Megadeth Info

Newsy

Zespół

Inne Projekty

Media

O stronie

->Zespół->Dave Mustaine

Dave Mustaine

Komentarze [23]

szczepan

David Scott Mustaine.
Data urodzenia: 13 września 1961.
Miejsce urodzenia: La Mesa, California - USA.
Funkcja w zespole: Gitarzysta i wokalista
W Megadeth od 1983
Pierwszy zespół: Panic.
Inne zespoły: Metallica, MD.45.




Dyskografia:
- Killing Is My Business... And Business Is Good! (1985)
- Peace Sells... But Who's Buying? (1986)
- So Far, So Good... So What? (1989)
- Rust In Peace (1990)
- Countdown To Extinction (1992)
- Youthanasia (1994)
- Hidden Treasures (1995)
- Cryptic Writings (1997)
- Risk (1999)
- Capitol Punishment (2000)
- The World Needs A Hero (2001)
- Rude Awakening (2002)
- Still Alive... And Well? (2002)
- The System Has Failed (2004)
- United Abominations (2007)

Ponadto:
- MD.45 - The Craving (1996)

Oprócz tego Dave Mustaine jest współautorem następujących utworów Metallici- Phantom Lord, The Four Horsemen, Metal Militia, Jump In The Fire, Ride The Lightning, The Call Of Ktulu. A w 1988 roku wyprodukował debiutancki album Sanctuary- Refuge Denied

Komentarze

1 2 3 >>

VeloN

https://www.facebook.com/pages/VeloN/323033671086694?ref=hl

01:39 05-10-2012

Dla mnie Metallika jeżeli chodzi o płyty zaczęła się na Kill'em All skończyła na Black Album jeżeli chodzi o wokal Jamesa Hettfielda to on był zajebisty moim zdaniem do S&M teraz mnie jego głos kompletnie nie powala co do Megadeth to w sumie chyba nie ma płyty która by mi się nie podobała poza RISK Megadeth to naprawdę świetny zespół i go słucham częściej niż Metallikę. Dzisiejsze utwory Metalliki są strasznie długie polegają na graniu w kółko tych samych riffów natomiast dwie ostatnie płyty Megadeth EndGame i TH1RT3EN zrobiły na mnie zajebiste wrażenie=) aż wstyd mi się przyznać że zacząłem słuchać Megadeth od płyty EndGame=D

Marlena89

23:12 21-06-2010

zamiast tak pierdolić trzeba było iść na koncert i zobaczyć że oba zespoły są zajebiste i żadnemu niczego nie brakuje.

Piotrek Sobiela

13:54 20-06-2010

James Hetfield i Dave Mustaine to świetni muzycy. Oboje osiągneli bardzo dużo. James jest gorszym gitarzystą, ale za to lepiej śpiewa. Jego głos jest mocny, zajebiście brzmi. Natomiast Dave jest indywidualistą, jego gitarowe możliwości są ogromne, sam rządzi w Megadeth, prawie sam napisał wszystkie utwory, no i ma szalenie pełno pomysłów. Oby dwa zespoły są świetne i dlatego wszystkie ich płyty leżą na mojej półce. Pozdrawiam, Piotrek.

tomik46

18:58 12-02-2010

Z tym sie nie zgodze, pod względem gitarowym oda zespoły są równe. Megadeth ma lepsze kawalki rytmiczne a Metallica lepsze solówki. Moim zdaniem Metallica miała więcej lepszych płyt. Ale ludzie tak naprawde po co się spieramy co? WSZYSCY słuchamy heavy metalu i to jest najważniejsze. AVE METAL!!!!

ktoś

20:51 28-01-2010

Głupoty gadacie. Wokal Jamesa z metalliki wcale nie jest dobry, może kiedyś był. A Dave gorszy technicznie od Jamesa?? haha większej głupty chyba nie słyszałem. Co jak co ale gitarowo MEgadeth bije metallike na głowę.

sobiel

14:30 01-05-2009

spoko, to co pisałem ponad 2 lata temu jako 'armageddon', to nie do końca prawda.
ale jak się ma 13 lat to już tak to jest ;).

nadmieniając : dalej megadeth jest dla mnie najlepsze. a jeśli chodzi o mustaine ..
to każdy inaczej śpiewa i każdy ma swoje zalety i wady.
Ale jeśli chodzi o profesjonalnośc, to dalej uważam, że lepiej gra megadeth.
mocniej, ciężej.
to jest moje zdanie.

i nie zapominajcie, że metallica swój początkowy sukces też zawdzięcza dave'owi, ponieważ on był kompozytorem wielu utworów na ich pierwszych płytach.

reasumując. to zależy od gustu, ale teraz do mnie o wiele bardziej przemawia megadeth, co nie znaczy, że zapomniałem i metallice.

pozdrawiam .

Joe

http://www.onet.pl

15:00 21-02-2008

wy wszyscy nie macie racji - nie można porównać geniuszy oni poprostu osiągneli szczyt swych możliwości i już nie można być lepszym więc lepiej słuchajcie a nie zastanawiajcie się a ty co masz 13 lat nie masz absolutnego pojęcia o rocku więc się nie udzielaj

Gość

16:32 19-12-2007

zajebista kapelka

Gość

16:30 19-12-2007

zajewbista kapelka

Clown

16:25 04-11-2007

Hola hola Armageddon kogo ty porownujesz przeciez James Hetfield gra rytmiczna gitare a Mustaine gra raczej prowadzaca . to Dave jest gitarzysta samoukiem i gra tak jak sie sam nauczyl ma wlasna moze nie az taka dobra technike a Hetfield uczyl sie od Iommiego czlowieku moze znasz taka postac jak Iommi. Dla mnie James Hetfield jest najlepszym rytmicznym gitarzysta swiata jak chcesz to porownaj Mustaina do Hammeta zobacz ktory jest lepszy...

Logowanie

Login:

Hasło:

Wyszukiwarka



Sonda

Ulubiony utwór na Dystopia

The Threat Is Real

23

Dystopia

22

Fatal Illusion

15

Death From Within

12

Bullet To The Brain

21

Post American World

3019

Poisonous Shadows

89

Conquer Or Die

10

Lying In State

493

The Emperor

10

Foreign Policy

11

Look Who's Talking

10

Last Dying Wish

12

Melt The Ice Away

10

Me Hate You

9

Design: http://ohp.magres.net

Czas generowania strony: 0.0030 0.0181 0.0194 0.0277 0.0316 0.0466