Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Nie Lis 24, 2024 00:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Prace nad TH1RT3EN
PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 00:16 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
Argo napisał(a):

"Drugs Guns And Money!

ku.wy wino i pianino :mrgreen:

Jak bedzie coś w stylu Endgame to nie bede nazekac.
Teraz nie moge sie doczekac premiery i zadna wypowiedź mnie źle nie nastawi:D.Nawet dokładnie sie nie wsłuchiwałam w Public Enemy no. 1. Wolę miec niespodziankę;). Bede marudzic dopiero jak przeslucham cały album i cos mi się nie spodoba :)

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 00:25 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Agnieszka napisał(a):
Bede marudzic dopiero jak przeslucham cały album i cos mi się nie spodoba :)

Też dobre podejście ;)

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 09:46 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
mateusz napisał(a):
yaku napisał(a):
kurwa pierdolnięcia.

"Kurwa" na biało, a "pierdolnięcia" normalnie. Kiepsko zacierasz ślady ;)

Toz to specjalnie bylo.

Tytul nowej piosenki napawa optymizmem, ale no coz, nie ma co oceniac, poki nie uslyszymy.

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 12:27 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Ja liczę tylko żeby album był techniczny i miał ciekawe linie basu

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 12:43 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Argo napisał(a):
Ja liczę tylko żeby album był techniczny

mógłbyś wyjaśnić ?

Cytuj:
i miał ciekawe linie basu

byłoby miło :)

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 12:51 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Cytuj:
Our new album is at least as good as Endgame.

Muzycy z reguły lubią przesadzać z ocenami swoich nowych tworów, tak więc jeśli Dave mówi, że nowa płyta jest przynajmniej tak dobra jak Endgame, to znaczy, że trzeba przyjąć ten mniej optymistyczny wariant, czyli że nie będzie lepsza niż Engame, a co najwyżej na takim samym poziomie, a to nie jest dobra wiadomość :roll:

Z ust Rudego przed premiera płyty, usłyszec że jest "przynajmniej tak dobra jak poprzednia" nie wrozy za dobrze. Praktycznie od Systemu reklamował nowe dzieła jako najlepsza płyta od czasow RIP, nawet o Risk mowił, że to "najlepszy material jaki dotychzas nagrałem", wiec jesli teraz powiada, że tylko na poziomie porzedniczki to zapowiada sie sredniak. Rudy ma straszne tendencje do przesadzania, szczegolnie jesli chodzi o jakosc nowej płyty.

bialkomat napisał(a):
Cytuj:
Drugs Guns And Money!

Dobrze że nie Sex Drugs and Rock'n'roll ;)
Albo Guns and roses ;)

Ale gowniany tytuł!

Jesli płyta bedzie w kliamcie Endgame to moim zdaniem bedzie nudna i przewidywalna, bowiem uwazam, że schemat typowo metalowej płyty Megadeth wyczerpało na 3 ostatnich krazkac. Endgame uwazam za wspaniala płyte, dla mnie Rudy ta płyta trafił na sciane, czyli nic lepszego w tym klimacie moim zdaniem nie stworzy. Ale patenty na ostre granie mu sie juz wyczerpały, ten Sudden Death jest niby fajny, ale ilez mozna powielac jeden schemat...innych nie słuchałem bo chce poczekac az bedzie cała płyta. Z tego co pszecie o 2 nowych kawałkach sprawdzi sie to co podejrzewam - Rudy zacznie zjadac własny ogon ;)

A Risk uwazam, że kiedys zostanie jednak doceniony, zwłaszcza jak Mega nagra jeszcze z 5 płyt blizniaczo podobnych do siebie. Doceni sie wtedy ryzyko i skok w bok.

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 13:29 
Black Swan
Awatar użytkownika

Tak czytam i nadziwić się wprost nie mogę :shock: ...ta płyta faktycznie będzie zjebana :x

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 14:30 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Cytuj:
Praktycznie od Systemu reklamował nowe dzieła jako najlepsza płyta od czasow RIP, nawet o Risk mowił, że to "najlepszy material jaki dotychzas nagrałem", wiec jesli teraz powiada, że tylko na poziomie porzedniczki to zapowiada sie sredniak.

No dokładnie.

A co do porównań z Endgame, to osobiście nie uważam, że to zła płyta (specjalnie zajebista oczywiście też nie), po prostu z czasem coraz bardziej nie mogę znieść przede wszystkim jej brzmienia. Słuchanie tej plyty jakoś mnie zwyczajnie przez to męczy :roll:
Tak więc jeśli na nowej płycie dokona się w tej materii jakaś odmiana na lepsze, to już będzie dla mnie sporo.

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 14:38 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
Yer Blue napisał(a):
Z ust Rudego przed premiera płyty, usłyszec że jest "przynajmniej tak dobra jak poprzednia" nie wrozy za dobrze. Praktycznie od Systemu reklamował nowe dzieła jako najlepsza płyta od czasow RIP, nawet o Risk mowił, że to "najlepszy material jaki dotychzas nagrałem", wiec jesli teraz powiada, że tylko na poziomie porzedniczki to zapowiada sie sredniak. Rudy ma straszne tendencje do przesadzania, szczegolnie jesli chodzi o jakosc nowej płyty.

hmmm.., a ja w pewnym momencie doszedłem do konkluzji, że może właśnie będzie inaczej.., zawsze zapowiadał że każda kolejna jest najlepsza a teraz że "tylko"trzuma poziom.., może sam nie jest do końca z niej zadowolony co jednak nie znaczy że my nie będziemy.., może okaże się że nie jest to super ciężkie granie jak by wypadało na prekursorów thrashu (Żuł, dobrze napisałem tHrash? ;) ), ale może okaże się że zaskoczy nas.., w sumie sam niewiem czym.., po prostu będziemy zadowoleni.. może to co dla niego sprawia, że tylko trzyma poziom dla nas będzie czymś nieoczekiwanym rozpierdalającym mózgi ;)

ach ta fantazja ;)

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 14:55 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Yer Blue napisał(a):
A Risk uwazam, że kiedys zostanie jednak doceniony, zwłaszcza jak Mega nagra jeszcze z 5 płyt blizniaczo podobnych do siebie. Doceni sie wtedy ryzyko i skok w bok.

Ja doceniam Risk od drugiego przesłuchania. Po pierwszym razie byłem w szoku, ale za drugim już było git. A później to już całkiem odjechałem na punkcie tej płyty :)

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 15:36 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

mro-ziak napisał(a):
prekursorów thrashu (Żuł, dobrze napisałem tHrash? ;) ),

no pieknie pieknie Image

Cytuj:
może sam nie jest do końca z niej zadowolony

no z Risk nie był ale mimo wszystko ją nagrał, dla mnie to troche smętne są te jego tłumaczenia i wykręty, ja mu nie wierze, będzie co bedzie i tyle
oczywiście o żadnym powrocie do formy nie ma mowy, wydaje mi sie ze Rudy się po prostu muzycznie posypał, że mu sie już nie chce starać :roll:

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 16:35 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
starać to chyba nieodpowiednie słowo.., myślę że uważa że robi coś extra i mu to wystarcza.., nawet nie wydaje mi się że starał się w najlepszym swoim okresie twórczości.., po prostu wtedy miał takie pomysł/potrzeby a teraz ma inne/nie ma żadnych..

PostWysłany: Pią Sie 26, 2011 23:33 
Rattlehead

Yaku napisał(a):
Tytul nowej piosenki napawa optymizmem, ale no coz, nie ma co oceniac, poki nie uslyszymy.

Jeśli sam tytuł w ogóle może czymś napawać, to mnie napawa czymś zupełnie przeciwnym.
Ten tytuł kojarzy mi się prędzej z jakimis pudlami w rodzaju Motley Crue alby coś w tym guście.

Żułek napisał(a):
nie pomyliłeś Mroziak płyt ? a może masz depresje ? niby nick się zgadza ale treść już nie bardzo
przecież zawsze były same ochy i achy a teraz nawet Endgame jest beeee ?

A ty Żułku mógłbyś sobie w końcu podarować tę ciągłą pogardę dla Endgame i sarkazm w stosunku do Mroziaka. :P
Zadałem sobie nawet odrobinę trudu i odnalazłem Twoją recenzję Endgame: http://www.metalcentre.pl/webzine.php?p=reviews&nr=3677&lang=pol
Mam teraz Tobie przypomnieć Twoje ochy i achy? ;) "Dreszcze", "świetne solówki" i inne tego typu stwierdzenia ? ;)
Tylko nie pisz, że to było dawno i nieprawda, bo w tamtym czasie na forum pisałeś o Endgame podobne rzeczy, co teraz :P
No i profil na tejże stronie mógłbyś sobie też poprawić, bo cały czas jest "Zespół dla ciebie najlepszy: Megadeth" ;)

PostWysłany: Sob Sie 27, 2011 15:57 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Jeśli sam tytuł w ogóle może czymś napawać, to mnie napawa czymś zupełnie przeciwnym.
Ten tytuł kojarzy mi się prędzej z jakimis pudlami w rodzaju Motley Crue alby coś w tym guście.

hehe mam podobnie, generalnie na same tytuły lepiej nie zwracać uwagi ;)

Cytuj:
A ty Żułku mógłbyś sobie w końcu podarować tę ciągłą pogardę dla Endgame i sarkazm w stosunku do Mroziaka. :P

oj tam oj tam ;) po prostu coraz bardziej go nie poznaje ;)

Cytuj:
Zadałem sobie nawet odrobinę trudu i odnalazłem Twoją recenzję Endgame.
Mam teraz Tobie przypomnieć Twoje ochy i achy? ;) "Dreszcze", "świetne solówki" i inne tego typu stwierdzenia ? ;)
Tylko nie pisz, że to było dawno i nieprawda, bo w tamtym czasie na forum pisałeś o Endgame podobne rzeczy, co teraz :P
No i profil na tejże stronie mógłbyś sobie też poprawić, bo cały czas jest "Zespół dla ciebie najlepszy: Megadeth" ;)
[/quote]

tak wiem ;) błędy młodości ;)
generalnie Megadeth jest najlepszy chociaż raczej bym powiedział że bardziej ulubiony ;)

PostWysłany: Sob Sie 27, 2011 16:53 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Hmmm... Wczoraj nagle mnie olśniło i ogarnął mnie spokój o nową płytę. Przypomniałem sobie, że jestem fanatykiem uwielbiającym Risk, CW, TWNAH i wszystko inne, więc jest niemal pewniakiem, że 13 również mi podejdzie. Fajne uczucie znowu się cieszyć na nową płytę :D

PostWysłany: Sob Sie 27, 2011 17:20 
Rattlehead

fiXXXer_85 napisał(a):
Czyli kolejno będzie zmieniany symbol z okładki kolejnego albumu i będzie dochodziła kolejna świeczka, aż mnie ciary przeszły! :D

No dokładnie.

(przerzuciłem wątek do właściwego tematu :))

PostWysłany: Sob Sie 27, 2011 20:18 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
Patent ze strony głównej Megadeth w mojej opinii jest genialny. Mówicie, co chcecie, nie robię sobie wielkich nadziei, ale na płytę doczekać się nie mogę.

BTW. Mam prośbę, może ktoś, kto na bieżąco odwiedza stronę zrobić screena i wrzucić go tu, gdy będzie się zapalać kolejna świeczka? Chodzi mi o to, że nie wiem, czy będę mieć dostęp do internetu w najbliższym czasie, albo po prostu nie przegapię jakiegoś symbolu, a naprawdę ciekawi mnie co zrobią z kolejnymi produkcjami.

PostWysłany: Sob Sie 27, 2011 21:00 
Rattlehead

yaku napisał(a):
Patent ze strony głównej Megadeth w mojej opinii jest genialny.

No całkiem całkiem.
Ciekawe też, czy ten cały motyw ze świeczkami będzie jakoś wykorzystany na okładce "13".
No i co będzie miało miejsce za te 10 dni. Ale jestem prawie pewien, że jakiś singiel + okładka.
Cytuj:
BTW. Mam prośbę, może ktoś, kto na bieżąco odwiedza stronę zrobić screena i wrzucić go tu, gdy będzie się zapalać kolejna świeczka?

Jak się komuś będzie chciało, to czemu nie.
Zresztą i tak coś czuję, że te wszystkie motywy będą potem jakoś wykorzystane np. w środku wkładki do płyty. Chociaż w sumie taki patent badziej by pasował do jakiegoś albumu przekrojowego typu best of. No ale zobaczymy, co będzie...

PostWysłany: Sob Sie 27, 2011 21:01 
Rattlehead
Awatar użytkownika

No właśnie, chętnie bym wczorajszy symbol z KIMB zobaczył, jakby ktoś znalazł, to będę wdzięczny.

PostWysłany: Sob Sie 27, 2011 21:07 
Rattlehead

Proszę bardzo :)
Image

Ostatnio edytowany przez bialkomat, Sob Sie 27, 2011 21:58, edytowano w sumie 1 raz

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości