Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 17:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Następna

Najlepszy album Anthrax
Fistful of Metal 0%  0%  [ 0 ]
Spreading the Disease 8%  8%  [ 1 ]
Among the Living 62%  62%  [ 8 ]
State of Euphoria 23%  23%  [ 3 ]
Persistence of Time 8%  8%  [ 1 ]
Sound of White Noise 0%  0%  [ 0 ]
Stomp 442 0%  0%  [ 0 ]
Volume 8: The Threat Is Real 0%  0%  [ 0 ]
We've Come for You All 0%  0%  [ 0 ]
Worship Music 0%  0%  [ 0 ]
Razem głosów : 13
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Anthrax
PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 18:06 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
A tam, Anthrax skończył się po odejściu Turbina...

PostWysłany: Czw Cze 03, 2010 12:59 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Zobaczymy czy Anthrax się skończył czy odrodził po premierze nowego albumu jeżeli kiedykolwiek się pojawi na rynku

PostWysłany: Pią Cze 04, 2010 14:46 
Head Crusher

fiXXXer_85 napisał(a):
Yer Blue napisał(a):
Dla mnie najlepsza płyta Anthraxu jest State Of Euphoria i to z niej zyczybym sobie najwiecej numerów.

No nareszcie! Już myślałem, że jestem jedyny na świecie, który uważa ten album za Anthrax w szczytowej formie :) Klasyczny "Be all, end all", "Out of sight, out of mind" z riffem tak zajebistym, że głowa nie może się nie bujać, świetny, rozpędzony "Finale", koncertowy "Antisocial"... Nie no, dla mnie cały album jest po prostu odjazdowy. Sorry za offtop ;)

Dla mnie chyba najbardziej podoba sie Make Me Laugh, pierwszy raz zwróciłem uwage na tytuł ;) Ten Out Of Sight wydaje mi sie ciut słabszy jak na pierwszych 6 numerow, a Antisocial fajnie buja, taki hicior.
Nie raz spotykałem sie z opiniami, że State of euphoria jest najlepszy, a Ciebie Bialko to ja kompletnie nie rozumiem, powiedz mi co w takim np Make Me laugh jest słabego :P

Odswiezyłem sobie Persistance Of Time i tak jak mnie wczesniej nudził tak mnie nudzi dalej :evil: Utwory za długie i praktycznie stoja w miejscu, strasznie wymeczone, monotonne tempa. Blood ma ciekawy powracajacy motyw i to chyba wszystko co moge dobrego o tej płycie powiedziec. Strasznie nuzy ta plyta, po 3 kawałkach ma sie dosć.

PostWysłany: Pią Cze 04, 2010 22:14 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Dokładnie. Długie utwory z jednym prostym riffem powtarzanym prawie przez cały czas... Chociaż są tam perełki, jak Got the time, czy intro to reality+belly of the best. Mimo wszystko dla mnie to najsłabszy album z Belladonną.

PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 14:59 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Yer Blue napisał(a):
Utwory za długie i praktycznie stoja w miejscu, strasznie wymeczone

Hehe, a widzisz, ja podobne odczucia mam w stosunku do SOE ;)
Cytuj:
a Ciebie Bialko to ja kompletnie nie rozumiem, powiedz mi co w takim np Make Me laugh jest słabego

Ech, ależ Ty czasem potrafisz być upierdliwy, kiedy ktoś ma inne zdanie od Ciebie i tak potem drążysz i drążysz... :)
Poza tym ciężko jest czasem wytłumaczyć komuś fajność bądź niefajność jakiegoś kawałka ;) Albo coś komuś podchodzi i się podoba, albo nie. Nie ma na "fajność" jakiejś uniwersalnej recepty ani algorytmu, ani nie da się jej przedstawić za pomocą wzoru matematycznego ;) Make Me Lough akurat nie specjalnie mnie powala i nic na to nie poradzę ;)
Często też lubisz powoływać się na RYM - zobacz jak tam rozkładają się głosy i przestań mnie już nie rozumieć ;)
Ponieważ lubisz też wkładać w usta to, czego nigdy nie powiedziałem i potem się gorączkować i drążyć, to śpieszę wyjaśnić, że nigdy nie napisałem, że uważam SOE za słaby album i że mi się nie podoba. Bo podoba! Napisałem natomiast, że odstaje od ATL i POT. Jak również od STD :P
fiXXXer_85 napisał(a):
Chociaż są tam perełki, jak Got the time, czy intro to reality+belly of the best.

Ja jeszcze bardzo lubię Blood, tutułowy, oraz In My World.
Nie ukrywam też, że POT nie jest bynajmniej płytą idealną (prawie idealną jest ATL ;)) i są na niej kawałki, co do których potwierdziłym bez wahania wszystkie Wasze zarzuty, jak np. "Keep It In The Family". Zupełnie nie zrozumiałe było kiedyś dla mnie to, że ten utwór z uporem maniaka włączali do programu koncertów.

Poza tym to była pierwsza płyta Anthraxu, jaką sobie kupiłem na kasecie bodajże w 1996 roku i zawsze będzie bardzo bliska memu sercu ;)

A widział z Was ktoś może odcinek "Świata wg Bundych", w którym gościnnie wystąpili Anthrax i m.in. wykonali "In My World"? :D

P.S.
Yer Blue napisał(a):
Utwory za długie

Wybacz, ale coś jeszcze spradziłem:
Średnia długość utworów na SOE (nie licząć przerywnika "13") - 5:45
na POT - 5:20 :P
Tylko potraktuj to proszę z lekkim przymrużeniem oka i nie wywalaj zaraz stuzdaniowej interpretacji czemu tak wyszło ;)

PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 17:25 
Rattlehead
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
"Keep It In The Family". Zupełnie nie zrozumiałe było kiedyś dla mnie to, że ten utwór z uporem maniaka włączali do programu koncertów.

A widział z Was ktoś może odcinek "Świata wg Bundych", w którym gościnnie wystąpili Anthrax i m.in. wykonali "In My World"? :D

Moim zdaniem "keep it in the family" jest dużo lepsze w wykonaniu z "Greater of two evils". Lepiej brzmi i jest lepiej zaśpiewany. Żeby nie było, nie uważam, że Bush śpiewa lepiej kawałki Belladonny niż on sam, bo np "belly of the beast" wypada gorzej od oryginału. Ale "KIITF" im się udało ("I Try to Understand What the FUCK Is Going on?!" :twisted: )

Anthrax u Bundych wypadł nieźle. Sam ich udział, nie mówiąc o zagraniu "In my world" bardzo mnie rozbawił, kiedy chłopaki dobrali się do lodówki Bundych i zjedli coś tajemniczego... Teksty typu "dlaczego to mnie parzy, skoro leżało w lodówce?", czy "To mnie ugryzło!" są rozbrajające :D

PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 18:02 
Rattlehead

fiXXXer_85 napisał(a):
Anthrax u Bundych wypadł nieźle. Sam ich udział, nie mówiąc o zagraniu "In my world" bardzo mnie rozbawił, kiedy chłopaki dobrali się do lodówki Bundych i zjedli coś tajemniczego... Teksty typu "dlaczego to mnie parzy, skoro leżało w lodówce?", czy "To mnie ugryzło!" są rozbrajające :D

Haha dokładnie :) To była "tajemnicza paczka mamy" czy coś takiego :)
Fajny odcinek :) Było tam dużo więcej tekstów, ale niestety ostatni raz widziałem to kilka lat temu i już nie pamiętam wszystkiego dokładnie.

PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 18:56 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Oto fragment tego odcinka My Dinner With Anthrax

http://www.youtube.com/watch?v=dVBNodsTOsE

PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 23:00 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Patrzę, że nie ma tego odcinka więc wrzuciłem. Link do pierwszej części: http://www.youtube.com/watch?v=nJUGg4DYVKU
Przy okazji mój głos leci na kultowe Among The Living

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 01:48 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
moto-psycho napisał(a):

bo kultowe ? ;)

State po prostu nie ma żadnego wielkiego hiciora, dlatego zazwyczaj jest niedoceniany :roll:

Yer Blue napisał(a):
Odswiezyłem sobie Persistance Of Time i tak jak mnie wczesniej nudził tak mnie nudzi dalej :evil: Utwory za długie i praktycznie stoja w miejscu, strasznie wymeczone, monotonne tempa.

hehe mam dokładnie to samo wrażenie :P
co prawda album mnie nie nudzi ale słucha mi się go nieco gorzej od pozostałych

bialkomat napisał(a):

dodam że Among ma sredni czas utworów nieco ponad 5:30 minuty :P

generalnie problem POT nie są czasy trwania utworów tylko same utwory, które nie każdemu pasują, jedni uznają go jako najnudniejszy album Anthrax (jak ja) a inni jako ten najbardziej dopracowany i rozwinięty ;)

jeśli chodzi o mnie to z POT wyróżniłbym Keep It In The Family, mój ulubiony Got The Time :D oraz Discharge :twisted:

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 09:46 
Sleepwalker

Cytuj:
generalnie problem POT nie są czasy trwania utworów tylko same utwory, które nie każdemu pasują, jedni uznają go jako najnudniejszy album Anthrax (jak ja) a inni jako ten najbardziej dopracowany i rozwinięty

o, toto!!!

POT > ATL bez zmrużenia oka, jak dla mnie :)))

a tak na marginesie... męczą mnie już te nagłe powroty Joeya... ciekawe na jak długo wrócił:)))

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 11:22 
Rattlehead

Zułek napisał(a):
State po prostu nie ma żadnego wielkiego hiciora

A Antisocial?
Wprawdzie to cover, ale jednak.
Na koncertach świetnie się sprawdzał.
POT, nie licząc Got The Time (nota bene również cover) też właściwie nie ma jako takiego hiciora.

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 13:17 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
moto-psycho napisał(a):

bo kultowe ? ;)

Najzwyczajniej w świecie jest to mój ulubiony album. :D
Choć zaraz po nim ustawiłbym State of Euphoria

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 13:23 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Zułek napisał(a):
State po prostu nie ma żadnego wielkiego hiciora

A Antisocial?
Na koncertach świetnie się sprawdzał.

no tak ale gdzie mu tam do kawałków z dwóch wczesniejszych płyt ;)

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 18:40 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Ależ tu herezji :lol: :P Najlepsze Wągliki to ATL i POT - wiem nie jestem oryginalny :P Najczęściej słucham chyba POT, kapitalne riffy i świetny klimat całości

PostWysłany: Wto Cze 08, 2010 14:22 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Często też lubisz powoływać się na RYM - zobacz jak tam rozkładają się głosy i przestań mnie już nie rozumieć ;)

Widziałem oceny na RYMie, i dobrze wiem, że SoE jest bardzo niedoceniony, to w końcu dość powrzechna opinia.

bialkomat napisał(a):
P.S.
Yer Blue napisał(a):
Utwory za długie

Wybacz, ale coś jeszcze spradziłem:

Kurde, że az Ci sie chciało średnia wyliczac :roll: :lol:
Wrażenie wydłużenia numerów na POT wynika głownie z tego, że sa bardzo monotonne, podczas gdy na SOE wiecej sie w nich dzieje i sprawiaja wrażenie akuratnych.
A niższa srednia POT - która oczywiscie traktuje z przymrożeniem oka - wynikła z rozbicia jedego 8 minutowego utworu na 2 czesci oraz z bardzo krótkiego Got The Time. Popatrz sobie, pierwsze 3 kawałki po 7 minut, kolejny 6,5, kilka po 5 i jeden 8. Dobra, nieważne, to sa pierdoły.

A warto było Cie troche sprowokowac- dzieki temu temat sie troche rozkrecił, a przeciez tylko o to chodzi.

A wracajac jeszcze do State of Euphoria, to uważam, że pierwszych 6 numerów to dla mnie thrashowe hity, a Make Me Laugh zawsze sobie nuce - ma piorunujaco melodyjny refren.

PostWysłany: Wto Cze 08, 2010 17:25 
Rattlehead

Yer Blue napisał(a):
Kurde, że az Ci sie chciało średnia wyliczac :roll: :lol:

Wyliczył to akurat za mnie program :P
Poza tym warto było, bo łatwo i szybko obaliło to jeden z Twoich argumentów ;)

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 16:22 
Head Crusher

A ja sobie teraz odświezyłem Among The Living. I co? Chyba jednak to jest najlepszy Anthrax, pierwszych 7 kawałkow to jest pierwsza liga, 2 ostatnie jeszcze musze rozpracowac. To co mnie rozwaliło na tej płycie to cudowne, melodyjne motywy gitar, np ten z Indians. Sie bardziej osłucham i naucze tytułow to coś wiecej napisze. Odkryłem ta plyte na nowo, strasznie mi sie zaczęła podobac nie wiedziec czemu.
W ogole jestem podekscytowany, że zobacze ich na żywo, prawie na równi ze Slayerem. Strasznie szkoda, że Anthrax gra tylko 45 minut.

Macie może jakies świeże sety Anthraxu, strasznie jestem ich ciekaw. Albo ostatnie jakie grali z Belladona.

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 16:35 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Macie może jakies świeże sety Anthraxu, strasznie jestem ich ciekaw. Albo ostatnie jakie grali z Belladona.

ostatnie sety są z kwietnia ale z Busham, z Belladonną nie grali od kilku lat a 16 czerwca to bedzie ich 1 koncert z nim wiec set bedzie niespodzianką ;)

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 16:53 
Rattlehead

Cytuj:
A ja sobie teraz odświezyłem Among The Living. I co? Chyba jednak to jest najlepszy Anthrax, pierwszych 7 kawałkow to jest pierwsza liga, 2 ostatnie jeszcze musze rozpracowac.

Dla mnie nieco odstają jedynie Skeleton In The Closet oraz Imitation Of Life. Reszta cudo! :twisted:
Cytuj:
strasznie mi sie zaczęła podobac nie wiedziec czemu.

A temu że to genialna płyta :)

A co sądzisz o Spreading The Disease?
Żułek napisał(a):
ostatnie sety są z kwietnia ale z Busham, z Belladonną nie grali od kilku lat a 16 czerwca to bedzie ich 1 koncert z nim wiec set bedzie niespodzianką

Tak, ale jak będzie Belladonna, to śmiało można liczyć tylko i wyłącznie na belladonnowe klasyki :)
Tak też było w trasie kilka lat temu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości