Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 12:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna

Jaką mieliście najdłuższą przerwe w słuchaniu Megadeth ?
słucham codziennie 26%  26%  [ 12 ]
kilka dni 26%  26%  [ 12 ]
kilka tygodni 26%  26%  [ 12 ]
kilka miechów 21%  21%  [ 10 ]
słucham "raz na rok" 2%  2%  [ 1 ]
Razem głosów : 47
Autor Wiadomość
PostWysłany: Śro Kwi 13, 2011 23:47 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Żułek napisał(a):
Marko napisał(a):
Co do umiejętności poszczególnych pałkarzy nie będę się wypowiadał, bo myślę, że chociaż każdy z nich się różnił, to jednak wszyscy wnosili do Megadeth coś swojego,

Drover wniósł głownie Chrisa i Juniora :lol:

Za Juniora - eternal szacun :mrgreen:

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 08:08 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Marko napisał(a):
A tak pozostając w temacie - największy sentyment mam jednak do Menzy, bo wiadomo - klasyczny skład, klasyczne płyty, najlepszy okres Megadeth...

Do dokładnie, pod tym względem Menza też będzie dla mnie zawsze numerem jeden.

PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 19:54 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
zmieniłem ankiete, generalnie ciekawi mnie to
jak myslicie ? słuchacie Megadeth codziennie z uporem maniaka czy raz na jakiś czas ?
ja doszedłem do wniosku że obecnie słucham ich sporadycznie :|
ostatnio na poczatku marca kiedy sobie kupiłem Live Ep czyli 2 miechy :!: :!:

czy to oznacza ze to już nie jest mój ulubiony zespół ?
a może po prostu nie mam ochoty ich słuchać ? co myslicie i jak jest z wami ? ;)

PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 19:56 
Warhorse
Awatar użytkownika

Miejscowość: Meppen GER
jestem maniakiem i slucham codziennie :D

CyberArmy Member#8373

PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 20:30 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Ostatnio owiele rzadziej słucham Megadeth, mam teraz zajawkę na Slayera od kilku miesięcy i Kreatora.

PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 21:49 
Moderator
Awatar użytkownika

Ja mam tak, że wielbię tę kapelę od dziecka, więc męczę praktycznie codziennie. Zdarzają się przestoje i potrafię nie słuchać ich nawet kilkanaście dni, ale to jest rzadkość.
Żułek napisał(a):
czy to oznacza ze to już nie jest mój ulubiony zespół ?
a może po prostu nie mam ochoty ich słuchać ?

Przejdzie Ci ;)

PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 22:00 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

hmm możliwe ale ten problem występuje coraz czesciej, w sumie nie pamietam abym w tym roku słuchał Megadeth z wlasnej woli nie licząc nabycia nowych płytek :|

PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 22:08 
Moderator
Awatar użytkownika

A ten promo singiel TOC udało Ci się wylicytować? ;)

PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 22:31 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

niet

PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 22:46 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Ja generalnie słucham często, jak mnie najdzie to i nawet po parę albumów dziennie. Zdarzają się przerwy nie dłuższe niż kilka tygodni, ale wtedy się często jakiś koncercik obejrzy w międzyczasie... :)

PostWysłany: Pią Maj 06, 2011 05:12 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
ja muszę przyznać że też nie słucham ich tak jak kiedyś.., teraz dopiero jestem w zaawansowanym stadium dkrywania np.testamentu, slayera, exodusu, i paru innych kapel,,może ktoś się będzie śmiał że dopiero teraz ale kiedyś nie interesowało mniev nic poza właśnie mega.
jednak mam teraz większe rozeznanie i wiem że nic nie jest w stanie przebić rudego.. nic.

PostWysłany: Śro Cze 01, 2011 22:10 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

widze że wiele osób słucha czesto Mega :)

być może jestem za stary już na słuchanie w kółko tego samego i potrzenuje dłuższych przerw ;)

aby nie robić burdelu tutaj dokończe co ja tam chciałem

Atomic_steif napisał(a):
Sama myśl o premierze nowej płyty pod koniec roku przyprawia mnie o dreszcze i wyciska strugi zimnego potu:D

ostatnio chyba tak naprawde czekałem na System na którym szczerze mówiąc się zawiodłem :roll:
potem na UA i Endgame w sumie bez emocji, raczej ciekawość
na nową nie czekam wcale i na dzien dzisiejszy mam ją w głębokiej dupie bo sporo płyt ostatnio wyszło których Megadeth za chiny nie przebije :D

Cytuj:
straciliby jedną ze swoich największych muzycznych zalet jaką jest nieprzewidywalność.

masz chyba na mysli ciągłe zmiany składu ? :P
bo inaczej troche to śmiesznie brzmi biorąc pod uwage ostatnie 10 lat ;)

PostWysłany: Śro Cze 01, 2011 23:45 
Hook In Mouth

Cytuj:
ostatnio chyba tak naprawde czekałem na System na którym szczerze mówiąc się zawiodłem

No, niezła jest, ale ten album lubię akurat jakoś troszkę mniej.
Cytuj:
na nową nie czekam wcale i na dzien dzisiejszy mam ją w głębokiej dupie bo sporo płyt ostatnio wyszło których Megadeth za chiny nie przebije

Tu się nie mogę z Toba zgodzić. W nurcie takiego powiedzmy dojrzałego thrash-heavy metalu jaki praktykuje np. Megadeth nie bardzo ma ich kto przebić. Nieliczne zespoły, może Metallica.
A dużo takich kapel lubię, od Exodusa przez Sodom po Overkilla czy Annihilatora. Poza tym ostatnim, z całą sympatią do trzech pierwszych- to zupełnie nie ten ring.

Cytuj:
masz chyba na mysli ciągłe zmiany składu ?
bo inaczej troche to śmiesznie brzmi biorąc pod uwage ostatnie 10 lat

Zmiany składu nie mają za dużego wpłwu na muzykę Mega:) Z albumu na album idą w inną stronę, mogę conajwyżej powiedzieć, że EG to taki nowy, lepszy UA. Nie da się pomylić ze sobą ich płyt, także są nieprzewidywalni, w odróżnieniu np. od Motorów, któych też cholernie lubię.

PostWysłany: Czw Cze 02, 2011 02:16 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Atomic_steif napisał(a):
Cytuj:
na nową nie czekam wcale i na dzien dzisiejszy mam ją w głębokiej dupie bo sporo płyt ostatnio wyszło których Megadeth za chiny nie przebije

Tu się nie mogę z Toba zgodzić. W nurcie takiego powiedzmy dojrzałego thrash-heavy metalu jaki praktykuje np. Megadeth nie bardzo ma ich kto przebić. Nieliczne zespoły, może Metallica.
A dużo takich kapel lubię, od Exodusa przez Sodom po Overkilla czy Annihilatora. Poza tym ostatnim, z całą sympatią do trzech pierwszych- to zupełnie nie ten ring.

ale dlaczego się ograniczać tylko do thrashu ? ;)
w ciagu ostatnich kilku lat wyszło wiele płyt z róznych gatunków 100 razy lepszych od ostatnich 3 płyt Megadeth razem wzietych, z przykładów podanych wyżej chociażby ostatnie Exodus czy Overkill

Cytuj:
Z albumu na album idą w inną stronę, mogę conajwyżej powiedzieć, że EG to taki nowy, lepszy UA. Nie da się pomylić ze sobą ich płyt, także są nieprzewidywalni, w odróżnieniu np. od Motorów, któych też cholernie lubię.

jeśli już to szli w inną strone w latach 90-tych, wlaśnie wtedy byli nieprzewidywalni bo nie wiadomo było jak bedą brzmieć, a na ostatnich 3 albumach (no wlaściwie to 4 ale TWNAH ma na tyle specyficzne brzmienie że się wyróżnia na tle ostatnich trzech) nie zmienili specjalnie brzmienia i grają generalnie to samo
spokojnie można byłoby zrobić z tego jeden zajebisty album, generalnie przewaga System polega tylko na lepszych solówkach

dlatego nierozumiem o co chodzi z tą nieprzewidywalnością
bo poza zmianami w składzie żadnej nie widze ani nie słysze ;)

PostWysłany: Czw Cze 02, 2011 22:24 
Hook In Mouth

Tu nie dojdziemy do porozumienia, nie ma bata:D Mamy różne zdania na ten temat. Bo ja oceniam ostatnią twórczość Megadeth praktycznie tak wysoko, jak ich klasyczne dzieła. Doszli moim zdaniem do perfekcji technicznej i to mi cholernie imponuje. Na ostatnich płytach trafiają się kawałki takie powiedziałbym- bez echa, które traktuje jako wypadki przy pracy, które zdarzają się każdemu człowiekowi. Generalnie Rudy generator piosenek działa idealnie, pomocników ma świetnych i wychodzi to fantastycznie. Teksty na czasie, współczesne i dające do myślenia, z podkładem muzycznym najwyższych lotów.
Ja lubię Exodusa, Overkilla i dużo innych zespołów, ale na prawdę oni są dla mnie numerem jeden. Absolutnym numerem jeden !!
I mimo dziwnego charakteru Dave'a przynajmniej z jednym rzesza ludzi powinna brać z niego przykład: miej wszystko w dupie, pracuj nad sobą...a dojdziesz do celu !!!

PostWysłany: Czw Cze 02, 2011 22:32 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

super ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie :P

Atomic_steif napisał(a):
I mimo dziwnego charakteru Dave'a przynajmniej z jednym rzesza ludzi powinna brać z niego przykład: miej wszystko w dupie, pracuj nad sobą...a dojdziesz do celu !!!

hmm dziwne stwierdzenie, jakbyś słuchał Megadeth od wczoraj i nie znał rudego :P

PostWysłany: Sob Cze 04, 2011 22:52 
Hook In Mouth

Cytuj:
ale dlaczego się ograniczać tylko do thrashu ?

Zawsze mogę spróbować ją porównać do ''The Fame'' Lady Gagi. Nie wiem tylko po co to robić. Nie widzę sensu, żeby porównywać ze sobą rzeczy różne, z całkiem innej beczki. Zestawiać obok siebie ostatnią płytę Mega i Judasów, czy Ironów, albo jakiegoś dajmy na to Rozpierdalatoro-666-Szatanatora, bo to wszystko metal. Maluch i Kamaz, jedno i drugie to samochody...
Na prawdę kierunek, który obrała Mega, jest w moim odczuciu najlepszym możliwym, idealne ukoronowanie lat grania metalu najwyższych lotów. Ostatni Exodus, Sodom zwłaszcza, Overkill - to jest dobre, albo i bardzo dobre, świetne, fantastyczne. Ale Endgame jest poza tym jeszcze genialny - i niech tylko kolejna płyta nie będzie odeń słabsza.

PostWysłany: Sob Cze 04, 2011 23:02 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Atomic_steif napisał(a):
Cytuj:
Endgame jest poza tym jeszcze genialny

Jezus Maria! Kaj? Dobry album, ale bądźmy obiektywni... Jeśli Endgame jest genialny, to dzieła Coronera potrzebują chyba oddzielnej skali do oceny...

PostWysłany: Nie Cze 05, 2011 00:41 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Atomic_steif napisał(a):
Cytuj:
ale dlaczego się ograniczać tylko do thrashu ?

Zawsze mogę spróbować ją porównać do ''The Fame'' Lady Gagi. Nie wiem tylko po co to robić. Nie widzę sensu, żeby porównywać ze sobą rzeczy różne, z całkiem innej beczki.

no ja pierdole :roll: ale kto tu mówi o Lady Gaga zaraz no bez przesady, chodzi mi o generalnie o metal, to Megadeth sie ostatnio niczym nie wyróżnia

Cytuj:
Na prawdę kierunek, który obrała Mega, jest w moim odczuciu najlepszym możliwym, idealne ukoronowanie lat grania metalu najwyższych lotów. Ostatni Exodus, Sodom zwłaszcza, Overkill - to jest dobre, albo i bardzo dobre, świetne, fantastyczne. Ale Endgame jest poza tym jeszcze genialny - i niech tylko kolejna płyta nie będzie odeń słabsza.

kurwa nierozumiem
o ile Exodus cy Overkill są w pewnym stopniu ograniczone to Megadeth zawsze wskakiwało prrzed szereg co w pewien sposób wpływało na ich brzmienie ale w ostatnim czasie grają mniej wiecej to samo, dlatego nie kumam czemu Endgame miałoby być lepsze od innych płyt

PostWysłany: Nie Cze 05, 2011 09:41 
Hook In Mouth

Ja już nie wiem, raz piszesz, że źle, bo się powtarzają grając odgrzewane kotlety, a wcześniej, że źle i niedobrze, bo czasy RIP minęły i nie wrócą. Znaleźli sobie styl, który im pasuje (no i mnie też, stąd mój upór) i niech go grają, z każdym albumem inaczej do niego podchodząc. Wybijali się nieraz przed szereg, to prawda, niektórzy się na to decydowali, i bardzo, ale to bardzo za to obrywali swego czasu. Na tym polega szukanie własnego brzmienia, celu, a ten się może z wiekiem zmieniać.
Glenn Tipton kiedyś powiedział, że jak się gra metal 20 czy 30 lat, to każdy album wywołuje kontrowersje i absolutnie nie da się wszystkim dogodzić, cokolwiek by się nie nagrało Doświadczone chłopisko, ma rację.
A na za zakończenie, Marszałek Piłsudski kiedyś powiedział, że racja jest jak dupa - każdy ma swoją :)
Pozdrawiam

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 427 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości