Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 19:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna

Najlepszy album Anthrax
Fistful of Metal 0%  0%  [ 0 ]
Spreading the Disease 8%  8%  [ 1 ]
Among the Living 62%  62%  [ 8 ]
State of Euphoria 23%  23%  [ 3 ]
Persistence of Time 8%  8%  [ 1 ]
Sound of White Noise 0%  0%  [ 0 ]
Stomp 442 0%  0%  [ 0 ]
Volume 8: The Threat Is Real 0%  0%  [ 0 ]
We've Come for You All 0%  0%  [ 0 ]
Worship Music 0%  0%  [ 0 ]
Razem głosów : 13
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Anthrax
PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 17:34 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Imitation of life - ten riff zagrany po wykrzyczeniu tytułu mnie miażdży. Cały album jest reweacyjny. Spreading the disease jest słabszy, ale i tak na wysokim poziomie. Najgorszym kawałkiem jest dla mnie "Lone justice". Strasznie mnie w nim wokal irytuje ("there's twoooooooooooo kind (...) the oooooooooooooutlaws....") :evil: Najmocniejszymi punktami płyty są Gung-Ho, Armed & Dangerous, Madhouse, Enemy, Aftershock... Hmmmm... W sumie wszystko poza Lone Justice trzyma świetny poziom. :)

Ja się cholernie cieszę na Anthrax, bo jeszcze ich nie widziałem. Pamiętam, jak wyczytałem info o koncercie w Stodole, przeszedł mnie mega dreszcz i od razu pobiegłem po bilet... A oni odwołali... :evil:

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 18:18 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

mnie strasznie wkurwia jak ktos w wielkiej czworce zamiast anthrax wrzuca np. jakis testament, ktory jest jak dla mnie slabszy niz anthrax, ma w wiekszsci kiczowate teledysk i zdecydowanie w big 4 anthrax byc powinien.

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 18:37 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Ocenianie zespołu pod kątem jego teledysków, to delikatnie mówiąc słaby argument ;)

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 21:07 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

No zalezy dla kogo, ale argumentem jest na pewno . Bo tu nie chodzi o wykonanie, tylko o tematyke tego teledysku . I tutaj nie lubie wlasnie teledyskow typu More Than Meets The Eye testamentu i np. takiego last man standing hammerfalla. W dodatku ich muzyka jak dla mnie to w malym stopniu jest thrash, bo stylem takie przyklady thrashu jak Kill'em All, RIP, Among the Living itp. to mi ich muzyka odbiega niestety, dlatego nie lubie jesli ktos stawia testament, zamiast, albo przed anthraxem, jesli mowa o thrashu, no bo ogolnie w metalu to kazdy ma takie prawo, ale moim skromnym zdaniem w thrashu testament nie istnieje .

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 21:22 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
artek_4 napisał(a):
moim skromnym zdaniem w thrashu testament nie istnieje .

:lol:

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 01:45 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Marko napisał(a):
artek_4 napisał(a):
moim skromnym zdaniem w thrashu testament nie istnieje .

:lol:

nie dołuj chłopaka ;)

Cytuj:
No zalezy dla kogo, ale argumentem jest na pewno . Bo tu nie chodzi o wykonanie, tylko o tematyke tego teledysku . I tutaj nie lubie wlasnie teledyskow typu More Than Meets The Eye testamentu i np. takiego last man standing hammerfalla.

no raczej nie jest :P

Cytuj:
W dodatku ich muzyka jak dla mnie to w malym stopniu jest thrash

no wybacz stary ale teraz to gadasz głupoty :lol:

Cytuj:
bo stylem takie przyklady thrashu jak Kill'em All, RIP, Among the Living itp. to mi ich muzyka odbiega niestety

no dobrze ale te płyty co wymieniłeś przeciez też nie są takie same i na każdej ten thrash jest w nieco innej postaci wiec przykład dałeś z dupy ;)

Cytuj:
dlatego nie lubie jesli ktos stawia testament, zamiast, albo przed anthraxem, jesli mowa o thrashu, no bo ogolnie w metalu to kazdy ma takie prawo

eeee co ? :P ogólnie w metalu każdy ma takie prawo a w samym thrashu już nie ? :P

piłeś coś ? :lol:

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 13:48 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Cytuj:
A ja sobie teraz odświezyłem Among The Living. I co? Chyba jednak to jest najlepszy Anthrax, pierwszych 7 kawałkow to jest pierwsza liga, 2 ostatnie jeszcze musze rozpracowac.

Dla mnie nieco odstają jedynie Skeleton In The Closet oraz Imitation Of Life. Reszta cudo! :twisted:

Imitation tez mi odstaje (dziwnie zabrzmiało ;)), i to chyba juz bezpowrotnie, ale ten z akustycznym wstepem myśle, że jeszcze może sie osłuchac bo wydaje sie ambitny.

Pierwszych 7 miażdzy i nie ma to tamto. Moi faworyci to tytułowy, N.F.L (co za MOTYW!!!!!!!!!!!!) oraz chyba Indians a może i One World jeszcze.

Plyty słuchałem dośc dawno temu i widocznie coś mi zaskoczyło tam w głowie przez ten czas, choc zawsze mi sie podobała, ale teraz to jest szał normalnie. Takim pierwszym bodźcem były gitarowe motywy z Indians i NFL - pomyslałem sobie: alez to jest piekne!

Napaliłem sie na ten Anthrax okrutnie, licze na utwory z Among i State, jesli beda to bede przeszczesliwy. W ogole numery Anthraxu z tych płyt sa strasznie hitowe, np Amonga czy NFL to sie po prostu nuci!

I jeszcze coś - starsznie podoba mi sie Belladona, taki młodziezowy głosik, wrecz śmieszny - coś wspaniałego.

bialkomat napisał(a):
Cytuj:
A co sądzisz o Spreading The Disease?

Słuchałem gdzies moze z 6 lat temu :)
Pamietam ,że obo thrashu były tez kompletne kwasy, pamietam ja jako bardzo nie równa.
Odswiezyłem sobie te 2 numery co ktoś zapodał w typowanej setliscie - i te mi sie całkiem podobaja. 100 razy bardziej od POT, którego naprawde nieznosze.

Acha i jeszcze coś: nigdy nie lubiłem Testamentu. :) Np The Gathering to w zasadzie jeden utwór i to o jednym tempie - bum bum bum bum. Te wczesne plyty maja swietne rzemiosło ale jednak brak talentu kompozytorskiego rzuca sie w oczy, a to jest najwazniejsze.

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 16:54 
Sleepwalker

Cytuj:
A co sądzisz o Spreading The Disease?

bez rewelacji, przyzwoity album

Cytuj:
Odswiezyłem sobie te 2 numery co ktoś zapodał w typowanej setliscie - i te mi sie całkiem podobaja. 100 razy bardziej od POT, którego naprawde nieznosze.

POT miodzio, bije na głowę wszystkie pozostałe Anthraxy, bardzo wysmakowana płyta

Cytuj:
nigdy nie lubiłem Testamentu. Np The Gathering to w zasadzie jeden utwór i to o jednym tempie - bum bum bum bum. Te wczesne plyty maja swietne rzemiosło ale jednak brak talentu kompozytorskiego rzuca sie w oczy, a to jest najwazniejsze

brak telentu kompozytorskiego?? wszak takie "Over the wall", "Burnt offerings", "Do Or Die", "Alone In The Dark" (cholernie zgrabna piosenka!) czy "Apocalyptic City" toć to bardzo równe, dobre nagrania
to z debiutu, a "The New Order"? też zacna

aż się wzburzyłem!

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 17:26 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Yer Blue napisał(a):
W ogole numery Anthraxu z tych płyt sa strasznie hitowe, np Amonga czy NFL to sie po prostu nuci!

Jeśli chodzi o ATL to takimi największymi koncertowymi hiciorami zawsze były I'Am The Law i Caught In A Mosh. No i Indians oczywiście. Myślę, że tych trzech utworów można się śmiało spodziwać w Warszawie. NFL i tytułowy też kiedyś często gościły na setlistach.
Natomiast pod tym względem zawsze niedoceniane wydawały mi się być One World i A.D.I. / Horror Of It All

STD to moim zdaniem również świetna i równa płyta.

Anka napisał(a):
Yer Blue napisał(a):
nigdy nie lubiłem Testamentu. Np The Gathering to w zasadzie jeden utwór i to o jednym tempie - bum bum bum bum. Te wczesne plyty maja swietne rzemiosło ale jednak brak talentu kompozytorskiego rzuca sie w oczy, a to jest najwazniejsze

brak telentu kompozytorskiego?? wszak takie "Over the wall", "Burnt offerings", "Do Or Die", "Alone In The Dark" (cholernie zgrabna piosenka!) czy "Apocalyptic City" toć to bardzo równe, dobre nagrania
to z debiutu, a "The New Order"? też zacna

aż się wzburzyłem!

Dla mnie również dwie pierwsze płyty są genialne, które śmiało mogłyby zakwalifikować Testament do Big 4 (albo Big5 ;)).
Niestety później było już tylko coraz gorzej aż... do rewelacyjnego "Low".

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 18:02 
Black Swan
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wawa
(Oczyiwscie moim skromnym zdaniem) Cała wielka czwórka mogłaby czyścić Testamentowi instrumenty... no dobra, Megadeth nie :D Jeśli Big four to big four, to Testament to The Biggest One 8-)

Cytuj:
jednak brak talentu kompozytorskiego rzuca sie w oczy, a to jest najwazniejsze.

-10 pkt dla Ciebie, poczułem się urażony :(

Cytuj:
Niestety później było już tylko coraz gorzej

Practice what you preach? Souls of Black? Heeelloo!!

A w temacie Anthraxu - tak, Among the living to ich najlepsza płyta.

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 18:28 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Yourmaster napisał(a):
Practice what you preach? Souls of Black? Heeelloo!!

Practice uważam jeszcze za bardzo dobry (choć już nie tak genialny jak dwie pierwsze).
Z Souls Of Black jest niestety już gorzej. Jedynie tytułowy klasyk jest super, reszta w ogóle nie zapada w pamięć.
A Ritual to już szkoada gadać :|

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 18:32 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Przenieście się z rozważaniami dotyczącymi Testamentu do tematu o nich ;)

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 18:37 
Hook In Mouth

http://www.muzoteka.pl/2010/06/04/nowy- ... thrax.html

Ja nie mogę, jak się można tak stoczyć? Tak lubię Anthrax, słucham ich często - a oni taką parodię odstawiają! Z FOB'em? Z mistrzami emo kiczu? Risk, Load, Reload bije ten emo kicz na głowę.

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 19:18 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Tu tylko 2 muzycy Anthrax się udzielają więc niemożna powiedzieć ze cała kapela się z toczyła ale ze Scott Ian "na stare lata" bawi się w taki poboczne projekty to tylko załamywać ręce.
Może niedługo Scott na rapowanie się przerzuci ??

PostWysłany: Czw Sie 19, 2010 13:15 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Landsberg :: Posen :: Breslau
Mam takie pytanie a raczej prośbę... Czy mógłby ktoś zrobić dla mnie listę powiedzmy 20 najlepszych utworów Anthraxa :?:

Do Sonisphere nie znałem za bardzo ich twórczości, na koncercie podchwyciłem temat i kilka kawałków znalazłem. Ale chciałbym sobie zrobić taki zbiór najlepszych utworów wszystkich ekip. Wiem, idę na łatwiznę ale nie mam czasu na odsłuchiwanie wszystkich albumów...

Podejmie się ktoś :?:

PostWysłany: Czw Sie 19, 2010 13:41 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

wydali dużo składanek wiec polecam je na początek ;)

PostWysłany: Czw Sie 19, 2010 14:35 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Z pierwszego albumu klasyki to "Deathrider" i "Metal thrashing mad".

(moim zdaniem) najlepsze kawałki z okresu Belladonny to:
- "Madhouse"
- "Armed & Dangerous"
- "Medusa"
- "Gung-Ho"
- "I'm The Law"
- "Indians"
- "Be All End All"
- "Finale"
- "Belly Of The Beast" (+ Intro to reality)
- "In My World"

I z ery Busha (też 10, żeby po równo było ;) ):
- "Room For One More"
- "Hy Pro Glo"
- "Burst"
- "In A Zone"
- "Drop The Ball"
- "Inside Out"
- "What Doesn't Die"
- "Refuse To Be Denied"
- "Safe Home"
- "Caddillac Rock Box"

Warto też posłuchać, jak chłopaki bawią się w raperów, w "I'm the man" (ale w wersji pierwotnej a nie '91), czy "Bring the noise".

PostWysłany: Czw Sie 19, 2010 15:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

fiXXXer_85 napisał(a):
Z pierwszego albumu klasyki to "Deathrider" i "Metal thrashing mad".

(moim zdaniem) najlepsze kawałki z okresu Belladonny to:
- "Madhouse"
- "Armed & Dangerous"
- "Medusa"
- "Gung-Ho"
- "I'm The Law"
- "Indians"
- "Be All End All"
- "Finale"
- "Belly Of The Beast" (+ Intro to reality)
- "In My World"
Warto też posłuchać, jak chłopaki bawią się w raperów, w "I'm the man" (ale w wersji pierwotnej a nie '91), czy "Bring the noise".

ja bym wywalił ostatnie trzy a zamiast nich dał A.I.R. , Antisocial, Got The Time, Dicharge a, jako ciekawostke Startin` Up A Posse oraz balladke N.F.B. (Dallabinikufesin) :D

PostWysłany: Czw Sie 19, 2010 19:02 
Rattlehead
Awatar użytkownika

A.I.R dobre, ale w podobnym klimacie wolę "Among the living". "Antisocial" i "Got the time" są świetne, ale skupiłem się na autorskich utworach Wąglika. Discharge dobry. A Finale w życiu nie wywalę ze swojej listy, uwielbiam ten rozpędzony kawałek, a tekst "wypijam 3 sześciopaki, żebym mógł patrzeć na twoją twarz" za każdym razem mnie powala :D No i ciekawostki również dobre, szczególnie Startin` Up A Posse - utwór, który zawsze wprawia mnie w dobry humor :lol:

PostWysłany: Wto Wrz 14, 2010 22:40 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

dorwałem na kasecie Stomp oraz Vol.8 :D

naprawde sie starałem, totalne skupienie, dać im kolejną szanse z Bushem ale .......... nic z tego

zarówno Stomp jak i Vol.8 są cieniutkie jak barszcz, póki co najwyżej stawiam We've Come for You All które jako tako da sie słuchać i ma nawet miłe momenty

co prawda musze dorwać jeszcze na kasecie Sound of White Noise i dopiero bede miał całkowitą jasność co do Busha w tej kapeli ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości