Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 08:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 177 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wokal Dave'a
PostWysłany: Pią Sty 06, 2012 15:40 
Moderator
Awatar użytkownika

BadOmen napisał(a):
No nie wiem np. takie wykonanie Hangar z 1992 roku:
http://www.youtube.com/watch?v=rxbTrOu-5P8

Tak, ale to 92, więc sprzed 20 lat. Uważam, że trasa promująca CW była ostatnią, na której Dave śpiewał na wysokim poziomie.

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 12:57 
Warhorse
Awatar użytkownika

Kurczę, ciekawe co by mogli zrobić, żeby śpiew stał się znośny, bo jakoś nie bardzo mi się podoba to "miauczenie".
Nowy wokalista odpada.... :(

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 13:15 
Moderator
Awatar użytkownika

Americano napisał(a):
Kurczę, ciekawe co by mogli zrobić, żeby śpiew stał się znośny, bo jakoś nie bardzo mi się podoba to "miauczenie".

Sprawa jest prosta - diametralna zmiana setlistu. Jest tyle zajebistych kawałków, które Dave śpiewa nisko, a nie grywa ich w ogóle lub wyjątkowo rzadko. Wszystkim znudziło się już jego stękanie i oklepane numery. Jest jeden problem - Rudy ma w dupie, to co myślą fani. Nie jestem w stanie zrozumieć jego podejścia do tej kwestii.
Ostatnio słuchałem sobie sporo bootlegów z tras promujących od CW do trasy TSHF i jest tam sporo znakomitych smaczków. Niektóre setlisty z tamtego okresu wyglądały imponująco. Jednak od tamtej pory sporo się zmieniło i wraz z nadejściem UA zespół grywa cały czas to samo. Zero elementu zaskoczenia, zwrotu ku fanom, którzy ich w końcu żywią. Totalne pójście na łatwiznę i odwalanie trzody. Nie mówiąc już o długości poszczególnych koncertów. Dla mnie to czysty objaw braku szacunku.

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 15:35 
Warhorse
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Americano napisał(a):

Sprawa jest prosta - diametralna zmiana setlistu. Jest tyle zajebistych kawałków, które Dave śpiewa nisko, a nie grywa ich w ogóle lub wyjątkowo rzadko. Wszystkim znudziło się już jego stękanie i oklepane numery. Jest jeden problem - Rudy ma w dupie, to co myślą fani. Nie jestem w stanie zrozumieć jego podejścia do tej kwestii.
Ostatnio słuchałem sobie sporo bootlegów z tras promujących od CW do trasy TSHF i jest tam sporo znakomitych smaczków. Niektóre setlisty z tamtego okresu wyglądały imponująco. Jednak od tamtej pory sporo się zmieniło i wraz z nadejściem UA zespół grywa cały czas to samo. Zero elementu zaskoczenia, zwrotu ku fanom, którzy ich w końcu żywią. Totalne pójście na łatwiznę i odwalanie trzody. Nie mówiąc już o długości poszczególnych koncertów. Dla mnie to czysty objaw braku szacunku.

Także nie rozumiem działań tego człowieka.Zamiast grać nowe kawałki ciągle te Holi Łors, Hangar, Pis Sels, Łejk Ap Ded i Trast....Rzygam tym już.
Ale co do niższego tonu-masz rację.Zobaczmy jak śpiewa Holy Wars.Miauczy aż słuchać się nie da.A chociażby Symphony Of Destruction śpiewa prawie że idealnie.Ale nie rudy musi być na swoim... :?

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 16:03 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Z tymi setami to prawda. Panowie po prostu idą na łatwiznę - po co grać kawałek (i ponownie się go uczyć) którego nie grało się kilka lat skoro można zagrać coś ogranego co grają już z palcem.. w nosie.

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 17:51 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
mateusz napisał(a):
BadOmen napisał(a):

Tak, ale to 92, więc sprzed 20 lat. Uważam, że trasa promująca CW była ostatnią, na której Dave śpiewał na wysokim poziomie.

Tu bym się nie zgodził, kilka miechów temu z nudów zobaczyłem sobie na YT jakiś koncert (niestety już nie pamiętam dokładnie jaki, Mustaine był ubrany chyba w koszulkę Motorhead) z 2000 roku i Dave był w tak dobrej formie, że aż byłem zaskoczony ;)

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 21:31 
Moderator
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
Tu bym się nie zgodził, kilka miechów temu z nudów zobaczyłem sobie na YT jakiś koncert (niestety już nie pamiętam dokładnie jaki, Mustaine był ubrany chyba w koszulkę Motorhead) z 2000 roku i Dave był w tak dobrej formie, że aż byłem zaskoczony ;)

Zgadza się. Trasa promująca Risk i TWNAH to w zasadzie wciąż dobre czasy dla Dave' a, ale jednak zauważalny jest już spadek formy. Dobre występy przeplatały się z kiepskimi itd. Dlatego właśnie uważam, że trasa CW była ostatnią z charakterystycznym kopem w wokalu Rudolfa i bez miauczenia ;)

PostWysłany: Sob Sty 07, 2012 21:46 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Jest jeden problem - Rudy ma w dupie, to co myślą fani.

Ale tego, co myśli Lars już nie :D Włączyli do setu My Last Words tuż przed koncertem bo Lars powiedział, że to jego ulubiony kawalek.

PostWysłany: Nie Sty 08, 2012 00:00 
Moderator
Awatar użytkownika

To był akurat IMO miły gest ;)

Tak apropo wokalu Dejwa, na Sonisphere udałem się z kilkoma kumplami, którzy wcześniej Megadeth na żywo nie widzieli i byli po koncercie mocno zawiedzeni właśnie poziomem wokalu... Przestrojenie się niżej to chyba jedyny ratunek dla Rudego, żeby w miarę wypadać jeszcze na koncertach, bo inaczej ciężko to widzę...

PostWysłany: Nie Sty 08, 2012 05:12 
Moderator
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
Przestrojenie się niżej to chyba jedyny ratunek dla Rudego, żeby w miarę wypadać jeszcze na koncertach, bo inaczej ciężko to widzę...

O, to jest też dobry pomysł, zwłaszcza, że wtedy ich muzyka brzmiałaby ciężej.

PostWysłany: Nie Sty 08, 2012 12:59 
Warhorse
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
mateusz napisał(a):
BadOmen napisał(a):

Nie wiem czy to ten sam koncert, ale pewnie ta sama trasa koncertowa:
http://www.youtube.com/watch?v=QhjnQ7e6 ... re=related

Dave wyszedł genialnie!Gdyby teraz tak śpiewał... :?

PostWysłany: Nie Sty 08, 2012 13:34 
Moderator
Awatar użytkownika

Jestem prawie pewien, że podczas tego koncertu o którym pisałem, Mustaine nosił biało czarny t-shirt Motora, więc to nie ten gig ;) Przed sesją do Risk Rudy brał lekcje śpiewu bodajże i to chyba wtedy zaprocentowało, tak myślę.

Edit:

Niestety, na YT nie ma już tego koncertu o którym pisałem, usunęli dziady.

PostWysłany: Nie Sty 08, 2012 14:19 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Americano napisał(a):

Kurde faktycznie Dave wypadł świetne! Gdyby teraz tak śpiewał byłbym zadowolony. W ogóle bardzo dobry koncert.

PostWysłany: Nie Sty 08, 2012 19:54 
Warhorse
Awatar użytkownika

Dawno nie widziałem Dave'a w takiej formie wokalnej jak na tym koncercie we Włoszech:

In maj darkest ałer
http://www.youtube.com/watch?v=a9AwwWzY ... re=related
I genialnie zaśpiewane Holi Łors
http://www.youtube.com/watch?v=cz5s-AWF ... re=related
Peace Sells idealnie prawie jak na płycie:
http://www.youtube.com/watch?v=_2X0oK_X ... re=related

Miazga

PostWysłany: Nie Sty 08, 2012 21:46 
Moderator
Awatar użytkownika

Tak, ale to stary zapis sprzed 20 lat. Wtedy Rudolf wymiatał :)

PostWysłany: Pon Sty 09, 2012 21:25 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
A nie będzie to ten gig, Marko?
http://youtu.be/O7xKUPtMdNo
Całkiem dobrze sobie tu Dave radzi :)

PostWysłany: Pon Sty 09, 2012 21:57 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
BadOmen napisał(a):
Americano napisał(a):

Kurde faktycznie Dave wypadł świetne! Gdyby teraz tak śpiewał byłbym zadowolony. W ogóle bardzo dobry koncert.

kurcze, tylko zadowolony? ;) ja bym oddał wypłatę by usłyszeć taką setlistę a jeszcze w takiej dyspozycji wokalnej to dołożyłbym drugą :)
wyśmienity koncert a głos rudego przypomniał mi jak bardzo go kiedyś lubiłem słuchać na żywo, to jak zaśpiewał pierwsze dwa kawałki to po prostu mistrzostwo, czemu teraz tak nie jest.., teraz by się udusił..

PostWysłany: Pon Sty 09, 2012 22:20 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Ciekawe czy chodzi do jakiegoś nauczyciela śpiewu - może by mu to pomogło.

Ale to prawda co do setów mega - mają 13 płyt a graja cały czas ten sam materiał zmieniajac co najwyzej 2-3 utwory...

PostWysłany: Pon Sty 09, 2012 23:00 
Moderator
Awatar użytkownika

fiXXXer_85 napisał(a):
A nie będzie to ten gig, Marko?
http://youtu.be/O7xKUPtMdNo
Całkiem dobrze sobie tu Dave radzi :)

O kurde, to chyba wychodzi na to, że namieszałem :? ... bo wszystko wskazuje na to, że to ten gig! Możliwe, że tylko sobie wkręciłem, że to było z 2000 roku w składzie z Pitrellim, sam już nie wiem, jestem zaskoczony... No ale, tak czy owak, świetnie Mustaine wypadł tu wokalnie, więc teoria Mateusza zyskała dodatkowe potwierdzenie ;)

Edit:

Posłuchajcie chociażby takiego Reckoning Day od 7:35, miał chłopak w tych czasach parę :)

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 00:54 
Moderator
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
Posłuchajcie chociażby takiego Reckoning Day od 7:35, miał chłopak w tych czasach parę :)

Jestem skłonny zaryzykować zdaniem, że na tej trasie śpiewał lepiej RD niż 2 i 3 lata wcześniej, podczas Y tour.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 177 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości