Yer Blue napisał(a):
Utwory za długie i praktycznie stoja w miejscu, strasznie wymeczone
Hehe, a widzisz, ja podobne odczucia mam w stosunku do SOE
Cytuj:
a Ciebie Bialko to ja kompletnie nie rozumiem, powiedz mi co w takim np Make Me laugh jest słabego
Ech, ależ Ty czasem potrafisz być upierdliwy, kiedy ktoś ma inne zdanie od Ciebie i tak potem drążysz i drążysz...
Poza tym ciężko jest czasem wytłumaczyć komuś fajność bądź niefajność jakiegoś kawałka
Albo coś komuś podchodzi i się podoba, albo nie. Nie ma na "fajność" jakiejś uniwersalnej recepty ani algorytmu, ani nie da się jej przedstawić za pomocą wzoru matematycznego
Make Me Lough akurat nie specjalnie mnie powala i nic na to nie poradzę
Często też lubisz powoływać się na RYM - zobacz jak tam rozkładają się głosy i przestań mnie już nie rozumieć
Ponieważ lubisz też wkładać w usta to, czego nigdy nie powiedziałem i potem się gorączkować i drążyć, to śpieszę wyjaśnić, że nigdy nie napisałem, że uważam SOE za słaby album i że mi się nie podoba. Bo podoba! Napisałem natomiast, że odstaje od ATL i POT. Jak również od STD
fiXXXer_85 napisał(a):
Chociaż są tam perełki, jak Got the time, czy intro to reality+belly of the best.
Ja jeszcze bardzo lubię Blood, tutułowy, oraz In My World.
Nie ukrywam też, że POT nie jest bynajmniej płytą idealną (prawie idealną jest ATL
) i są na niej kawałki, co do których potwierdziłym bez wahania wszystkie Wasze zarzuty, jak np. "Keep It In The Family". Zupełnie nie zrozumiałe było kiedyś dla mnie to, że ten utwór z uporem maniaka włączali do programu koncertów.
Poza tym to była pierwsza płyta Anthraxu, jaką sobie kupiłem na kasecie bodajże w 1996 roku i zawsze będzie bardzo bliska memu sercu
A widział z Was ktoś może odcinek "Świata wg Bundych", w którym gościnnie wystąpili Anthrax i m.in. wykonali "In My World"?
P.S.
Yer Blue napisał(a):
Utwory za długie
Wybacz, ale coś jeszcze spradziłem:
Średnia długość utworów na SOE (nie licząć przerywnika "13") - 5:45
na POT - 5:20
Tylko potraktuj to proszę z lekkim przymrużeniem oka i nie wywalaj zaraz stuzdaniowej interpretacji czemu tak wyszło