Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 16:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Cze 11, 2009 22:59 
Black Swan
Awatar użytkownika

szczepan napisał(a):
To nie jest cały utwór, tylko video w którym Andy Sneap gada o tym utworze i trakcie sa momenty w których leci kawałek - z pół minuty w sumie, niezbyt to wiele przynajmniej jest to kawałek dobrego ostrego grania - mi osobiście nasuneły się skojarzenia z Kick The Chair, Sleepwalkerem i Be Quick Or Bed Dead Maidenów

No tak, juz chciałem poprawiać ale dobrze, że ktoś zwrócił na to uwage. Często to robie, że sobie skracam tekst a tym razem ograniczyło się to do "Listen to brand new Megadeth...", "Check out the new song..." oraz grafiki zgniatanego łba. Wtedy to już tylko rozpoczełem szukanie wszelkich możliwych informacji na temat utworu. Jednak informacja, że dla jednych kawałek ten brzmi zajebiście, że jest odschool'owy a innym przypomina coś z UA raczej jest żadną informacją :)

PostWysłany: Czw Cze 11, 2009 23:05 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Jak dadzą całość będzie mozna coś więcej powiedzieć ;)

PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 12:54 
Moderator
Awatar użytkownika

Szczepan, a nie mozesz tego spiracić dla nieoficjalnych członków ;) ? Albo jest gdzieś możliwość zobaczenia i odsłuchania tego poza oficjalną działalnością ? :D

PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 13:05 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Problem jest taki że to jest we flashu, więc na stronie mogę sobie tylko obejrzeć a nie mogę ściągnąć. Próbowałem otworzyć w przeglądarce bezpośredni adres pod którym ten plik jest, ale zabezpieczyli się przed tym i nie da się.

PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 14:01 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
A ja nawet gdybym miał możliwość to chyba nie będę tego słuchał. Wolę w pełni delektować się nowym materiałem słuchając już normalnie płyty ;)

PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 14:06 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Maciej napisał(a):
A ja nawet gdybym miał możliwość to chyba nie będę tego słuchał. Wolę w pełni delektować się nowym materiałem słuchając już normalnie płyty ;)

piwo mu dać ;)

Image

słówko od Dave`a:
Cytuj:
Droogies!

I am so stoked to see all of the positive comments about "Headcrusher", since this was the last song that we wrote on the record.

You see Shawn had this song and there were parts that I took out and wrote the rest of the song to, and there you have it. The concept is about the torture device, the most horrific allegedly, and the image is of a person subject to the nauseating results of a "head crushing."

I noticed a few squeamish schoolgirls have commented on the artwork, and I can only shake my head and be grateful that we appeal to all kinds.

This had been an unbelievable period in my life and we are embarking on what could very well be the most fitting climax to my career over the next several years, because it just keeps getting better; what with the opportunities we keep getting, this great new record, I almost feel like we have caught up to ourselves from the past. We may even surpass our greatest moments with record sales and ticket sales in concert.

Of course, this is a huge feat, but I am aiming high and with all of the dates that are coming in for the new World Tour, we are going to be right back where we stopped and then some!

We are going to be having a few new contests here and at the fan club so stay tuned. I know that Net Worth Coffee just ordered a guitar from Dean with the new album cover artwork on it for a contest. So that will be killer! Check for details here and at the fan club, and of course at www.networthcoffeebrokers.com in the next week or so.

That's it for me. Have a great day, and do something good for yourself and two things for someone else. I dare ya!

PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 10:23 
Hook In Mouth

Ci, którzy są niecierpliwi niech klikną

http://www.youtube.com/watch?v=lF1cVbZ2PNo

Ci, którzy są cierpliwi niech nie klikają.

To jest ten fragment ze studia, w którym Andy opowiada coś tam coś tam o miksowaniu, jest też i kot :D

PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 12:17 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Quono napisał(a):
jest też i kot :D

i on chyba z tego wszystkiego jest najlepszy ...

PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 12:22 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
i on chyba z tego wszystkiego jest najlepszy ...

Hehehe, chyba masz racje, bo sam fragment brzmi jak Sleepwalker i BTU, czyli to, co wcześniej Szczepan pisał.

PostWysłany: Sob Cze 13, 2009 20:00 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Podobają mi się te dwa fragmenty (początek i ta dalsza część z rozbiciem na ścieżki). Dużo czadu, rajcowne riffy... Jest METAL! Tego właśnie oczekuje od Megadeth, oby tak dalej...

PostWysłany: Nie Cze 14, 2009 17:35 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Faktycznie, najbardziej z tego wszystkiego podobał mi sie kociak :D

A sam utwór, a właściwie ta druga część, to kojarzy mi się trochę z "Helpless" Diamond Head.

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 23:29 
Black Swan
Awatar użytkownika

I tak wyczytałem, że nowy album deth'ów zwac się będzie "ENDGAME". Jakoś tak prosto i bez emocji dla mnie heh. Po "Risk" jak do tej pory same długie te nazwy albumów były :). Staram się wyobrazić jak mogłaby wyglądać odpowiednia okładka do tego tytułu (z klasycznym Vic'iem oczywiscie). A jak bez to co to mogłoby być? Mam nadzieje, że to nie będzie George W. na walizkach stojący na tle Białego Domu :P. W przyszłym tygodniu rozpoczynają się koncerty w Canadzie i już wiadomo, że zagrają HEADCRUSHER'A.

Ostatnio edytowany przez megatomek, Czw Cze 18, 2009 23:49, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 23:33 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

a ja jestem ciekawy skad to wyczytałeś ? ;)

bo jakoś oficialna milczy ;)

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 23:38 
Black Swan
Awatar użytkownika

A no znalazłem taką informację pod następującym adresem (chyba dobrze sobie przetłumaczyłem heh):

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=122180

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 23:42 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

no no faktycznie chociaz ja tam nie wierze bo czasem wypisuja totalne pierdoły ;)

ale podoba mi sie to:

Cytuj:
And we've actually been trying to playing 'Rattlehead' too, which has been fun.

:D :D :D

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 10:52 
Warhorse
Awatar użytkownika

Potwierdzenie z oficjalnej

Cytuj:
June 18, 2009 - "ENDGAME" TO BE TITLE OF MEGADETH'S TWELFTH STUDIO ALBUM

New York, NY: Heavy metal institution Megadeth have announced ENDGAMEas the title of their twelfth studio album. The album is expected to be released in September through Roadrunner Records. It was recorded at the band’s self-built brand new studio, Vic’s Garage, located near San Diego and named after the legendary and iconic Vic Rattlehead character.

ENDGAME is being produced by Andy Sneap and Dave Mustaine, who also manned the boards for 2007’s United Abominations. Some track titles include “Headcrusher,” “1,320’,” “How the Story Ends” and “This Day We Fight!”

ENDGAME boasts the technicality, ferocity and snarl that’s synonymous with Megadeth and their leader, Dave Mustaine. It’s a violent masterwork that represents Mustaine’s best work in nearly two decades. In a musical world dominated by bands that make generic blanket statements, ENDGAME finds Mustaine, once again, making informed and substantial lyrical declarations about the state of the world we live in.

Mustaine himself commented on ENDGAME, saying, “Thematically, I’ve never been known to be a silent bystander in a world that needs our participation. As more is revealed about our former President’s legacy, a little-known yet staggeringly frightening document, which was signed into law, named ‘ENDGAME,’ has been uncovered. The album ‘ENDGAME’ is the most energetic music offering I have penned in over a decade and is far more believable than knowing someone signed ‘ENDGAME’ -the document- into law. The album is also the perfect ‘ass- kicking’ music to listen to once you are done reading the aforementioned document!”

In short, it’s the Megadeth record fans of classics like So Far…So Good…So What? and Rust in Peace have been chomping at the bit for.

“This new album is my proudest moment since the famous (or infamous) Rust in Peace album,” Mustaine also said. “With this album I am also very excited to be introducing my new lead guitarist Chris Broderick to the world. I have always felt lucky to have had top shredders in that position but after touring with Chris in support of my last album, I couldn’t wait to get into the studio and see what he could do.”

Megadeth’s current lineup consists of Mustaine, Broderick, bassist James LoMenzo and drummer Shawn Drover.

Earlier this year, Mustaine was the recipient of the “Golden God Award” at the first ever Golden Gods Awards, presented by Revolver.

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 11:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

podaliby lepiej date premiery ;)

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 11:24 
Moderator
Awatar użytkownika

Lepiej jakimś kawałkiem by nas uraczyli ;)

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 11:26 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

no przeciez Headcrushera dali kawałek ;)

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 11:28 
Moderator
Awatar użytkownika

Wiesz, że pisze o pełnym utworze, a nie fragmentach :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości