Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Nie Lis 24, 2024 08:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 76  Następna

Najlepszy album to
Kill 'Em All 19%  19%  [ 18 ]
Ride the Lightning 27%  27%  [ 26 ]
Master of Puppets 20%  20%  [ 19 ]
...And Justice for All 25%  25%  [ 24 ]
Black Album 5%  5%  [ 5 ]
Load 2%  2%  [ 2 ]
Re-Load 0%  0%  [ 0 ]
St. Anger 1%  1%  [ 1 ]
Death Magnetic 1%  1%  [ 1 ]
Razem głosów : 96
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Metallica
PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 14:18 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
fiXXXer_85 napisał(a):
Dzisiaj pierwszy koncert z okazji 30lecia Mety... Zapewne koncert bedzie zajebisty i pozamiata wszystkie koncerty Mega z ostatnich kilku lat... :)

żeby nie powiedziec ze wszystkie koncerty Megadeth ever ;)

Cytuj:
5 grudnia - Fillmore, San Francisco, USA
Setlista:
1. The Call of Ktulu
2. No Remorse
3. Shortest Straw
4. Leper Messiah
5. The Day That Never Comes
6. Capre Diem Baby
7. Hate Train
8. Please Don't Judas Me (cover Nazareth)
9. Wherever I May Roam (razem z fanem, Johnem Dent)
10. Sad But True (razem z Johnem Marshallem)
-- (Anesthesia) - Pulling Teeth (Robert intro)
11. No Leaf Clover (z Apocalyptiką)
12. One (James z Apocalyptiką)
13. Harvester of Sorrow (z Jasonem Newstedem)
14. Damage Inc. (z Jasonem Newstedem)
15. Motorcycle Man (cover Saxon, razem z Biffem Byfordem)
16. The Prince (cover Diamond Head, razem z Seanem Harrisem i Brianem Tatlerem)
17. It's Electric (cover Diamond Head, razem z Seanem Harrisem i Brianem Tatlerem)
18. Helpless (cover Diamond Head, razem z Seanem Harrisem i Brianem Tatlerem)
19. Am I Evil? (cover Diamond Head, razem z Seanem Harrisem i Brianem Tatlerem)
20. Seek And Destroy (Jason Newsted, John Marshall, Sean Harris, Brian Tatler, Biff Byford, Apocalyptica oraz Soul Rebels Brass Band!)

W setliście dziś po raz pierwszy od 25 lat pełna wersja No Remorse, po raz 80 na żywo Shortest Straw i po raz pierwszy na żywo Capre Diem Baby. Po raz pierwszy również "odrzut" z sesji Death Magnetic - Hate Train.

I teraz się zaczyna: w Wherever I May Roam do Metalliki dołączył jeden z fanów, podczas Sad But True z kolei pierwszy z gości - John Marshall, swego czasu zastepujący Jamesa, kiedy ten nie mógł grać z powodu kontuzji. Następnie Robert gra Anesthesie - po raz pierwszy na żywo, po czym do No Leaf Clover wychodzi również Apocalyptica i zostaje na kolejny kawałek - One, podczas którego Lars, Kirk i Robert wchodzą tylko na chwilę. Na dwa kolejne kawałki - Harvester i Damage na scenie pojawił Jason. Następnie po raz drugi na żywo Motorcycle Man z Biffem Byfordem, a następnie cztery kawałki z
Seanem Harrisem i Brianem Tatlerem z Diamond Head - w tym po raz pierwszy na żywo It's Electric i po raz pierwszy od 1990 cały Helpless.

Na kończący koncert Seek wyszli wszyscy - Metallica plus Jason Newsted, John Marshall, Sean Harris, Brian Tatler, Biff Byford, Apocalyptica oraz Soul Rebels Brass Band. A to dopiero pierwszy z czterech koncertów!

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 15:07 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Ja tam bym tego czegoś nie zamienił na koncert w Seattle w 89. :P

Hmm, ciekawe czy Dave się pojawi w następnych dniach.

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 15:32 
Moderator
Awatar użytkownika

Coś pięknego !

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 16:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
Hate Train, odrzut z Death Magnetic:

http://www.youtube.com/watch?v=c_MRibTPFXw

mysle że gdyby James nieco posiedział nad sposobem śpiewania byłby to naprawde dobry numer bo muzycznie fajnie buja
ale dobrze ze nie trafił w DM

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 17:13 
Head Crusher

Ale set. Właściwie tylko One i Sad But True to rzeczy oczywiste i ograne - reszta to albo utwory rzadkie i niezwykłe albo jeszcze rzadsze. Samo jedno Lepper Mesiah to dla mnie wielka sprawa. Metalliko, chce byc waszym fanem ;)

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 18:18 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Set jest rewelacyjny. Ktulu to jeden z najlepszych kawałków mety i to świetny pomysł, żeby od niego zacząć. Jestem również ciekaw Pulling Teeth w wykonaniu Roberta. A nowy kawałek fajny, nie jest to jakiś geniusz ale posłuchać można.

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 20:52 
The Scorpion

Orientuje się ktoś może, czy nagrywają to na potrzeby DVD?

Żułek napisał(a):
żeby nie powiedziec ze wszystkie koncerty Megadeth ever

Ja pierdolę, jak mnie wkurwia takie podejście. Wiadomo, że Metallica to większy zespół, ma więcej kasy i większe możliwości. Porównywanie ich koncertów z koncertami Megadeth nie ma najmniejszego sensu. Chociaż ja nie wiem, czy nie lepiej sobie pójść do klubu i posłuchać jakiegoś zespołu niż iść na koncert, gdzie widzisz 4 mrówki na scenie a większość obserwujesz tylko na telebimach. To prawie tak, jakby oglądało się koncert na youtube.

Miszcz napisał(a):

Byłoby to dla mnie duże zaskoczenie, pozytywne oczywiście. Ale wątpię, nie wystąpił na Hall of Fame, więc tu pewnie także. Chociaż gdyby tak zagrali coś Megadeth... Nierealne, ale jak wspaniałe by to było.

BadOmen napisał(a):
Ktulu to jeden z najlepszych kawałków mety i to świetny pomysł, żeby od niego zacząć.

Dla mnie Ktulu to gniot niesamowity, zero polotu, nic, jeden z najgorszych otwieraczy jaki Meta może mieć.

Brakuje mi Fade to black, który na żywo wychodzi niesamowicie, podoba Leper Messiah, który cenię a największym pozytywnym zaskoczeniem jest dla mnie No Leaf Clover, które jest kawałkiem genialnym.

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 22:05 
Warhorse

Miejscowość: Wrocław
yaku napisał(a):
Ja pierdolę, jak mnie wkurwia takie podejście. Wiadomo, że Metallica to większy zespół, ma więcej kasy i większe możliwości. Porównywanie ich koncertów z koncertami Megadeth nie ma najmniejszego sensu. Chociaż ja nie wiem, czy nie lepiej sobie pójść do klubu i posłuchać jakiegoś zespołu niż iść na koncert, gdzie widzisz 4 mrówki na scenie a większość obserwujesz tylko na telebimach. To prawie tak, jakby oglądało się koncert na youtube.

Koncerty nie są od patrzenia na muzyków a od tego zeby sie dobrze bawić. ale co kto woli;]

yaku napisał(a):
Dla mnie Ktulu to gniot niesamowity, zero polotu, nic, jeden z najgorszych otwieraczy jaki Meta może mieć.

Brakuje mi Fade to black, który na żywo wychodzi niesamowicie, podoba Leper Messiah, który cenię a największym pozytywnym zaskoczeniem jest dla mnie No Leaf Clover, które jest kawałkiem genialnym.

Chciałbym Ci kolego wyjaśnić, że ktulu to nie gniot. ale nie potrafie :mrgreen: może zespoły pomyliłeś...

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 22:12 
The Scorpion

creeping_death napisał(a):
Koncerty nie są od patrzenia na muzyków a od tego zeby sie dobrze bawić. ale co kto woli;]

Właśnie, a ja nie bawię się dobrze, kiedy nie ma dobrego kontaktu zespołu z fanami na takim wielkim koncercie, gdzie nie widzę dobrze i nie mogę reagować na bieżąco na wydarzenia na scenie, bo jestem od niej 50 metrów i widzę 4 mrówki.

creeping_death napisał(a):
Chciałbym Ci kolego wyjaśnić, że ktulu to nie gniot. ale nie potrafie może zespoły pomyliłeś...

Nie. Ktulu nigdy mnie nie porywało, nie widzę w nim nic fantastycznego i nawet take S&R z DM oceniam wyżej. A do TLITD to nawet startu nie ma.

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 23:19 
Angry Again
Awatar użytkownika

yaku napisał(a):
Miszcz napisał(a):

Byłoby to dla mnie duże zaskoczenie, pozytywne oczywiście. Ale wątpię, nie wystąpił na Hall of Fame, więc tu pewnie także. Chociaż gdyby tak zagrali coś Megadeth... Nierealne, ale jak wspaniałe by to było.

A moim zdaniem jest to bardzo realne, tym bardziej po koncertach big4 - wspólnych występach na scenie. Kawałków Megadeth grać nie będę, bo w sumie z jakiej paki, ale wałek z Kill'em All z Dave'em? Obstawiam Four Horsemen oczywiście. Tudzież Mechanixa w oryginale, nawet próba nie byłaby potrzebna. ;)

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 23:44 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

obecność rudego byłaby nieco dziwna wg mnie
chociaż jeżeli ich stosunki są naprawde takie jak mówia wywiadach byłoby to miłe

yaku napisał(a):
Orientuje się ktoś może, czy nagrywają to na potrzeby DVD?

podobno nagrywaja ale czy na dvd nie wiem

Cytuj:

nie chodziło mi o odległość od sceny :lol: tylko o zabawe, fun, przeżycia, róznorodność setlist i ogólnie całe to "szoł"
a koncerty Megadeth można porównać do kariery scenicznej Billa Wymana :lol:

Cytuj:
Ktulu nigdy mnie nie porywało, nie widzę w nim nic fantastycznego i nawet take S&R z DM oceniam wyżej

pozwole sobie to przemilczeć ;)

PostWysłany: Wto Gru 06, 2011 23:55 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
I jak tu Mety nie uwielbiać? No normalnie się nie da :D Wiedziałem, że koncert będzie zajebisty :)

PostWysłany: Śro Gru 07, 2011 00:20 
Moderator
Awatar użytkownika

Nie chcę mi się czytać dokładnie wszystkiego, bo jestem trochę pijany, ale TCOK, to jest klasyk, a biorąc pod uwagę fakt, że maczał w nim palce Rudolf, to tym bardziej zyskuje na wyjątkowości. Świetnym pomysłem jest otwieranie nim koncertów. Wiem, że się mogę narazić, ale to dla mnie zdecydowany numer jeden wśród utworów Mety.
W ogóle, chłopaki dbają o swoich fanów (w przeciwieństwie do Mega) i to się chwali. Brak im już weny kompozytorskiej, ale potrafią zaskoczyć słuchaczy na koncertach. Zawsze to jakieś sprytne wytłumaczenie i rekompensata za twórczą nieudolność ;)
Brawo, i mam nadzieję, że Dave w końcu pójdzie po rozum do łba swego pustego i przestanie być nudny. Fani kiedyś się mogą zbuntować... ;)

PostWysłany: Śro Gru 07, 2011 01:17 
The Scorpion

Miszcz napisał(a):
A moim zdaniem jest to bardzo realne, tym bardziej po koncertach big4 - wspólnych występach na scenie. Kawałków Megadeth grać nie będę, bo w sumie z jakiej paki, ale wałek z Kill'em All z Dave'em? Obstawiam Four Horsemen oczywiście. Tudzież Mechanixa w oryginale, nawet próba nie byłaby potrzebna.

Jestem oczywiście bardzo za. Albo mogliby zagrać z Kirkiem The Four Horseman z tym, że środkowa solówka byłaby Kirka a ta na końcu Dave'a. Też jakieś połączenie. : )

Żułek napisał(a):
nie chodziło mi o odległość od sceny tylko o zabawe, fun, przeżycia, róznorodność setlist i ogólnie całe to "szoł"
a koncerty Megadeth można porównać do kariery scenicznej Billa Wymana

To znaczy ja jestem za "szoł" jakie robiła Metallica, oczywiście, ale za takim w latach 80 (koncert w Seattle np.) a nie za pokazem świateł i innych takich duperelach. I przyczepiliście się do tej odległości od sceny jak rzep do psiego ogona.

Żułek napisał(a):
pozwole sobie to przemilczeć

Pozwolę sobie to zaakceptować. ;)

mateusz napisał(a):
Nie chcę mi się czytać dokładnie wszystkiego, bo jestem trochę pijany, ale TCOK, to jest klasyk, a biorąc pod uwagę fakt, że maczał w nim palce Rudolf, to tym bardziej zyskuje na wyjątkowości. Jako opener, jeszcze bardziej pobudza apetyt. Wiem, że się mogę narazić, ale to dla mnie zdecydowany numer jeden wśród utworów Mety.

Mógł maczać palce we wszystkich kawałkach Mety, które wyglądałyby jak ten - i tak byłyby słabe.

mateusz napisał(a):
Brawo, i mam nadzieję, że Dave w końcu pójdzie po rozum do łba swego pustego i w końcu przestanie być nudny. Fani kiedyś się w końcu mogą zbuntować...

Podpiszę się pod stwierdzeniem "nudny" jeśli chodzi o setlisty i ich długość. :)

mateusz napisał(a):
Zawsze to jakieś sprytne wytłumaczenie i rekompensata za twórczą nieudolność

Tu racja, a teraz wyobraźmy sobie, że Megadeth organizowałoby coś podobnego i na scenie 21 osób (pominąłem Gara a co do reszty to sądzę, że żyją), 7 perkusji, 4 basy i 9 gitar. To byłby dosłownie NAJWIĘKSZY koncert Megadeth ever. :P

PostWysłany: Śro Gru 07, 2011 01:49 
Angry Again
Awatar użytkownika

Z tych "niespodzianek" wczorajszego koncertu ta najbardziej mi się podoba. :D

http://www.youtube.com/watch?v=hL2pa05lTJ8

PostWysłany: Śro Gru 07, 2011 02:57 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Ale ta też była dobra http://youtu.be/PaksgeVgZCs :)
Ciekawe co dzisiaj się wydarzy...

PostWysłany: Śro Gru 07, 2011 12:08 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Hate Train jest w sumie dość ciekawy, chociaż wydaje się nieco na siłę posklejany z różnych fragmentów (w tym wyraźne nawiązania do swojej przeszłości, w riffach czasami słychać np. Fuel) - nie czuć tu tej swobody, naturalności kompozytorskiej, którą mogła się szczycić starsza Metka. Wokal Hetfielda niestety momentami bardzo przeciętny, jakby chciał, a nie umiał, a solówki Hammetta po raz kolejny utwierdzają mnie w przekonaniu, że gość gra od kilku lat jedno solo na różne sposoby... Mimo wszystko da się posłuchać bezboleśnie, ale coraz bardziej utrwala mi się w głowie fakt, że ta "ponownie-thrashowa" Metallica to naprawdę tylko cień tego zespołu sprzed lat.

PostWysłany: Śro Gru 07, 2011 22:10 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Ja z niegranych kawałków z ReLoada wolałbym Fixxxera lub Where the Wild Things Are (chyba, że o czymś nie wiem i był grany live).

Marko napisał(a):
coraz bardziej utrwala mi się w głowie fakt, że ta "ponownie-thrashowa" Metallica to naprawdę tylko cień tego zespołu sprzed lat.

Ja to wiem od czasu wydania DM. Bardzo lubię DM, to świetny album ale tak jak powiedziałeś - to tylko cień tej mety z lat 80.

PostWysłany: Śro Gru 07, 2011 22:21 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Tzn, ja podobnie odebrałem DM, ale jako że dawno go nie słuchałem, to wspomniane uczucie jakoś się zatarło, ale przy okazji odsłuchu Hate Train powróciło niestety z całą mocą... Co nie zmienia faktu, że to dobra muza, ale szkoda, że nie... rewelacyjna ;)

PostWysłany: Czw Gru 08, 2011 00:45 
The Scorpion

Ciekawostki a propo koncertów na 30lecie za deathmagnetic.pl:

- z tego koncertu / koncertów rzekomo powstać ma oficjalne wydawnictwo
- krążą plotki jakoby na czwartym – ostatnim koncercie zespół miał zagrać coś w składzie sprzed Kill’Em All (z Ronem i Mustainem – ich zdjęcia wisiały na ścianach, nie wiadomo, czy Lloyd Grant również się załapie)
- na miejscu wyświetlano filmiki nagrane przez znajomych Metalliki, m.in. Slipknot, Scorpions, Kid Rock, Davida Fricke z magazynu Rolling Stone, gotującego dla celebrytów Guya Fieri… a z ciekawszych również Beavisa & Buttheada oraz U2, które nagrało skit – parodię, w którym odbyli wspólną terapię
- przed rozpoczęciem setu Metalliki James powiedział: “To nasza impreza. Jesteśmy headlinerami. Teraz zagramy. Drzwi są zamknięte. Nie uciekniecie.”
- Lars żartował, że zagrają całej ‘Lulu’
- przed występem Jasona, James zapowiedział go słowami: “[Teraz] Ktoś, kto żył z nami i był z nami w trasie i robił z nami różne rzeczy przez 14 lat” – po wykonaniu Harvestera poprosił Newsteda, by został jeszcze na jeden kawałek (Damage Inc.)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości