Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 08:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 284 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Dave Mustaine
PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 12:24 
Moderator
Awatar użytkownika

Na google w grafice pewnie wszystkie zdjęcia będą dostępne ;)

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 12:35 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
wlasnie nie koniecznie bo ponoc wiekszość tych fotek nie była nigdzie publikowana

tak czy srak chetnie bym obejrzał a moze nawet i kupił

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 11:21 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Wiedzieliście o tym co napisali w wikipedii a propos konfliktu Mustaina ze Slayerem w czasie Clash Of The Titans? :D jeżeli to prawda to koleś jest mistrzem :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Clash_of_the_Titans

Ostatnio edytowany przez Maciej Wto Cze 16, 2009 11:33, edytowano w sumie 2 razy

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 11:29 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

zly link dałeś bo nic pod nim nie ma ;)

konflikt swego czasu był gdzies opisany, do tego wszystkiego wlączył sie Mike Muir z ST :)

ogólnie smiesznie było ;)

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 11:36 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Teraz link działa tylko trzeba kliknąć w zakładkę Clash Of The Titans - tour
nie wiem dlaczego tamten nie nie chciał działać po podaniu linku z odpowiednią zakładką

a z tego co tam napisali to konflikt był faktycznie całkiem zabawny :D ale najlepiej przeczytać samemu ;)

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 02:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

wlaściwie nie wiedziełem gdzie to dać wiec daje tutaj

krótki wywiadzik przed traska po Kanadzie z Mustainem i Lombardo:

Cytuj:
On touring together again after so many years

Mustaine: "This tour's going to be outrageous. It has been quite some time. Because we played when we were so young, it seems like it was just yesterday. I think the fans are going to be excited because it's two very powerful bands."

Lombardo: "Obviously, we go back to the '80s. We did Clash of the Titans back in '91. And this has been a long hiatus. So I guess it intrigues everybody in one way or the other. But for me personally, it's just another gig. It doesn't mean anything. I haven't seen Dave in many, many years. We've never crossed each other's paths in any way, shape or form."

On whether there's any friendly competition between them

Mustaine: "No. There really isn't any room in my psyche, my id, to think, 'Well, this guy can play better than I can, so I better get out there and shake my ass.' Dude, it's music. I just go out there to have fun and to play. I've been playing a long time. I'm a legendary guitar player. I've got what I want in life. I'm very confident and very content. If every time I go up onstage, I get caught up in trying to steal back my thunder from the guy who was onstage before me, then I never really had any thunder in the first place."

Lombardo: "Competition? No. Nooooo. There's no competition. It's never crossed our minds. At least, not for me. Whether it's us playing with Megadeth or us playing with anyone else, it's not going to change our performance. We're still going to kick ass. There's only one thing on our mind, and that's to deliver the best possible music and the best performances."

On their new albums

Mustaine: "I've made the record of my career. It's as aggressive as anything I've played in years. It's faster than anything that I've heard in a long time. The record is the best Megadeth record I've ever done by far. It's my favourite record. I've been playing songs to people and everybody goes -- 'Whoo!' or 'F--- yeah!' That's been the consensus -- a lot of whoo-hoos, hugs and f--- yeahs." (Laughs)

Lombardo: "It's not done. There's no title. We haven't done artwork. They're only about 3/4 done mixing. But I have to say that it compares to the classics -- Reign in Blood, South of Heaven and Seasons (in the Abyss). And I wouldn't say that if I didn't mean it. (Singer-bassist Tom Araya's) vocal melody and singing approach is very listener-friendly -- not in a way where people are going to say, 'Dude, they went commercial.' No way. It's just more melodic. People are scared of the word melody because maybe it sounds like a happy word. But you can have very dark, extreme music with melody. It's not something to be afraid of. There's only good music and bad music -- and good music has hooks and something to carry you through and entertain you."

On playing new material live

Mustaine: "We're gonna play one of the songs from the new album -- a song called Headcrusher. It's about a medieval torture device. That's by far the most appropriate song for us to play for this audience. It's straightforward, no-nonsense Megadeth thrash metal."

Lombardo: "We might do one or two new things -- maybe Psychopathy Red. That's the newest one. But aside from that, it'll be the classics at full-force energy -- just pure energy out there."

On their fans and haters

Mustaine: "I've been through a lot of stuff. I've been pretty open with my fans about it -- all that 'a burden shared is a burden lessened' bulls---, I believe in that. Our fans know that they can count on me to be honest with them. I talk to them a lot on my LiveLine website. I think sometimes that I should talk to them a little bit more about stuff that's a little bit more meaty -- like political stuff and social issues. But I know if I do that, there's gonna be somebody who's going to take exception with me and make it their life's ambition to tell me I'm wrong. And I've got a couple of stalkers, which is very unfortunate. There's one girl that's following me around saying she's my stepsister and demanding my older sister take a blood-test. It's really disappointing. I'm accessible to the fans ... but dude, my job is not as fun as it used to be."

Lombardo: "Our music brings out an animalistic instinct in human beings. It's animalistic music. It's driving, it's very extreme. It's just like a caveman, you know? But people that take it too seriously, I think personally they're too tightly wound. We can't forget that it's just art, self-expression, pushing the envelope of controversy and the envelope of offence. But you don't see us killing or shooting people."

fajnie by było gdyby ktoś przetłumaczył :)

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 09:04 
Moderator
Awatar użytkownika

Dołączam się do prośby :)

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 16:37 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Tylko Mustaine'a przetłymaczyłem bo Lombardo mi się nie chce

O wspólnej trasie po tylu latach:
Trasa zapowiada się zajebiście, Mineło rzeczywiście sporo czasu, ale ponieważ gdy graliśmy razem byliśmy bardzo młodzi, wydaje się jakby to było wczoraj. Myślę że fani będą zachwyceni mogąc zobaczyć raze dwie świetne kapele

Czy ma miejsce rywalizacja między zespolami
Nie, W mojej psychice nie ma miejsca na myśli w stylu "Ten gość gra lepiej ode mnie, więc lepiej schowam się i będę trząść dupą' Ja po prostu wychodzę na scenę i dobrze sę bawię grając. Gram już od dawna. Jestem legendarnym gitarzystą. Osiągnąłem w życiu to co chciałem. Jestem bardzo pewny siebie i zadowolony. Gdybym wychodząc na scenę chciał być zajebistszy od gościa przede mną to by znaczyło że nigdy nie byłem zajebisty

O nowej płycie:
Nagrałem płytę mojego życia. Jest agresywna jak nic co nagrałem w ciągu wielu lat. Jest szybszy niż cokolwiek co słyszałem od dawna. To najlepsza płyta Megadeth jaką kiedykolwiek zrobiłem. To mój ulubiony album. Grałem kawałki kilku ludziom i każdy stwierdzał "wow zajebiste".

O graniu nowych kawałków:
Zagramy jeden nowy kawałek - Headcrusher. Jest to o średniowiecznym narzędziu tortur. Jak na razie to najodpowiedniejsza piosenka do zaprezentowania publiczności. Jest to prosty bezpośredni thrash metalowy kawałek Megadeth

O fanach i wrogach:
Wiele przeszedłem. Jestem otwarty wobce fanów - każdy ciężar który z kimś dzielisz staje się lżejszy - głęboko w to wierzę. Moi fani wiedzą że mogą liczyć na to że będę wobec nich szczery. Sporo z nimi rozmawiam poprzez moją stronę na LiveLine. Czasami myśę że powinienem więcej rozmawiać na poważniejsze tematy - związane z polityką i społeczeństwem. Ale wiem że jeśli tak zrobię, to znajdzie się ktoś, kto uprze się żeby pokazać mi że nie mam racji. Mam kilku takich prześladowców co nie jest zbyt pozytywne. Jest taka dziewczyna która chodzi za mną i twierdzi że jest moją siostrą przyrodnią i domaga się od mojej starszej siostry badania krwi. To dość przykre. Jestem dostępny dla fanów, ale ta robota nie jest taką zabawą jak kiedyś.

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 22:15 
Moderator
Awatar użytkownika

W sumie mniej więcej zrozumiałem cały wywiad, ale dzięki za uściślenie pewnych rzeczy Szczepan :)

PostWysłany: Śro Lip 01, 2009 21:38 
Head Crusher

szczepan napisał(a):

O nowej płycie:
Nagrałem płytę mojego życia. Jest agresywna jak nic co nagrałem w ciągu wielu lat. Jest szybszy niż cokolwiek co słyszałem od dawna. To najlepsza płyta Megadeth jaką kiedykolwiek zrobiłem. To mój ulubiony album. Grałem kawałki kilku ludziom i każdy stwierdzał "wow zajebiste".

czyli Rudy nic sie nie zmienia. Jak wychodził Risk to też głosił, że to jego najlepszy krażek w karierze i też wszyscy co i m puszczał podzielalja jego zdanie. Nstpene wychodziły i to samo. Tak wiec na dobra sprawe nic nie wiadomo poza tym, że Mustaine jest ciagle soba.

PostWysłany: Śro Lip 01, 2009 21:47 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Fakt, ja też staram się w ogóle nie podniecać tymi wszystkimi hucznymi zapowiedziami.
Co będzie to bedzie...

PostWysłany: Sob Lip 04, 2009 17:10 
Angry Again

Rudy zawsze to gada, ale jak ma gadać? To profesjonalne podejście. Z dwóch stron :

1) Po co nagrywać album który ma być gorszy od pozostałych?
2) Trzeba jakoś napędzać reklamę :P

Mi to nie przeszkadza. Osobiście sądze że o ile można porównać UA i TSHF, bo są dość podobne pod wieloma względami to nie można porównać Risk i Peace Sells. To inny gatunek muzyki, a obie płyty są mistrzowskie. Tak więc UA może być lepsze od TSHF, moze też być gorszy, jednak RISK może być lepszy od Rust In Peace, wszystko zależy od której strony się spojrzy.

PostWysłany: Nie Lip 05, 2009 10:36 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
o matko...
Wy to macie problemy xD
ja tam po prostu czekam i zobacze co bedzie;)

PostWysłany: Nie Lip 12, 2009 13:47 
Warhorse
Awatar użytkownika

Mała ciekawostka ze strony Annihilatora:
Cytuj:
"A friend of mine called me about two young boys who had tix to see Gigantour with their father in Calgary a few weeks ago. Their father Mike died in a car/bike accident only weeks before the show.

These cool young kids (Cayle and Lucas) were smiling non-stop that day and probably still are! ( a pic of Dave with the boys has been posted here: http://www.annihilatormetal.com/schizo_ ... ?cat_id=37 )

On behalf of their mom Angela and Dave Spofford, I want to thank my good friend Dave Mustaine, his Tour Manager Tracey, his tech Willie, Shawn Drover (Mega-Canadian-drummer), Jesper (In Flames) and all the band members/crews that helped take these boys' minds off the terrible tragedy of losing their father, only weeks before the Gigantour show (that they were to see with their Dad).

I know this is a private matter so I won't discuss what many did for them but I will tell you, for example, that Dave (Mustaine) had a private hour-long hang-out session with them in his dressing room, let them play his and James' (Lomenzo's) guitars and basses, watched the entire show at his guitar tech station onstage, but more importantly, talked with them about losing their father's at such young ages and letting them know that he is there for them, if they ever need anything. And he meant it.

Heartbreaking story to hear of kids losing their parents like this but it sure shows how many good and nice people are still out there in this biz, amongst all the crooked and messed up one's."

Jeff Waters

PostWysłany: Śro Lip 15, 2009 12:00 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Kilka zabawnych wypowiedzi Mustaine'a z filmu "Get Thrashed":

- "Wyrzucono mnie z Metalliki, wielu ludzi mówiło mi, że to mi pomogło zostać szybszym i lepszym od nich w Megadeth i to w sumie prawda, ale byłem już od nich szybszy i lepszy, gdy grałem w Metallice." :lol:

- "Dziwna sprawa. Kiedy Kerry King grał w Megadeth, pokazałem mu wiele z mojego stylu. Kerry jest dobrym gitarzystą, a rytmicznym wręcz znakomitym. W Metallice byłem jedynym gitarzystą, wiele moich funkcji przejął James. W Megadeth wszystko tworzyłem sam i wynajmowałem ręce, które to odgrywały. Zatem, nie chciałbym zabrzmieć arogancko, ale to fakty: miałem wpływ na trzy zespoły spośród Wielkiej Piątki."

Na koniec na szczęście wypowiedział się trochę mądrzej ;)

- "Fajnie byłoby móc spojrzeć na to co zrobiłem z góry i zobaczyć tych wszystkich ludzi na których wpłynąłem. Ale ja też wiem, że oni są dziś uznanymi muzykami, którzy wykreowali własne style od tego czasu i odnoszą wielkie sukcesy."

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 01:17 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

wywiadzik dla rollingstone
http://www.rollingstone.com/news/story/ ... _old_drama

byłoby fajnie jakby ktoś przetłumaczył :D

najlepsze jest to:
Cytuj:
As far as you know, is it true that on the last Metallica tour Cliff Burton was on before he died, the band was planning on firing Lars Ulrich at the tour's end?
That's what Scott [Ian, Anthrax guitarist] told me. He said that when Metallica got home, that James, Cliff and Kirk were going to fire Lars.

ale wymyślił :lol: :lol: :lol:

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 04:46 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Ta :D i może jeszcze chcieli mu to powiedzieć akurat wtedy kiedy obudzi sie pijany a oni sie nad nim pochylą i powiedzą - You're out of the band :D

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 17:01 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Image

no to ładnie ;)

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 20:40 
Head Crusher
Awatar użytkownika

ciekawy fragment z tego wywiadu :D
„James i ja wielokrotnie planowaliśmy wywalenie Larsa. [...] Ci goście, po powrocie z trasy, na której zginął Cliff, planowali wywalić Larsa z zespołu. Życzę im powodzenia. Lubię Jamesa dużo bardziej niż Larsa, jak każdy z resztą, nie mam żadnego problemu z Jamesem. Nie za bardzo lubię Kirka, bo zajął moje miejsce, ale puknąłem jego dziewczynę zanim odszedłem, więc...”

PostWysłany: Wto Sie 11, 2009 11:16 
Black Swan
Awatar użytkownika

Sporo wywiadów z Mustainem ostatnimi czasy pojawia się w necie. Większość z nich jest bardzo kontrowersyjna co raczej nie wpływa na jego wiarygodność i dobry wizerunek. Niektóre rzeczy są wręcz wyśmiewane jak np. patetyczne wyznawanie 'przyjacielskiej miłości' do każdego, dla którego ma szacunek lub opowiadania na temat angielskiej, deszczowej pogody, która jest niespotykanym zjawiskiem. Sądze jednak, że wiekszość z nich jest grubo przekręcana bo nie chce mi się wierzyć, żeby taki inteligentny koleś jak Mustaine udzielił takiego wywiadu:

Cytuj:
Frontman Megadeth wychowuje 17-letniego syna Justisa i 11-letnią córkę Electrę. Dwoje nastolatków już teraz zajmuje się muzyką i aktorstwem, lecz ich ojciec nie będzie protestować, jeśli zdecydują się nie wiązać przyszłości ze sztuką. Mustaine ma jednak nadzieję, że wyborami życiowymi ich dzieci powodować będzie coś więcej, niż przelotna zachcianka lub perspektywa dobrego zarobku.

- Jeśli Justis oświadczy, że nie chce grać na gitarze ani być aktorem, bo woli zostać lekarzem, świetnie - zapewnia Mustaine. - Byle tylko nie został lekarzem od tyłka. Nie rozumiem, co skłania lekarzy do badania cudzej kupy. Coś musi być z nimi nie tak. Pewnie robią dużo pieniędzy.

- Niektórzy chłopcy są krótkowzroczni i postanawiają, że zostaną ginekologami - ciągnie muzyk. - Ale nie myślą o tym, że nie każda ich pacjentka będzie ładna. O ile dobrze pamiętam, przychodnia ginekologiczna to warsztat dla chorych c****. Niektóre są zdrowe, inne chore, a jeszcze inne w ciąży. A kiedy są w ciąży, trochę zaniedbują ogródek. Możesz zmienić zdanie co do zawodu, który wybrałeś, kiedy do gabinetu wejdzie 150-kilowa kobieta z siedmioraczkami i wielkim wrzodem na siedzeniu.

...z innych ciekawych rzeczy jakie znalazłem to pytanie z wywiadu który przeprowadził Classic Rock, gdzie redaktor zadał mu pytanie odnośnie tego czy jest prawdą to, że sugerował treść pytan dla Rolling Stone po to, by być pewnym, że wywiad zbierze maksymalną rzesze czytelników:

Cytuj:
Classic Rock: It's even been implied that you "planted" the question with the interviewer from Rolling Stone to ensure it achieved maximum publicity.
Mustaine: "Yeah, how ridiculous is that? This is MEGADETH, not KISS."

Akurat to pytanie wyrwałem z kontekstu. Głównie tematem przewodnim było dociekanie tego czy prawdą jest to, że Scott Ian powiedział mu o tym, że James, Cliff i Kirk mieli wyrzucić Larsa z Metalliki. Nie wiem, kto ostatecznie mówił prawde gdyż odpowiedzi jakie udzielali panowie na ten temat są dość 'dyplomatyczne i dwuznaczne'. Wiem tylko tyle, że Ian przyznał, że to nie on umieścił informację na Twitterze a webmaster Antraxu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 284 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości