Megadeth Info

Newsy

Zespół

Inne Projekty

Media

O stronie

->Zespół->Marty Friedman

Marty Friedman

Komentarze [8]

szczepan

Marty Friedman.
Data urodzenia: 8 grudnia 1962.
Miejsce urodzenia: Washington DC - USA.
Funkcja w zespole: Gitarzysta
W Megadeth od 1990 do 2000.
Pierwszy zespoł: Deuce.
Inne zespoły: Vixen, Hawaii, Cacophony, Marty Friedman.




Dyskografia
- Rust In Peace (1990)
- Countdown To Extinction (1992)
- Youthanasia (1994)
- Hidden Treasures (1995)
- Cryptic Writings (1997)
- Risk (1999)

Ponadto
- Deuce (1980)
- Vixen - Made in Hawaii (1982)
- Hawaii - One Nation Underground (1983)
- Hawaii - Loud, Wild and Heavy (1984)
- Hawaii - The Native Are Restless (1985)
- Cacophony - Speed Metal Symphony (1987)
- Marty Friedman - Dragon's Kiss (1988)
- Cacophony - Go Off! (1990)
- Marty Friedman - Scenes (1992)
- Marty Friedman - Introduction (1995)
- Marty Friedman - True Obsessions (1996)
- Marty Friedman - Music For Speeding (2002)
- Marty Friedman - Loudspeaker (2006)
- Marty Friedman - Future Addict (2008)

Komentarze

Lopez

15:31 20-09-2009

Joe chyba żartujesz....Kirk nie jest melodyjniejszy bo gra,w przeciwieństwie do Marty'ego jedno i to samo.Hammett mógłby mu piórko podawać.

joe

15:03 21-02-2008

moim zdaniem kirk z metallici jest lepszy - bardziej melodyjny

he-wolf

13:00 25-02-2007

zajebisty wioślarz. ale nie tylko nie brał udziału w tworzeniu Rust in peace, ale też nie nagrał żadnych partii rytmicznych, wymyślił i nagrał tylko swoje solówki na tej płycie, a partie obu gitar rytmicznych (i oczywiście swoje solówki;) ) nagrał Mustaine;p a tak poza tym admin zapomniał dodać jego najnowszej solowej płyty do dyskografii;p

jackson88

15:13 30-10-2006

Zlookajcie ludzie płytkę "Scenes" - solowe dokonanie Marty'ego. Spokojne melancholijne granie , wpływy muzyki wschodu... całkiem inna płyta niż tuziny innych intrumental-rockowych płyt. Bezsprzecznie godna polecenia!!

Qba

22:44 10-11-2005

Up. Tyle, ze nie bral udzialu w tworzeniu Rust in Peace. ;p

krzysiek

22:36 30-07-2005

gitarzysta nieprzeciętny - mimo, iż w megadeth grał świetnie najlepsze są jego solowe albumy

Yoda

20:14 04-03-2005

Marty jest jednym z najlepszych gitarzystów na świecie,a ponadto wyróżnia go świetna technika grania prawom rękom.Polecom również jego płyte solową Dragon's kiss

jOOZWA

03:17 24-01-2005

Wracaj!!!! Solo-dobre,ale w Megadeth to najlepiej - "Rust in Peace"

Logowanie

Login:

Hasło:

Wyszukiwarka



Sonda

Ulubiony utwór na Dystopia

The Threat Is Real

23

Dystopia

22

Fatal Illusion

15

Death From Within

12

Bullet To The Brain

21

Post American World

3019

Poisonous Shadows

89

Conquer Or Die

10

Lying In State

493

The Emperor

10

Foreign Policy

11

Look Who's Talking

10

Last Dying Wish

12

Melt The Ice Away

10

Me Hate You

9

Design: http://ohp.magres.net

Czas generowania strony: 0.0029 0.0208 0.0221 0.0294 0.0344 0.0466