Aż dziw mnie bierze że jeszcze nie pisałem w tym temacie..
No więc zaczynajmy
Wake Up Dead-Genialny opener, gitary które zaczynają się w 0:51miażdżą mnie tak samo jak ostatnia solówka..naprawdę super kawałek, na koncertach jak i na płycie.
The Conjuring-Również bardzo dobry utwór, fajny tekst, ogólnie bardzo lubię, co tu więcej pisać.
Peace Sells-Kolejny klasyk, świetny tekst, i te basowe intro.
Devils Island-Tutaj również mamy do czynienia ze świetną kompozycją, uwielbiam te solówki na początku, wokal Rudego też nienaganny, a nawet bardzo dobry bym powiedział. Bardzo energiczny kawałek, chociaż piszę to nieco z sentymentu, bo teraz mnie zmęczył odrobinkę.
Good Mourning/Black Friday-(Mój głos)-I tutaj mamy już prawdziwą poezję...zaczyna się niewinnie, wręcz smutnie (ale za to jak klimatycznie) ta gitara w tle, i te solówki mnie rozpierdalają, i ten moment gdy Dave śpiewa ''Whoaaaaaa'', ciary.A po tym wszystkim mamy wściekłego rudego, z kawałkiem świetnego thrashu, i miażdżącego tekstu,szkoda że nie usłyszymy już tego numeru na żywo.. (podobnie Bad Omen, i The Conjuring)
Bad Omen-Na początku nie dostrzegałem piękna tego wałka, ot taki zwykły, ale po dokładniejszym przesłuchaniu (a nastało to dość niedawno), i zapoznaniu się z tekstem byłem kupiony, kawałek wyrąbisty. Intro jest cudowne, szczególnie na tym audio
http://www.youtube.com/watch?v=ZtWmhbBKJOg brzmi wręcz Diabelsko dobrze, i ten zaćpany głos Dave'a....This Is Bad Omen.
Ain't Superstitious-W zasadzie nie wiem czemu jest na płycie, da się tego słuchać ale zupełnie nie pasuje do płyty.
My Last Words-Genialny zamykacz, świetne chórki, Genialny bas, w zasadzie wszystko jest w nim świetne
.
I to by było na tyle
.