Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 21:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 76  Następna

Najlepszy album to
Kill 'Em All 19%  19%  [ 18 ]
Ride the Lightning 27%  27%  [ 26 ]
Master of Puppets 20%  20%  [ 19 ]
...And Justice for All 25%  25%  [ 24 ]
Black Album 5%  5%  [ 5 ]
Load 2%  2%  [ 2 ]
Re-Load 0%  0%  [ 0 ]
St. Anger 1%  1%  [ 1 ]
Death Magnetic 1%  1%  [ 1 ]
Razem głosów : 96
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Metallica
PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 18:12 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Czyli wyjdzie gdzieś w 2015 :D a poza tym słuchać Larsa to tak jakby wierzyć w to co gada Dave :P

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 18:35 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
Czyli wyjdzie gdzieś w 2015 :D

W 2015 to oni już na emeryturze będą

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 18:54 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Cytuj:
W 2015 to oni już na emeryturze będą

Nie no, chyba sie na to nie zanosi jeszcze ;) na pewno jeszcze przynajmniej jedna płytę wymęczą i potem będą ze 2 lata z nią koncertować ale nie sadzę żeby w 2015 zakończyli karierę :)

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 19:30 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Nie wyobrażam sobie tego duńczyka w 2015 skoro teraz ledwo gra to co dopiero będzie za 3 lata
a co do "opowieści niesamowitych" Dava to fajnie się je słucha :D

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 19:43 
Head Crusher
Awatar użytkownika

W którymś temacie ktoś poruszył sprawę gry Larsa a konkretnie na And Justice For All. Ktoś uważał, że perkusja na tym albumie jest bardzo dobra i Lars świetnie się spisał. Uważam podobnie, perkusja brzmi na tym albumie na prawdę fajnie tyle, że nie powiedziałbym że Lars się spisał :D mianowicie dlatego, że czytałem kiedys wywiad z gościem który robił im na tej płycie miksy (nazywał się Rasmussen o ile dobrze pamiętam). Mówił o tym, że gdy nagrywali perkusję, Lars się kompletnie nie wyrabiał i musieli nagrywać ja małymi fragmentami a potem wszystko kleić tak żeby timing był odpowiedni :D więc sorry ale to chyba starczy za cały komentarz :lol:

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 20:00 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
no to po co go trzymają?
dzis doszłam do wniosku(ja wiem, bardzo błyskotliwego..) ze load, reload , garage cos tam i st anger NIE DA sie słuchac poza kilkoma kawałaeczkami a i tak szału nie ma. death magnetic tez nie jest jakas czadowa ale dobrz mis ie przy niej prasuje, tylko ze to chyba nie o to chodzi w metalu:|
odnoszę wrażenie ze sluchanie mety to jest jakis taki obciach.
a st anger chyba wyrzuce. mysle ze nie powinni nic juz nagrywac.

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 20:10 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Trzymają go bo jest razem z Jamesem założycielem zespołu. I mimo, że jest kompletnie beznadziejnym pałkerem to bez niego Metallica by się skończyła.
Death Magnetic to w moim odczuciu nudna płyta a po drugie to brzmienie sprawia że nie mam ochoty do niej wracać :P
A jeśli chodzi o Load i ReLoad to kiedyś (dobrych kilka lat temu) uważałem je za niezłe. Tyle, że nie słuchałem ich bardzo dawno i pewnie teraz moja opinia byłaby inna :P

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 20:38 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Nie no szału nie ma, tak zeby lezec i sie wsłuchiwac z zamknietymi oczami jak w np oriona to nie ma opcji. ale st anger to ich najgorsza płyta, bez wątpienia:D

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 21:01 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Trzymają larsa pewnie tylko dlatego że jest właścicielem nazwy "Metallica" a przynajmniej tak twierdził Scott Ian

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 21:59 
Black Swan
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wawa
Fakt faktem, że Lars za nic grać nie umi, ale ostatnio doszedłem do wniosku, że to nawet dobrze :D. Myślę, że gdyby do Mety wskoczył jakiś ultra napierdalacz pokroju Zbyszka Ynferno czy Dereka Roddy`ego, to ich muzyka wiele by na tym straciła, tutaj właśnie pasuje takie ograniczone, prosciuchne i imprezowe granie, czyż nie?

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 22:18 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Maciej napisał(a):
W którymś temacie ktoś poruszył sprawę gry Larsa a konkretnie na And Justice For All. Ktoś uważał, że perkusja na tym albumie jest bardzo dobra i Lars świetnie się spisał. Uważam podobnie, perkusja brzmi na tym albumie na prawdę fajnie tyle, że nie powiedziałbym że Lars się spisał :D mianowicie dlatego, że czytałem kiedys wywiad z gościem który robił im na tej płycie miksy (nazywał się Rasmussen o ile dobrze pamiętam). Mówił o tym, że gdy nagrywali perkusję, Lars się kompletnie nie wyrabiał i musieli nagrywać ja małymi fragmentami a potem wszystko kleić tak żeby timing był odpowiedni :D więc sorry ale to chyba starczy za cały komentarz :lol:

Wersje live utworów z tamtego okresu też kleili? :D

http://www.youtube.com/watch?v=nTKeKIABaMc
http://www.youtube.com/watch?v=_0DXgNkOUfI

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 22:38 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Miszcz napisał(a):
Maciej napisał(a):

Wersje live utworów z tamtego okresu też kleili? :D

http://www.youtube.com/watch?v=nTKeKIABaMc
http://www.youtube.com/watch?v=_0DXgNkOUfI

Właśnie :) Cienki z niego perkusista, ale chyba bez przesady. AJFA jest bardzo dobra jak na Larsa, ale wszystko można skończyć jednym zdaniem. On to nagrał 22 lata temu 8-)

PostWysłany: Śro Kwi 28, 2010 06:35 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miszczu :D to co podałeś to wersja z dvd przecież a to żaden wykładnik bo przed wypuszczeniem takiego dvd wszystko i tak jest poprawiane w studiu :) wszelkie niedociągnięcia są dociągane i tak dalej ;) więc moja odpowiedź brzmi: Tak :D te wersje live też kleili :P

Nie od dziś wiadomo, że Lars nie trzyma tempa na koncertach i bardzo często delikatnie zmienia partie perkusji żeby był w stanie się wyrobić a jednocześnie żeby utwór na tym nie stracił :)

PostWysłany: Śro Kwi 28, 2010 09:38 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

no to jak sie tak stara to chyba nie jest taki zupełnie do niczego:D za to jest brzydki jak górski troll;Dmusze sie więc przyjrzec jego grze, jakos nigdy nie zwracałam na to uwagi, moze to własnie bębny sprawiają, ze nie mam muzycznego orgazmu słuchając mety i słucham jej ze względu na sentyment:D?

PostWysłany: Śro Kwi 28, 2010 09:43 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Maciej napisał(a):
Miszczu :D to co podałeś to wersja z dvd przecież a to żaden wykładnik bo przed wypuszczeniem takiego dvd wszystko i tak jest poprawiane w studiu :) wszelkie niedociągnięcia są dociągane i tak dalej ;) więc moja odpowiedź brzmi: Tak :D te wersje live też kleili :P

Nie od dziś wiadomo, że Lars nie trzyma tempa na koncertach i bardzo często delikatnie zmienia partie perkusji żeby był w stanie się wyrobić a jednocześnie żeby utwór na tym nie stracił :)

Dobra, spodziewałem się takiej odpowiedzi. :D Ale, i tak będę się trzymał swojej wersji. Lars na tych starach nagraniach jest często pokazywany z bliska, widać że się starał. Poza tym, spójrz na to "Battery", które jest zagrane w szybszym tempie, niż wersja studyjna, gdyby wiedzieli, że nie da rady tak tego zagrać, to zwyczajnie by się w to nie pakowali. Można mówić, że teraz gra kiepsko, że sknocił brzmienie perkusji na "St. Anger" (które notabene ma całkiem niezłe partie perkusyjne), ale kurna, nikt mi nie wmówi, że w drugiej połowie lat 80. ten gość totalnie nie potrafił grać. :D

Tu jeszcze macie, jakieś nieoficjalne nagranie z 85 r. Bankowo nic tutaj nie poprawiali. :lol: Wszystko zagrane identycznie, jak na MoPie.

http://www.youtube.com/watch?v=NoVavpbhBfM

PostWysłany: Śro Kwi 28, 2010 13:51 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Lata 80-onte to lata 80-onte ale ja staram się wyobrazić grę tego faceta za 3 czy 5 lat i jakoś czarno to widzę

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 07:37 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

to czemu przez tyle lat sie nie nauczyl(wczoraj przepadalam dokladnie metallice i perkusje, macie kurcze racje:D)?

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 22:36 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
wtrące swoje trzy grosze :) nienawidzę wszystkiego co dotyczy larsa, jak gra, sposobu jaki trzyma pałeczki, tego często wywalonego ozora, wstawania za perkusją, niewiem czemu.., facet nic mi nie zrobił, mało.., był współautorem kawału (kawała? :?: ) historii ale po prostu go nie cierpię oglądać.., jak słucham to jeszcze jest znośnie choć często jak słucham jakiegoś ulubionego wałka z fajnymi partiami perkusji to od razu go widzę i czuję nie smak..., dobrze że na koncertach taka jego rola że go nie widać :D to jakoś przeżyję ;)

PostWysłany: Sob Maj 01, 2010 07:15 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

ha ha ha:D mam podobnie ale z kirkiem:D

PostWysłany: Sob Maj 01, 2010 07:26 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
ale w porównaniu z tym małpą basistą (nie myśleć że to na tle rasistowskim-chodzi mi o jego ruchy na scenie) lars wypada blado (ale to tylko dlatego że go mniej widać), po prostu nie mogę na niego patrzeć!! to jak on schodzi na tych nogach i tak pojebanie kroczy doprowadza mnie do szału :evil:
kirka też nie lubię wogóle..

jedynie do James nic nie mam, wręcz go lubie, jego wokal, plucie między śpiewaniem, spoko gościu ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości