Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Śro Lis 27, 2024 00:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 241 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: The Beatles
PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 17:14 
Head Crusher

Obiecany skan:
http://img402.imageshack.us/img402/5254/0000001114a.jpg

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 20:42 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Yer Blue napisał(a):
Swoja droga, nie wiedziałem, że nie lubisz Love You To, Within You czy Inner Light

Nie napisałem przecież nigdzie, że "nie lubię", tylko że "te wszystkie jego wschodnie i uduchowione wycieczki nie za każdym razem mi odpowiadały" ;)
Innymi słowy bardziej wolę Harrisona spod znaku While My Guitar..., Something, Here Comes..., Not Guilty czy płyty All Things Must Pass itp. niż Harrisona upalonego, medytującego kombinatora spod znaku kryszny hare hare ;)

A tak trochę poważniej:
Generalnie bardzo lubię inspirowanie się muzyką wschodu jak również brzmienie sitaru, chociaż raczej w dużo bardziej subtelnej i wyważonej formie jak np. w Norwegian Wood. Utwory, które wymieniłeś są OK, ale moim zdaniem Harrison poszedł chyba o ten jeden kroczek za daleko.
Within You Without You jest poza tym trochę przydługi i lekko męczy, natomiast melodyka z Inner Light jakoś zawsze kojarzyła mi się z Sydem Barrettem ;) Wiesz Matilda Mother, Chapter 24, Scarecrow i te klimaty ;) Ale to tylko takie moje skojarzenia... :)

Cytuj:

No no :)
Nic tylko pogratulować zaistnienia na łamach TR ;)

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 16:38 
Head Crusher

Dzisiaj Cie spytam Bialkomat o 2 kwestie:
1. Co sądzisz o "Love"? To wg mnie najbardziej kontrowersyjny projekt jaki kiedykolwiek zaistniał, a najbardziej mnie boli fakt, że wiekszosci sie on podoba. W sumie jak dotad spotkałem sie tylko z dwiema negatywnymi i to skrajnie - ocenami - Weissa z Teraz Rocka (jego recenzja po prostuz masakrowała ten projekt) oraz Tymona, który troche niewinnie odniosł sie w audycji, ale swego czasu pojechał też grubo po "Love". Ciekaw jestem jaki Ty masz stosunek to tych remiksów.

2. REMASTERY. Jakoś nam ten temat umknał zupełnie, a jest to z prewnscia wydarzenie. Jakie masz zdanie?

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 18:34 
Rattlehead

Yer Blue napisał(a):
1. Co sądzisz o "Love"? To wg mnie najbardziej kontrowersyjny projekt jaki kiedykolwiek zaistniał, a najbardziej mnie boli fakt, że wiekszosci sie on podoba. W sumie jak dotad spotkałem sie tylko z dwiema negatywnymi i to skrajnie - ocenami - Weissa z Teraz Rocka (jego recenzja po prostuz masakrowała ten projekt) oraz Tymona, który troche niewinnie odniosł sie w audycji, ale swego czasu pojechał też grubo po "Love". Ciekaw jestem jaki Ty masz stosunek to tych remiksów.

Przyznam się bez bicia - nie jestem do końca pewien, czy kiedykolwiek chociaż raz w całości przesłuchałem tą płytę. Jeśli chodzi o mój stosunek do niej, to jest on raczej negatywny, ale to wynika raczej z takiej odgórnej niechęci do tego typu wynalazków i generalnie nie zaprzątuję sobie nimi specjalnie głowy, nawet jeśli tyczą się moich ulubionych zespołów. Moim zdaniem są po prostu zupełnie niepotrzebne. Tak więc nie posiadam, nie słucham i tyle.
Cytuj:
REMASTERY. Jakoś nam ten temat umknał zupełnie, a jest to z prewnscia wydarzenie. Jakie masz zdanie?

Z remasterami natomiest jest już OK, chociaż nie da się ukryć, że w przypadku takiego zespołu jak The Beatles tyczy się to dosyć delikatnej i wrażliwej materii. Juz same ich zapowiedzi wzbudzały przecież niemałą burzę i kontrowersje. Przyznam się szczerze, że na początku też miałem mieszane uczucia i spodziewałem się niewiadomo czego, ale moim zdaniem wyszło to bardzo dobrze - przede wszystkim zrobili to z dużym wyczuciem, szacunkiem dla oryginałów itp. i ogólnie rzecz biorąc nie przekombinowali. Inna też sprawa, że nie jestem typem audiofila czy beatlofila i być może się mylę... ;)
W każdym razie moje zdanie jest takie, że absolutnie żadnej wtopy czy profanacji nie było :) A być może nawet wręcz przeciwnie ;)

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 14:13 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Yer Blue napisał(a):

Przyznam się bez bicia - nie jestem do końca pewien, czy kiedykolwiek chociaż raz w całości przesłuchałem tą płytę. Jeśli chodzi o mój stosunek do niej, to jest on raczej negatywny, ale to wynika raczej z takiej odgórnej niechęci do tego typu wynalazków i generalnie nie zaprzątuję sobie nimi specjalnie głowy, nawet jeśli tyczą się moich ulubionych zespołów. Moim zdaniem są po prostu zupełnie niepotrzebne. Tak więc nie posiadam, nie słucham i tyle.

No i fajnie, mam identycznie :) Myślisz, że dałbym rade przezyć zmasakrowanie najblizej mi muzyki - NO WAY! trzeba sie szanowac. Słyszałem fragmenty i uważam, że to najgłubsza rzecz jaka mozna zrobić z muzyka Beatlesów, muzyka dopracowana i genialna.
Szokujace jest to, ze ten remiks zaliczono do dyskografii Beatlesów. Nonsens.

bialkomat napisał(a):
Cytuj:
REMASTERY. Jakoś nam ten temat umknał zupełnie, a jest to z prewnscia wydarzenie. Jakie masz zdanie?

Z remasterami natomiest jest już OK, chociaż nie da się ukryć, że w przypadku takiego zespołu jak The Beatles tyczy się to dosyć delikatnej i wrażliwej materii. Juz same ich zapowiedzi wzbudzały przecież niemałą burzę i kontrowersje. Przyznam się szczerze, że na początku też miałem mieszane uczucia i spodziewałem się niewiadomo czego, ale moim zdaniem wyszło to bardzo dobrze - przede wszystkim zrobili to z dużym wyczuciem, szacunkiem dla oryginałów itp. i ogólnie rzecz biorąc nie przekombinowali. Inna też sprawa, że nie jestem typem audiofila czy beatlofila i być może się mylę... ;)
W każdym razie moje zdanie jest takie, że absolutnie żadnej wtopy czy profanacji nie było :) A być może nawet wręcz przeciwnie ;)

No dokladnie!
Też miałem obawy (po "Love" spodziewać sie można byłó wszystkiego ;)), ale jednak tym razem zrobili cos pozytecznego - płyty brzmia lepiej, słychać każdy niuans, wokal spiewa ci prawie do ucha i wszystko starannie wydano. Wydaniem Białego Albumu mozan sie rozkoszować bez reszty. Zreszta tylko ten remaster posiadam ;) Reszte poki co słychałem tylko w MP3.
Dzis pierwszy raz posłucham MMT w mono, podobno słychas róznice w miksie.
Apropos MMT - nie wiem czy wiesz ale ten remaster sprzedał sie najsłabiej - gorzej nawet od Yellow Submurine i With TB. W ogole mam wrażenie, że sporo ludzi nie wie o jego istenieniu - przykladowo Sierota Sierocki w teleekspresie wspomnial o MMT, że to ...plyta koncertowa. Na bank jej nie słyszał. Stad mało kto go kupuje, mysla pewnie, że to jakiś skladak...albo koncertówka :lol:

PS. A najlepiej sprzedał sie u nas Biały Album :D Pewnie dlatego, że 2 plyty za prawie ta sama cene co 1CD. Abbey Road drugi, Pieprz trzeci. W czołowce, co mnie bardzo cieszy - Help!

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 14:59 
Rattlehead

Yer Blue napisał(a):
Apropos MMT - nie wiem czy wiesz ale ten remaster sprzedał sie najsłabiej - gorzej nawet od Yellow Submurine i With TB. W ogole mam wrażenie, że sporo ludzi nie wie o jego istenieniu - przykladowo Sierota Sierocki w teleekspresie wspomnial o MMT, że to ...plyta koncertowa. Na bank jej nie słyszał. Stad mało kto go kupuje, mysla pewnie, że to jakiś skladak...albo koncertówka :lol:

Co za debil z tego sierockiego...
Rzeczywiście szkoda tego MMT, ale w gruncie rzeczy nie jest to w 100% regularne wydawnictwo, więc może dlatego do dzisiaj to pokutuje i ta płyta jest traktowana tak po macoszemu :roll:

PostWysłany: Wto Mar 30, 2010 16:46 
Ja też zupełnie nie rozumiem fenomenu Beatlesów.
Szanuję ich za to, co zrobili ogólnie dla muzyki, ale sam lubię tylko kilka ich utworów.
Ot, taka muzyczka do pobujania się.

PostWysłany: Pon Paź 18, 2010 15:40 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
kupił ktoś dvd o Lennonie ? bo jutro wychodzi o Led Zappelin i chciałbym wiedziec czego moge sie spodziewać w razie ewentaulnego kupna

PostWysłany: Pon Paź 18, 2010 16:39 
Head Crusher

DVD zawiera ponoc sporo cierkawego materiału (typu niepublikowane wywiady itp.), tak słyszałem. Tylko wydanie jest koszmarne, np ksiazeczka z debilnym przekładem tekstów.
Pewnie z LZ bedzie podobnie, na pewno bedzie co obejrzec.

PostWysłany: Pon Paź 18, 2010 16:40 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

a coś konkretnego ? jakieś klipy, kulisy, fragmenty koncertów ? bo jesli same wywiady to lipa

PostWysłany: Pon Paź 18, 2010 16:47 
Head Crusher

ZERO jakiejkolwiek muzyki.

PostWysłany: Pon Paź 18, 2010 17:27 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

aha czyli można se darować

PostWysłany: Pią Lis 19, 2010 17:23 
Head Crusher

Białko, tak sie zapytam, czy słuchałes może tego mojego ex-beatlesowskiego składaka? Wiesz, że ja słucham regularnie, a tym samym All Things Must Pass, Imagine i Ram praktycznie przestały dla mnie istniec, oczywiscie sa genialne ale wymeiszane ze soba to zupełnie inny stopien frajdy :)

PostWysłany: Pią Lis 19, 2010 17:30 
Rattlehead

Oj niee, w sumie już od dawna nie włączałem sobie Beatlesów.
Ostatnio cinsnę głownie NKR-y - różne Arcadiumy, East of edeny, T2, Cressidy, Springi, Greenslade'y, High Tide'y oraz makarony - co pewnie tez Ciebie ucieszy :)

PostWysłany: Pią Lis 19, 2010 17:38 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Oj niee, w sumie już od dawna nie włączałem sobie Beatlesów.
Ostatnio cinsnę głownie NKR-y - różne Arcadiumy, East of edeny, T2, Cressidy, Springi, Greenslade'y, High Tide'y oraz makarony - co pewnie tez Ciebie ucieszy :)

Wiesz co, akurat od 3 dni katauje na ostro Arcadium, nawet dzis zdazyłem przesłuchac 5 utworów. Ja tak mam, że nie słucham czegos pól roku a potem przez 2 tygodnie zyje tylko ta plyta, potem znow pol roku przerwy i znow...."Braethe Awhile" to dla mnie scisła czołowka najjepszych plyt ever. East Of Eden juz dawno nie słuchałem, kto wie co sie stanie jak włacze sobie debiucik po tej rozłace...

Nie znam Greenslade (znaczy wiem co nieco o zespole i skladzie - muzyki zero). Dobre to jest?

PostWysłany: Nie Lis 21, 2010 02:51 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Cytuj:
Dla amerykańskiego rynku muzycznego dużym wydarzeniem było niedawne pojawienie się pełnego katalogu utworów The Beatles w internetowym sklepie iTunes. To doskonała okazja, by przyjrzeć się, które piosenki Beatlesów cieszą się największą popularnością 40 lat po rozwiązaniu słynnej grupy.

Najczęściej ściąganą z iTunes piosenką Liverpoolczyków okazała się "Here Comes The Sun" z 1969 roku. Autorem tego utworu jest gitarzysta Beatlesów, George Harrison. Za produkcję odpowiadał George Martin. Singel pochodzi z albumu "Abbey Road".

Na 2. miejscu na liście najchętniej ściąganych obecnie piosenek Beatlesów znalazł się przebój "Let It Be" z 1970 roku, natomiast 3. pozycja przypadła "In My Life" z 1965 roku. Czołowa dziesiątka przedstawia się następująco:

1. "Here Comes The Sun"
2. "Let It Be"
3. "In My Life"
4. "Come Together"
5. "Blackbird"
6. "Hey Jude"
7. "With A Little Help From My Friends"
8. "Twist And Shout"
9. "While My Guitar Gently Weeps"
10. "Yesterday"

a co na to nasi eksperci ? ;)

PostWysłany: Pon Lis 22, 2010 17:12 
Head Crusher

1. "Here Comes The Sun"
2. "Let It Be"
3. "In My Life"
4. "Come Together"
5. "Blackbird"
6. "Hey Jude"
7. "With A Little Help From My Friends"
8. "Twist And Shout"
9. "While My Guitar Gently Weeps"
10. "Yesterday"

Ja wiem, taka sobie ta lista. Fajnie, że jest While My Guitar...ale poza tym nudy. Tyle juz tych list widzaiłem, że robia mi sie juz obojetne.
No i sciemniaja, że Here Comes The Sun to singiel, może chodzi im o inny utwor George'a z Abbey Road - Something.

PostWysłany: Pon Lis 22, 2010 17:17 
Rattlehead

Yer Blue napisał(a):
Tyle juz tych list widzaiłem, że robia mi sie juz obojetne.

Dokładnie.
Nawet nie chciało mi się jej komentować.
Blackbird wysoko - chyba jedynie to się rzuca w oczy.

PostWysłany: Pon Lis 22, 2010 17:21 
Head Crusher

Może to i niespodzianka, ale utwor bez rewelacji. Bardzo go lubie ale zeby top 10 z ponad 200 utworów...mnie cieszy jedynie While My Guitar bo zawsze wydawał mi sie w cieniu przereklamowanych troche Something i Here Come The Sun.

Tak mi sie przypomniało - 5 grudnia na TVP Kultura bedzie dzien z Lennonem. Beda filmy, koncerty i takie tam...

PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 02:41 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

takie se wspomnienia ;)

http://muzyka.interia.pl/wiadomosci/roc ... 1563115,46

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 241 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości