Cytuj:
No teraz to Ty przegiąłeś
Piszesz tak, bo wiesz, że tak jest, czy po prostu tak Ci się wydaje?
(myślę że to drugie)
Spójrz na statystyki i poszukaj sobie jakie naprawdę były wyniki sprzedaży.
W samych Stanach:
Magadeth ma na koncie aż 5 płyt platynowych (w tym dwie podwójne!) + 2 złote
Slayer "zaledwie" 4 złote.
fakt, troszkę zagalopowałem się... wszak sprzedaż CTE czy Y wyraźnie dystansuje najlepsze wyniki albumów Slayera (ale tenże też ma platynę w samych Stanach!!! za "Seasons in the abyss", co więcej "Divine Intervention" też ociera się o platynę... ponad 800 000 sprzedanych płyt w USA, zważywszy na fakt, iż nie cieszy się ona aż tak dużym uznaniem jak wczesniejsze - to zaskakujący wynik)
Cytuj:
A tak w ogóle to nie wiem, czemu rudy nie gra zaraz przed Metą, sprzedał więcej albumów od Zabójcy
ja tam zastanawiam się nad czymś innym, dlaczego trasa jest tak nazwana... chyba nie jest to włąściwa nazwa... wielka czwórka thrashu... chyba powinno być "była w.c.t."? albo "Slayer i kapele, które zdradziły (thrash)":))))
Cytuj:
w latach 80-wczesnych 90 pod względem popularnosci wielka 4 wyglądała tak 1.Meta 2.Rudy 3.Wąglik 4.Zabójca
ke?? jeżeli o popularnosci mowa to Megadeth był w latach 80. na czwartym miejscu... awansował dopiero wraz z CTE, ale wówczas tzw "czwórka thrashu" nie była już THRASHOWA (poza Slayerem)
Cytuj:
Metallica wiadomo skręciła w stronę popu, grunge'u, i później nu metalu ale ich płyty wszystkie od black albumu włącznie iluśtamkrotne platyny
znaczy się... płyta "Metallica" = pop, LOAD = grunge, St. Anger = nu metal?
i poprawka - nie wszystkie płyty od black albumu... tylko wszystkie płyty (włacznie z debiutem - 3 mln, RTL - 5 mln, MOP - 6 mln i AJFA - 8 mln w samych Stanach) to iluśtamkrotne platyny
generalnie chodziło mi o to, że gdy idzie o sprzedaż płyt to Metallica >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Megadeth>Slayer... i gdyby rozpatrywać tylko pod tym względem to występ Metki powinien trwać 6 godzin, Megadeth 100 minut, Slayera 80-90 minut
)))
Cytuj:
W każdym razie jakim cudem Slayer jest teraz w takiej lidze jak Megadeth jeśli chodzi o sprzedaż, ok jest #3 w big 4 z powodu klapy Anthraxu ale czy sprzedaje aż tak tyle albumów co rudy? Wiem, że Endgame i World Painted Blood podobnie się sprzedają, ale to wszystko wydaje mi się nielogiczne
sprzedaż Endgame i World Painted Blood jest zbliżona... poprzednie płyty Megadeth sprzedawały się róznie (The System Has Failed - 389.180 egzemplarzy na całym świecie, United Abominations - 713.380 sztuk sprzedanych na całym świecie)
W pierwszym tygodniu od wydania, album "Christ Illusion" sprzedał się w ilości 62.000 egzemplarzy w Stanach Zjednoczonych i zadebiutował na pozycji # 5 na liście Billboard 200... wyników sprzedaży tej płyty nie mam