Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Nie Lis 24, 2024 03:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 76  Następna

Najlepszy album to
Kill 'Em All 19%  19%  [ 18 ]
Ride the Lightning 27%  27%  [ 26 ]
Master of Puppets 20%  20%  [ 19 ]
...And Justice for All 25%  25%  [ 24 ]
Black Album 5%  5%  [ 5 ]
Load 2%  2%  [ 2 ]
Re-Load 0%  0%  [ 0 ]
St. Anger 1%  1%  [ 1 ]
Death Magnetic 1%  1%  [ 1 ]
Razem głosów : 96
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Metallica
PostWysłany: Pon Kwi 25, 2011 18:38 
Droogie
Awatar użytkownika

Nawet lubię, ale jak dla mnie zespół ten jest jednak mocno przereklamowany. Po czarnej płycie ich twórczość mnie ani trochę nie przyciąga, co więcej, wydaje mi się żenująca....
KEA - dobre thrashowe granie, co prawda produkcja jest kiepska ale kompozycyjnie album jest rewelacyjny, szkoda tylko, że trochę jednostajny. 9/10
RTL - drugi album i już najlepszy w historii zespołu :D genialna płyta, jedna z najlepszych w historii metalu i w ogóle cud, miód i orzeszki - w przeciwieństwie do debiutu ta płyta jest bardzo zróżnicowana a przy tym równa, no i przede wszystkim mamy tu Creeping Death, które spokojnie mogę nazwać najlepszym thrashowym kawałkiem Mety ;) 10/10
MoP - trochę przereklamowane ale nadal bardzo dobre granie, cholernie lubię utwór tytułowy, Disposable, Sanitarium, Battery i Oriona, reszta kawałków już mnie tak nie jara ale wciąż trzyma dość wysoki poziom. 8/10
AJFA - druga po RTL najlepsza płyta, prawie wszystkie numery wchodzą mi bez popity tylko Eye of the Beholder jest jakieś takie bezpłciowe, dodatkowo to wydawnictwo ma genialny, chłodny klimat, oraz taki progresywny posmak (choćby utwór tytułowy). 9+/10
Metallica - tu już się zaczynają zalążki tego bezjajecznego i komercyjnego grania jak na następnych albumach, aczkolwiek w sumie płyta sama w sobie zła nie jest. Świetne Enter Sandman i Sad But True, reszta też nienajgorsza oprócz przesłodzonego NEMa, którego odsłuchiwanie wywołuje u mnie odruch wymiotny :evil: 7+/10
Load - mieszajcie mnie z błotem, ale ja nie widzę tu żadnego numeru, który wywoływałby u mnie jakiekolwiek emocje. Album w ogóle nie zapada w pamięć, i zwyczajnie nudzi, chociaż wyrywkowo da się tego jako tako posłuchać. 5/10
Reload - bardzo mi się podobają Fuel i The Memory Remains, a reszta to podobny poziom co Load. 5+/10
St. Anger - bez komentarza :roll:
Death Magnetic - sraka a nie powrót do korzeni, oprócz świetnego All Nightmare Long reszta to nudne granie bez jaj. 4/10

Image
Image

PostWysłany: Pon Kwi 25, 2011 19:58 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

kamcio_ napisał(a):
reszta też nienajgorsza oprócz przesłodzonego NEMa, którego odsłuchiwanie wywołuje u mnie odruch wymiotny :evil

jasne :)

PostWysłany: Pon Kwi 25, 2011 19:59 
Droogie
Awatar użytkownika

Serio - naprawdę nie lubię tego kawałka i nie rozumiem jego fenomenu. Chociaż z tym odruchem wymiotnym jednak przesadziłem :P

Image
Image

PostWysłany: Pon Kwi 25, 2011 22:06 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
kamcio_ napisał(a):
Death Magnetic - sraka a nie powrót do korzeni, oprócz świetnego All Nightmare Long reszta to nudne granie bez jaj. 4/10

My Apocalypse i Judass Kiss mają jaja. Instrumental swoją drogą też jest niczego sobie. Może i faktycznie DM to nie jest powrot do korzeni, jakiego się ludzie spodziewali i na jaki liczyli, ale album i tak jest zaskakująco dobry w porównaniu z tym, co zespół grał przez ostatnie półtora dekady.

PostWysłany: Pon Kwi 25, 2011 22:38 
Droogie
Awatar użytkownika

fiXXXer_85 napisał(a):
kamcio_ napisał(a):

My Apocalypse i Judass Kiss mają jaja. Instrumental swoją drogą też jest niczego sobie. Może i faktycznie DM to nie jest powrot do korzeni, jakiego się ludzie spodziewali i na jaki liczyli, ale album i tak jest zaskakująco dobry w porównaniu z tym, co zespół grał przez ostatnie półtora dekady.

W porównaniu z tym co zespół grał przez ostatnie półtora dekady to faktycznie dobra płyta, ale to żadne wielkie osiągnięcie. Natomiast w porównaniu z nowymi wydawnictwami Megadeth i Slayera (na upartego również Anthraxu, ale ich najnowszy album jest z 2003r.) ta płyta wypada po prostu blado, a i jak na mój gust sama w sobie jakaś genialna nie jest.
Co do jajeczności MA i JK - chyba mamy inne definicje ''posiadania jaj'' :P MA to sraczka okrutna moim zdaniem, mialo wyjść chyba coś w stylu Dyers Eve a wyszedł jakiś kabaret :lol: A JK faktycznie da się słuchać, ale jak na mój gust kawałek ten na dłuższą metę ( ;) ) jest po prostu mało wyrazisty i zwyczajnie nudny.

Image
Image

PostWysłany: Pon Kwi 25, 2011 22:40 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
kamcio_ napisał(a):
MA to sraczka okrutna moim zdaniem, mialo wyjść chyba coś w stylu Dyers Eve a wyszedł jakiś kabaret :lol:

kabaret może nie ale napewno najgorszy na płycie i wlaściwie jedyny którego nie słucham

PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 14:17 
Head Crusher

Ja mam takie somo zdanie co Fixxx. DM nie miało prawa stac sie drugim Masterem czy RtL, ale po tylu chudych latach od razu robi wrazenie zaskakujaco udanej płyty jak na Metallike. Z niewymienionych utworow powala mnie jeszcze Cyanide i This Was My Life. Po tych wszystkich Loadach, Angerach, płytach z orkiestrami i innnych bzdurach -nowa Meta to jest po prostu objawienie.
A z My Apocalipse wyszedł Slayer. Wielki plus dla Mety, że potrafi tak doładowac na starosc. Jednak.

PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 17:40 
Rattlehead
Awatar użytkownika

No i piąteczka ;)

PostWysłany: Pon Maj 09, 2011 12:45 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

zostałem fanem DM :mrgreen:

Image

PostWysłany: Pon Maj 09, 2011 14:35 
Rattlehead
Awatar użytkownika

...Ale wielka dziura... :lol:

PostWysłany: Pon Maj 09, 2011 15:22 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
zostałem fanem DM :mrgreen:

Image

Wielkie... płyty CD?

PostWysłany: Śro Maj 18, 2011 22:49 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Komentarz z overkilla na temat produkcji następnego albumu Mety:

"'Endgame' Megadeth brzmi jak każdy inny, nowy metalowy album. Nie ma za to drugiej płyty, która brzmiałaby jak 'Death Magnetic'. Metallica zawsze się wyróżniała pod tym względem i nie sądzę, żeby z nowym albumem miało się to zmienić."

Ale jajca, prawie spadłem z krzesła :lol:

PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 06:32 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
No fakt, tak chujowej produkcji jak DM nie słyszałem dawno więc w zupełności się z nimi zgadzam :) a jeżeli następna płyta będzie brzmieć równie kiepsko to dopiero będą jajca :P

PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 10:17 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

nie chodzi o produkcje która jest dobra tylko o brzmienie które jest zjebane przez ustawienie wszystkich gałek na full, wersja płyty z Guitar Hero brzmi o wiele lepiej gdyż jest tego pozbawiona

PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 23:03 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Bardziej mi chodziło o pokazanie toku myślenia fanatyków Mety, ktorzy uważają, że "Metallica nie popełnia błędów, ona robi wszystko po swojemu, więc wszystko co stworzy jest wyjątkowe" :)

PostWysłany: Czw Maj 19, 2011 23:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

fiXXXer_85 napisał(a):
Bardziej mi chodziło o pokazanie toku myślenia fanatyków Mety, ktorzy uważają, że "Metallica nie popełnia błędów, ona robi wszystko po swojemu, więc wszystko co stworzy jest wyjątkowe" :)

na overkillu tam takich pełno ;)

PostWysłany: Sob Maj 21, 2011 18:54 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
Miłość jest ślepa.

PostWysłany: Czw Cze 16, 2011 11:29 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Metallica nagra płyte z ............. Lou Reedem :roll:

Cytuj:
Z oficialnej:
Kilka miesięcy temu nasz Kirk Hammett wspomniał o nowym projekcie Metalliki, który „nie jest prawdziwie w 100% nagraniem Metalliki”. O ile Kirk nieco za wcześnie zaczął o tym mówić (i został przykładnie ukarany serią klapsów), to jesteśmy niezmiernie dumni mogąc ogłosić, że właśnie zakończyliśmy nagrywanie pełnego albumu będącego współpracą z nikim innym jak legendarnym Lou Reedem.

Od czasu kiedy to mieliśmy przyjemność wspólnego występu z Lou na 25-leciu Rock and Roll Hall of Fame w Madison Square Garden w październiku 2009 chodziła po nas myśl, aby nagrać razem album. Kilku przebiegłych mieszkańców Bay Area być może widziało ostatnie newsy o zwiedzaniu ostatnio przez Lou Reeda wspaniałego San Francisco, bo faktycznie i pracowaliśmy i obijaliśmy się w naszym studio w HQ przez ostatnich kilka miesięcy. W tym z błyskawiczną prędkością jak na Metallikę projekcie nagraliśmy dziesięć kawałków w tym czasie, ale w tym momencie nie jesteśmy jeszcze do końca pewni, kiedy to usłyszycie. Jesteśmy więcej niż podekscytowani podzieleniem się z wami tym, że sesja nagraniowa zakończyła się w ubiegłym tygodniu.

Prawdziwy motywator i co tu dużo mówić, jeden z najbardziej wpływowych twórców piosenek, muzyków i wykonawców w historii muzyki, praca Lou z Velvet Underground oraz ta solowa ma tak trwałą jakość, że od dawna była czczona i szanowana przez nas i wielu naszych rówieśników. Nie możemy się doczekać, aż przesłuchacie skończonego albumu i jak lubimy tutaj mówić, przeglądajcie to miejsce po więcej informacji... Wrócimy z większą ilością szczegółów jak się wykrystalizują.

Za RollingStone.com:
Płyta nie ma jeszcze tytułu, ale jest połączeniem albumu Berlin Lou Reeda z ’73 roku oraz Master of Puppets Metalliki z ’86. Znane są dwa tytuły utworów:

"Pumping Blood" - otwierane burdonem [długim, stały dźwiękiem, stanowiącym podstawę harmoniczną, trwającą przez większą część, a nawet cały utwór] przechodzącym w crunching march, a następnie speed metalowy napęd łamany przez sekcje swobodnego opadania [free-fall], trwa siedem minut.

"Mistress Dread" - zawiera wokal Reeda śpiewającego do nieustannego riffu staccato [technika artykulacji w grze na instrumentach muzycznych, w której kolejne dźwięki są grane oddzielnie, ze skracaniem ich wartości] granego w maniakalnej prędkości.

Lou Reed: „To mariaż stworzony w niebie. Byłem o tym przekonany od pierwszego dnia, gdy razem zagraliśmy. ’Człowieku, to perfekcja, tuż przede mną’. Oni wnoszą Metallikę z całą swoją mocą. A ponieważ są tak bardzo zaangażowani, to gdzie bym nie poszedł, są ze mną.”

Lars Ulrich: „Nie wydaje mi się, abyśmy kiedykolwiek czuli się tak wolni. Nie ma niczego, co by nam wyznaczało granicę, nic, co sprawiałoby, że moglibyśmy powiedzieć: ’Oh, co się stanie jeśli pójdziemy w tym kierunku? To dla nas za mocne’. Nasza [wskazując na Reeda] siła tkwi w tym, że czuliśmy, że nie możemy wylądować w złym miejscu.”

Lou Reed: „Od tamtego momentu [wspólnego zagrania na Rock and Roll Hall of Fame], że jesteśmy stworzeni dla siebie. [Na początku miął to być mój stary materiał, nagrany na potrzeby Lulu, teatralnej produkcji opartej na powieści Franka Wedekinda] odrzucone śmieci, o których nikt nie pamięta, [ale zmieniło się to na tydzień przed rozpoczęciem nagrywania].

James Hetfield: ”Lars i ja przesłuchaliśmy ten materiał i pomyśleliśmy: ’Wow, to coś zupełnie innego.’ Na początku było to przerażające, bo to muzyka była tak otwarta, ale potem pomyślałem: ’To może zaprowadzić wszędzie’. [Zaczęliśmy pisać materiał w oparciu o rytmy wokalne i elektroniczne wzory z tych demówek].”

Kirk Hammett: ”To nie brzmi tak, jakbyśmy byli tylko zespołem w jego tle. To brzmi jak całkiem inny zespół, jak sytuacja, w której nigdy wcześniej nie byliśmy.”

Robert Trujillo: ”To stworzy z nas lepszy zespół.”

Lars Ulrich dopowiada, że album jest ukończony w 90%, ale nie ma jeszcze dokładnych planów jego wydania. Lou Reed nie ma kontraktu płytowego z żadną wytwórnią, Metallica nie należy już do Warner Bros. Lars: ”Jesteśmy wolni, aby iść gdzie chcemy. Oczywiście jestem podekscytowany tym, że ludzie to usłyszą, jakby nie było, wydaje się ona nam słuszny.”

James Hetfield: „Powiedziałem Lou, że chcę być tam, gdzie ludzie to usłyszą. Chcę zobaczyć ich miny.”

eeeeee no nie wiem, czyli co oni bedą grać ?
może powinno zmienić nazwe za Shitallica

PostWysłany: Czw Cze 16, 2011 14:15 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Poczekaj na efekty, później będziesz przewracał oczami ;)

PostWysłany: Czw Cze 16, 2011 14:52 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

pewnie że poczekam, nawet pewnie je kupie ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość