?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 196 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości