Atomic_steif napisał(a):
Cytuj:
na nową nie czekam wcale i na dzien dzisiejszy mam ją w głębokiej dupie bo sporo płyt ostatnio wyszło których Megadeth za chiny nie przebije
Tu się nie mogę z Toba zgodzić. W nurcie takiego powiedzmy dojrzałego thrash-heavy metalu jaki praktykuje np. Megadeth nie bardzo ma ich kto przebić. Nieliczne zespoły, może Metallica.
A dużo takich kapel lubię, od Exodusa przez Sodom po Overkilla czy Annihilatora. Poza tym ostatnim, z całą sympatią do trzech pierwszych- to zupełnie nie ten ring.
ale dlaczego się ograniczać tylko do thrashu ?
w ciagu ostatnich kilku lat wyszło wiele płyt z róznych gatunków 100 razy lepszych od ostatnich 3 płyt Megadeth razem wzietych, z przykładów podanych wyżej chociażby ostatnie Exodus czy Overkill
Cytuj:
Z albumu na album idą w inną stronę, mogę conajwyżej powiedzieć, że EG to taki nowy, lepszy UA. Nie da się pomylić ze sobą ich płyt, także są nieprzewidywalni, w odróżnieniu np. od Motorów, któych też cholernie lubię.
jeśli już to szli w inną strone w latach 90-tych, wlaśnie wtedy byli nieprzewidywalni bo nie wiadomo było jak bedą brzmieć, a na ostatnich 3 albumach (no wlaściwie to 4 ale TWNAH ma na tyle specyficzne brzmienie że się wyróżnia na tle ostatnich trzech) nie zmienili specjalnie brzmienia i grają generalnie to samo
spokojnie można byłoby zrobić z tego jeden zajebisty album, generalnie przewaga System polega tylko na lepszych solówkach
dlatego nierozumiem o co chodzi z tą nieprzewidywalnością
bo poza zmianami w składzie żadnej nie widze ani nie słysze