Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 11:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 608 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 07:14 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
chcesz powiedzieć że Slayer więcej sprzedał płyt niż Mega??
z tego artykułu o Big Four wychodzi coś innego,bynajmniej tak zrozumiałem.

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 09:05 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Anka napisał(a):
popatrz na sprzedaż płyt, to jest miernik - kto ile czasu dostał i kto po kim a przed kim gra

no nie z tym sie zgodzic nie moge, do 1 połowy lat 90-tych tak (Mega sprzedało wiecej aby nie było ;) ) ale teraz ?
zarówno Slayer i Megadeth sprzedają się słabo i raczej sprzedaż ich płyt nie ma większego znaczenia, przynajmniej u nas ;)

Cytuj:
a Slayer ma więcej fanów w Polsce niż Megadeth

no i raczej tym kryterium sie kierowali organizatorzy ;)
powiedzmy ze szczerze, w tym kraju prawie nikt tak naprawde nie słucha Megadeth

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 10:09 
Sleepwalker

Cytuj:

nieee, odniosłem to Metalliki (jako komentarz do zdania: "dla mnie to szok że dostali aż o połowę!!! mniej niż niezasługującanatollica")

Cytuj:
zarówno Slayer i Megadeth sprzedają się słabo i raczej sprzedaż ich płyt nie ma większego znaczenia, przynajmniej u nas

wcale nie tak słabo, jak na muzyke metalową i na bank w XXI wieku Slayer wyraźnie dystansuje Megadeth pod tym wzgledem u nas (mam tu na myśli tylko płyty z obecnego wieku)

Cytuj:

tu lekko przegiąłeś...

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 10:46 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
Anka napisał(a):
Cytuj:

nieee, odniosłem to Metalliki (jako komentarz do zdania: "dla mnie to szok że dostali aż o połowę!!! mniej niż niezasługującanatollica")

acha rozumiem.. tu to akurat sprawa jest bez precedensu..

Anka napisał(a):
wcale nie tak słabo, jak na muzyke metalową i na bank w XXI wieku Slayer wyraźnie dystansuje Megadeth pod tym wzgledem u nas (mam tu na myśli tylko płyty z obecnego wieku)

a więc jednak teraz S góruje nad M w ilości sprzedanych płyt.., myślalem że powinien się liczyc ogólny dorobek.., wogóle dla mnie jako fana Rudego a nie Kinga ciężko przeboleć kolejność występu ( pewnie nie tylko mi a może tylko?)

Anka napisał(a):
Cytuj:

tu lekko przegiąłeś...

a mi się wydaje że Żuł ma sporo racji, nawet sądząc (choć wiem że to nie jest adekwatny sondaż) po ilości nas na forum, przecież dostęp do niego ma każdy prawie fan a jest nas garstka piasku na plaży...

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 10:49 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Anka napisał(a):

ale gdzie im tam do Lamb Of God, Slipa, Nergala i innych modnisiów ;)

Cytuj:
Cytuj:

tu lekko przegiąłeś...

oj chyba jednak nie ;)

a teraz z innej beczki
setlista jeden dzień po Rock Am Ring w Hamburgu...

World Painted Blood
Hate Worldwide
Disciple
Supremist
War Ensemble
Silent Scream
South of Heaven
Mandatory Suicide
Hell Awaits
Raining Blood
Angel of Death

podejrzewam że taki sam lub prawie taki sam set zagrają u nas

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 11:40 
Sleepwalker

Cytuj:
acha rozumiem.. tu to akurat sprawa jest bez precedensu..

nie znaczy, że to sprawiedliwy układ! bo NIE! wszak nie jest to trasa Metalliki, a "wielkiej czwórki" thrashu (oczywiście naraże się zaraz swym komentarzem, ale co mi tam... uważam, że to media w latach 80. XX wieku zupełnie niesłusznie dokoptowały Anthrax do pozostałej trójcy, wszak miejsce w "4-ce" należało się Exodusowi)

myslę, że sprawiedliwy byłby układ:
Anthrax - godzina
Megadeth - 80 minut
Slayer - 80 minut
Metallica - 100 minut

Cytuj:
a więc jednak teraz S góruje nad M w ilości sprzedanych płyt.., myślalem że powinien się liczyc ogólny dorobek..,

w ogólnym dorobku pewnie będzie blisko remisu (bo CTE i Y sprzedały się bardzo dobrze)

Cytuj:
wogóle dla mnie jako fana Rudego a nie Kinga ciężko przeboleć kolejność występu ( pewnie nie tylko mi a może tylko?)

fani thrashu - na pewno bez wahania powiedzą, ze nr 1 w tym gatunku OD ZAWSZE to Slayer...

fani metalu (ogólnie rzecz nazywając, bez rozgraniczeń) też raczej wskażą na Slayer jako ten ważniejszy dla muzyki metalowej band

oczywiście miłośnicy Megadeth będą za swoimi ulubieńcami, tak jak fani Anthrax czy innych kapel...

ja jeszcze w 1992 roku wyraźnie bardziej lubiłem Megadeth... sytuacja zmieniła się po paru latach, nie tylko doceniłem Slayera (choć nie wszystkie krążki jednakowo lubię), ale uważam, że ekipa Kinga nie miała tylu wahań formy i kombinowania z tym co mają grać co Rudy

Cytuj:
a mi się wydaje że Żuł ma sporo racji, nawet sądząc (choć wiem że to nie jest adekwatny sondaż) po ilości nas na forum, przecież dostęp do niego ma każdy prawie fan a jest nas garstka piasku na plaży...

bo Polska to dziwny kraj... u nas od 15tu lat dobrze ma się (jest popularna) tylko ekstrema (death i black), poza nią Iron Maiden i Metallica... zobacz, jak w 2007 roku przyjechało do nas Heaven and Hell (czyli Black Sabbath z Dio) to na dwa koncerty tychże zawitało 2 x po 2 tysiące luda, to nie jest dobry wynik!!!

Cytuj:

World Painted Blood
Hate Worldwide
Disciple
Supremist
War Ensemble
Silent Scream
South of Heaven
Mandatory Suicide
Hell Awaits
Raining Blood
Angel of Death

z braku czasu - średnia lista, brak Dead Skin Mask szokuje, ale cóż...

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 16:06 
Head Crusher

World Painted Blood
Hate Worldwide
Disciple
Supremist
War Ensemble
Silent Scream
South of Heaven
Mandatory Suicide
Hell Awaits
Raining Blood
Angel of Death

Lista ma teraz 3 plusy: World Painted Blood i Disciple,
oraz tylko jeden numer z SITA, dobrze, że nie ma tytułowego.
Z tym, że nie pamietam co to jest Supermist, pewnie z CI.

A co własciwie Tomowi sie stało, o co chodzi?

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 16:41 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Tom ponoć ma anginę ale mówią, że nie będzie to miało wpływu na resztę trasy.

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 16:57 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
a teraz z innej beczki

World Painted Blood
Hate Worldwide
Disciple
Supremist
War Ensemble
Silent Scream
South of Heaven
Mandatory Suicide
Hell Awaits
Raining Blood
Angel of Death

Jak dla mnie jest cacy. Sama obecność Silent Scream "rekompensuje" mi wszystko :D

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 17:12 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Anka napisał(a):
w ogólnym dorobku pewnie będzie blisko remisu (bo CTE i Y sprzedały się bardzo dobrze)

:shock: :lol:
No teraz to Ty przegiąłeś ;)
Piszesz tak, bo wiesz, że tak jest, czy po prostu tak Ci się wydaje? :roll:
(myślę że to drugie)

Spójrz na statystyki i poszukaj sobie jakie naprawdę były wyniki sprzedaży.
W samych Stanach:
Magadeth ma na koncie aż 5 płyt platynowych (w tym dwie podwójne!) + 2 złote
Slayer "zaledwie" 4 złote.

Aczkowiek zgadzam się że o kolejności występów powinna decydować "bierząca" popularność i sprzedawalność. Jeśli aktualnie Slayer pod tym względem faktycznie dominuje nad Megadeth, to niewątpliwie pownien grać później.

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 17:54 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
W samych Stanach:
Magadeth ma na koncie aż 5 płyt platynowych (w tym dwie podwójne!)

pierwsze słysze aby Megadeth miał 2 podwójne platyny, skąd te rewelacje ? ;)
ale generalnie ze statystykami masz racje ;)

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 18:16 
Rattlehead

Żułek napisał(a):
pierwsze słysze aby Megadeth miał 2 podwójne platyny, skąd te rewelacje ? ;)

No właśnie tu też miałem wątpliwości.
Pierwsza multiplatyna, to wiadomo - CTE, ale coś mi się przypomina, że jakiś czas temu gdzieś czytałem że także Peace Sells doczekał się doubla.
Ale pewności faktycznie nie mam

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 18:40 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

http://www.riaa.com/goldandplatinumdata ... perPage=25

Megadeth posiada 5 platyn (jedna podwójna za CTE) oraz 1 złotą płyte (oczywiście nie licząc koncertówek) ;)

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 20:03 
Droogie
Awatar użytkownika

Mi się osobiście wydaje, że ok 70% ludzi z wszystkich zespołów na Sonisphere będzie znać tylko Metallikę. Zobaczymy ile będzie śpiewać teksty innych kapel oprócz Metalliki, gdy będą grać. Najmniej będą śpiewać teksty Nergala i Anthraxu, będzie ileś tam maniaków śpiewających wraz z rudym i Tomem, ale na Metallice to już wszyscy będą śpiewać przynajmniej na piosenkach z czarnego albumu, One, Masterze i Fuel.

Tour wielkiej czwórki na razie jest tylko w Europie, bo chcą sprawdzić, jak to się sprzeda, a w Europie jest lepszy rynek festiwalowy niż w USA, po za tym główną atrakcją tego touru jest Metallica, nie aż tyle ludzi słucha thrashu, lepiej by się to sprzedawało jakby grali np Metallica i Guns'n'Roses albo AC/DC czy nawet Iron Maiden czy Black Sabbath z Ozzym.

A tak w ogóle to nie wiem, czemu rudy nie gra zaraz przed Metą, sprzedał więcej albumów od Zabójcy, Slayer nigdy nie miał ani jednej platynowej płyty, w ogóle nie wiem, czemu Slayer przez lata 90 dociągnął do Megadeth w latach 80-wczesnych 90 pod względem popularnosci wielka 4 wyglądała tak 1.Meta 2.Rudy 3.Wąglik 4.Zabójca; Anthrax ofc wydał albumy będące słabymi próbami zostania drugą Metalliką a później Panterą, Slayer skręcił do nu-metalu (Diabolus 500 czy nawet 300 tys egzemplarzy, God Hates Us All około 150 tys z powodu 11 września, Christ Illusion już lepiej od tych dwóch płyt bo to niby "powrót do korzeni"), Megadeth podjął bardziej udane wysiłki dokopania Metallice (Countdown 2,5 mln [ chyba], późniejsze płyty trochę słabiej się sprzedały ale nadal dobrze, później RISK i wielka komercyjna klapa, czy była to aż tak wielka klapa, że Slayer zrównał z Megadeth? Ich albumy sprzedawały się niewiele lepiej, później lepiej na nowszych płytach) a Metallica wiadomo skręciła w stronę popu, grunge'u, i później nu metalu ale ich płyty wszystkie od black albumu włącznie iluśtamkrotne platyny i #1 debiut na liście przebojów. W każdym razie jakim cudem Slayer jest teraz w takiej lidze jak Megadeth jeśli chodzi o sprzedaż, ok jest #3 w big 4 z powodu klapy Anthraxu ale czy sprzedaje aż tak tyle albumów co rudy? Wiem, że Endgame i World Painted Blood podobnie się sprzedają, ale to wszystko wydaje mi się nielogiczne.

And death is defeat!

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 20:46 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
W środę 22 st.C, opadów brak. Miejmy nadzieję, że się sprawdzi, bo przy tym upale, co dzisiaj to połowę ludu by wywieziono. :D

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 20:57 
Rattlehead

A ja mam ostatnio większe zmartwienie:
Ogłuchłem ostatnio na jedno ucho :)
Jutro mam wizytę u laryngologa. Jak nic z tym nie zrobi, to mam przerypane :|

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 21:02 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
A ja mam ostatnio większe zmartwienie:
Ogłuchłem ostatnio na jedno ucho :)
Jutro mam wizytę u laryngologa. Jak nic z tym nie zrobi, to mam przerypane :|

w środe ogłuchniesz na drugie i sie wyrówna :P ;)

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 06:15 
Sleepwalker

Cytuj:
No teraz to Ty przegiąłeś
Piszesz tak, bo wiesz, że tak jest, czy po prostu tak Ci się wydaje?
(myślę że to drugie)

W samych Stanach:
Magadeth ma na koncie aż 5 płyt platynowych (w tym dwie podwójne!) + 2 złote
Slayer "zaledwie" 4 złote.

fakt, troszkę zagalopowałem się... wszak sprzedaż CTE czy Y wyraźnie dystansuje najlepsze wyniki albumów Slayera (ale tenże też ma platynę w samych Stanach!!! za "Seasons in the abyss", co więcej "Divine Intervention" też ociera się o platynę... ponad 800 000 sprzedanych płyt w USA, zważywszy na fakt, iż nie cieszy się ona aż tak dużym uznaniem jak wczesniejsze - to zaskakujący wynik)

Cytuj:
A tak w ogóle to nie wiem, czemu rudy nie gra zaraz przed Metą, sprzedał więcej albumów od Zabójcy

ja tam zastanawiam się nad czymś innym, dlaczego trasa jest tak nazwana... chyba nie jest to włąściwa nazwa... wielka czwórka thrashu... chyba powinno być "była w.c.t."? albo "Slayer i kapele, które zdradziły (thrash)":))))

Cytuj:
w latach 80-wczesnych 90 pod względem popularnosci wielka 4 wyglądała tak 1.Meta 2.Rudy 3.Wąglik 4.Zabójca

ke?? jeżeli o popularnosci mowa to Megadeth był w latach 80. na czwartym miejscu... awansował dopiero wraz z CTE, ale wówczas tzw "czwórka thrashu" nie była już THRASHOWA (poza Slayerem)

Cytuj:
Metallica wiadomo skręciła w stronę popu, grunge'u, i później nu metalu ale ich płyty wszystkie od black albumu włącznie iluśtamkrotne platyny

znaczy się... płyta "Metallica" = pop, LOAD = grunge, St. Anger = nu metal?
i poprawka - nie wszystkie płyty od black albumu... tylko wszystkie płyty (włacznie z debiutem - 3 mln, RTL - 5 mln, MOP - 6 mln i AJFA - 8 mln w samych Stanach) to iluśtamkrotne platyny

generalnie chodziło mi o to, że gdy idzie o sprzedaż płyt to Metallica >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Megadeth>Slayer... i gdyby rozpatrywać tylko pod tym względem to występ Metki powinien trwać 6 godzin, Megadeth 100 minut, Slayera 80-90 minut :))))

Cytuj:
W każdym razie jakim cudem Slayer jest teraz w takiej lidze jak Megadeth jeśli chodzi o sprzedaż, ok jest #3 w big 4 z powodu klapy Anthraxu ale czy sprzedaje aż tak tyle albumów co rudy? Wiem, że Endgame i World Painted Blood podobnie się sprzedają, ale to wszystko wydaje mi się nielogiczne

sprzedaż Endgame i World Painted Blood jest zbliżona... poprzednie płyty Megadeth sprzedawały się róznie (The System Has Failed - 389.180 egzemplarzy na całym świecie, United Abominations - 713.380 sztuk sprzedanych na całym świecie)

W pierwszym tygodniu od wydania, album "Christ Illusion" sprzedał się w ilości 62.000 egzemplarzy w Stanach Zjednoczonych i zadebiutował na pozycji # 5 na liście Billboard 200... wyników sprzedaży tej płyty nie mam

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 06:23 
Warhorse
Awatar użytkownika

Miejscowość: Meppen GER
witam jestem nowy na tym forum.
mam pytanie do wyjadaczy z tego forum, a mianowicie ile z was jest w megafanclubie?
ja jestem i znalazlem jeszcze tylko jedna osobe z polski :/
jade na sonisphere dla megadeth:))) i metalliki :)))

CyberArmy Member#8373

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 10:50 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Zapewne Polaków jest więcej w MFC ponoć wielu loguje się jako mieszkańcy innych państw bo ponoć logowanie sie jako mieszkaniec polski jest problematyczne.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 608 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości