Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Pon Lis 25, 2024 00:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pią Maj 11, 2012 17:08 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Koncertowo i tak najlepszy jest Vader. Możecie iść już płakać ;)

A tak serio to ogarnijcie się trochę bo zalatuje to wszystko szczeniactwem.

PostWysłany: Pią Maj 11, 2012 17:09 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
z jakiej sytuacji ? ze kilka osób nie może zrozumieć ze wg mnie Meta daje lepsze koncerty od Megadeth ?
nie raz już o tym pisałem ale oczywiście Mroziak zawsze musi mieć jakies wąty bo Megadeth to świeta krowa i nie mozna złego słowa o nich napisać

jedyne co moge w tej sytuacji zrobić to wkleić ten oto piekny obrazek który idealnie pokaże co o tym mysle

Image

i zakończyć ten wątek

a wy se róbta co chceta

PostWysłany: Pią Maj 11, 2012 17:12 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
z jakiej sytuacji ? ze kilka osób nie może zrozumieć ze wg mnie Meta daje lepsze koncerty od Megadeth ?

Wszyscy to dobrze rozumieją. Ty jedynie nie rozumiesz, że jesteś pośmiewiskiem tego forum. O tym cały czas piszę. O tym jak ludzie Cię tutaj traktują, a nie o tym zasranym porównaniu między kapelami.
Z mojej strony również koniec, przynajmniej mam taką nadzieję.

PostWysłany: Pią Maj 11, 2012 17:14 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

creeping_death napisał(a):

wrzucam tak dla jaj. uslyszcie co kirk zrobił z solówką. oczywiscie na koncercie nie zwrocilem na to uwagi ;p

Też byłem na tym koncercie i tez nie zwróciłem uwagi. Już olać solo, riff po solówce jest jeszcze gorszy.

PostWysłany: Pią Maj 11, 2012 17:19 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Fakt jest taki, że i Metallica i Megadeth w porównaniu z tym co prezentowali w latach 80' i na początku 90' znacznie obniżyli loty. A Metallica nadrabia efektami specjalnymi w czasie koncertów i dlatego efekt jest lepszy niż koncerty Megadeth. I tyle. Bo muzycznie wcale to tak nie wygląda. Megadeth gra bardzo dokładnie i przynajmniej nie pierdoli solówek. I to jest ich ogromny atut. Oprócz dramatycznego obecnie wokalu Rudzielca. Metallica nie dość, że chrzani kawałki to wokal Jamesa też jest raczej słabiutki. Gdyby technicy skupiali się na brzmieniu Megadeth tak jak na brzmieniu Mety i dodali im efekty w postaci ogni i takich bajerów to Mega nic nie zmieniając w swoim zachowaniu na scenie i sposobie grania byłoby koncertowo porównywalne z Metalliką.
Dla porównania koncert Metalliki z Seattle 1989 był najlepszym w ich wykonaniu a nie trzeba było efektów. Więc to chyba wystarczająco świadczy o obniżeniu poziomu koncertów Metalliki. Chodzi jedynie o rangę zespołów. Gdyby szanse brzmieniowe i efekty specjalne były takie same to wyszłoby to raczej bardzo podobnie.

PostWysłany: Pią Maj 11, 2012 17:30 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Nie zgodzę się. Wiele zależy od zachowania zespołu a nie tylko efektów na koncercie. Spójrz jakim frontmanem jest James a jakim Dave. Dave niestety nie ma takiego kontaktu z publiką.

PostWysłany: Pią Maj 11, 2012 19:41 
Warhorse
Awatar użytkownika

W Seattle były efekty pirotechniczne podczas niszczenia posągu z okładki AJFA.

PostWysłany: Sob Maj 12, 2012 11:08 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Agnieszka napisał(a):
Czytałam już trochę komentarzy i ludzie piszą, że koncert było gorszy od tego, który był 2 lata temu.

Dla mnie tegoroczny był dużo lepszy, ponieważ na BIG4 zobaczyłem pierwszy raz Anthrax na żywo. W dodatku był to pierwszy koncert po powrocie Belladonny i generalnie świetnie zagrali. Później Megadeth również dali rewelacyjny koncert. Plus RIP na żywo to po prostu rozwaliło system. Następnie Slayer, którego też pierwszy raz widziałem na żywo i również świetny występ. Po tych trzech bardzo dobrych koncertach miałem wielkie oczekiwania w stosunku do Mety, która wyszła na scenę i odwaliła standardowy koncercik, którego setlista nie dorastała do pięt tej z Chorzowa 2008. Czułem wtedy spory niedosyt. Dlatego uważam, że ostatni koncert go przebił bez problemu.

PostWysłany: Sob Maj 12, 2012 12:04 
Head Crusher

Trzeba uczciwie jeszcze dodac na plus dla koncertowej Mety, że nadrabia setlistami. I to nie tylko długością ale częstym graniem utworów mniej znanych. Tutaj Mega wypada dosyć cienko niestety, chociaz ostatnio coś tam drgnęło pod tym względem.
No i kontakt z publicznością - Rudy, nie wiem co sie z nim stało, kiedys sporo nawijał miedzy utworami a teraz kompletnie sie wycofał.
Natomiast same utwory grają bardzo dobrze, nawet Rudy moim zdaniem jeszcze daje rade, tylko zazwyczaj słabo jego słychać, nie wiem, moze ma jakis słaby mikrofon ;) A na głos Hetfielda trudno powiedziec coś złego. Za to Megadeth od czasow gdy jest Chris bije na głowę precyzją solówkarstwa Metallike, tylko z drugiej strony solówki u Metalliki nie sa specjalnie ważanym elementem, u Megadeth to czasem główne danie.

Ale ani Mega ani Meta nie równają sie koncertowemu Slayerowi. Ostatnio ogladałem Big4 ze Szwecji (dzieki Fixx) i uważam, że oni sa pod kazdym względem wyjebiści. Te bębny, te solówki, ten Araya - kurde lepszy niż w studio!

PostWysłany: Sob Maj 12, 2012 23:22 
Warhorse

Oczywiście, że ten Sonisphere był najgorszy z dotychczasowych :P Do koncertu sprzed 2 lat czy roku nie ma co porównywać. I ile może ta meta grać? Daliby sobie spokój z koncertowaniem na 5 lat i od razu by się bardziej chciało.
Każdy występ mety:
-Kirk Hammett "gra" na gitarze
-Lars Ulrich von Jungingen nie wyrabia z prędkością
-James Hetfield powtarza "Do you feel what i feel?
-Robcio pajacuje
Do tego jeszcze Nothing Else Matters... I tak cały czas

PostWysłany: Nie Maj 13, 2012 12:26 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
W Paryżu zagrali Hell and Back:

http://www.youtube.com/watch?v=CWV-QxdniZs

PostWysłany: Nie Maj 13, 2012 12:52 
Moderator
Awatar użytkownika

O proszę. W ogóle zapomniałem o tej EP, a już tym bardziej bym nie pomyślał, że coś z niej zagrają.

PostWysłany: Czw Maj 17, 2012 21:08 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
http://youtu.be/_E7UsggU4i0 znalazłam filmik, który odrobinę pokazuje jak (nie)bawią się czesi... :mrgreen:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości