Żułek napisał(a):
bialkomat napisał(a):
New World Order to nie było żadne demo. Wersja demo tak naprawdę pojawiła się jedynie na remasterze Youthanasii, a w pozostałych znanych wersjach jak np. z Warchesta, ale też z dużo wczesniejszych wydań jak np. japoński HT, jest to wersja ostateczna.
ja mam 4 wersje NWO, 3 w wersji demo oraz 1 w wersji ostatecznej
na HT jest demówka gdyby ktoś pytał
na singlu do Monde też oraz na remasterze
natomiast pełna jest tylko na Warchest
Posłuchaj sobie wersję z remastera Y oraz pozostałe wersje z HT japońskiego, singla ATLM (tak, wiem, że na okładkach są opisane jako demo), Warchesta a także Anthology - te brzmią wszystkie tam samo. Przynajmniej ja nie słyszę różnicy w brzmieniu, miksie itp (no chyba, że są jakieś mikroskopijne), w przeciwieństwie natomiast do tej z Y, na której brakuje kilku partii gitarowych i generalnie brzmi dużo gorzej.
Nie wiem, nie wnikałem nigdy aż tak głęboko w meandry historii tego kawałka, mam jednak uszy i mniej więcej wiem, co słyszę
Wiem też, że ten otwór był niekiedy błędnie opisywany na okładkach.
Tak więc nie bazuj na tym co sczytasz ze swoich okładek, tylko bazuj na uszach
Cytuj:
Dołączenie Sudden Death do albumu traktowałem już jako zły pomysł a co dopiero jak jeszcze dorzucili mi tą 'trójkę'.
Mnie osobiście dołączenie Sudden Death nie razi. Jakby nie było, to własciwie jest to ciągle w pewnym sensie premierowy kawałek, nagrany już po ostatniej płycie, który nie znalazł się nigdy na żadnym oficjalnym wydawnictwie Megadeth. Można powiedzieć, że była to taka dalsza zapowiedź nowej płyty. Tak więc niech sobie jest.
Mogli by jednak nie robić z niego otwieracza.