Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 12:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna

wiadomo
Dialectic Chaos 1%  1%  [ 1 ]
This Day We Fight! 16%  16%  [ 11 ]
44 Minutes 19%  19%  [ 13 ]
1,320' 12%  12%  [ 8 ]
Bite The Hand 1%  1%  [ 1 ]
Bodies 4%  4%  [ 3 ]
Endgame 7%  7%  [ 5 ]
The Hardest Part Of Letting Go......Sealed With A Kiss 6%  6%  [ 4 ]
Head Crusher 9%  9%  [ 6 ]
How The Story Ends 13%  13%  [ 9 ]
The Right To Go Insane 10%  10%  [ 7 ]
Razem głosów : 68
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Endgame
PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 12:16 
ale mi apetytu robicie na te nowe numery , ale o to też chodzi
posłuchałem head crushera i 1,320 i na tym pieprzony koniec :lol: do 15.09. nie popełnię tego samego błędu co przy systemie i united, inna sprawa że wszystko wskazuje na to że endgame pośle te płyty do głebokiej dupy, ciebie prosimy.... :)

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 13:01 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
ja tak samo.., pomimo niesamowitego ciągu go odsłuchania wszystkiego co wyciekło postaram się zadowolić tylko dwoma pierwszymi oficjalnie udostępnionymi, wierzę że to będzie rewelacyjna płyta ;)

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 13:14 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Dobry ten nowy kawałek, refren fajnie zalatuje Youthanasią... Jestem na TAK.

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 13:54 
Warhorse

Przyjemny utworek, z wpadającym w ucho refrenem, ale nic nadzwyczajnego, szczególnie pod względem instrumentalnym.. Chris Broderick zaczyna mnie powoli denerwować, już lepiej, żeby Friedman napisał mu solówki, a on zagrał, bo kopiować to on umie ale ułożyć coś swojego to już średnio ;/ może muszę się do niego jeszcze przyzwyczaić, nie wiem..

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 14:38 
Moderator
Awatar użytkownika

Wałek żywcem wyjęty z Youthanasi :D Jak dla mnie to kolejny bardzo dobry utwór, po Endgame i 1,320. W sumie to nie spodziewałem się tego typu melodii na tej płycie i miło mnie to zaskoczyło. Jestem coraz bardziej spokojny o ten album :D

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 15:28 
Angry Again

Drugiego Rust in Peace?
Ja za to właśnie szanuje Mustaine'a, nie kopiuje na siłę, ciągle gra swoje a zarazem nie powtarza sprawdzonych schematów.

gitarzysta napisał(a):
Chris Broderick zaczyna mnie powoli denerwować, już lepiej, żeby Friedman napisał mu solówki, a on zagrał, bo kopiować to on umie ale ułożyć coś swojego to już średnio ;/ może muszę się do niego jeszcze przyzwyczaić, nie wiem..

Warto zwrócić uwagę, że Chris na żadnym z 4ech utworów nie popisał się żadną cudowną solówką. Niby jest to następca Friedmana, ale kilka sekund z pierwszej solówki z Rust in Peace...Polaris niszczy wszystko Chrisa :|

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 15:38 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Zauważyliście, że polikwidowali wszystkie filmiki z YT, w których był tytułowy? Chyba rzeczywiście rudy nic nie wiedział o przecieku. :lol:

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 15:40 
Angry Again

Teraz zdaje się jest podobnie. Na to przynajmniej wskazują słowa Rudego...
Ale nie powinien się stawiać, większość opinii jest pozytywna.

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 19:01 
Psychotron

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
MegaMSG napisał(a):
Drugiego Rust in Peace?
Ja za to właśnie szanuje Mustaine'a, nie kopiuje na siłę, ciągle gra swoje a zarazem nie powtarza sprawdzonych schematów.

Rzekłbym, że mega ryzykowna opinia. Co płytę wraca do "korzeni", nagrywa "drugi RIP". Fakt, że mu to nie wychodzi, ale schematy są, rify też. Na 'Endgame', żeby było w temacie, już mamy rif rodem z SFSGSW (w 1.320), mocne nawiązanie do CTE (tytułowy), Head Crusher do oryginalnych też nie należy.

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 20:25 
Jakoś nigdy nie słyszałem aby Mustaine powiedział,ze to RIP2,wręcz przeciwnie.

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 20:32 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
mateuszek78 napisał(a):
Jakoś nigdy nie słyszałem aby Mustaine powiedział,ze to RIP2,wręcz przeciwnie.

za to wielokrotnie gazety go przekrecały wykręślajac z jego wypowiedzi "not".

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 20:43 
Byłoby nudno,jakby Dave wydał RIP2,CZY NAWET 3.Moim zdaniem niech gra,to co mu w duszy "siedzi".Gośc miał wzloty i upadki,jak każdy zespół.Wkurza mnie porównywanie typu,ze utwór A jest podobny do utowru A z takiej a takiej płyty. Nie chcę aby Dave na siłę wydał RIP2,bo z tego co sie orientuje on Rust in Peace nie uważa za najlepszą swoja płyte..

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 21:16 
Psychotron

mateuszek78 napisał(a):
Byłoby nudno,jakby Dave wydał RIP2,CZY NAWET 3.Moim zdaniem niech gra,to co mu w duszy "siedzi".Gośc miał wzloty i upadki,jak każdy zespół.Wkurza mnie porównywanie typu,ze utwór A jest podobny do utowru A z takiej a takiej płyty. Nie chcę aby Dave na siłę wydał RIP2,bo z tego co sie orientuje on Rust in Peace nie uważa za najlepszą swoja płyte..

Ja też nie uważam jej za najlepszą płytę ;) Praktycznie w każdym wywiadzie jaki czytałem od czasów WNaH był "powrót do korzeni". Tak czy siak nie przeszkadza mi to tylko zauważyłem, że "mega ryzykowna opinia" o tym, że Deth gra cały czas inaczej. Mustaine ma zbyt charakterystyczny styl. Podobnie jak wielu innych gitarzystów. Takie stwierdzenia to domena fanów, nawet Iron Maiden podobno grają inaczej na każdej płycie, zależy z kim się rozmawia. 'Endgame' z pewnością nie będzie oryginalną płytą, ale może być bardzo dobra pomimo wtórności. Oby.

PostWysłany: Pon Sie 24, 2009 23:53 
Warhorse

World needs a Hero musiało się odciąć od zbyt lekkiego Riska, więc stąd zapewne "powrót do korzeni". Potem System Has Failed musiał się odciąć od średniego World needs a Hero ;) Wydaje mi się, że jak rudy powie w jednym zdaniu "nowa płyta" i "Rust in Peace" to odrazu zainteresowanie nowym materiałem znacznie wzrasta. Być może nawet każą mu wspominać o starszych płytach dla lepszych wyników.

Wg mnie Rudemu zaczęły kończyć się pomysły przy System.. dostaliśmy wtedy miks riffów z różnych "epok" Megadeth.
Teraz pewnie też dostaniemy podobny miks, ale chyba trochę szybszy i cięższy co mnie cieszy, bo stęskniłem się za mocniejszymi kawałkami Megadeth.

Edit: Nie twierdzę, że System i Abominations to złe płyty ;) żeby nie było...

PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 06:56 
Angry Again

Nie chodzi o to że ciągle gra inaczej.
Ciągle gra swoje i idzie swoją drogą.
Ma swój styl więc to że jakiś riff jest podobny stylowo do jakiegoś innego sprzed 20 lat jest na porządku dziennym.
Osobiście nie lubię doszukiwać się wspólnych fragmentów, to głupota ;)

Jakby nie patrzeć, muzycznie dla mnie Rust in Peace jest za Riskiem :) Jednak całościowo to Rust z Peace Sells jest najlepszy.
gitarzysta napisał(a):
szybszy i cięższy co mnie cieszy, bo stęskniłem się za mocniejszymi kawałkami Megadeth.

No o ile 44 minutes, Endgame i Head Crusher mają mocne i ciężkie riffy to 1,320 jest wesolutki i do radia ;) Jeśli chodzi o Endgame to trudno powiedzieć "będzie tak i tak". Usłyszeliśmy 4 z 11 kawałków, czyli długa droga przed nami do końcowej decyzji.

PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 09:58 
Psychotron

MegaMSG napisał(a):

Cytuj:
Ma swój styl więc to że jakiś riff jest podobny stylowo do jakiegoś innego sprzed 20 lat jest na porządku dziennym.

Hmmmm, już Cię nie rozumiem 8-)

Jest już pierwszy znak, że nie będzie różowo. Przesłuchałem raz 44 minutes i więcej nie jestem w stanie, nie podoba mi się ten kawałek, w ogóle go nie czuję.

PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 10:13 
Angry Again

Czego tu nie rozumieć?:P
Popatrz na Exodus, Iron Maiden, ostatni album Metalliki czy AC/DC.
Płyty takie same, zero innowacyjności, nic ciekawego.
Powrót do korzeni jakim miał być TWNaH był powrotem do Metalu, ale Megadeth nigdy nie grał tak jak na tej płycie (chodzi mi o styl ;P)
Podobnie było ze Systemem. I podobnie z UA. Na tych płytach zawsze było coś ciekawego, coś nowego :) Podobnie mam nadzieję będzie z Endgame. Czasami zdarzy się że riff będzie podobny do jakiegoś innego. Ale jak ktoś ma swój styl, swoje patenty, ponad 30 lat grania za sobą to nie widze w tym nic dziwnego.

PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 19:54 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
alez tu gorąco w tym temacie xD mi sie wydeje ze poczekam az leszek kupi płyte, to moze dane mi bedzie z nim usiasc i ja przesłuchac pare razy pod rzad i chyba dopiero bede mogła cos powiedziec:)

PostWysłany: Śro Sie 26, 2009 08:05 
Sleepwalker

Cytuj:
Popatrz na Exodus, Iron Maiden, ostatni album Metalliki czy AC/DC.
Płyty takie same, zero innowacyjności, nic ciekawego.

pattrzę na ostatnie płyty Exodus i Metalliki i widze sporo nowych elementów w ich muzyce, Exo nigdy wcześniej nie grał tak epickiego thrashu, Metka nigdy wcześniej tak nie zapuszczała się w stronę groove

co do Megadeth?

Cytuj:
Powrót do korzeni jakim miał być TWNaH był powrotem do Metalu, ale Megadeth nigdy nie grał tak jak na tej płycie (chodzi mi o styl ;P)

znaczy tak słabo czy tak prostacko? ;)

dobra zapytam i poproszę o jednoznaczną odpowiedź:
KIEDY w Polsce jest premiera nowej płyty Megadeth i kto u nas ją dystrybuuje??? (kto wydaje) - pytam bo chcę sobie ją zamówić (u rodzinki) jako prezent na imieniny:)))) nie wiem czy na tenże moment będzie ona już u nas do nabycia

PostWysłany: Śro Sie 26, 2009 08:49 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Anka napisał(a):
dobra zapytam i poproszę o jednoznaczną odpowiedź:
KIEDY w Polsce jest premiera nowej płyty Megadeth i kto u nas ją dystrybuuje??? (kto wydaje)

Roadrunner 15 wrzesień :) ładnie wszystko widać w moim banerku w podpisie ;)

Anka napisał(a):
pytam bo chcę sobie ją zamówić (u rodzinki) jako prezent na imieniny:)))) nie wiem czy na tenże moment będzie ona już u nas do nabycia

wg wiki akurat najbliższe Anki są 10 stycznia więc będzie napewno :P ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości