Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Nie Lis 24, 2024 15:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 209 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Lut 18, 2012 19:44 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Ja myślę że trasa BS jest pewna o ile tylko Tony wydobrzeje.

PostWysłany: Nie Lut 19, 2012 10:20 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
A poza tym gdyby ten pedał dobrał się do riffów Iommi'ego to i tak by wszystko sprofanował.

Dokładnie, to jest to o czym wspominałem. Gość ma wyjątkową umiejętność do bezczeszczenia pewnych zagrywek. Wiecznie coś musi skopać, sądząc że robi dobrze. Z jego udziałem setlist jest wyjątkowo zagrożony. Jak sobie pomyślę, że typ zabierze się do odgrywania tytułowego Black Sabbath, to boję się strasznie o końcowy efekt.

PostWysłany: Nie Lut 19, 2012 10:23 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Zakk ma po prostu swój styl. Ale zgadam się że na koncertach Ozziego bardzo często przegina pałę i przerabia zajebiste riffy po swojemu a to pozostawia duży niesmak. Mam dvd Ozziego z Budokan 2002 i tam też jest kilka takich kwiatków niestety. Psuje mi to zawsze przyjemność oglądania tego dvd.

PostWysłany: Nie Lut 19, 2012 10:40 
Moderator
Awatar użytkownika

No właśnie. Dlatego się bardzo cieszyłem, że w Sopocie był Gus. Ufff ;)

PostWysłany: Pon Lut 20, 2012 15:07 
Head Crusher

mro-ziak napisał(a):

co do koncertu powiem tak, nigdy nie widziałem Ozziego nie mówiąc o BS, tyle tylko że nie znam twórczości tego ćpuna ;) .., więc jeśli by zagrał tylko i wyłącznie utwory BS ale z innymi członkami niż orginal to jeszcze bym przeżył, ale jeśli nie to chyba sprzedam jeśli mi się uda, choćby za pół ceny.

Sławek, nie rób tego, co sam będe się tłukł przez całą Polskę ;)
Ja widze tę sprawę inaczej.
Z jednym na pewno sie zgadzam, wiele osób zostało po prostu wydymanych z braku wycofania sie z czegos na co pieniędzy nie wydawali. Bardzo przykra sprawa.
Ale mnie to nie dotyczny, bowiem ani mi się sni oddawać biletu. Trasa bedzie miała jednak wyjątkowy charakter, bez Iommiego nikt co prawda nie ma prawa nazwac tego trasa Black Sabbath, ale powiedzmy bedzie to taki wyrób czekoladopodbny. Zrobią chyba wszysto by choc trochę przywołac ducha Sabbath - raz bedzie przeciez Butler, dwa jak pisza maja być utwory Sabsów, trzy trasa bedzie hołdem dla chorego gitarzysty.
Ciesze sie BARDZO z utworów Black Sabbath - na to licze i jest to dla mnie jakies zadośćuczynienie. A jesli chodzi o Wylde'a to może wszystkego nie schrzani. Jakos nie moge sobie wyobrazic, że w kontekscie tej trasy beda utwory solowego Ozza (skoro ma byc pamięc o Iommym, skoro ludzie płacili kase na Sabsów to po prostu nie ma innej opcji). Ja z trasy Ozza z Bulterem z kawałkami Sabsów bede bardzo zadowolony. A to, że nie zobacze Iommiego juz dano przebolałem. Zaskocze Was, ale nawet myslałem o tym, że skoro Tony ma byc niedysponowany to Ozzy powinien zrobic trase z wyłacznie Sabbathowym repertuarem, ku pamięci gitarzysty. Nie spodziewałem sie jednak, że zrobia to "na mejsce" trasy Sabsów, lepszym pomysłem byłoby jednak te trase odwołac a zrobic nowa - Ozzy & Friends graja Sabsów.

PostWysłany: Pon Lut 20, 2012 16:26 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
Spokojnie Piotruniu ;)
po pierwsze na kasie mi nie zależy ze zwrotu biletu, już go kupiłem, leży schowany i nie odczuwam przez to dołka finansowego, tym bardziej wycieczka do Pragi mnie very pociąga ;)
po drugie tak jak pisałem, jeśli będą grać tylko utwory BS a za mikro będzie stał Ozzy, to dla mnie będzie nawet ok ;) teraz nie pozostaje nam nic innego jak czekać na sprzyjający rozwój wydarzeń :)
po trzecie widok Waszych przebrzydłych mord (i buzi Agi ;) po prostu bezcenne :mrgreen:

P.S. martwi mnie tylko i smuci wielkie rozczarowanie Białka, rozumiem chłopa bardzo dobrze, ale mam nadzieję że jemu też wystarczy to że będzie dwóch członków BS i tylko ich utwory..., a może Rudy wystąpi gościnnie jako prowadząca? to by było kurwa przeżycie co? :mrgreen:

PostWysłany: Pon Lut 20, 2012 16:40 
Head Crusher

Masz bilet? A gdzie jest moj bilet? :mrgreen:

Ja tam rozumiem Przemka i wszystkich oszukanych takim obrotem sprawy.
Ale mnie tam nic juz nie martwi, wstrząsem była wiadomosc o chorobie Tony'ego, przerobienie trasy Sabbath na Ozzy & FRiends to juz tylko tego następstwo - z mojego punktu widzenia dosc logiczne i najlepsze wyjscie z sytuacji. Jednak zabolałoby mnie odwołanie tej trasy bo sie juz napaliłem na to, jak i na wyjazd do Pragi.

PostWysłany: Pon Lut 20, 2012 16:56 
Moderator
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Masz bilet? A gdzie jest moj bilet? :mrgreen:

Jak to gdzie? U mnie są bileciki i to ja decyduję czy pojedziecie ;) Przemkowi dałem jego jak na Dream Theater byliśmy.
Jak będą wyłącznie kawałki Black Sabbath, to myślę, że będzie OK jednak. Najbardziej się tylko obawiam o ich wykonanie przez innego gitarzystę.

PostWysłany: Pon Lut 20, 2012 17:09 
Head Crusher

Mysle, że dla nas bedzie OK, ale jak Przemka namówic ;)

Zack Wylde faktycznie udziwnia riffy, ale o ile pamiętam to na Budakonie nie miał zbyt wielu okazji by schrzanic utworow BS, bo tam prawie same solowe kawałko Ozza. Moze na numery sabbathów swojej łapy nie położy. ;) W sumie tam liczy sie prostota, nie ma tam nic do dodania, nie wiem jak mozna przeinaczyc riffy do takiego "Black Sabbath" czy Into The Void, obym sie o tym nie przekonał ;)

PostWysłany: Pon Lut 20, 2012 17:12 
Moderator
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
ie wiem jak mozna przeinaczyc riffy do takiego "Black Sabbath" czy Into The Void, obym sie o tym nie przekonał ;)

Ja też nie wiem, ale on to potrafi. Wpierdziela wszędzie "screamy", wieśniak jeden.
Yer Blue napisał(a):
Zack

Zakk ;)

PostWysłany: Pon Lut 20, 2012 18:10 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

heh, niewiem co mnie się ubzdurało że mam ten bilet :lol: :lol: :lol: :lol:
jakoś byłem pewny że go mam :roll:

mamy jeszcze kupę czasu do koncertu, myślę że będzie ok ;)

PostWysłany: Wto Lut 21, 2012 18:42 
Moderator
Awatar użytkownika

Podobno w Pradze ma być Zakk. Czyli do przewidzenia.

PostWysłany: Wto Lut 21, 2012 20:32 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
http://www.youtube.com/watch?v=ViC_URvI-iM&feature=related

Lubię Zakka, ale z ilością pinch harmonics faktycznie przegina. :P

PostWysłany: Wto Lut 21, 2012 20:49 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Miszcz napisał(a):

Przegina ? On zmasakrował Paranoid

PostWysłany: Wto Lut 21, 2012 20:59 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Jeszcze w kontekście jego gry przypomniał mi się taki cytat:

"Stare piosenki, które gram, to prawdziwe dzieła sztuki i nic w nich nie zmieniam. Moja główna zasada brzmi: solo na koncercie powinno być jak najbardziej zbliżone do oryginału, ponieważ publiczność właśnie tego oczekuje. Jakbym zmienił solówkę, to tak, jakby Ozzy zmienił słowa piosenki. To już nie byłby ten sam kawałek."

:lol:

http://www.magazyngitarzysta.pl/ludzie/artykuly/2285-solowki-porady-jednych-z-najlepszych-gitarzystow.html

PostWysłany: Wto Lut 21, 2012 21:36 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miszcz napisał(a):

uznajcie mnie za debila ale po prostu przyznam że mi się zajebiście podoba, naprawdę nie przeszkadza mi to co robi, to naprawdę jak dla mnie pasuje, taka przeróbka.., nigdy nie przywiązywałem aż takiej wagi do oryginalności grania riffów BS, choć oczywiście rozumiem oddanych fanów, bo sam uznaję jakąkolwiek zmianę w riffach/solach Mega za czystą profanację tudzież nieumiejętność/brak umiejętności w ich odtwarzaniu..

mam tylko nadzieję że Ozzy będzie w lepszej formie niż na tym videło bo tu to jakiś chodzący trup...

no i mam nadzięję że doczekam się że jakaś laska tak będzie machać cycami jak ta, i oby takich rozmiarów - bezcenne.., w Polsce chyba takich odważnych nie ma... ;)

PostWysłany: Śro Lut 22, 2012 11:56 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Mnie też by to nie przeszkadzało gdyby to robił z umiarem. Zakk jest oczywiście bardzo dobrym gitarzystą ale trochę przesadza :)

Czy to Jason Newsted na bassie?

PostWysłany: Śro Lut 22, 2012 15:55 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

BadOmen napisał(a):

Czy to Jason Newsted na bassie?

to musi być on, inaczej ma brata bliźniaka albo sobowtóra :?

PostWysłany: Śro Lut 22, 2012 18:17 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Przecież Newsted grał przez jakimś czasem z Ozzy'ym, nie wiecie? :D

PostWysłany: Śro Mar 07, 2012 11:33 
Moderator
Awatar użytkownika

Jeśli ktoś z jadących chce zwrócić bilet, to może to zrobić do 15 marca. Decydujta zatem.
Kwestia przejazdu - pod koniec marca uzyskam informacje, bo teraz są te zwroty ewentualne i po tym będą ustalać/decydować czy będzie jechał mały bus czy autokar i jak to będzie wyglądało z kosztami.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 209 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości