Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 10:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 15:57 
Warhorse
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Żułek napisał(a):
ja tam wole aby jednak rudy miał najwiecej do powiedzenia, nie chce kolejnego Riska gdzie Friedman z Pragerem sie bez przerwy wcinali, owszem kilka kawałków im wyszło ale jak dla mnie starczy ekperymentów ;)

Polać mu :)

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 18:54 
Angry Again

Wtrące się co do Risk'a. Mustaine na siłe chce uciec od tego albumu. Dziwi mnie fakt że grając utwory z tej płyty zachowywał się tak jakby mu się podobały. Będąc na miejscu Dave'a ogłosiłbym wszem i wobec że Risk to świetna płyta i kto nie chce ten nie musi jej słuchać :)

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 18:56 
Psychotron

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
MegaMSG napisał(a):
Będąc na miejscu Dave'a ogłosiłbym wszem i wobec że Risk to świetna płyta i kto nie chce ten nie musi jej słuchać :)

To nie w jego stylu, to raczej domena Mety. 8-)

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 19:03 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
MegaMSG napisał(a):
Wtrące się co do Risk'a. Mustaine na siłe chce uciec od tego albumu. Dziwi mnie fakt że grając utwory z tej płyty zachowywał się tak jakby mu się podobały. Będąc na miejscu Dave'a ogłosiłbym wszem i wobec że Risk to świetna płyta i kto nie chce ten nie musi jej słuchać :)

Gdyby tak bardzo chciał od niej uciec to nie grałby I'll Be There na That One Night. Po prostu to nie była płyta w stylu Megadeth, ale nie wydaje mi się żeby Dave się jej wstydził

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 20:24 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Nie byłby profesjonalistą gdyby wstydził się tego, co nagrał. Risk jest jaki jest a Dave doskonale wiedział jaki będzie bo w końcu sam go tworzył. Ja w sumie lubię tą płytę i nigdy nie powiem, że jest słaba. Jest po prostu inna. A to też dobrze świadczy o nich bo nie ograniczają się tylko do jednego stylu. Ale fakt, że odbiegli od typowego grania dość mocno.
Ja liczę, że nowy album będzie mocny i bardzo w stylu Megadeth :) niczego więcej mi nie trzeba.

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 21:03 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
ja tam wole aby jednak rudy miał najwiecej do powiedzenia, nie chce kolejnego Riska gdzie Friedman z Pragerem sie bez przerwy wcinali, owszem kilka kawałków im wyszło ale jak dla mnie starczy ekperymentów

Ale wtedy był taki okres a nie inny. Nie ma, co brać pod uwagę tamtego okresu bo zespół ogólnie poszedł wtedy w inną stronę, szczególnie Friedmanowi odbiło. Warto by się było czasem otworzyć bardziej na pomysły innych ludzi w końcu zespół to zespół...tak wiem Rudy to Megadeth ehhh
Dejo napisał(a):
A to dlaczego?

Bo Rudy trzyma na wszystkim łape i to wie każdy ;)

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 21:08 
Rudy nie lubi nikogo dopuszczać do swojej suki... :oops: :) :D :lol: 8-) :ugeek: :mrgreen:

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 21:13 
Moderator
Awatar użytkownika

Psychotron napisał(a):
Rudy nie lubi nikogo dopuszczać do swojej suki...

I to mnie denerwuje trochę. A nóż wyszłoby coś o wiele bardziej fajnego. No cóż niech już będzie, ale jak zrobi coś na poziomie UA to się wkurwie...

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 21:22 
Warhorse
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
A nóż wyszłoby coś o wiele bardziej fajnego. No cóż niech już będzie, ale jak zrobi coś na poziomie UA to się wkurwie...

Jedyne co może zrobić to dopuścić jakąś laskę żeby mu w chórkach zaśpiewała :D A ja wręcz przeciwnie,moim zdaniem UA jest dojrzalszym albumem niż TSHF więc poziom trzyma wysoko.Rudy po prostu ma zrobić nie gorszy album niż ostatni.A po cichu liczę że Broderick czymś nas zaskoczy...

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 11:22 
Moderator
Awatar użytkownika

U mnie UA jest albumem ma tendencją spadkową, im więcej słucham, tym mniej mi się podoba, dlatego licze na coś więcej i mógłby się Rudy zdecydować na odważniejsze kroki.

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 17:51 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
mam nadzieje że Shawn lub James albo obaj wypełnią kompozytorską dziure zostawioną po Ellefsonie, junior na prawde potrafił pisać porzadne kawałki i miał bardziej trzezwe spojrzenie od rudego

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 17:59 
Warhorse
Awatar użytkownika

A propo ktoś wie czym się teraz Ellefson zajmuje?

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 18:25 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Dejo napisał(a):
A propo ktoś wie czym się teraz Ellefson zajmuje?

gra w kilku kapelach m.in w F5 które wydało niedawno siwetny heavy album, polecam
poza tym grał m.in. w Avian (słaby heavy), Temple of Brutality (dobry thrash), Killing Machine (speed, thrash z Riverą na wokalu, srednie) i The Alien Blakk (instrumeny progresywny metal, fajne)

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 14:31 
Administrator
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Psychotron napisał(a):
Rudy nie lubi nikogo dopuszczać do swojej suki...

I to mnie denerwuje trochę. A nóż wyszłoby coś o wiele bardziej fajnego. No cóż niech już będzie, ale jak zrobi coś na poziomie UA to się wkurwie...

Ja nie mam nic przeciwko temu żeby Dave rządził - gdy tak było nagrał zajebiste TSFH, które dla mnie jest płytą numer 2 w dorobku Megadeth, a kto wie czy nie byłaby numerem 1 gdyby nie nieco słabsza końcówka. A co ciekawe to co uważam za 2 (z wielu) wielkie atuty tej płyty, to świetna perkusja i rewelacyjne solówki Polanda.

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 14:57 
Moderator
Awatar użytkownika

szczepan napisał(a):
Ja nie mam nic przeciwko temu żeby Dave rządził

Ja też, ale nie tak, że praktycznie nie daje nikomu możliwości wykazania się, bo to jest blokowanie rozwoju muzyków.
szczepan napisał(a):
gdy tak było nagrał zajebiste TSFH

Ale tam nie było składu ustalonego. Każdy dograł się gościnnie i śluz. To było co innego
szczepan napisał(a):
a kto wie czy nie byłaby numerem 1 gdyby nie nieco słabsza końcówka

Coś w tym jest, bo album ma moc cholerną, ale do Something That I'm Not

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 15:08 
Administrator
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
szczepan napisał(a):
gdy tak było nagrał zajebiste TSFH

Ale tam nie było składu ustalonego. Każdy dograł się gościnnie i śluz. To było co innego

Owszem ale pokazało, że Dave nie potrzebuje nikogo do pomocy i sam potrafi stworzyć dzieło wspaniałe ;). Potem jak pracował w studiu ze stałym składem powstało kiepskie UA. Coprawda też sam napisał zdecydowaną większość materiału, ale cóż może po prostu lepiej mu idzie jak jest sam ;). Tak czy inaczej sam jestem ciekaw jak to będzie teraz i mimo tego co napisałem chciałbym usłyszeć wkład pozostałych muzyków - jeśli coś od nich znajdzie się na płycie to tylko dlatego że Rudy uzna że jest wystarczająco dobre - jak dla mnie taki układ jest ok.No i głęboko wierzę, że sola Chrisa będą o niebo lepsze od sol Glena na UA.

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 15:11 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

fajnie ale Shawn rzekł:

Cytuj:
Today will be day 4 at Vic's Garage and the recording of the new Megadeth record. I am on par with completing 2 drum tracks per day (6 total as I write this) with song's 7 & 8 being next in line today.

czyli niezle :D

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 15:16 
Moderator
Awatar użytkownika

szczepan napisał(a):
Owszem ale pokazało, że Dave nie potrzebuje nikogo do pomocy i sam potrafi stworzyć dzieło wspaniałe

Ja tak czy siak chciałbym ,by dał bardziej się wykazać innym, ponieważ zawsze może powstać coś wspanialszego ;)

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 15:17 
Psychotron

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
mateusz napisał(a):
szczepan napisał(a):
Owszem ale pokazało, że Dave nie potrzebuje nikogo do pomocy i sam potrafi stworzyć dzieło wspaniałe

Ja tak czy siak chciałbym ,by dał bardziej się wykazać innym, ponieważ zawsze może powstać coś wspanialszego ;)

I świeższego bo jednak słychać ostatnio drobną stagnację.

PostWysłany: Śro Sty 14, 2009 02:43 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

rudy ma ulubiony kawałek :)

Cytuj:
Droogies!

I remember when I first started to hear all of the sh*t around the number 13. It meant that you were now a teenager as far as I was concerned as a kid, but then there was that dark side.

There was the dark side that was associated with 'bad luck,' and an even worse and darker side; the 'marijuana' connection. But I want to tell you about the song "Song 13 idea." This is quite possibly going to be my favorite song on the record ( on any Megs record for that matter for a long time coming)>

As of yesterday, Andy Sneap and I have determined that we have the material that we will need to complete the record. Shawn has been able to get some music on this record, as was James, and hopefully Chris will also be able to put some of his original music down.

The only problem that has arisen so far is the age old rub of incompatibility, and there is that it would HAVE to be Megadeth - as much as any one or all of us is established - we need to make a Megadeth record.

This is a Megadeth record.

I will no doubt see some of you this weekend at NAMM, and until then,

MSGD!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość